WE’RE COMING BACK, ST. PETERSBURG!

Aikalailla samoihin aikoihin viime vuonna mielessä pyöri samoja asioita. Kesä, (kavereiden) valmistujaiset sekä Pietari. Oltiin vuosi sitten mukana VR kamppiksessa ja he kiidätti minut ja Liisan pariksi päiväksi itärajan yli Pietariin. Mä itse olen lukenut Venäjää ala-asteelta lähtien ensimmäisenä vieraana kielenä ja Liisalla nyt on enemmänkin Venäläisiä juuria. Vietettiin päivät kaupunkia kierrellen ja tehtiin myös meidän tapaan vähän hullujakin juttuja. Jo ensimmäisenä päivänä hypättiin tatuoijan penkkiin ja otettiin iholle pienet matkamuistot. Siellä se nyt komeilee kainalossa eikä yhtään kaduta! Jokainen Pietarissa syöty ateria ansaitsi ehdottomasti täydet tähdet – miten voikaan olla niin hyvä tuuri. Vaikka puolet päivistä oli sateisia, jäi kaupungista ehdottomasti positiivinen fiilis. Vierailin edellisen kerran kyseisessä kaupungissa vuosia sitten koulun kanssa, joten tällainen reissu kaverin kanssa avasi silmiä vielä enemmän.

”Jo ensimmäisenä päivänä hypättiin tatuoijan penkkiin ja otettiin iholle pienet matkamuistot.”

Koska Pietarista jäi niin hyvä fiilis, niin tässä on pieni kesän reissu suunnitteilla! Saa tosin nähdä, kuinka se loppupeleissä toteutuu. Toisella reissuun lähtevällä olisi Venäjällä muitakin asioita hoidettavana, joten tässä olisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Vielä on tosin työvuorot selvittämättä ja viisumi hankkimatta, mutta nyt täytyy vaan pitää peukkuja. Kun kaupunki on jo ennestään tuttu, ei matkaa varten tarvitse tehdä niin paljoa researchia – sellaiseen ei tällä hetkellä olisi fiilistä. Mahdollisen tulevan reissun vuoksi tutkin viimevuoden kuva-arkistoja, tuli niin hyviä muistoja mieleen!  


3 Comments
 • Emmi
  Posted at 07:23h, 26 toukokuun Vastaa

  Pietari on kyllä aivan ihana paikka <3 Itekin oon ollut siellä opiskelujen aikana vaihdossa. Pieni kaipuu jo syntynyt, että täytyy varmasti lähteä sinne tämän vuoden puolella jo uudelleen :-)

 • Emzi
  Posted at 00:00h, 13 kesäkuun Vastaa

  Tuo on kyllä mesta jossa pitää käydä joku päivä!

  • saralovesyou
   Posted at 10:23h, 13 kesäkuun Vastaa

   Suosittelen ehdottomasti! Musta tuntuu, että monilla on vähän ennakkoluuloja Venäjää kohtaan. Mä voin kuitenkin heittää kaikki peukut ylös, kannattaa käydä jos vaan tulee mahdollisuus :-)

Post A Comment