VINKKEJÄ KUVIEN KÄSITTELYYN PUHELIMELLA

Multa monesti kysellään puhelimen kuvanmuokkausohjelmista ja ajattelin heittää teille vähän omia vinkkejä kehiin. Mulla on tosiaan puhelimella käytössä muutama eri muokkaus appi ja sovellan niitä ihan tilanteen mukaan. En tietenkään voi heittää mitään tarkkaa kaavaa tai ohjetta kuvien muokkaukseen, sillä jokainen kuva vaatii vähän eri säätöjä ja ohjelmia, mutta kokeilemalla onnistuu.

Käytän tosiaan Afterlightia, VSCOcamia sekä Snapseediä. Jokaisessa on vähän eri ominaisuudet ja käytän tiettyjä sovelluksia tiettyjen asioiden tekemiseen. Tottakai näiden lisäksi monet IG kuvat menee mulla ihan pelkkien Instagram-filttereiden läpi ilman muita muokkauksia.

kuva1

1.Snapseed

Tästä sovelluksesta mä pidän sen takia, että tällä on mahdollista muokata kuvan tiettyjä kohtia erikseen. Alla näkyvässä esimerkissä mä olen muokannut seinää kirkkaammaksi ja laittanut lämpötilaa kylmemmäksi. Snapseedistä löytyy tottakai kuvien muiden säätöjen muokkaus, joilla olen viimeistellyt lopputulosta. Monesti esimerkiksi maisemakuvissa taivas saattaa kuvaa kirkastaessa ylivaloittua, joten tämä Snapseedin ominaisuus on sellaiseenkin ihan super!

kuva2

2.VSCOcam

VSCOn filtterit on mulla usein kovassa käytössä. Näiden mukana tulevien filttereiden lisäksi mä olen ostanut tähän sovellukseen lisää filttereitä. Parin euron sijoitus ja uusien lempparifilttereiden löytäminen piristää päivää monesti niin, että saatan muokata vanhoja kuvia kansioista ihan huvin vuoksi uudestaan. Tässäkin sovelluksessa on nämä perus säädöt kuvan kirkastuksesta kontrastiin ja muihin, mutta tällä sovelluksella muokkauksen jälkeen käsittelen säätöjä vielä jollain muulla sovelluksella. Valmiissa kuvassa on siis filtteri, yhden asteen kirkastus ja asteen kontrasti.

kuva4

3. Afterlight

Kolmantena ja viimeisenä mulla on käytössä Afterlight, jolla teen kuvien kirkkaus, kontrasti, terävöitys yms. säädöt. Afterlight on musta semmonen perus hyvä sovellus tällaiseen muokkailuun, eikä sen käyttökään ole hankalaa. Tällä appilla saatan myös esimerkiksi kierittää, rajata, kääntää tai suoristaa kuvaa. Hyvä sovellus siis kuvien viimeistelyyn!

kuva3

Ehkä hieman sekava toteutus, mutta toivottavasti tästä jotain vinkkiä tai ideaa tuli teille siellä ruudun toisella puolella. Jos teillä on vinkata mulle jotain hyviä sovelluksia kuvien muokkaukseen, niin mä innolla otan niitä vastaan!


3 Comments
 • Iris
  Posted at 23:39h, 31 tammikuun Vastaa

  Mitkä on sun lemppari filttereitä VSCO camissa? :) Oon ite lataillu vaan ilmasia filttereitä lisää, mut ehkä vois tehä pienen sijotuksen kivoihin filttereihin

  • saralovesyou
   Posted at 11:51h, 01 helmikuun Vastaa

   Toi E5, the essence/archetype collectionista :-)

 • M
  Posted at 09:02h, 02 helmikuun Vastaa

  Itse tykkään käyttää nykyään aivan puhelimen omia muokkaustoimintoja! Iphonessa ainakin löytyy niitä valmiita ”filttereitä”, ja näistä käytän nykyään AINA sitä ”häivytys” filtteriä! Siitä on tullut ihan mun lemppari, vaikka VSCO onkin edelleen aivan ehdoton :D
  Pakko vielä sanoa, että sun kuvat on niin ihania! Näissä on aina jotenkin kiva tunnelma!
  Kiitti ihanasta blogista! :)

Post A Comment