F-SECURE SAFE + ARVONTA

Kirjoittelin teille kesäkuun alussa näistä tietoturvajutuista, ja oli ihana huomata kuinka monet oli niistä kiinnostunut. Pakko myöntää, etten mä ennen näitä kampanjoita ole kovin perillä kyseisistä jutuista ollut. Varsinkin uuden tietokoneen tullessa mukaan kuvioihin, olen koittanut suojella sitä sekä ulkoisesti, että sisäisesti kaikin mahdollisin keinoin. Aiemmin julkaistu, Indiedaysin, Blogiringin sekä F-Secure SAFEn kanssa yhteistyössä toteuteutettu postaus saa nyt jatkoa. Tarkoituksena on vielä tuoda esille tietoturvan tärkeyttä, sillä kone voi tosiaan kokea kovia sisäisestikin.

F-Secure on suomalainen yhtiö, ja F-Secure SAFE on suunniteltu suojaamaan periaatteessa kaikki mitä netissä teet. Oli kyseessä pelkkä internetin selaus, videoiden katselu, verkko-ostoksien suorittaminen, musiikin kuuntelu tai yhteyden pitäminen kavereihin. Mulle on jo useamman kerran tullut ilmoitus, että varsinkin koneella on tullut eteen jokin haittaohjelma. F-Secure SAFE suojaa mun molempia tietokoneita, sekä omaa että poikaystävän puhelinta, minun tablettia ja siskon tietokoneellekin kerkesin sen jo asentamaan. Musta tuntuu, että monet pitää tietoturvasuojia todella monimutkaisina ja hankalina. Ne voi oikeasti pelastaa sun tietokoneen tai muut laitteet, sillä virukset voi tehdä todella pahaa jälkeä, ja pahimmassa tapauksessa rikkoa tietokoneen kokonaan. Alla olevalla videolla lopussa näkyykin F-Secure SAFEn todella helppo käyttöönotto. Edellisessä postauksessa mainitsinkin kuinka meidän isi on aina hoitanut nämä tietoturva-asiat, tottakai! Yhdellä paketilla saa suojattua talouden puhelimet, tietokoneet ja tabletit kerralla (max.5), joten on ollut kiva näyttää isille näiden olevan hoidossa kun asun jo poissa kotoa.IMG_5531Sitä saattaa nyt miettiä että mitä turhia, mutta sen tilanteen osuessa omalle kohdalle tajuaa kuinka vaivattomasti kaiken olisi voinut välttää. Mä käytän paljon verkkopankkia, teen verkossa ostoksia ja surffailen netissä. Erilaisten sivujen turvallisuudesta ei tietenkään voi olla varma, ja se on vaan se hetki kun huomaa henkilötietojen olevan kaapattu. Jännäsin myös aiemmin erilaisia vakoiluohjelmia ja muita uhkia, mutta niistä ei tarvitse nyt sen kummemmin enää onneksi huolehtia. Musta on tällaisena erilaisten laitteiden, internetin ja sosiaalisen median ahkerana päivittäisenä käyttäjänä tietää, että tiedot on suojattuna. Muuten, en aiemmin ole tainnut kertoa yhden F-Secure SAFEn ominaisuuksista olevan paikannuspalvelu. Tämä olisi ollut hyvä kymmenen vuotta sitten, kun meidän perheen lapsien puhelimet oli aina ties missä lumikasoissa pihalla kevääseen saakka, kun tasku oli jäänyt lumileikeissä vahingossa auki. Olisi ollut super kätevä, mutta tämähän toimii vaikka lasten paikantamisessa jos he ovat vaikka kavereiden kanssa leikkimässä. Toivottavasti tekin näette asian tärkeänä ja jos ei muuta, käytte ottamassa postauksen lopusta F-Secure SAFEn ilmaiseksi testiin 4kk, ja osallistutte lukijakilpailuun!IMG_5561IMG_5228IMG_5490

Täältä saatte ottaa F-Secure SAFEn ilmaiseksi kokeiluun 4 kuukaudeksi, joten se jos joku kannattaa hyödyntää! Lukijakilpailu on käynnissä tälläkin kerralla, ja voittaja saa F-Secure SAFE tietoturvapaketin vuodeksi kotiin veloituksetta. Huolettaako sinua virukset ja kiristysohjelmat, ja onko sinulla ollut käytössäsi tietoturvaohjelma? Osallistua voi heittämällä kommenttia kommenttiboksiin postauksen alle ennen 1. elokuuta. Muistakaa laittaa mukaan toimiva sähköpostiosoite, jotta voittajaan saadaan yhteys.


78 Responses to “F-SECURE SAFE + ARVONTA”

 1. Eveliina U. sanoo:

  Mukana!

 2. sinii sanoo:

  Tämä meille kiitos! Molemmille tulee milloin mistäkin ties mitä sähköposteja yms. Niitä ei tietenkään auki klikkailla mutta mutta… :)

 3. Hannamari sanoo:

  Hei!

  Toi olis tosi hyödyllinen mulle, kun just yks päivä luulin saaneeni laitteeseen viruksen ja pelästyin!

  Kiva blogi sulla!:)

 4. Kaisa sanoo:

  Olisi aivan mahtava tämä kattava suojaus, nykyisen perustason suojauksen tilalle!

 5. Jenna sanoo:

  Tää tulisi niin itselle tarpeeseen! Omassa läppärissä ei oo minkäännäköistä suojausta ja tämä F-Secure Safe kuulostaa ihan mahtavalle :)

  jennajulietanderson@hotmail.fi

 6. Elizaveta sanoo:

  Tällainen tulis tarpeen!:-)

 7. Pauliina sanoo:

  Mukana arvonnassa!:)

 8. Laura sanoo:

  Huolettaa kyllä nää virusjutut ja joku suojaus pitäs hommata!

 9. Aada sanoo:

  Mukana!!

 10. Maiju sanoo:

  Mukana arvonnassa!

 11. Emma sanoo:

  Mukana. Todellakin huolettaa kun itsekin paljon teen ostoksia netissä ym.

 12. Jenna sanoo:

  Mukana! :-)

 13. Viola sanoo:

  Mukana arvonnassa! Tollaset virustorjunta-asiat tulee aina tarpeeseen:)

 14. Annuli sanoo:

  Huolestuttaa, vaikka on virustorjunta kunnossa

 15. Emma Amanda sanoo:

  Mukana! Huolettaa todellakin koska katson paljon sarjoja eri sivuistoilta, lisäksi nettishoppailen paljon. :) kiva arvonta!!

 16. Pilvi sanoo:

  Sain vähän aikaa sitten uuden koneen, tulis niin tarpeeseen eli mukana ollaan ! :)

 17. Jasmine sanoo:

  Mukana! Just oltiin kortti kopioitu ku tein netissä ostoksia. Onneks ei mitää oltu ehitty viemää…

 18. Jasmin sanoo:

  Mukana! Tää tulis niin tarpeeseen.

 19. Mira sanoo:

  Mukana!

 20. Riina sanoo:

  Toi tulis todella tarpeeseen, joten mukana ollaan!

 21. Venla sanoo:

  mukana! :-)

 22. Anette sanoo:

  Moi!
  EHdottomasti mukana nimittäin kuukauden sisään pitäisi hankkia uusi tietokone opiskeluja varten!

 23. Juulia sanoo:

  mukana ollaan! :-)

 24. meri sanoo:

  mukana arvonnassa! tietoturvajutut huolettaa aina, mutta opiskelijan budjetilla jää suojaukset ostamatta :(

 25. Nelli sanoo:

  Tää ois huippujuttu nettishoppailijalle :D nelli.manttari@hotmail.com

 26. juliak sanoo:

  Mukana ollaan! Tällä hetkellä omalla läppärillä ei oo mitään muuta virustentorjunta ohjelmaa kuin se mikä siinä on valmiina ja hulluna nettishoppailijana haluisin pitää enemmän huolta turvallisuudesta!

 27. Salla sanoo:

  Mukana ollaan! :)

 28. Anne sanoo:

  Mukaan :) Mulla on jokin ilmainen f-securen suojaus. Ja faktahan on, ettei ilmainen ole niin hyvä. Tulisi tarpeeseen.

 29. Jasmiina sanoo:

  Veljeni on laittanut perus suojat tuohon mun läppäriin.

 30. Nea sanoo:

  Kyllä huolestuttaa, varsinkin nyt kun olen enemmän alkanut hoitaa asioita netin kautta.. Mulla on itsellä tälläkin hetkellä tämä suojaus, mutta se ei jostakin syystä toimi ja tarvitsisin oman kun kohta muutan pois kotoa ja kotona tuo viiden raja paukkuu jo!

 31. Pihla sanoo:

  Mukana!

 32. iipa sanoo:

  Mukana :)

 33. Elina sanoo:

  Oli pakko tulla kiittään gourmet-burgereitten reseptistä! Niiiin simppeliä, mutta heittämällä meni kotitekoisten burgereitten kärkeen :) näitä lisää

 34. Iina sanoo:

  mukana

 35. Jonna F sanoo:

  Ehdottomasti mukana! Teen etätyötä tietokoneella ja netissä tulee surffailtua paljon, joten tälläinen tietokoneen suojaus olisi ehdoton !

 36. Johanna sanoo:

  Tosi kiva arvonta! :)

 37. Saija sanoo:

  Mukana ollaan! Olisi aivan mahtava ohjelma, viruksetkin kannattaa kyllä oikeasti ottaa ihan tosissaan. Ei ole mikään leikin asia. :-)

  saija.hamalainen1@gmail.com

 38. Jenna sanoo:

  Huolettaa todella paljon! Tällä hetkellä ei taida olla mitään suojausta käytössä! :)

 39. Anna sanoo:

  Oon miettiny pitkään F-securen hommaamista, mutta oon sit aina venyttänyt sen ostoa… Pitäis kyllä tehdä jotain asialle:D

 40. Rrige sanoo:

  Moi!

  Ostin juuri uuden koneen ja oon tässä pähkäillytkin uutta tietoturvaohjelmaa, kun tässä valmiiks ollut kuukauden kokeiluaika on kohta päättymässä… Ehkä tää vois olla oikein hyvä vaihtoehto!

 41. jenni sanoo:

  Huolettaa tietoturva-asiat ja varsinkin kun käytössä ei ole oma kone.. Olisi siis todella hyödyllinen ja koneen omistajakin varmasti kiittelisi kun kone ilmoittelisi viruksista kun ei itse ole virustorjuntaa koneeseen ikinä hommannut :-D

 42. Ninni sanoo:

  Ah, juuri muutama kuukaus sitten uuden koneen hankkineena (koska vanha oli niin täynnä kaikkea roskaa, viruksia yms.) tää ois niin tarpeen! :) Tällä hetkellä ei oo vielä käytössä mitään tietoturvaa.

 43. klaara sanoo:

  Tarpeeseen tulisi. Kaikki virusturvaohjelmat eivät estä kaikkia hyökkäyksiä. Tämä ilmeisesti estää. Mukana ihanassa arvonnassa.

 44. Meri sanoo:

  Mukana

 45. Suvi sanoo:

  Juuri tänään näyttöni alkoi temppuilemaan roskaposteja poistaessa ja ajattelin sydän kurkussa tämäkö oli läppärini loppu. Myöhemmin sain koneen taas pelamaan mutta tapaus kyllä jäi takaraivoon…

 46. Henna sanoo:

  Tällä hetkellä on vähän oudompi viruksentorjuntaohjelma käytössä, F-secureen on parempi luotto :)

 47. Tiia-Liina sanoo:

  Kelpaisi :)

 48. Jutta sanoo:

  Haha, todellakin huolettaa koska ei oo vuoteen ollut minkäänlaista suojaa koneelle ja saanut useasti jumiutettua tämän jo. :D Ennen on ollut kyllä, mutta edellisen päättyessä en koskaan ostanut uutta.

 49. HANKASAINA sanoo:

  Huolettaa todenteolla! Näin vastikään painajaista siitä, kuinka laitteelleni oltiin päästy etänä käsiksi ja kaikki some-kanavani oltiin ryöstetty ja sabotoitu.. Onneksi se olikin vain pahaa unta! Tällä hetkellä käytössä on vain netistä ladattu ilmaisohjelma suojelemassa, ja vähän poden luottamuspulaa. Jospa voittaisin!

 50. Minna sanoo:

  Huolettaa, koska virukset tekevät äkkiä koneesta lähes käyttökelvottoman. Mulla on paraikaakin F-Secure turvaamassa. Köyhällä opiskelijalla vaan ei olisi aina varaa ostaa taas uutta pakettia

 51. Ellu sanoo:

  Mukana!

 52. Anni sanoo:

  Ei ole koskaa ollu tietoturvaohjelmaa, joten se olisi tarpeellinen!

 53. Jenni sanoo:

  tolle olis kyllä tarvetta, 4kk kokeilupaketti onjo käytetty :(

 54. Tiia sanoo:

  Mukana arvonnassa! :)

 55. Niina sanoo:

  Tämä arvonta sattui juuri sopivasti muuton kohdalle ja uutta tietsikkaa ollaan myös hankkimassa! Tuo tulisi enemmän kuin tarpeeseen :-)

 56. resus sanoo:

  Mukana :)

 57. ElinaV sanoo:

  Kuulostaa tarpeelliselta ja hyödylliseltä! En oo aiemmin ajatellutkaan, että laitteiden suojaaminen olis noin tärkeää:)

 58. Katja sanoo:

  Kyllähän ne vähän huolettaa varsinkin kun verkkopankissa asioi. Joku ilmaisohjelma mulla on ollut, joten ihan kunnon ohjelmalle ois käyttöä varsinkin kun opiskelut alkaa ja uusi tietokone on ostoslistalla :-)

 59. ava sanoo:

  On todettu ennenkin hyväksi virustentorjunnaksi! Mukana siis :)

 60. Katriina sanoo:

  Olis kiva päästä testaan F-Secure. Juuri vaihtamassa virustorjuntaohjelmaa :)

 61. Maria sanoo:

  Mukana! :)

 62. Jenni sanoo:

  Jee, oli kyllä varmasti paikallaan!

 63. Pirjo sanoo:

  Koneeseeni on kerran iskenyt virus ja sen poistattaminen tuli kalliiksi. Mulla on tällä hetkellä ilmainen tietoturvaohjelma, jonka mun kaveri mulle latasi.

 64. Marja sanoo:

  Tämä olisi kyllä tarpeen, vaikka tietokoneet, iPhonet ym. värkit suojattu mutta, mutta. Siis mukana arvonnassa :)

 65. Puumat sanoo:

  Ei huoleta!

 66. eekku sanoo:

  mukana arvonnassa puoliso huolehtii meän koneiden toiminnasta=)

 67. Kipa sanoo:

  Selaan paljon nettiä, mut pelottaa ostaa netistä ja asioida nettipankissa kun ei tiedä varmuudela onko tietokonesaastunut

 68. Heidi sanoo:

  Mukana arvonnassa:) oon tosi huono itse huolehtimaan tietoturva-asioista joten olisi huippua jos ainakin seuraavan vuoden voisi olla huoletta tämän asian suhteen!

 69. Minna sanoo:

  Hyvä ja todella ajankohtainen aihe! Erilaiset identiteettivarkaudet ja rahan häviäminen taivaan tuuliin ovat yleistyneet tosi paljon viime vuosien aikana, ja ei todellakaan olis kiva itse joutua tällaisen uhriksi.

 70. Sofia A. sanoo:

  Oi! Tänne suunnalle vaan tuo ohjelma tulemaan :-)

 71. Sini sanoo:

  Jonkin verran huolettaa kaikki virukset yms. mut ei oo ikinä tullut kyllä suojattua konetta vaiks olis varmasti kannattanut.. Mukana siis! :)

 72. Anni sanoo:

  Huolettaa kyllä, just meni itseasiassa mun virustentorjunta koneella vanhaksi, joten tälle olis käyttöä.. Mukana siis!

 73. Iris sanoo:

  Oi todellakin mukana arvonnassa! Just kun oon alottanut erilaisten verkkopankkien ja tunnusten käytön niin ajattelin että pitäisi varmaan suojata konetta jollain tapaa. Välillä kyllä myös arveluttaa turvallisuus kun iphonessa on usein montakin sovellusta kirjautuneena sisään jo valmiiksi. Eli tämä F-Secure tulisi tarpeeseen kun tällä hetkellä ei koneissa ole mitään tietoturvaohjelmia.

 74. Milla sanoo:

  mukana mukana mukana! :)

 75. Emilia sanoo:

  tulisi tarpeeseen, ostin just uuden koneen ja pitäisi hankkia tähän jonkunlainen virus torjunta ohjelma..mikäs sen parempaa kun saisi sen vuodeks ilmaseks :)

 76. Roosa sanoo:

  Mukana! Pitänyt jo pitkään hoitaa tietoturva-asiat kuntoon, joten palkinnolle olisi ehdottomasti käyttöä :)

 77. Julia sanoo:

  Huolettaa kyllä aina netissä ollessa nuo virukset kun tuntuu että kaikkiin mainoksiin voi liittyä riskinsä ja itsellä on koneella ollut virustorjunta ohjelma minkä nimeä en nyt muista ulkoa :D

  juippeli@luukku.com

Kommentoi