ELÄMÄNTAPAMUUTOS, ÄN YY TEE NYT!

Monesti huonot asiat antaa tsemppiä uusien asioiden kokeilemiseen. Näin mulla kävi, ja ajattelin tehdä pienen elämätapamuutoksen. Mulla ei ole mitään hajua mitä tämä muille tarkoittaa, mutta itselle se meinaa ehkä hieman tarkempaa kropan ja mielen kuuntelemista. Kesä meni aivan siivillä, ja hävettää myöntää kuinka epäsäännöllisesti ja huonosti söin. Lähes kaikki ruoat tuli syötyä ulkona ja ruokapostaukset olikin tästä syystä todella hukassa kesän aikana.

Sain viimeiseen ruokapostaukseen kommenttia lihan syönnistä, joka ehkä jollain lailla laittoi mut haastamaan itseni. Mä pidän lihasta, ja sitä on ollut aina tapana heittää ruokaan kuin ruokaan. Liha kuuluu mun mielestä ruokaan, ja tämä ajattelutapa saa varmasti monet siellä ruudun toisella puolella repimään hiuksia. Pakko myöntää, että monesti mun on tehnyt mieli kokeilla jonkinlaista kasvisruokaa ihan vaan kokeilumielessä, mutta täällä on saman katon alla asunut joku, joka on ollut kokeiluja vastaan. Ajattelin kuitenkin haastaa itseni hyppäämään ulos kuplasta, ja kokeilla erilaisia kasvisruokia vaikka näin ensin viikon ajan.

Koulun penkille hyppääminen kesän jälkeen oli myös aika kova juttu. Tunnit koulunpenkillä istuessa tuntuu todella puuduttavilta, ja olen kokoajan väsynyt. Pieni kuntokuuri ei olisi nyt pahitteeksi, ja siitä pitäisi varmasti sekä kroppa että mieli. Lopetin ennen kesää kuntosalikortin, mutta sopimuksen jatkaminen on vahvasti suunnitelmissa. Lenkkeilyä ja kuntosalia, kyllä!

Varsinkin näin muuttopuuhissa huomaa, että monet jutut olisi voinut jättää ostamatta. Kunnon työmaa, enkä ole edes vielä päässyt käymään vaatehuonetta läpi. Kunhan tavarat on uudessa osotteessa, voisi blogikirppiksen taas herättää henkiin. Jos olisin esimerkiksi kesän aikana katsonut mihin käytän rahaa, olisi mulla huikeat säästöt tällä hetkellä tilillä. Iso peukku alas siis heräteostoksille ja ulkona syömiselle!

Viimeisenä muttei vähäisimpänä oman fiiliksen kuunteleminen. Mä olen aina aikamoinen hetkessä eläjä, ja osaan toteuttaa haaveita. En malta odottaa ylioppilaskirjoitusten olevan ohi, ja siitä aukenee  suuri ovi tulevaisuudelle. Kesän reissussa ostin mukaani päiväkirjan, ja ajattelin alkaa kirjoittelemaan sinne fiiliksiä, toiveita, haaveita, asioita joista olen kiitollinen ja asioita joita haluan lukea vielä jatkossa.

Saan tänään tytöt mun luo käymään, ja päästään pitkästä aikaa istumaan iltaa (muuttolaatikoiden keskelle tosin..). Pikkuhiljaa kirjoittelen teillekkin uudesta osotteesta, mutta uusi alku elämälle on aina positiivinen asia!IMG_5251-2IMG_5242-2


23 Comments
 • essi
  Posted at 12:56h, 27 elokuun Vastaa

  Onko muuton syynä siis ero?

 • Riri
  Posted at 13:15h, 27 elokuun Vastaa

  Meillä syödää kasvisruokaa n. 4-5 kertaa viikossa ja se on aika hyvä vaihtoehto opiskelijan kukkarolle, kun ruokabudjetti on alle 50€ viikossa kahdelle hengelle :D hyviä kasvisruokia ovat esim. erilaiset pinaattipastat, bataatti-kookos sosekeitto, soijarouhe-bolognese, kasvis-tofuwokki, sienirisotto… Soijarouhe on älyttömän hyvä ja halpa jauhelihan korvike, joka itselle maistuu erittäin h yvin :)

  • Maria
   Posted at 14:54h, 29 elokuun Vastaa

   Mä taas en voi millään sietää soijarouhetta, maistuu ihan pahville vaikka miten maustas :D

  • saralovesyou
   Posted at 23:34h, 29 elokuun Vastaa

   Kiitos vinkeistä! Pitää laittaa korvan taakse :-)

 • Roosaeveliinaa
  Posted at 15:23h, 27 elokuun Vastaa

  Jos tuntuu et kroppa on ihan loppu ja koko ajan väsyttää ni suosittelen kokeilemaa Kehokuuria :) 28 päivää tiukka puhdas ruokavalio ja siinä oppii taas ateriarytmitki kuntoon! :)
  Itekki kesän mättöjen nollaamiseks alotan ens kuussa ja kokemusta jo ku kaks kertaa tehny aiemmin, toimii!

  • saralovesyou
   Posted at 23:35h, 29 elokuun Vastaa

   Okei, toi onki ihan vieras juttu mulle! Pitää ottaa selvää :-)

 • Amanda
  Posted at 16:36h, 27 elokuun Vastaa

  ootteko eronnut joonaksen kanssa? :o

 • Ansku
  Posted at 17:16h, 27 elokuun Vastaa

  Hurjasti tsemppiä! Ja hei, minä, entinen lihan suuri ystävä, syön nykyisin vain harvakseltaan lihaa. En olisi kaksi vuotta sitten uskonut tätä itsestäni, mutta hups, elämä yllätti positiivisesti :) Ja jopa mun lihaa rakastava mieheni ihmettelee et kuinka suvereenisti hän kokkailee nykyään Palak paneria ja tilaa raflassa tofua :D

  • saralovesyou
   Posted at 23:36h, 29 elokuun Vastaa

   Se varmaan on just kiinni siitä millasen kuvan on esimerkiksi kasvisruoasta saanut. Sehän on varmasti vaikka ja kuinka monipuolista, joten innolla yritän :-)

 • Kristiina
  Posted at 17:28h, 27 elokuun Vastaa

  Mitää oletteko te vai oletko yksi muuttamassa? Ja mulle myös on tullut jokin tunne että asioita pitäisi muuttaa ja ryhdistäytyä. Ehkä se johtuu syksystä ja arjen palaamisesta… Mutta niinkuin sanoinkin muutos tekee kyllä hyvää!

  • saralovesyou
   Posted at 23:37h, 29 elokuun Vastaa

   Muutos tekee hyvää, se on kyllä totta! :-)

 • Henna
  Posted at 18:13h, 27 elokuun Vastaa

  Muutatko yksin? Eron tästä rivinväleistä luin Tsemppiä tuleviin muutoksiin, kokemuksesta voin sanoa, että liikunta piristää mieltä ja kehoa. Itsekin olin samanlaisessa tilanteessa muutama vuosi sitten..

  • saralovesyou
   Posted at 23:37h, 29 elokuun Vastaa

   Juu yksin muutan…tai no asioita sumplitaan vielä mutta jatkossa elelen yksin :-)

 • Maria
  Posted at 20:09h, 27 elokuun Vastaa

  Ihanaa, kasvisruokakokkailuja=kasvisruokareseptejä??? Mua on aina harmittanut kun sun kokkailut näyttää joka kerta superhyviltä mutta koska itse en osta lihaa (syön kyllä jos oon vaikka kylässä) niin en niitä oo kokonaisuudessaan voinu testata. Ois siis ihanaa jos jaksaisit postata kasvisruokaviikon kokkailuista :) ja onnea uuteen kotiin!

  • saralovesyou
   Posted at 23:38h, 29 elokuun Vastaa

   No niitä varmasti tulossa! Jos siellä on jotain reseptivinkkejä niin ne on kyllä yhtä tervetulleita tänne päin :-)

 • iina
  Posted at 11:54h, 28 elokuun Vastaa

  Vegaanius oli parasta mitä mulle on tapahtunut. Ennen söin lihaa joka aterialla, ja rakastin sitä. Nyt olo on virkeä ja kevyt ja lihaa ei ole ikävä pätkääkään :) Kannattaa käydä Venla Savikujan blogissa, hän on vegaani ja blogissa monia hyviä vinkkejä :)

  • saralovesyou
   Posted at 23:38h, 29 elokuun Vastaa

   Mä tuskin lihasta koskaan luovun ihan kokonaan, mutta kokeilu ei ole koskaan pahaksi :-)

 • Anonyymi
  Posted at 12:14h, 28 elokuun Vastaa

  Itellä kaappien pursuamiseen auttoi lopullisesti se kun aloin minimalistiksi! :) kannattaa googletella mitä se meinaa, esim. hakusanoilla minimalistinen vaatekaappi, minimalistinen elämäntapa yms. Vaikka vaatteita on nyt vähemmän kuin koskaan, en kärsi enää asukriiseistä, ja itseasiassa pukeudun monipuolisemmin. Kun kaikki omistamani vaatteet näkyy selvästi, on helppo luoda erilaisia yhdistelmiä. Kolmet hyvät housut, pari neuletta, perushuppari yms. Alle 100 vaatetta taitaa olla mulla nyt, ja hyvä niin! :) Jääpähän rahaa kaikelle oikeasti tärkeälle, esim. vuoristo vaellus seikkailuille Norjassa, jotka varmasti tuun vanhana muistaan paremmin kuin jonkun puolivuotta kaapissa lojuneen rätin.

  • saralovesyou
   Posted at 23:39h, 29 elokuun Vastaa

   Kuulostaa kivalta! Oon itsekkin huomannut, että mitä vähemmän vaatetta niin sitä paremmin ne siellä on esillä ja monipuolisemmin pääsee päälle :-)

 • Tiikeri
  Posted at 20:42h, 28 elokuun Vastaa

  Zemppiä Sara!

  Suosittelen kokeilemaan kasvisruokia. Esim. soseeitot on hyviä ja heppoja. Lisäks esim. linssilasagne on ihan huippuhyvää!

  • saralovesyou
   Posted at 23:39h, 29 elokuun Vastaa

   Pitää testata :-)

 • Maria
  Posted at 14:53h, 29 elokuun Vastaa

  Itse lopetin lihan syömisen puoli vuotta sitten ja sen kyllä huomaa! Kroppa voi paljon paremmin ja kasvikset menee ihan karkista = herkkuja tulee syötyä paljon harvemmin.

  • saralovesyou
   Posted at 23:40h, 29 elokuun Vastaa

   Toivotaan että mullakin kroppa alkaa voimaan paremmin jos nyt pidemmän päälle tätä kokeilen :-)

Post A Comment