LEIVOKSET JOILLA EI OLE NIMEÄ

Mun instagramin seuraajat varmaan on huomannut, että mä oon ollu nyt viimeaikoina vähän innokkaampi tekemään kaikkia herkkuja. Tätä vuotta on kohta mennyt vasta pelkkä tammikuu, ja mä oon syönyt jo nyt tuoreita mansikoita enemmän, mitä vuosi sitten koko kevään aikana. Oon syönyt mansikoita pannukakkujen päällä tuoreiden mustikoiden ja kermavaahdon kera, oon syönyt mansikoita kuorrutettuna suklaalla kun vietin leffailtaa tangon videopuhelun välityksellä, ja oon syönyt niitä ihan pelkästeen. Ehkä mä vielä niistäkin kehittelen jotain suurempia leipomisia! Tänään mä sain idean kehitellä jotain pientä, ja koulusta valmistelutunnilta päästyä mä kävin pikasesti kaupassa hakemassa keksejä ja suuntasin kotiin päin. Tässä vaiheessa mulla ei vielä ollut oikeestaan ihan vielä kunnon ideaa mitä mä meinaan tehdä, mutta tämmösiä sain aikaseks:
Untitled (P1290030 copy)
Mä oon oikeesti TOSI huono katsomaa mitään ohjeita tai mittaamaan aineita kunnolla, jos siis on kyse jostain tämmösistä taikinoista, tai vaikka letuista joissa ne määrät ei oo ihan niin tarkkoja. Teen aina kaikki tänlaiset vähän silmätuntumalta, eli jos näyttää että jotain voisi lisäillä ni sitte lisään aineita. Mä tykkään tosipaljon tehdä ruokaa ja leipoa, mutta mä yleensä en ole se kuka näitä ruokia syö (tai maustaa..niitä ei sen jälkeen syö kukaan muukaan kun mä pääsen mausteiden kanssa valloille!). Joten tää ohje ei ole mistään katsottu, eli noi määrät on ihan semmosia suurinpiirtein määriä.
Untitled (P1290315 copy)
Ensin laitoin uunin 250asteeseen lämpeämään, vatkasin kananmunat ja sokerin hyvin vaahdoksi, lisäsin maidon ja sulan margariinin joukkoon, ja lopuks vielä siivilän kautta noi kaikki kuivat aineet. Mitä paremmin kananmunat ja sokerin vatkaa, sitä parempaa tästä rakenteesta tulee. Mä lisäsin tonne taikinan sekaan semmosia suunnilleen neljään osaan paloteltuja keksejä. En osaa yhtään sanoa kuinkapaljon niitä sinne sekaan tungin, nimittäin tossa päällä ja seassa on yhteensä se 350grammaa. Sen kyllä osaa aika hyvin katsoa millon tuntuu että niitä palasia alkaa olla aika reilusti siellä seassa.

Tää taikina on aika paksua, joten kun sen kaataa pellille niin saa helposti levitettyä sen vaan toiselle pellinpuolelle minkäkokonen tää taikina on, vaikka silti näitä tuli aika paljon. Rypistelin ja käänsin leivinpaperin reunaa vähän semmoseks reunaks jottei se uunissa levisi ihan hirveesti. Sitte vaan melkeen kaikki loput keksit paloteltuina tohon päälle. Ite murensin osaa vähän pienemmiksi palasiksi, jotkut laitoin puoliksi ja jotkut meni kokonaisina.

Toi on uunissa jonkun 15minuuttia, ja noin minuutti ennen kun mä otin sen pois niin työnsin loput keksin palaset tohon päälle. Annoin hetken jäähtyä, leikkasin reunat pois ja palottelin noi aika pieniksi palasiksi. Tää ei tosiaan oo hirveen vaikee resepti, ja näitä on hävinny tästä pöydältä aika nopeeseen tahtiin. Mun tekisi vielä mieli kokeilla jonkunäköstä kakkua näiden samojen keksien kanssa, pitää katsoa…ehkä semmonenkin resepti ilmestyy tänne blogin puolelle jossain vaiheessa!
Untitled (P1290018 copy)
Kun katson tulevaisuuteenpäin, mä näen itseni joko vähän ylipainoisen miehen kanssa, tai itseni istumassa yksinään aina kotona kun mies taistelee kiloja vastaan kuntosalilla tai urheillen…niin niin, en mä yhtään tiedä mistä johtuu hah! Oon pienestä lähtien ollu tämmönen, että yhtäkkiä mä saatan alkaa leipomaan ihan mitä vaan, tai ala-asteikäisenäkin aloin yhtäkkiä tehdä perheelle ruokaa. Ehkä tää on ihan hyvä, en vaan itse ole koskaan tykännyt erityisemmin kakuista/pullista tai mistään muistakaan leivoksista, niin jätän ihan mielelläni kaiken parempiin suihin.


57 Responses to “LEIVOKSET JOILLA EI OLE NIMEÄ”

 1. Anonyymi sanoo:

  suihin hihi

 2. Reea & Linda sanoo:

  Ei voi muuta sanoa kun NAMI! :-D Pakko kokeilla noita!

 3. Anonyymi sanoo:

  sara tee joku postaus sun poikaystävästä tai laita teistä jotain kuvia, koska sen yhen ig kuvan perusteella ootte niin sulosia!! :) miten te tapasitte? :)

 4. Anonyymi sanoo:

  Ano, etkö oo muka aiemmin kuullu sanottavan että joku ruoka menee "parempiin suihin"? Heti täytyy vääntää jotain kaksmielistä…..

 5. Anonyymi sanoo:

  Millä muokkaat kuvas?:-) tosi kauniita kuvia nimittäin ja pakko kans kokeilla tota reseptiä!

 6. Noora sanoo:

  nami, näyttää tosi hyvältä! :-)

 7. Anonyymi sanoo:

  Sattumalta "ihan itse" keksit vääntää tollasii kun eilen weheartitposts käyttäjä instassa oli lisännyt juuri samanlaisesta leivoksesta kuvan ja sinäkin seuraat näköjään kyseistä
  Käyttäjää ;)

 8. sara sanoo:

  En mä haluu tuoda häntä yhtään enempää tänne blogin puolelle ihan hyvistä syistä :-)

 9. sara sanoo:

  Kannattaa kyllä! :-)

 10. sara sanoo:

  pixelmatorilla :-) Kiitos paljon ja kannattaa kyllä!

 11. sara sanoo:

  Sanoinko mä missään vaiheessa että mä ihan itse keksin tehdä tommosia, en vissiin :-) Sanoin että sain itse idean kehitellä jotain pientä kun olin koulussa, ja päädyin lopulta kotona näihin joihin mulla ei tosin ollut mitään reseptiä vaan itse sen kehittelin.

 12. Anonyymi sanoo:

  Miten ton blogitekstin otsikon alle saa ton viivan? :))

 13. Anonyymi sanoo:

  Voisitko edes kertoa missä koulussa sun poikaystävä on? kun mua jäi niin hirveesti häiritsemään se että olenko hänen kanssaan samassa koulussa vai sotkinko hänet johonkin muuhun

 14. Anonyymi sanoo:

  Pakko kokeilla tota reseptiä! Ja viel sellanen juttu et oisko mitenkään mahdollista et sais sun blogii luettua sillä mobiili jutulla? Kun vähän hankala aina zoomaa näit sun tekstejä ? :D

 15. sara sanoo:

  HTML-koodia muokkaamalla :-) Googlettamalla itekkin löysin hyvät ohjeet

 16. sara sanoo:

  En mä kerro, sotkit varmaan hänet johonki toisee :-)

 17. sara sanoo:

  Ääh, mulla oli toi jossai vaiheessa mut ite taas puhelimella en osaa ollenkaa käyttää sitä mobiilijuttua vaa sählään sormien kanssa aina vahingossa vanhempiin teksteihin ni laitoin siks tän normaalin :/

 18. Anonyymi sanoo:

  Mulla meni jotenki yli hilseen toi yks kohta, siis sittenkun oot tehny taikinan niin sekotitko niitä keksinpalasia sinne taikinan joukkoon ja sitten kaadoit pellille sen taikinan, ja sitten vielä lopuksi ennen kun otat pois uunista niin vähän keksejä siihen päälle? :-) Tätä pitääki kokeilla seuraavaks, näyttää tosi herkullisilta! Kiitos ohjeesta :-)

 19. Anonyymi sanoo:

  Teetkö postausta syn synttäreistä :D

 20. sara sanoo:

  Kun taikina oli valmis niin sekotin niitä keksin palasia joukkoon, sitten kaadoin pellille ja laitoin siihen päälle jättäen suunnilleen neljä tai viis keksiä vielä jäljelle. Ne oli kokoajan siellä uunissa siis, ja uppos pikkasen sinne sekaan, ja just ennen ku otin pois ni laitoin niitä siihen vielä pehmeeseen valmiiseen leivoslevyjuttuun mikälie niin päälle ne muutamat mitkä jätin :-) Toivottavasti sait nyt selvää hah :-D

 21. sara sanoo:

  En näe syytä sille miks tekisin :-) Ne meni jo, vietin hyvässä seurassa ihan rauhassa

 22. Anonyymi sanoo:

  Moii tää ei liity nyt aiheeseen yhtään mut mua kiinnostais ku luin jostai et ku hakee vaihtoon ni pitää olla joku enkunopen suositus tms. Nii miten sait sen ku hait kesälomalla? :)

 23. Anonyymi sanoo:

  hei eikö toi pixelmator maksa? menin sivulle ja se sano että sen voi varmaa ladata appstoren kautta macbookkiin ja sit katoin niin se makso 27€? :D miten sait sen?

 24. Anonyymi sanoo:

  Kuinka kauan sulla on ollu poikaystävä?:)

 25. Anonyymi sanoo:

  Mistä sä saat tuoreita mansikoita? :o

 26. Anonyymi sanoo:

  miten ois vaikka niinkin eksoottisesta paikasta kuin kaupasta?

 27. Anonyymi sanoo:

  Onko noi keksit dominoja? Vai niitä mustii sellasii vähä erilaisii:p ja kiitos ohjeest!

 28. Anonyymi sanoo:

  onko noi mitä täytekeksejä ?:)

 29. Anonyymi sanoo:

  no kaupasta kuule :D mä löysin ainaki lähimmästä s-marketista

 30. Anonyymi sanoo:

  mitä keksejä käytit noihin ku noi näyttää mustilta?

 31. sara sanoo:

  Se enkunopen suositus menee vasta hakupaketin mukana joka lähetettiin nyt vuoden lopuilla, joten sen suosituksen kerkee saamaan kyl :-)

 32. sara sanoo:

  Ostamalla? :-D

 33. sara sanoo:

  Ihan tosta lähiässästä ja citymarketista :-D

 34. sara sanoo:

  Nää on joo jotain semmosia tosi tummia, vähän niinku mustia :-)

 35. sara sanoo:

  Noi on jotain tosi tummia, ässästä ainaki löytyy :-)

 36. sara sanoo:

  Joo on ne noi :-)

 37. Anonyymi sanoo:

  Moikka sara! Sulla on ihan sairaan ihana blogi ♥ Mua on jo kauan mietittänyt että miten oot saanu blogitekstin otsikon kaikki kirjaimet isoiksi? Oon niin kauan yrittäny googlettaa, enkä vaan millään löydä vastausta. Osaatko sanoa mistä sä oot löytäny ohjeet tms.. tohon :) oisin super kiitollinen! Keep up the good work!

 38. Anonyymi sanoo:

  en kestä näitä kommentteja :DD aivan kamalia noi poikkis kyselyt. ja kaikki!

 39. Anonyymi sanoo:

  Ois ihan kiva jos ottaisit vähän siskostas mallia ja vastaisit kaikkiin kommentteihin!

 40. Anonyymi sanoo:

  hei! mihin toiseen leivokseen näitä vois verrata esim. koostumukseltaan? onko noi semmosia keksimäisiä vai mokkapalamaisia vai..? :)

 41. Anonyymi sanoo:

  joillaki sattuu varmaan olemaan koeviikko ^^

 42. Anonyymi sanoo:

  aaah onko noi oreo keksejä?!? :) jos on nii jes, niit ei oo enne nimittäi saanu suomesta

 43. Anonyymi sanoo:

  Voikohan tonne sekaan laittaa sellasia värikkäitä pikkukarkkeja? :)
  Kiitos ohjeesta!! :)

 44. EtsiResepti sanoo:

  Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

 45. Anonyymi sanoo:

  jos saat kaks samanlaist kommenttia ni miks julkaset ne molemmat? :D

 46. Anonyymi sanoo:

  Onko nää vähän kuin brownieita?:) onko siis sellasii kosteita vai kuivia?

 47. sara sanoo:

  Sen voi joko kirjottaa kaikki vaan isolla, tai muokata html koodista :-) En osaa tarkkaa kohtaa sanoa ku muuttelin niin paljon siellä kaikkia juttuja sillon.

 48. sara sanoo:

  Ensinnäkin, voisin ottaa vaikka mallia ihan kenestä vaan muustakin bloggaajasta kuka vastailee kysymyksiin, en pelkästään siskostani. Ja toiseksi niinkun joku tossa sanokin, mulla on ollut koeviikko, ja kaikki viimejakson koodit oli täynnä lukuaineita, joten tässä nyt pitkästäaikaa tänään vasta kunnolla kirjauduin bloggeriin julkasemaan edes kommentteja nopeammin kun 1minuutin pikakäväisyllä.

 49. sara sanoo:

  Noi on enemmän semmosia vähän kovempia, mutta jos semmoset pehmeemmät on enemmän mieleen, ni kannattaa kokeilla tekemällä se taikina näin: 4,5dl sokeria, 6 kananmunaa, 5tl leivinjauhetta, 7,5dl kaakaojauhetta, 4rkl kaakaojauhetta, 250g sulaa margariinia, 2dl rasvatonta maitoa, 1dl kahvia, ja sekottaa ekana kananmunat maidon ja kahvin ja kuivat aineet keskenää ja tonne nesteiden joukkoo siivilän läpi noi kuivat aineet ni pitäis tulla aika kuohkee pohja. Ja tonne tietenki niitä keksejä mukaan ja uunissa n.10-15 min, kannattaa 10minuutin jälkee olla uunilla hammastikun kanssa päivystämässä hetken välein et millon ei jää yhtää taikinaa sihen tikkuun enää ja ottaa heti pois ettei sit oo yhtään liian kauaa uunissa ni tulee tosi hyvää!:-)

 50. sara sanoo:

  Veikkaan että joo voi, kannattaa kokeilla! :-)

 51. sara sanoo:

  Ei oo oreo keksejä, mutta saa niitäkin suomesta! :-)

 52. sara sanoo:

  Vähän enemmän semmosia kuivia, mutta laitoin hyvän mokkapalataikinan tohon ylemmäs joista pitäis tulla semmosia kosteempia! :-)

 53. Anonyymi sanoo:

  onks sulla ask?:)

 54. Anonyymi sanoo:

  .post-title { background-color: #fffff .post h3 { text-align: center; }

  psst sulla on tollanen koodinpätkä tuolla ihan blogin alhaalla ton meikkimainoksen alla! aattelin vaa ilmottaa jos ei oo tarkotuksella jääny :)

 55. Elli sanoo:

  Hih, mä kokeilin tätä reseptii tänään ja ihan hirmuhyvää oli! :-)

 56. Anonyymi sanoo:

  Aaa ihanan näkösiä ovat, pitääkin joku kerta kokeilla! :)
  Hauska oli huomata, että säkin asut Lahdessa. :D

Kommentoi