BURGERS

OLYMPUS DIGITAL CAMERATänne Lahteen ollaan avaamassa uusi hampurilaismesta. Kun mä luin siitä, niin tulihan mulle pieni ärsytys päälle. Olen kyllä sanonutkin, että Lahti kaipaisi jotain uusia hyviä safkapaikkoja tänne näiden vanhojen jo loppuun kulutetuiden keskelle. Mä en kuitenkaan tarkoittanut, että haluaisin sellaisen paikan tohon naapuriin aivan meidän viereen! Välillä meillä on niitä päiviä, ettei meille molemmille maistu kotiruoka. Tällä tarkoitan sitä, että minä jään keittiöön tekemään itselleni ruokaa, kun taas tämä yksi hilpaisee alakerran pitseriaan hakemaan kebabin. Sen jälkeen kun muutettiin yhteen on tämä onneksi vähentynyt, muttei kuitenkaan vielä loppunut. Nyt tuntuu että nämä kiusaukset tulee lisääntymään reilusti, mutta silloin kipitetäänkin hakemaan kebabin tilalta hampurilaisateria. Lahden ylivoimaisesti parhaat burgerit sijaitsee BusBurgerissa, mutta tämä mesta on vähän liian kaukana lähteä hakemaan jo nälkiintyneenä ruokaa. Houkutus tulee siis varmasti olemaan kova, jos tämä uusi safkamesta vetää millään lailla vertoja mun lempparille.

Mä itse en ole suuri pikaruoan ystävä ja nautinkin paljon enemmän kotitekoisista hampurilaisista. Mun on jo pitkään pitänyt kokeilla aurajuustoburgeria, mutta meillä on jo useamman kerran tullut kaupassa kinaa, kun olen yrittänyt sujauttaa juustopaketin ostoskoriin, että se on jäänyt vain ajatukseksi. Kesän grillailuihin on kuitenkin viimeistään pakko vetää kyseinen herkku mukaan, aurajuustoburgeri on nimittäin aivan super hyvää!OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERATämän ruoan hinnaksi tuli noin 8€, ja me oltaisiin saatu pulittaa samasta pikaruokapaikassa ainakin nelinkertainen summa. Mä tykkään käyttää Reissumies ruissämpylöitä, tuoreita vihanneksia ja paljon juustoa! Normaalisti tämän ruoan kanssa teen lohkoperunat itse, mutta ajan puutteen sekä vatsassa kurnivan nälän takia vetäisin valmisranskikset pakkasesta pellille ja uuniin. Pihvit kannattaa maustaa kunnolla, sillä pieni tulisuus antaa hyvän maun koko hampurilaiselle. Mä itse vihaan aamujuustoa, mutta jostain syystä sitä siitäkin huolimatta kiikutetaan aina jääkaappiin ”voitko hakea juustoa kun tuut kotiin” viestien jälkeen. Väliin paljon kurkkumajoa, ketsuppia, hampurilaiskastiketta ja valkosipulimajoneesia, NAM! Näille ollaan näytetty aina vihreää valoa ruokaa arvostellessa, enkä mä malta odottaa grillikauden avajaisia, sillä silloin partsille voisi hommata pienen grillin jolla pihvit paistetaan pannun sijaan!OLYMPUS DIGITAL CAMERA


14 Comments
 • juus
  Posted at 10:32h, 29 maaliskuun Vastaa

  muuten hyvä, mut parvekkeella ei saa grillata! :<

  • saralovesyou
   Posted at 19:04h, 29 maaliskuun Vastaa

   Ai ei? :( Sit pitää lähteä porukoiden luo grillailemaan hampurilaiset!

   • Sanni
    Posted at 19:24h, 29 maaliskuun Vastaa

    Oikeestaan parvekkeella kyllä saa grillata. Kunhan ei grillaa kertakäyttögrillillä, mikä lasketaannoin avotuleks. Sähkö on turvallisin mutta myös kaasugrillillä saa grillata parvekkeella. Et ei kun grilliostoksille :)

    • E
     Posted at 18:27h, 31 maaliskuun Vastaa

     Parvekkeella saa joo grillatta sähkögrillillä, jos taloyhtiö vaan sallii sen! Ainakin meillä sallii!

     • saralovesyou
      Posted at 08:20h, 01 huhtikuun

      Jee pitää ottaa selvää! :)

 • M
  Posted at 12:36h, 29 maaliskuun Vastaa

  Voisitko kuvitella et tapaisit jonkun ihan randomin ihmisen jonka kanssa et oo ees puhunu? :D must ois vaan ihanaa päästä sun kaa kuvailemaan ja tunnut niin samantyyppiseltä ihmiseltä :D

  • saralovesyou
   Posted at 19:08h, 29 maaliskuun Vastaa

   Olen itseasiassa useamman kerran tehnytkin niin! Mä tykkään tutustua uusiin ihmisiin, mutta en mä nyt varmaan mitään treffejä ”Moi, mitä kuuluu? Lähetkö huomenna kahville?” kuitenkaan uskaltaisi :-D

 • Tiina
  Posted at 14:43h, 29 maaliskuun Vastaa

  Mua vähä huvittaa :D jos halutaan syödä aurajuusto tai ostaa sitä niin mikset saa ? Miks sun toinenpuolisko saa sit syödä aamujuustoa..Luulis et yhden juuston ostaminen ei olis niin vakavaa, kai kummatki saa laittaa hampparin väliin mitä haluaa ?

  • Jenna
   Posted at 09:10h, 30 maaliskuun Vastaa

   Kyllä mulle parisuhteessa olevalle tää on ihan normi arkea että kun toiselle ei maistu joku tietty niin päästään yhteisymmärrykseen ruuan suhteen. Sitten on erikseen että mitä toinen valitsee vaikka lauantai herkuiks. Jos yhdessä tekee ruokaa niin eihän siitä tuu mitään jos molemmat värkkäilee omia mössöjä siinä samassa (ainakaan meillä :D)

   • saralovesyou
    Posted at 10:17h, 30 maaliskuun Vastaa

    No niimpä! Meillä on kuitenkin kahden hengen talous ja onhan se naurettavaa jos hommataan aina kahdenlaisia juustoja, kahdenlaista jugurttia, juotaisiin jopa eri maitoja jos ei mitään kompromisseja tehtäis. Kaiken lisäksi kun se oon vaan ja ainoastaan mä joka on siellä keittiössä, niin ei se millään onnistu jos mä alan valmistamaan molemmille erilaiset ruoat. Niinkuin sanoin niin mä olen kaikkiruokainen, ja näinollen syön myös ruokia joita en edes harkitsisi ostavani jos yksin asuisin :-) Jos mennään raflaan syömään ni silloin sitten viimeistään otan ilon irti ja tilaan jotain herkkua!

 • Sonja
  Posted at 19:26h, 29 maaliskuun Vastaa

  Meillä on parvekkeella sähkögrilli, joka ajaa kyllä ihan asiansa :) ja sillä saa grillata! Ainakin meidän taloyhtiön papereissa lukee, että ruoanvalmistus parvekkeella on sallittua, kunhan se ei ole vaarallista. :)

 • Julle
  Posted at 22:12h, 29 maaliskuun Vastaa

  Moikka!
  Ootko kokeillu tehä majoneeseja ite hamppareitten väliin?? Ite oon yrittänyt useeseen otteeseen, mutta ei se maku ikinä ihan yllä noihin kaupan majoneesien makuun. Ois mahtavaa löytää resepti jolla sais ite tehtyä hyvää majoneesia kun noissa kaupan kastikkeissa on kuitenkin aina niin paljon kaikkea turhaa(säilöntäaineet yms.) ja onhan ne epäterveellisempiäkin. Mut jos oot kokeillu tai aijot kokeilla niin kerro ihmeessä täällä blogissa jotain ohjeita niihin!! :)

 • AS
  Posted at 22:40h, 03 huhtikuun Vastaa

  Ootko miettinyt lihan vähentämistä ympäristön ym. takia? Tai syötkö ylipäätänsä paljon liha- ja maitotuotteita?

Post A Comment