MINÄ VAKUUTETTUNA

On jännää kasvaa aikuiseksi. Pari vuotta sitten hyppäsin siihen ikään, kun aloin yrittää hoitaa asioita itse. Vaihtovuoden aikana musta kasvoi toki itsenäisempi tyyppi, mutta viralliset puhelut ja asioiden hoitamiset oli alkuunsa jänniä. Isi on ollut mulle aina se tukihenkilö, joka tuntuu tietävän kaikesta kaiken. Kerrostalon palohälytysten soidessa mulla oli linjat auki hänen kanssa ennen, kuin mä olin edes ehtinyt lähteä ulos asunnosta. ”MITÄ MÄ TEEN?”. Asiat on ollut todella hyvin hoidossa kuluneiden 20 vuoden aikana, mutta mitä tapahtui, kun täytin 20? Halusin, että tärkeimmätkin jutut on mulla hoidossa. Vakuutukset sun muut. Olen kuitenkin aina ollut tapaturma-altis yksilö ja nyt asun kaiken lisäksi yksin vuokra-asunnossa. Mulle tarjottiin mahdollisuutta kaupalliseen yhteistyöhön LähiTapiola Vellamon kanssa. Tartuin tilaisuuteen ja kävin keskustelemassa näistä nuoren aikuisen palveluista vähän tarkemmin.

Olen jo pari vuotta asunut vuokra-asunnossa omillani. Sattumusten vuoksi koti-vakuutukseni päättyi viimekesänä ja uuden ottaminen on tuntunut olevan todella hankalaa. En tarkoita sen olevan käytännössä hankalaa vaan kun en tiennyt, mitä sen pitäisi noin tarkemmin ottaen sisältää. Lopulta ajatus kotivakuutuksesta vaan jäi, elin todella varovaisesti. Pyykinpesun aikana ei käynyt mielessäkään, että olisin piipahtanut kaupassa. Istuin suurin piirtein nenä kiinni koneessa, jotta huomaisin mahdollisen veden vuodon heti. Ei tollaisia ajatellut, kun vakuutus oli kunnossa. Vesivahingot kun on nykyään aika yleisiä, yllättäviä ja hemmetin kalliita.

Juteltiin, kerroin miltä musta tuntuu, säädeltiin lukuja ja lopulta mä lähdin LähiTapiola Vellamon toimistolta vakuutuspaperit kädessä. Se tuntui omalla tavalla siistiltä! Halusin juuri mulle sopivan ratkaisun, sillä näen osan asioista tärkeämpinä kuin toiset. Maksan vakuutukseni toki itse, joten saatiin siitä lopulta kattava mutta sopivan halpa paketti.

Halusin juuri mulle sopivan ratkaisun, sillä näen osan asioista tärkeämpinä kuin toiset.

 Erilaisten vakuutusten lisäksi mietittiin, jos alkaisin laittaa kuukausittain rahaa säästöön omistusasuntoa varten. Omistusasunto ei vielä tällä hetkellä ole minulle ajankohtainen, sillä en halua kakskymppisenä olla niin sitoutunut mihinkään tiettyyn paikkakuntaan tai asuntoon. En kuitenkaan loppuelämääni halua asua vuokralla; onhan nyt omistuasunto järkevämpi vaihtoehto kuin vuokra-asunto! Tältä puolelta asiat on kuitenkin ollut kunnossa jo pitkän aikaa, joten sivuutettiin aihetta vaan hieman muiden lomassa. Kuukausittainen säästäminen on kuitenkin työtä tekevälle nuorelle fiksu ratkaisu. Pienistä summista kertyy lopulta ihan nätti potti ja pian asunnon käsiraha onkin jo valmiina!

Mä näin tarpeelliseksi vakuuttaa mun asunnon Laaja Kotivakuutuksella, jota itseasiassa vaaditaan usein uuteen asuntoon muuttaessa. Mulla on tämän myötä vakuutettuna arvokkaat laitteet, jonka näin erittäin tarpeelliseksi. Nuoren henkilön vakuutus sisältää erityisetuja, kuten nuorisoalennuksen.

Asunnon lisäksi mun vakuuttaminen tapaturmien varalta on tärkeä. Myös kokoajan voimassa oleva matkavakuutus ilman omavastuuta on hyvä vaihtoehto, sillä tämä on voimassa aina, kun olen 50km kauempana kotoa. Nuoren kannattaa tarkasti miettiä, millainen vakuutuspaketti on juuri hänelle sopiva. Nyt ainakin itsellä on kevyempi ja huolettomampi fiilis, mitä vaan voi tapahtua. Tuun myöhemmin puhumaan lisää aiheesta, onko teillä jotain tiettyä, mitä haluaisitte mun käsittelevän?

Photos: Oona Linna


7 Comments
 • Nimetön
  Posted at 13:10h, 27 huhtikuun Vastaa

  Itteäni ainakin alkaa ärsyttää ku suurinpiirtein joka toinen sun postaus on nykyään yhteistyöpostaus. Suurin osa niistä vaikuttaa vielä siltä, että sua ei kiinnosta pätkääkään mainostettava tuote/asia, kunhan kirjoitat että saat rahaa.

  • saralovesyou
   Posted at 13:41h, 28 huhtikuun Vastaa

   Tässä kuussa ennalta sovittuja yhteistöitä on tullut todella paljon. Kaikki kertyi just samalle kuulle valitettavasti. Jatkossa onneksi rauhallisempaa niiden puolelta :)

 • Olivia
  Posted at 08:48h, 28 huhtikuun Vastaa

  Kiva postaus :) mutta vinkkinä jatkon varalle: tiesitkö että kotivakuutus ei kata syntynyttä vesivahinkoa, jos olet poistunut kotoa koneen ollessa päällä. Joten kannattaa jatkossakin ottaa huomioon, ettei välttämättä lähde kauppaan pesukoneen hurratessa vaikka kotivakuutus onkin ;)

  • saralovesyou
   Posted at 13:42h, 28 huhtikuun Vastaa

   No hyvä tietää tämä jatkon kannalta :-F

 • Malin
  Posted at 22:17h, 28 huhtikuun Vastaa

  Heippa, olisi huomattavasti kivempi lukea tekstiäsi, jos se olisi tasattu. Nyt koko ulkoasu näyttää jotenkin huolimattomalta, eikä tekstiä oikein edes jaksa lukea. Kuvasi ovat upeita kyllä! Niiden takia avaan blogisi jatkossakin.

  Mukavaa kevättä!

  • saralovesyou
   Posted at 02:32h, 30 huhtikuun Vastaa

   Oon samaa mieltä ja tekstin väriäkin tahtoisin muuttaa! Pitää laittaa vähän sähköposteja jos saisin apua ulkoasun muokkauksessa ;-) Mukavaa kevättä sinnekin!

 • hanna
  Posted at 11:38h, 29 huhtikuun Vastaa

  ASP-tili on ollut ikuisuuden nyt mietinnän alla ja se ois kyllä pakko saada pistettyä nyt kasaan. Se 50€ kuussa sinne ei ole niin paha etteikö sitä voisi jostain puristaa näin opiskelijanakin. Mulla on vakuutukset ollu omissa nimissä heti kun täytin 18, isukki opetti että omista asioista on piettävä huolta – mutta sille saa silti aina soittaa jos jotakin tarttee tai kaipaa jeesiä, se taitaa vaan tykätä siitä salaa että se on nro 1. jolle aina soittaa kun on pulma ;)

  hanna
  http://www.hannamariav.com

Post A Comment