HAAVE JUST NYT; MAAILMANYMPÄRYSMATKA

Niinkuin mä aiemmin täällä jo kerroinkin, kävin keväällä juttelemassa vakuutusasioista kaupallisen yhteistyön pohjilta LähiTapiola Vellamon Lahden Aleksanterinkadun toimipisteellä. Vietettiin parituntinen jutellessa ja kuuntelin korvat höröllä vastauksia mun esittämiin kysymyksiin. Näin aikuisuuden kynnyksellä ja omaan asuntoon muuttaessa näin oikeaksi ratkaisuksi siirtää vakuutukset itselleni hoidettavaksi. Äidin ja isin onneksi he ovat aina tajunneet hoitaa mun vakuutukset ajoissa kuntoon – näin tapaturma-alttiina tyyppinä mulla voisi olla melkeimpä sairaalan kanta-asiakkuus! Siellä on tullut ravattua pienestä pitäen korvien putkituksessa, murtuneiden luiden kipsauksessa ja ties missä. Näin ”vanhemmalla” iällä mun elämä on tältä osin onneksi rauhottunut hieman (pakko koputtaa puuta tässä välissä), en ilmeisesti enää ole pää kolmantena jalkana rymyämässä jokaisessa paikassa.  Ulkomaan reissutkin sujuu jo nykyään ilman sairaalakäyntejä, jippii! Vaikka sairaalapalveluita en nykypäivänä tarvitse kovin usein, on silti hyvä pitää vakuutukset kunnossa tapaturmien varalta.

Mulla, niin kuin varmasti monella teistäkin, on unelmana ostaa omistusasunto jossain vaiheessa elämää. Tätä varten säästäminen on jo aloitettu, mutta en usko asunnon ostamisen olevan ajankohtaista vielä useampaan vuoteen. Sen sijaan mä tahdon säästää rahaa matkustamiseen; ”You can’t buy happiness, but you can buy a plane ticket and that’s kind of the same thing.” LähiTapiola Vellamon osaavat asiantuntijat antoi mulle vinkkejä niin säästämiseen kuin moneen muuhunkin asiaan.  Mahdollisimman monien paikkojen näkeminen vielä nuorella iällä kuuluu mun haaveisiin – ehkä mä löydän jostain päin maailmaa paikan, josta mä tahdon tämän  omistusasunnon ostaa jossain elämänvaiheessa!

Matkustaessa voi törmätä mitä erilaisempiin tilanteisiin ja tapaturmiin – korvatulehdus, raju vatsatauti tai vaikka jopa kolari. Mä en nähnyt sairasvakuutuksen olevan mulle just nyt tarpeellinen, mutta koti-, tapaturma- ja matkavakuutus on senkin edestä. Koska mulla on tapaturmavakuutus, niin mä kuulun LähiTapiolan Terveyshelppiin. Tapaturman tai sairastumisen sattuessa voin soittaa maksuttomaan numeroon, josta saa heti osaavia neuvoja, tarvittaessa mun puolesta varataan aika erikoislääkärille ja korvausasiat lähtee heti vireille. Parasta tässä on se, että Terveyshelppi toimii niin Suomessa kuin ulkomaillakin! Ei mikään turha juttu, kun asiat saa helposti hoidettua yhdellä soitolla!

Mä lähden nyt nauttimaan viimeisestä päivästä Pietarissa, iltapäivällä on lähtö junalla takaisin Helsinkiin. Ihanaa maanantaita ja viikkoa kaikille!

Some photos: Elizaveta


5 Responses to “HAAVE JUST NYT; MAAILMANYMPÄRYSMATKA”

 1. Maria sanoo:

  Mäkään en uskonut omistavani asuntoa vielä 25vuotiaana, mutta kuinkas kävikään! Hetkeäkään en kadu :) nyt voi säästää rahaa matkusteluun, jos siltä tuntuu. Se on jännä, miten esim mulla ykskään kaveri ei ole omistusasuntoa ostanut, kaikki asuu vuokralla, mutta toisaalta, he eivät ole vielä löytäneet paikkaa jossa haluavat asua. Itse löysin!

  • saralovesyou sanoo:

   Joo toi on kyllä totta! Jos löytää sen paikan missä haluaa asua, niin omistusasunto on ehdottomasti kannattava. Mielipiteet ja elämä ehtii tässä 5vuoden aikana varmasti vielä muuttua, saa nähdä oonko munkin koti silloin jo omistusasunto :-D

 2. Jennii sanoo:

  Hei, varaatteko junamatkat vr:n sivuilta vai soitatteko asiakaspalveluun? Oon kauan yrittänyt katsoa pietariin meneviä junia ja se ei koskaan näytä mitään tuloksia :/ Tiedätkö yhtään osaako he tuola tatuointipaikassa puhua yhtään englantia? :D

 3. Suosittelen ehdottomasti maailmanympärimatkaa! :) Itse olen ollut nyt reissussa reilut 8 kuukautta, enkä päivääkään vaihtaisi pois. Lisää mm. matkabudjetistani täällä:
  http://adalminasadventures.com/budjetti-maailmanymparimatkalle/

Kommentoi