MEKKOPULMIA

Viime kerralla mekoista kirjoitellessa mä taisin olla jenkeissä etsimässä mekkoa mun kevään graduationiin. Sillon mulla oli etsinnässä lyhyempi mekko valkoinen-sininen väriskaalalta. Nyt mulla on toisenlaista pulmaa, nimittäin wanhat on edessä jo puolentoista kuukauden päästä. Näin matti-myöhäisenä mulla ei vielä ole sitä mekkoa, enkä mä ole perillä edes siitä minkälaisen mekon mä haluaisin.

Jotenkin musta tuntuu, ettei mekko suurella vannehameella ole ollenkaan mun juttu. Tansseja harjoitellessa mulla on useampaankin otteeseen käynyt mielessä että olkaimethan olisi aivan super fiksua! Mä en kuitenkaan ole vielä perillä mitä mä haluan. Muistan kun nuorempana ihailin kaikkia niitä pastellin sävyisiä mekkoja suurilla helmoilla, jotka olivatkin sitten loppupeleissä kokoajan poikien jaloissa ja tallottavana. Nyt mä en näe sellaista edes vaihtoehtona. Kaikista parhaiten muhun iskee iltapukumalli, vaikkei sellainen peitäkkään jalkamokia jos sellaisia sattuu tulemaan. Kuitenkin varsinkin netistä selaillessa suurin osa näistä kaikista iltapukumallisista mekoista varsinkin on tosi mauttomia napaan asti ulottuvine kaula-aukkoineen tai koko jalan mittaisine helman halkioineen. Löysin muutaman mekon, mutta en mä silti tiedä onko mikään niistä just se-mekko. Mua pelottaa valkoisen mekon näyttävän liikaa häämekolta, mutta vaalean sävyisen mä silti haluaisin. Jo heti alussa heitin pois ideat pinkeistä timanttimekoista joiden helmoja koristaa järjetön määrä tylliä, se ei vaan ole mun juttu…mutta toisaalta en mä edes tiedä jos ei se, niin mikä sitten on?
mekot


32 Responses to “MEKKOPULMIA”

 1. jane sanoo:

  Ihan tosi ihania mekkoja! :-) muhun iskee ensimmäinen eniten! :-)

 2. Anonyymi sanoo:

  mekossahan menee n. 2kk kun se valmistetaan juuri sulle itsellesi? jos menet kauppaan ja sanot haluavasi koon 36, ne tekevät sen uudestaan eikä anna sitä näytekappaletta. saattaa olla, ettet saa mekkoa ajoissa :/

 3. Anonyymi sanoo:

  Mulla oli shampanjan värinen mekko, se ei näyttäny liikaa häämekolta.. :)

 4. Anonyymi sanoo:

  tässä esim pari kibaa! tuolta sivuilta saa kaikki mekot haluamassaan värissä, eli ku löytää vaa kivan mallin ni löytyy kaikki väritkin ! ite oon tilannu tuolta ja olin tosi tyytyväinen!!

  http://www.kissydress.co.uk/product/chiffon-sheath-one-shoulder-long-backless-prom-dress

  http://www.kissydress.co.uk/product/chiffon-a-line-halter-v-neck-long-prom-dress

  http://www.kissydress.co.uk/product/vintage-chiffon-a-line-strapless-sweetheart-long-prom-dress-2013

  http://www.kissydress.co.uk/product/chiffon-a-line-one-shoulder-sweetheart-empire-long-prom-dress

  pidetään peukut pystyssä että löydät kivan mekon :) oma lemppari noista sun laittamista on tuo ylin ! Älä ota valkosta mekkoa ku se näyttää oikeesti häämekolta tosi paljon :/ toki kaunis, mutta kun näin pari ni kyllä näytti hääparille enempi kun wanhojentanssi parille :D

 5. Oona H sanoo:

  Aivan ihana tuo ensimmäinen mekko!

 6. Anonyymi sanoo:

  Ei valkosta, liian häämekkomainen

 7. Peppi sanoo:

  Mun mielestä suuret vannehameet on tosi kömpelöitä ja musta tuntuu että niitä on lähes kaikilla. :-( Itselläni oli pari vuotta sitten vanhoissa tuollainen iltapukumainen mekko ja tykkäsin kovin! Pystyn hyvin kuvittelemaan sut just sellasessa. :-)

  aboutmylife-peppi.blogspot.fi

 8. Linda sanoo:

  Hui jopas olet jättänyt myöhään mekon tilauksen :D Tyllihelmaisessa prinsessamekossa on siinä mielessä helpompi tanssia, kun helmat ei joudu jalkojen väliin kun alushame nostaa helmaa ja jaloilla on tilaa mekon alla. Ei kaikki iltapuvutkaan tietenkään joudu tallottavaksi, mutta monesti ne helmat ovat sellaisia. Ei-tyllinen mekko on kevyt tanssia, joten tuntuu varmasti mukavalta päällä. Ite huomasin, että kaikista tärkeintä on se että mekon helma on tarpeeksi lyhyt. Heiluin kotona mekon kanssa monena päivänä tarkistellen ettei vaan ole liian pitkä, mutta silti tanssipäivänä talloin helmoja kokoajan. Sama ongelma oli muillakin tytöillä, joten helma lyhyeksi! Ja olkaimia suosittelen myös :D näyttää rumalta kun tanssien välissä nostellaan tissejä, kun ei ole pienennetty/saatu pienennettyä mekkoa tarpeeksi pieneksi :ss Onnea etsintään!

 9. Anonyymi sanoo:

  Meccolla on joitakin tosi kivoja iltapukumalleja! :)

 10. emilia sanoo:

  voi että, olet kyllä myöhässä! en ainakaan suosittele enää netistä tilaamaan vaikka halvemmaksi tulisikin, itselläni meni suomalaisesta firmasta puvun tulemiseen jo pelkästään pari kuukautta (toki omilla mitoilla mutta valmiit mitat harvemmin kellekään sopivat).

  joku todella vaalea vaaleanpunainen kuten ylemmässä voisi sopia sulle tosi nätisti! toivottavasti kuitenkin saat mekon itsellesi ajoissa. mullakin on toisaalta vielä kenkien ja muiden pikkuasioiden kanssa pulmia ja puuttumista wanhoja varten…

  emiliannas.blogspot.fi

 11. Riikka sanoo:

  Toi ensimmäinen on upea! Sopis mun mielestä sulle tosi hyvin. Mäkään en tykkää hirveestä tylliunelmasta ja räikeän värisestä ainakaan itelleni.. Mulle onkin tulossa vanhoihin baby bluen värinen iltapuku-mallinen mekko, jossa on olkaimet ja kuitenkin vähän timanttikoristeita yläosassa :)

 12. elsa sanoo:

  toi ylimmäinen on tosi nätti :)

 13. Anonyymi sanoo:

  toi ensimmäinen mekko on tosi kaunis ja sopis sulle sävynsä puolesta tosi hyvin. Itselläni oli iltapukumainen mekko, missä oli olkaimet ja voin täysin suositella olkaimellista mekkoa, jotta voi oikeasti nauttia päivästä eikä tavitse kokoajan olla pienen ahdistuksen vallassa että pysyykö se mekko päällä.

 14. Emma sanoo:

  Mulla on noiden mekkojen suuntaan menevä vanhojentanssimekko tällähetkellä torissa myynnissä http://m.tori.fi/vi/23023328.htm ☺️ Halpaan hintaan, hyvä kuntonen ja mahdollista pitää ilmain olkaimia tai olkaimilla. Ite ostin mekkoon erikseen timanttiolkaimet ja niillä pysy mekko hyvin ylhäällä!

 15. Viivi sanoo:

  Toi alimmainen mekko on todella kiva ja mun mielestä ei näytä yhtään liikaa häämekolta! :-) harmittaa vähän itteänikin kun viime vuoden vanhoihin ostin vaaleanpunaisen mekom valkosen sijaan :/

 16. sara sanoo:

  Kuinka nopeasti sun tilaama mekko tuli perille? Mulla tosiaan vähän kiire nyt mekon kanssa :-D

 17. Vilhelmiina sanoo:

  Tilasin just itelleni vanhojen mekon sellasesta paikasta kun promyours.com ja täytyy sanoa etten tyytyväisempi vois olla! Maksoin sen 20$ ylimäärästä, että sain omien mittojen mukaan ja se tosiaan sopi täydellisesti (itse jännitin loppuun asti, että voiko muka olla hyvä netistä tilattuna). Mekko oli tilauksesta kahen viikon päästä kotiovella! :)

 18. Anonyymi sanoo:

  Itse tilasin viimevuonna victorias dressiltä ja eisiinä menny ku joku kaks viikkoa.. :D (ja vielä tein mittatilauksella) et jos tilaat jostain suomalaisesta nii niillä kyl menee se pari kk muttta ei näil kiinakaupoil. Et et kyl mun mielestä jättäny viime tippaan .. Rauhottukaa

 19. Anonyymi sanoo:

  ei siinä kauaa menny, noiden sivuilta näkee toimitusajat ja jos vähä lisää maksaa ni saa viel nopeammin. mitä katoin ni nyt jos tilaisit normi tilauksel ni tulis tammikuu lopussa. eli nopeamminkin saat jos vähä ekstraa maksat mut luulis tulevan perille! mulla kesti kai 3viikloo ..?

 20. Anonyymi sanoo:

  eipä tää nyt niiin myöhäistä vielä ole ihmiset! tilasin ite promgirl.com ja tuli perille tosi nopsaan! itelle tilasin just iltapukumallisen ja päädyin sitten vaaleaan persinkansävyyn just ton häämekko-ongelman takia. mut hei onnea etsintään!

 21. Anonyymi sanoo:

  Kaveri tilasi mekon tammikuussa ulkomailta, eikä olut mekko perillä sitten vanhojentanssipäivänä ja joutui tyytymään siskon vanhaan mekkoon… kannattaa tilata ajoissa, ei voi ikinä tietää mihinkä jää mekko jumiin, itsellä oli hieman ongelmia tullimaksujen kanssa ja viivytti sen vuoksi mekon toimitusta. Toivottavasti löydät mieleisesi mekon! :)

 22. Marju Malinen sanoo:

  Mistä tuo keskimmäinen mekko on, ihana :)

 23. Sitruunapisara sanoo:

  Tanssin itekin viime vuonna tommosessa iltapukumaisessa mekossa ja pari kyl kovasti kehui ja kiitteli kun oli helppo mekko, ettei tarvinnut koko ajan varoa ja pysty tanssimaan tarpeeks lähekkäin, joten kannatan tota sun iltapuku-valintaa :) ja olkaimellista suosittelen kyl kans, mikään ei oo ehkä kauheemman näköstä kun se että joka välissä pitää kiskoo mekkoo ylös/osalla näky rintsikat takaa kun mekko lähti valahtamaan :/ Ja noi sun laittamat vaihtoehdot on hirmu kivoja, kannattaa kyl tilata ajoissa et jos ei ota mittatilauspukua niin kerkee ajoissa sit löytämään uuden jos se eka ei ookkaan hyvä!

 24. Anonyymi sanoo:

  Toi eka on tosi kaunis! :) Itekkin olisin halunnut olkaimellisen, mut ei löytyny miellyttävää :/

  Mä tilasin ebaysta!! Pelotti että mitähän tästä tulee, mut oon tosi tyytyväinen. Kun oltiin tilattu, myyjä laitto s-postia ja kysy tarkennuksia kokoon, ja mekko tuli kotiovelle asti n. 3-4 viikossa! Ja tosiaan, sillä oli hintaa n. 50€ + tullimaksut, joita ei kyllä ole vielä kuulunut… :D

 25. Jasmin sanoo:

  Tanssin ite kans nyt wanhat ja ajattelin alusta asti, että olkaimet on ihan must-juttu :-D ja et ole ainoa matti myöhänen, ei oo täälläkään suunnilla mekkoa vielä tilattu, heh… Tuo keskimmäinen nuista kolmesta on kyllä tosi kiva, vaikkei siinä niitä olkaimia ookkaan!

 26. Anonyymi sanoo:

  Ensimmäinen mekko on tosi kaunis! Itselläni oli olkaimellinen iltapukumallinen vanhojen mekko, mutta myös vannehame kahdella suht kapealla vanteella, niin minusta sillä tavalla oli helpompi tanssia ja mekko laskeutui kauniisti. Hommasin kivijalkakaupasta niin pääsi kokeilemaan miten sujuu tanssit kyseinen mekko päällä.

 27. Anonyymi sanoo:

  Itsellä oli tyllihelmainen todella leveä mekko, eikä sillä ollut yhtään hankala tanssia sillä mekko ei jää omien jalkojen väliin ja parin jalat menee hyvin mekon alle. Kunhan vaan on sopivan mittainen! Mutta tottakai maku asia tykkääkö iltapukumaisesta vai tyllihelmaisesta :p. Muista myös miettiä millaiset kengät laitat, kun mittaatte mekon pituutta, että tulee juuri oikean mittainen. Ja siinä mielessä olkaimet on fiksu idea, ettei tarvitse koko ajan mekkoa nostella. Ei näytä kovin kivalta katsomoon kun meidän tansseissa puolet tytöistä nosteli mekkojaan :D

 28. Anonyymi sanoo:

  Pisti toi vika mekko heti silmään että onpas kaunis. Eikä todellakaan liian häämekkomainen. Olkeimellinen, simppeli mutta olkainten ja rinnustan yksityiskohdat täydellistää kokonaisuuden

 29. Mia sanoo:

  Ensimmäinen mekko on todella kaunis vaikkakin selän läpinäkyvät osat eivät itseäni sytytä. Oletko miettinyt kampausta tai asusteita vielä? Itse en yhtään tiedä millaisen kampauksen haluaisin ja vähän alkaa jo paniikki iskemään. Toivottavasti löydät mieluisen mekon ja harjoitukset sekä varsinaiset tanssit menevät hyvin :-)

 30. isomeeri sanoo:

  itse oon tilannut pari mekkoa promgirl.com -sivustolta, ja homma kyllä toimii! toki pitää maksaa tullimaksut, mut mekot on tulleet usasta suomeen viikossa :) ja mulla on vielä käynyt hyvä tuuri siinä, että mitat on osuneet just kohdilleen mittataulukossa ja koot on olleet sopivia. sivustolla on myös live chat jota kannattaa käyttää jos tulee kysyttävää, mulle siitä ainakin oli apua :)

 31. Anonyymi sanoo:

  Hei :) Ajattelin tulla kysymään mielipidettäsi, kun nyt kattelen itsekin näitä vanhojen mekkoja (vuoden etuajassa kylläkin ….. hups). Oon ihan hurmaantunut niihin kaksiosaisiin mekkoihin, jotka ovat nyt muodissa, ja löysinkin pari sellasta jotka ois mielestäni ihania vanhoissa. Mua kyllä alko epäilyttää et onko nää tälläset liian asiattomia vanhoihin… Oon aina tykännyt tyylistäsi hirveesti ja ajattelin kyseistä mielipidettäs!

  Toivottavasti näet tämän ja vastaat :)

  Ps. Laitan tähän nyt muutaman mekkon, jotka on osunut ainakin omaan silmään

  http://www.promgirl.com/shop/dresses/viewitem-PD1210441
  http://www.promgirl.com/shop/dresses/viewitem-PD1448170
  http://www.promgirl.com/shop/dresses/viewitem-PD1466129
  http://www.promgirl.com/shop/dresses/viewitem-PD1299539

Kommentoi