OUT OF MY COMFORT ZONE

Nyt otan ison askeleen sen mukavuusalueen yli, jota en olisi uskonut vielä muutama kuukausi sitten tekeväni pitkään aikaan! Kyseessä nimittäin mun iho, jonka kanssa olen kamppaillut jo usean vuoden. Vuosi sitten olin saanut tän jo aikalailla mallilleen, ja kesä kadotti aijemmista ongelmista jääneet jäljet. Kesän lopussa tein suuren virheen, ja tajuamattani levitin vauvaöljyä myös muun kropan ohella kasvoihini. Mun muutenkin herkkä kasvojen iho riemastu tästä ihan täysin, ja siitä alkokin se alamäki (vaikka heti tajutessani tän ihan hetken kuluttua pyyhin öljyt naamasta ja kävin pesemässä vedellä). Hyvässä kunnossa oleva lähes täysin tasaisen värinen iho lähti huononemaan, ja pian huomasinkin olevani jo melkein samoissa tilanteissa mitä kuluneina vuosina.

Aloin jo pikkuhiljaa vajoamaan epätoivon puolelle, sillä mitkään lääkkeet tai rasvat ei auttanut yhtään, ja huonokuntoinen iho alkoi näkymään jo itsetunnossa. No se mikä sai mut pesemään tänään meikit, ja ottamaan kamerajalustan esiin, oli kysymyspostauksessa esitetty kommentti, joka sisälsi kysymyksiä paljon eri aiheista. No…heti kommenttia julkastaessa sen kun luin läpi, jäi mulle niin negatiivinen kuva ihan jokaikisestä kysymyksestä joka siinä esitettiin – en sitten tiedä oliko kommentin kirjoittajan tarkoitus kirjoittaa kommentti millä sävyllä. Ihoon viitaten, oli kysymys jokseenkin seuraava: ”Onko toi finniposki annikan blogissa sun?”. Epäpuhtauksista vuosia kärsineenä toi tuntuu pahemmalta miltä täydellisen ihon omaavan henkilön korvaan kuulostaa,  sillä vihdoin mun iho on lähes finnitön,  ja olenkin kärsinyt finnien takia jo monta vuotta.
Untitled7
Jossain vaiheessa päätin kokeilla mahdollisimman vaatimatonta kasvojen pesua ihonhoitotuotteiden sijaan, ja vesipesu teki ihmeitä aikaan. Myös ihon kosteutuksen oon huomannut vievän tietä parempaan päin, ja nykyään mä ihan automaattisesti rasvailen parin euron nivea softilla kasvoja pitkin päivää. Kun löyty se oikea tapa hoitaa ihoa, niin en uskalla enään edes muihin siirtyä. Mulla on tosiaan ihossa on vielä jälkiä, mutta kokoajan mennään parempaan päin, enkä malta millään odottaa kesää jolloin nekin luultavasti haalistuu suurimmiltaosin pois niinkun viimekesänäkin. Arvet saa kuitenkin helposti peitettyä meikin alle, jonka ansiosta olen ilmeisesti onnistunut huijaamaan teitä lukijoita, nimittäin kysymyspostaukseen tuli myös tekstiä mun ihon hyvästä kunnosta. Niinkun jo aijemmin mainitsin, mun itsetunto on kärsinyt viimevuosista paljon. En mä ainakaan itse katso kavereiden ihoa kovinkaan tarkasti, tai ainakaan se ei häiritse mua ollenkaan onko kasvot hyvässä, vaiko vähän huonommassa kunnossa. Oon kuitenkin itse ottanut tän itseni kohdalla vähän liiankin rankasti.
Untitled3
Välillä myös kantautuu korviin lauseita: ”Jos on akne niin hän ei vaan huolehdi ihostaan ja on likainen”, ja nämä on saanut mut useesti kovasti raivostumaan. Jos sinulla on täydellinen iho, jossa yksi finni puhkeaa kerran vuodessa jos edes sitäkään, ei se tarkoita että kaikilla on samanlainen muttei siitä vaan huolehdita yhtähyvin. Esimerkkinä minä. Jos mun iho vaikuttaa mun mieleen ja oloon, minkätakia en siitä vaan sitten huolehtisi paremmin? Nokun se ei vaan onnistu kaikilla niin helposti, yritit sä sitten itse siihen vaikuttaa tai et. Ihotautilääkärit ja kosmetologit kävinkin jo itse läpi, mutten niistä saanut minkäänlaista apua omaan tilanteeseen.

Nyt kun mä vihdoin uskallauduin tähän, niin haluun samalla myös kannustaa muita samassa tilanteessa olevia. Kyllä te pystytte siihen, kärsivällisyyttä vaan ja oikeiden puhdistustuotteiden ja meikkien etsimiseen! Onko teillä kamppailua ihon kanssa niinkun mulla, vai pysyykö kasvot puhtaina ilman minkäänlaisia ongelmia?

Kommenttia mun käyttämistä meikeistä kerkeskin jo tulla, ja ajattelin vielä tulla lisäilemään tänne loppuun. Näissä kuvissa mulla on Vichyn Dermablend nestemäistä meikkivoidetta sekä saman sarjan peitepuikkoa. Näiden peittävyys on ihan mahtava, eikä kasvoille synny paksua maskia yrittäessä peittää kaikki ihon virheet. Tämä postaus ei kuitenkaan ole Vichy Dermablend-kampanjapostaus joita on näkynyt viimeaikoina indiedays-blogeissa.


94 Comments
 • Avatar
  Noora
  Posted at 21:19h, 11 maaliskuun Vastaa

  Sara, oot älyttömän upee ja vahva, ku uskalsit postata tällasesta aiheesta viel kuvien kanssa! :-)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:20h, 11 maaliskuun Vastaa

  tosi hyvin saat peitettyä aknen, wau!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:21h, 11 maaliskuun Vastaa

  Tosi kiva postaus ja luin innolla! Kiva että uskaltauduit tekemään tälläisen postauksen :) Itselläni ei finnejä naamaan tule kuin tietysti kerran kuukaudessa. Ei kyllä uskoisi että sulla olisi akne, sillä peität sen todella hyvin meikillä! Tee vaan lisää tälläisiä sillä näitä on ilo lukea :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:22h, 11 maaliskuun Vastaa

  mitä puuteria/meikkivoidetta käytät? :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:22h, 11 maaliskuun Vastaa

  Sara oot ihana ja tosi rohkee et julkasit tän! Itellänikin on ongelmia ihon kanssa ja tää postaus oikeesti autto :) Voin sanoa ettei sun iho todellakaan oo pahassa kunnossa, vois olla paljon paljon pahemmassakin :) oot ihana ja jatka samaan malliin! <3

 • Avatar
  helmi
  Posted at 21:28h, 11 maaliskuun Vastaa

  Oon itsekin kärsinyt pahasta aknesta viimeisen 5 vuoden ajan mutta pahin aika on ohi! Kaikki alkoi, kun sain yksi kesä hyttysenpuremia otan täyteen ja seuraavat 3 vuotta revin niitä stressaantuneena auki, eivät paraneet :D nykyään näkyy edelleen ihan liiankin selvät arvet enkä meinaa lähteä minnekään ilman meikkivoidetta, koeviikon stressiaika on pahin! D:

  helmi-i.blogspot.fi

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:28h, 11 maaliskuun Vastaa

  Mullakin on kauheat kamppailut ihon kanssa… finnejä/arpia ei kaiken lisäksi ole pelkästään kasvoissa, vaan myös selässä, minkä takia vältän bikineissä, tuubitopeissa yms. hengailua :(

  Pakko kysyä mitä meikkejä käytät ihoosi? Todella hyvin peittää!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:33h, 11 maaliskuun Vastaa

  Voi Sara sä olet aivan ihana <3 Itse olen kamppailut samanlaisten iho-ongelmien kanssa reilun vuoden nyt, ja tuossa helmikuun alussa uskaltauduin ihotautilääkärille. Tähän mennessä musta tuntuu välillä että mun iho ois vaan pahentunut lääkkeiden syömisen takia, mutta katsellaanhan vielä! :) Mut sä oot tosi vahva ja rohkea tyttö, itse en olis ikinä tälläistä postausta pystynyt tekemään! :) <3

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:43h, 11 maaliskuun Vastaa

  Sara olet yksinkertaisesti ihana, oli sun iho millanen tahansa <3

 • Avatar
  Tiia
  Posted at 21:44h, 11 maaliskuun Vastaa

  Itsekkin olen huonosta ihosta kärsinyt. Onneksi ratkaisu löytyi vuosia sitten nopeasti ja e-pillerit paransivat (tai ainakin poistivat, pelottaa mitä käy kun ne lopetan joskus) akneni. Itsetunto nousi samantien ja nykyään, vaikka arpia kasvoissa vielä on, uskaltaudun jopa ilman meikkiä joskus ihmisten ilmoille. Tässä on mun ihon tarina postauksena, jos kiinostaa: http://tiiasuomalainen.blogspot.fi/2013/08/story-of-my-face.html

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:44h, 11 maaliskuun Vastaa

  oho, en ois yhtään arvannu et sun iho on tollasessa kunnossa, peität sen tosi hyvin!
  mut ei toikaan siis paha oo :) tosi kiva ku teit tän postauksen, moni ei uskaltais! mitä meikkiä käytät?

  itelläni naamaan puskee jos jonkilaista näppyä ja epätasasuutta, lähes aina on ihossa jotain epäpuhtauksia, mutta en saa niitä noin hyvin peitettyä. kyllä suurin osa peittyy, mut kaikki ei, ja se laskee mun itsetuntoa oikeesti paljon. ooon kokeillu kaiken maailman puhdistuksia ja välillä tehoaa välillä ei.. ärsyttävää, just ku on saanu edelliset pois, on yks puhdasihopäivä ja seuraavana taas näppyjä :

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:48h, 11 maaliskuun Vastaa

  Tollanen lähtis sulta lopullisesti pois roaccuttan lääkkeellä :-) kuuri on aika pitkä ja osilla ihmisistä aika rankka, mutta tuloksena todella hyvä iho eikä finnejä ilmaannu sitten sen kuurin jälkeen enään.

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:00h, 11 maaliskuun Vastaa

  En nyt jaksanut kunnolla ajtuksella lukea tekstiä, joten en ny sit oo perillä miten kasvojes ihoa hoidat, mut tosiaan mitä vähemmän ja mitä hellävarasemmilla aineilla puhdistelet(=mitä vähemmän ihosi kuivuu ja mitä paremmin kosteustasapaino säilyy) niin sitä paremmas kunnos ihos tulee olemaan.
  Ite huomasin et oma ihoni alko paraneen ja finnit katoamaan, kun käytän nykyään aamuinilloin Nivean sitä perus rasvaa mikä on siinä pyöreässä matalassa ''peltipurkissa''. :-D on meinaa hyvää tavaraa!

 • Avatar
  tiiaaa
  Posted at 22:02h, 11 maaliskuun Vastaa

  oot upee ja kadehdin sun tyyliäs tosi paljon, oot tosi kaunis vaikkei sun iho olisikaan hyvässä kunnossa!:-)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:07h, 11 maaliskuun Vastaa

  Mulla tuntuu et kaikki puhdistustuotteet vaan pahentaa aina mun ihoa, niin nyttekin on vaa pesty vedellä kasvot ja rasvattu säännöllisest. :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:09h, 11 maaliskuun Vastaa

  Mulla on tosi herkkä iho ja mun iho reagoi pienillä punaisilla näpyillä jotka kutisee (ei finnejä). Mä kävin ihotautilääkärillä ja sit tehtiin kaikkia tutkimuksia mille olisin allerginen. No ei niitä suoranaisesti löytynyt, mutta se anto hyviä vinkkejä ihonhoitotuotteisiin. Esim. kun tuotteissa lukee se sisältö/ingredients niin sitä kannattaa pitää silmällä ja googletella et mitkä on niitä ns myrkyllisiä sun iholle, mitkä aiheuttaa yliherkkyyttä jne. Mulla on toiminu heti se kun oon jättänyt tuotteet pois, jotka sisältää mineraali öljyä. Se tukkii ihohuokosia ja aiheuttaa näppyjä. Kannattaa oikeesti pitää silmällä tuotteiden sisältöä:) Avocado rauhoittaa ihoa hyvin! avocado rasvat on siis tosi hyviä :p luonnollisempi tuote yleensä toimii herkkään ihoon! nää on tietty vaan mun kokemuksia ja mielipiteitä, mut kannattaa koittaa :)

 • Avatar
  hennoaa
  Posted at 22:09h, 11 maaliskuun Vastaa

  Oot upee, oot aito <3

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:14h, 11 maaliskuun Vastaa

  Tyttö sä oot mahtava! Tää postauskin on aivan upea, koska näin todella, todella sitkeästä ja arpia paljon jättävästä aknesta kärsivänä tää sai miettimään omaa suhtautumistaan ihoonsa ja oikeestaan koko ajatuksiinsa koko aknesta. Eihän se kiva juttu oo mutta ehkä se ei ole kuitenkaan ihan kauhea asia. Ennen kaikkea akne vaikuttaa omaan käsitykseensä itsestään, eikä niinkään siihen miten muut ajattelevat. Ja muutenkin, oot älyttömän kaunis ilmankin meikkiä!
  Kiitos rohkeudesta ihana <3

 • Avatar
  aadailona
  Posted at 22:14h, 11 maaliskuun Vastaa

  oi vitsit miten piristi mieltä tää postaus! ite kamppailen pahan aknen kanssa ja juurikin tänään tultiin sitten sieltä ihotautilääkärillä lääkeresepti kainalossa. voin niin samaistua sun fiiliksiin, ja ehkä ärsyttävintä on se, kun joku tuttu sulle tulee valittamaan parin finnin tai muutaman mustapään takia että "kato mun iho on niin huonossa kunnossa.." tulee itelle aika paska fiilis! te, joilla niitä finnejä ei tule kuin satunnaisesti muutamia, arvostakaa sitä!
  ja toikin toi yleinen "ai sulla on akne ootpa epähygieeninen" harva sille itse voi mitään sattuuko akne tulemaan just sulle vai ei.
  joka tapauksessa, ihana postaus ! :-)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:14h, 11 maaliskuun Vastaa

  Hei semmosta vinkkiä annan, että kannattaa kokeilla ostaa apteekista saatavaa vettä (en tähän hätään muista mitään merkkiä), mutta vesijohtovesi voi herkkäihoisilla kuivattaa naamaa! Ihmettelin aikasemmin minkä takia naama kuivuu vaikka meikkien pesussa käyrin pelkkää vettä ja peurusrasvaa,, kun vaihdioin rvesijihtoveden pois nii naamaki parani!

 • Avatar
  Sara
  Posted at 22:17h, 11 maaliskuun Vastaa

  Joo voin samaistuu 100% suhun! Mun iho meni toosi huonoon kuntoon ihan yhtäkkiä viime syksynä.. Kokeilin kaikkia eri rasvoja ja söin myös lääkkeitä! Mun iho on parantunut nyt ihan älyttömän paljon, kun aloin syömään e-pillereitä:) Mut täytyy kyl sanoo, että mun kohdalla tää huono iho nakersi itsetuntoa ja muutenki oli sellasta kamppailuu itsensä kanssa, koska iho on mulle niin iso juttu!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:17h, 11 maaliskuun Vastaa

  Täällä kysymyksillä sua pommittanut anonyymi… Pakko myöntää että ehkä vähän vedin överiksi kun kerranki teit kysymyspostauksen, monesti kun kommentilla kysytty kyssäri on jäänyt ilman vastausta..:D Anteeksi jos pahoitin mielesi:( Mutta mahtavaa että teit tällasen postauksen, itekin välillä kamppailen saman ongelman parissa. Vauvaöljyä en kyllä myöskään voi yhtään kasvoihin laittaa,viime kesänä lopetin myös kroppaan kun sain tietää sen edistävän palamista ja sen kautta syöpää.

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:18h, 11 maaliskuun Vastaa

  Ei noin hyväkuntoisella iholla sitä kuuria saa, sitä määrätään pahaan akneen.

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:18h, 11 maaliskuun Vastaa

  Tosi kiva et teit tällasen postauksen, tätä sun blogias kun lukee kuitenkin varmasti tosi paljon saman pienen mutta niin ärsyttävän ongelman kanssa kamppailevia!:) eihän tuo sun iho ole pahassakaan kunnossa ja meikin kanssa näyttää ihan täysin virheettömältä!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:20h, 11 maaliskuun Vastaa

  Ihana kun uskalsit tehdä tällasen! :-) Itsekin tosiaan oon kärsinyt finneistä niin kauan kun muistan… Geeneissä kulkee ilmeisesti, sillä isosiskollani oli aikoinaan myös ongelmia ihon kanssa ja niin oli myös pikkuveljellänikin. Joskus mulla on ns. "hyviä ihopäiviä" ja joskus sitten huonojakin. Ja ai että ottaa kyllä ihan älyttömästi itsetuntoon.

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:22h, 11 maaliskuun Vastaa

  Ps sulla on mennyt blogin alaosassa koodi jotenkin niin että se näkyy tekstillä:/

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:25h, 11 maaliskuun Vastaa

  Joo ei musta mun iholla ois ollu julkasemaan tällasta! Oot kyl rohkee mimmi ja tsemiä jatkoon! Eiköhän se siitä ku murrosikäki alkaa kunnolla oleen ohi nii parane=) Näytät tosi hyvältä älä huoli:)

 • Avatar
  olbaaa
  Posted at 22:29h, 11 maaliskuun Vastaa

  Oon kamppaillut saman ongelman kanssa ihan peruskouluikäisestä saakka, mikä on ihan super rasittavaa! Iholääkärien määräämät aknelääkkeet sekä antibiootit toimivat, mutta jättivät jälkeensä tosi rasittavat aknearvet.. Nyt mulla on melkeempä siloposket, kiitos mikroneulauksen! Sullekkin todellakin suosittelen tätä, kun vaan saat "tulehtuneet näppylät" pois iholta. Mikroneulaus tasoittaa ihoa, ja ei ole niin paha miltä kuullostaa (neula sana sai munkin kylmätväreet hiipimään pitkin kroppaa), mutta ihan tosissani sullekkin suosittelen ottamaan mikroneulauksesta selvää, heti vaan kun ihosi rauhottuu. Oon niin pitkät ajat paininut samojen ongelmien kanssa, mutta nyt mikroneulaus kertojeni jälkeen voin oikeasti pitkästä aikaa jopa harkitsevani mennä julkisille paikoille ilman meikkiä! Huh tuli varmaan romaanikommentti, mutta toivottavasti tästä oli edes jotain apua! Tietenkin laserhoito iholle on toinen vaihtoehto, mutta mikroneulaus on yleensä aknearville parempi vaihtoehto, sekä hieman edullisempikin! Tsemppiä :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:30h, 11 maaliskuun Vastaa

  Mulla oli akne, tai ei lainkaan pahanlaatuinen lähinnä otsassa pieniä näppyjä ja poskissa tai nenässä pari isompaa möhkälettä mutta sain lääkkeet jotka on mulla auttanut tosi hyvin :) Itsetunto on kohentunut huimasti ja olin kyllä sillon joskus aika alhaalla..

 • Avatar
  Elviira
  Posted at 22:30h, 11 maaliskuun Vastaa

  Mulla ihan samoja ongelmia kuin sulla ja oon saman ikänen kuin sä. Tiedän siis sun fiiliksen niistä ärsyttävistä nypyistä :'(

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:31h, 11 maaliskuun Vastaa

  Mulle kyllä määrättiin, ja naamani oli melkeen tismalleen samassa kunnossa. Kyllä ihotautilääkärit yleensä asiansa osaavat, ja minunkin kohdallani tämä kuuri oli juuri se oikea.

 • Avatar
  Säde
  Posted at 22:35h, 11 maaliskuun Vastaa

  näytät kyllä tosi kauniilta ilman meikkiäkin!:) tiedän kokemuksesta miltä tuntuu, kun hoitaa ihoa ja mikään ei auta ja jokapäivä joutuu tuskailemaan finnien/arpien peiton kanssa… onneksi mulla on kuitenkin nykyään parempi tilanne ihoni kanssa. hyvä että sulla on jo parempaan päin ja toivottavasti kesällä ihos parantuu viimeisistäkin arvista! & on muuten totta, että ihon kunto vaikuttaa yllättävän paljon itsetuntoon, vaikkei muut sitä katsoisikaan mitenkään erikoisesti..!

 • Avatar
  Elli
  Posted at 22:39h, 11 maaliskuun Vastaa

  Hulluna propseja sulle, ihanaa että uskalsit tehdä tän :) mulla on sama ongelma, monen vuoden e-pillereiden, jotka oli määrätty mulle aknen takia, popsimisen jälkeen loppu pilsujen vetäminen ja nyt naama on vaan pahentunut.. nyt löyty pieni apu, kun kävin apteekista ostamassa acnisyliä ja onneks edes jotain näppyjä lähti naamasta. Eilen kävin hakemassa just ton dermablendin meikkivoiteen, ilmeisesti peittää hyvin, jes!! Tosin sen peitepuikon vaalein väri oli ihan liian tumma, joten peitepuikon etsiminen jatkuu yhä :(

 • Avatar
  carita
  Posted at 22:39h, 11 maaliskuun Vastaa

  Tosi hyvin onnistut finnit peittämään! Kaunis oot kyllä meikillä tai ilman :) Mutta tosiaan kyllä ne finnit aikanaan katoaa, niin kuin sanoit, niin kärsivällisyyttä vaan. Itse olen päässyt oman ihoni kanssa erittäin helpolla; en käytä minkäänlaisia naamanpuhdistusaineita, kun ei finnejäkään tule lähes koskaan. Ehkä yksi syy siihen on se, että en käytä mitään meikkivoidetta tai puuteria tms. Vesi on mun iholle ollut paras puhdistusaine :-D

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:41h, 11 maaliskuun Vastaa

  Vau, tosi rohkeeta sulta!:) mä oon myös kärsinyt aknesta jo useamman vuoden ajan. Söin rankan kuurinkin sivuvaikutuksineen välissä ja se auttoi – hetkeksi. Geenejä on myös tullu kirottua pariin otteeseen, ihmiset kun eivät näytä ymmärtävän, että vaikka millä pesisi ja rasvaisi ja kuinka terveellisesti söisi, niin silti niitä vaan tulee tietyille tyypeille. Itse en tykkää käyttää meikkiä, joten suuri määrä pieniä finnejä etenkin otsassa on todellakin vaikuttanut itsetuntooni. Nykyään tilanne on vaihteleva ja toisinaan saan nauttia lähes täydellisestä ihosta ja toisinaan, etenkin menkkojen aikaan, noh vähemmän täydellisestä.
  Sori avautuminen, mutta pointtini oli siis se, että tosi arvostettava veto sulta tällänen postaus kaikkine kuvineen. Olet kaunis finneillä sekä ilman!! Aurinkoisia kevätpäiviä ja tsemppiä vaihtovuoden suunnitteluun järjestelyihin :) <3
  T.Adina

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:47h, 11 maaliskuun Vastaa

  Haluaisin kysyä että kun peset kasvot pelkällä vedellä, niin eikö sitä meikkivoidetta muka jää enää kasvoille vähäsen? Miten saat sen kokonaan pois?

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 23:21h, 11 maaliskuun Vastaa

  täällä tapahtunu sama juttu… oon taistellu aknea vastaan nyt sen 3 vuotta ja viimeinkin kun pääsin siitä sit eroon kesällä nii rupesin käyttää öljyä naamassa ja se taas laukas aknen:/ tiiän miltä susta tuntuu mutta mä olisin iha äärettömän onnellinen jos mun naama olis samassa kunnossa kun sun :)

 • Avatar
  Mari
  Posted at 23:23h, 11 maaliskuun Vastaa

  Mä menin ihon takia lääkäriin ekaa kertaa vähän ennen joulua, ja mulle määrättiin antibioottikuuri ja sellasta iholle laitettavaa geeliä. Iho pysyy hyvänä kun syön noita antibiootteja, mut heti jos lääkkeet pääsee loppumaan vaiks ihan muutamaks päiväks, niin johan on taas naama täynnä näppylöitä! Nyt mulle on kirjotettu antibiootteja ens kesän loppuun asti, ja harmittaa ihan mielettömästi koska noitten lääkkeitten kanssa auringonotto on kiellettyä!!! Haluisin vaan päästä tästä aknesta mahdollisimman nopeesti eroon >:(

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 23:24h, 11 maaliskuun Vastaa

  Ei varmaan mitään pahaa toi kommentin laittanut tarkottanut, mutta
  "Oon itsekin kärsinyt pahasta aknesta viimeisen 5 vuoden ajan"
  ei sun(saran) naama kyllä pahalta aknelta näytä :D en halua sanoa vähätellen sun ongelmaa, vaan enemmänkin tsempaten ettei toi oo niin paha ku miltä se itestä tuntuu. Mulla oli (ainakin omasta mielestä) vähän huonommassa kunnossa naama kuin sulla, ja sitä ihotautilääkäri sano lieväksi akneksi. ite sain avun e-pillereistä, tosin nyt kahden vuoden käytön jälkeen on naamassa taas vähän (isoja)finnejä.. pitää seurailla ja toivoa että menee pois.

  Mutta rohkea postaus ja tsemppiä! Tärkeetä muistaa aina että se tuntuu itestä isommalta, eikä sitä muut niin huomaa :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 23:41h, 11 maaliskuun Vastaa

  Hyvä pointtina, mutta Sara taisi nimenomaan sanoa, että vihdoin hänen ihonsa on lähes finnitön? :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 23:48h, 11 maaliskuun Vastaa

  Akne on kyllä todella pitkä ja rasittava prosessi. Itse olen kamppailut sitä vastaan reilu 4 vuotta eikä vieläkään ole lähtenyt kokonaan pois. On aika saman laatuinen kuin sullakin, eli ei niin lievä, mutta kyllä sekin vaikuttaa itsetuntoon ihan järjettömän paljon. Ei osaa edes kuvitella miltä tuntuisi olla sileä ja virheetön iho. Rohkee veto julkasta tämmönen :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 00:02h, 12 maaliskuun Vastaa

  mulla riippuu paljon ihon kunto siitä miten syön yms. jos mätän suklaata naamaan, ni about vk päästä naamas näpyn alkuja, mutta ne oon onnistunu jotenkuten tappamaan teepuuöljyllä, mitä saa the body shopista :) mulla taas ei nivean rasva toiminu, vaikka rasvasesta ihosta kärsin, käytän joskus basironia näpylle, mut se kuivattaa ihon tosi pahasti. joten siirryin aqualaan (tms) ja katon miten tää auttas. kesää odotellessa :)

 • Avatar
  carita
  Posted at 00:37h, 12 maaliskuun Vastaa

  Ite oon kamppaillut myös yläasteelta lähtien huonosta ihosta. Iho alkoi huononemaan suunnilleen 6. luokalla, kunnes yläasteella sitä pystyi jo kutsumaan akneksi. Tällä hetkellä oon lukiossa. Apua on tullut haettua myös niin kosmetologilta kuin ihotautilääkäriltä, ja onneksi niiden apu on auttanut. Kyllä oikeilla ihonhoitotuotteilla on ollut suuri rooli mun ihon parantumisessa. Tällä hetkellä vielä arpia jäljellä, mutta kerrankin pystyn vuosien jälkeen katsomaan peilistä kasvoja, joita ei peitä kipeät epäpuhtaudet. Mun iho ei ole ollut koskaan pahimmasta päästä, mutta sen verran paha, että välillä kyllä katsekontakti toisiin ihmisiin on tuntunut pahalta. Kiinnitän kyllä yleisesti muutenkin paljon huomiota yksityiskohtiin, joten sillä on varmasti ollut vaikutusta siihen, että mulla akne on vaikuttanut niin paljon itsetuntoon. Vaikka nyt kasvoista epäpuhtaudet ovat vähentyneet, ne sisäiset arvet on ne, joiden parantuminen kestää sitten kauemmin. Jos jotain iloa pitäisi aknesta mun keksiä, niin ainakin mun meikkaustaidot on nykyään aika kiitettävää tasoa, ja kyllä vuosia kestänyt akne on myös tehnyt musta aika asiantuntijan mitä tulee ihonhoitoon ja akneen. No, toivottavasti tämä iho pysyisi kohtuu hyvässä kunnossa nyt jatkossakin.
  Tosi hienoa, kun viitsit näin rohkea postauksen tehdä! Oot kyllä sara tosi kaunis ilman meikkiäkin! Tsemppiä sulle!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 04:46h, 12 maaliskuun Vastaa

  you are beautiful with and without makeup :)

 • Avatar
  Janette Hänninen
  Posted at 07:15h, 12 maaliskuun Vastaa

  Tosi hyvä, että uskaltauduit kertomaan! Tsemppiä sulle :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 08:42h, 12 maaliskuun Vastaa

  Ei sun nassu edes ole pahannäköinen ilman meikkiä. Kyllä tuolla kelpaisi meikittäkin kulkea!

 • Avatar
  Mari
  Posted at 09:17h, 12 maaliskuun Vastaa

  Mulla oli noin 2 vuotta sitten kauhea akne ja tunnistin niin itseni tosta kun sanoit että itsetunto laski. Mulle yksi henkilö sanoi että "sun naamaa ei edes erota marjapuskasta", niin vakavan näköinen mun naama oli. Yli vuoden kestävä akne loppui kun aloin käyttää apteekista saatavia avene ihonhoitotuotteita jotka on just akne iholle suunnattuja. En uskalla itekkään lopettaa nyt noita tuotteita, koska pelkään jos lopetan niiden käyttämisen, että huono iho tulee takaisin. Nykyään mulla on tosi hyvä iho, mutta arvet mulle kumminkin jäi. Tosi kiva et pystyit kertoo tänne näistä asioista, koska toi oli mullekkin tosi arka juttu :)

 • Avatar
  Miru
  Posted at 09:42h, 12 maaliskuun Vastaa

  VAU miten hyvin noilla meikeillä saa aknen piiloon! Itse olen kärsinyt monen monta vuotta samasta ongelmasta ja on tullut syötyä lääkkeitä joka lähtöön ja käytettyä erilaisia rasvoja ym muuta. Muutamia vuosia sitten sain a-vitamiini pitoisen lääkkeen + e-pilleri kuurin, joka alkoi auttamaan. Ei niitä samanlaisia näppyjä enää tule, mutta iho on siltikin punainen ja arvilla. Monta kerrosta saa laittaa meikkiä, että uskaltaa lähteä ulos… Täytyy näköjään satsata tohon Vichyn sarjaan, koska näyttää ihan superhyvältä! Ja jos kerta vielä kestää päivän ajan naamassa! Ja tosi paljon tsemppiä sulle! :) Vaatii paljon rohkeutta tehdä tämmönen postaus!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 10:08h, 12 maaliskuun Vastaa

  Miten meikkaat ihosi, kun saat noin hyvin peitettyä? Mutta aivan loistava postaus Sara :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 10:28h, 12 maaliskuun Vastaa

  Aluksi ihan pakko sanoa, että arvostan todella paljon sun rohkeutta tehdä tää postaus!
  Mä oon tapellu jostain 10-vuotiaasta asti mun ihon kanssa varmaan koko ajan. Nyt oon siis 19. Kaikki mahdollinen on kokeiltu mitä tulee hoitoihin ja puhdistusaineisiin. Turhauduttuani taas jälleen kerran phasti, aloin pestä meikit ihan tavallisella, miedolla käsisaippualla. Viikon jälkeen en ollut uskoa silmiäni, kun lähemmin ihoa tarkasteltua, se oli paljon paremassa kunnossa. Vihdoin!
  Varsinaisesti aknesta en oo koskaan kärsiny. Ajoittain kuitenkin iho on ollut todella tukossa ja sellaisilla ihonalaisilla näppylöillä. Jostain syystä ne jätti ja jättää vielä edelleenkin punaisia arpia ihooni. Ja ihoni on kovin herkkä ja siihen jäävät jäljet pysyvät pitkään..
  Tällä hetkellä parhaimmaksi keinoksi oon kokenu nivean (?) Puhdistusliinat, joilla puhdistan illalla meikin tai suihkussa käydessä pesen erisal tms puhdistusaineella. Puhdistuksen jälkeen tai joskus vasta aamulla, pyyhin ihon herkälle iholle tarkoitetulla desinfiointiaineella (vähän niinkuin kasvoveden tapaan). Tämä on todella toiminut arpien kohdalla, mutta iho kuivuu herkästi ja hilseilee pois, joten hellävarainen kuorinta on lähes välttämätön kerran pari viikossa.. desin kuivuttua levitän sen etana-sarjan (sori en pysty just tarkistamaan niitä nimiä..) seerumia. Se on aika kallis purkki, mutta nyt yhden sellaisen käytön jälkeen oon huomannu todellakin eron!
  Lisäksi oon muuttanu ruokailutottumuksia. Turha sokeri, maito ja vehnä on jääny pois eikä uusia näppylöitä oo juurikaan tullu (yleensä enää silloin kun erehdyn syömään liikaa jotain näistä). Iho on muutenkin jo paljon terveempi ja eloisamman näköinen :)
  Tuntuu, että sai käydä vaikeimman kautta, ennen kuin löysi "ne" jutut. Vielä on matkaa ns täydelliseen ihoon ja toivottavasti näistä on vielä pitkänkin ajan päästä hyötyä. En jaksaisi enää millään etsiä uusia keinoja..
  Tsemppiä sulle! :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 11:02h, 12 maaliskuun Vastaa

  Itsellä oli nuorempana aivan kamala akne, ja ensin kokeilin siihen erilaisia geelejä ja reseptivoiteita, noh- ei auttanut. Siirryin tetrasykliinikuureihin, jotka saivat vatsani älyttömän kipeäksi ja aina kun kuurin lopetti, palasivat finnit.

  Nyt, kuusi vuotta myöhemmin olen syönyt yhden kuurin vahvinta mahdollista aknelääkettä nimeltään roaccutan. Verikokeissa käydään kuukauden välein, ja samalla tehdään raskaustesti (aine on niin myrkkyä että raskaus on ehdoton ei..). Lääke lopettaa pituuskasvun ja suurentaa maksa/veriarvoja, mutta mulla se on toiminut täydellisesti. Iho ei rasvoitu, on täysin finnitön eikä ongelmista ole tietoakaan.

  Kuurin lopetettuani osa tuli kuitenkin takaisin, ja nyt olen toisella samanlaisella kuurilla. Sivuvaikutukset ovat tietysti aika hurjat, mutta jos iho on oikea ongelma kannattaa tuosta lääkkeestä jutella dermatologille. Itselleni se oli viimeinen keino ja onneksi kokeilin. Ei kannata kamppailla ongelman kanssa joka on nujerrettavissa!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 11:38h, 12 maaliskuun Vastaa

  ääh epäreiluu! sinä saat sentää meikattuu iho-ongelmat piiloon…
  Minulla tulee ihonalaisia finnejä, jotka sitten puhkeaa, ja niitä ei noin vaa piilotella:/

 • Avatar
  HerminiCa
  Posted at 12:54h, 12 maaliskuun Vastaa

  Pienenä vinkkinä kaikille iho-ongelmien kanssa kamppaileville- ravinto ja vesi on ne ykkösasiat, liikunta ja kemikaalit joiden kanssa olette kosketuksissa. Vettä runsaasti, ruuasta prosessoimattomat tuotteet lisäaineineen pannaan, monesti maidoton ja gluteeniton ruokavalio johtaa parempaan päin. Maitohappobakuja,vitamiineja ja monipuolista värikästä ruokaa lautaselle. Akne ja atopia kun sattuu suurimmalle osalle olemaan seurausta suoliston epätasapainosta: antibioottikuurit siis vaan pahentaa tilannetta (älkää koskaan ottako roaccutan kuuria akneen, vaikka suomessa lääkärit sitä ensin ehdottaakin!). Liikunta lisää ihon verenkiertoa ja aineenvaihduntaa- kuona-aineet lähtee pois! Topikaalisten (iholle levitettävien) tuotteiden suhteen on muistaa että on ylläpidettävä ihon luonnollista pH, tasapainoa- se on ratkaisevassa osassa! Kaikki tujut aineet kannattaa unohtaa iholta (vauvaöljy on suoraan mm. mineraaliöljyä- johdos maaöljystä, ei sitä iholle- jos ei kasvot tykkää ei tykkää muukaan kroppa, se kun imeytyy verenkierron mukana muuallekkin!) Tosiaan ihon rasvailuun ne luonnolliset keinot- kookosrasvat, arganit, jojobaöljyt ja sheavoit ja muut vastaavat kreemit mitä tehdään luontaiskosmetiikkaan (on myös halvempia versioita kuin ne kalliit merkit). :) Siitä se lähtee! Täällä on nimittäin omakohtaisia kokemuksia, vuosia ystävien juttujen seuraamista sivusta ja kandidaatin työnä myös iho… :)

  http://lolimte.blogspot.com

 • Avatar
  HerminiCa
  Posted at 12:56h, 12 maaliskuun Vastaa

  Harmi vaan että siinä sivussa myrkytät lähes koko kroppasi tuolla… ja suolisto ei tule tykkäämäät tästä, immuunipuolustus varsinkaan- toivon ettet saa tuosta mitään pahempia ongelmia jatkossa :/

 • Avatar
  HerminiCa
  Posted at 12:58h, 12 maaliskuun Vastaa

  Ja vielä yksi pointti! Suomen johtavan ihotautilääkärin- Suhosen mukaan pyykinpesuaineilla on myös väliä- iholle pahin tällä hetkellä markkinoilla oleva on hajustetut pesuaineet ja huuhteluaineet, merkeistä eritoten OMO. Parhaita ovat kuulemma pesupähkinät ja allergia- ja astmaliiton suosittelemat hajusteettomat tuotteet, Neutralilla ja erisanilla on näitä ainakin!

  http://lolimte.blogspot.com

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 14:34h, 12 maaliskuun Vastaa

  En kyllä noinkaan yleistäisi että suurimmalla osalla johtuisi suoliston bakteerikannan muutoksista. Hyvin monella on aknen takana perinnölliset syyt ja esim ihon sarveiskerroksen liikakasvu jolloin talirauhaset tukkeutuu ja seuraa tulehdus. Vaikeaan akneen ei yleensä auta muu kuin lääkehoito. En kiistä ruokavalion, liikunnan (tosin liikunta voi myös pahentaa aknea kun hikoilu entisestään tukkii rauhasia) ja oikeiden tuotteiden valinnan merkitystä, mutta iho-ongelmia ja jo pelkkää aknea on laaja kirjo ja osaan ongelmista noilla valinnoilla ei ole juuri vaikutusta.

 • Avatar
  venla
  Posted at 14:52h, 12 maaliskuun Vastaa

  Moi !:) Oisin kysynyt, mitä meikkivoidetta käytit ennen näitä Vischyn meikkejä?:) Osaisitko suositella joitain vähän edullisempia, mutta hyvin finnejä/arpia peittäviä tuotteita?:)

 • Avatar
  venla
  Posted at 14:53h, 12 maaliskuun Vastaa

  Moi! Oisin kysynyt, mitä meikkivoidetta käytit ennen näitä Vischyn tuotteita? Entä osaisitko suositella joitain vähän edullisempia meikkejä, jotka peittäisivät finnit/arvet kuitenkin hyvin?:)

 • Avatar
  Jenni
  Posted at 14:56h, 12 maaliskuun Vastaa

  Rohkea veto tällainen postaus! Ja pakko yhtyä moniin muihin, oot nätti! :-)

 • Avatar
  HerminiCa
  Posted at 15:43h, 12 maaliskuun Vastaa

  Perinnölliset tekijät, geenit tulee transkriptiotekijöiden avulla aktivoida. Ruoka-aineet ja suoliston tulehdus itsessään riittää tähän. :) Näin molekulaarisen lääketieteen tasolla.

 • Avatar
  Salla
  Posted at 15:43h, 12 maaliskuun Vastaa

  Kattelinkin Annikan blogista, että taitaa olla sun nassu kyseessä :) En olis kyllä ikinä uskonu, että sulla on iho-ongelmia, osaat peittää sen niin hyvin! Ootko käyttäny kauankin Vichyn tuotteita, vai onko ihan uus tuttavuus?

  Mulla on kans ollu ongelmia ihon kanssa niin kauan kun jaksan muistaa.. Niitä finnejä on vaan tullu – ihan sama kuinka on koittanu vältellä suklaan syöntiä ja juoda paljon vettä. Tilanne parani vasta muutama kuukaus e-pillereiden alottamisen jälkeen. Niiden syönti, sekä ihonhoitotuotteiden vaihdos on auttanu jo paljonkin. Ennen tein sen virheen, että käytin aina pelkästään akneiholle suunnattuja, tosi tujujakin tuotteita. En tajunnu sitä, että nehän vaan pitemmän päälle rasittaa ihoo ja pahentaa mun ongelmaa. Nyt yritän vaan kosteuttaa ihoo niin paljon kun mahdollista ja jättää ylimääräset tökötit pois! :)

 • Avatar
  Roosa
  Posted at 15:50h, 12 maaliskuun Vastaa

  Upee postaus oot ihan mahtava tyttö! Olin ihan siinä uskossa että sun iho on ollut virheetön sen pari vuotta takaperin olleen huonomman ihokauden jälkeen. Silloinkin kesällä kun näin sut Mäntsälässä olit niin ihana, kaunis ja itsevarman oloinen tyttö :-) Eikä se mielikuva ole susta muuttunut. En oo uskoa silmiäni kun katson noita kuvia, sillä ne voisivat ihan hyvin olla mun poskesta. Oon aina ajatellut että sitten kun saan tän ihoni kuntoon niin sitten voin alkaa panostaa pukeutumiseen, blogiin ym niinkuin sara. Sä todistit mulle että itsevarmalta voi näyttää muutenkin, eikä näppyjen tarvitse haitata menoa (vaikka ne itsetuntoa aika pahasti vie..) Kiitos tuhannesti tästä rohkeesta postauksesta ja myös tosta meikkivoide vinkistä!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 16:03h, 12 maaliskuun Vastaa

  Itse olen kamppaillut saman ongelman kanssa ja voin myöskin todeta,että kyllä se itsetuntoa heikensi todela paljon. Aikaisemmin mulla oli aina ollut ihan hyvässä kunnossa oleva iho eikä finnejä ollut lähes lainkaan, peruskoulun jälkeen syksyllä kumminkin niitä alkoi ilmaantua todella paljon,että loppujen lopuksi oli pakko hakeutua ihotautilääkärille, aknehan se oli.Ihotautilääkäri suositteli geelimäistä rasvaa jota käytin sitten aina kerran viikossa. Jo ensimmäisen kuukauden aikana pahimmat finnit olivat arpia vaillle poissa ja mulle tuo geeli toimi todella tehokkaasti. Nyt pari vuotta olen aina tarvittaessa geeliä käyttänyt jos on yksittäisiä finnejä tullut niin sillä pystyy nopeasti ne kuivattamaan pois. Ei ihoni nytkään ole ilman meikkiä mikään täydellinen ja näkyy siinä edelleen pinet arvet mutta uskallan hyvin lähteä ulos vaikka kaupungille ilman meikkiä naamassa sen verran paljon paremmaksi mun iho on tämän kahden vuoden aikana tullut ja samassa itsetunto taas kohonnut normaaliksi :) meikillä onneksi arvet saa kokonaan hävitettyä :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 16:18h, 12 maaliskuun Vastaa

  Tekikö vauvaöljy siis naamallesi jotain lisää?

  Nyt on nätti iho sulla <3

  Pitää olla jotakin pientä epätasaisuutta, ei kellään voi olla täydellistä ihoa…

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 16:52h, 12 maaliskuun Vastaa

  Oi että, ihanaa että sun iho on paranemaan päin! Oon itse kärsinyt aknesta n. 5 vuotta, ja vihdoin minullakin iho on menossa parempaan suuntaan. Syötkö sä muuten sinkkiä? Jos et niin kannattaa ehdottomasti! 30mg päivässä tekee ihmeitä :)

 • Avatar
  SIIRIT
  Posted at 17:16h, 12 maaliskuun Vastaa

  mahtavaa että teit tän postauksen! luin mielenkiinnolla, meinaan täältä löytyy yks ketä on kamppaillut aknen kanssa vuosia. oon käyny kaikki kosmentologit ja ihotautilääkärit yms myös läpi, mutta tuloksetta :( ymmärrän siis todellakin että itsetunto on ollut laskussa ja varsinkin muakin ärsyttää noi `ne kenellä akne on likainen iho` ei se kyllä todellakaan niin mene :D sairaan hyvin saat kyllä peitettyä virheet iholta! -N

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 17:24h, 12 maaliskuun Vastaa

  Mun ihossa ei sinäänsä koskaan finnejä ole ollut, mutta mua vaivaa pahanlaatuinen atopia.
  eli mulla tulee kasvoihin rasvaamisesta huolimatta ihottumaa, joka sitten tulehtuu ja märkii.. Ja siihen päällehän luonnollisesti ei meikkiä saa laittaa, ja kaikki muu kasvoille joutuva aine kuin vesi saa mun silmät kyynelehtimään kivusta.. Ihotautilääkärit ravattu läpi ja lääkkeitä syöty, ei auta. Välillä iho paranee ja alta paljastuu täydellisen tasainen iho, mutta tätä kestää pari päivää ennenkuin kutina taas rantautuu kasvoille.. Tsemppiä sullekkin ihosi kanssa!:)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 18:33h, 12 maaliskuun Vastaa

  Mulla oli ennen finnejä pajon, ja mulla oli tosi huono olo, mut nyt viime kesällä yks kaveri suositteli basironia (pelkkä voide) ja kokeilin sitä ja muutaman viikon jälkeen mulla ei ollu melkeen yhtäkään finniä, tosiaan se kuivaa mun ihoa paljon mutta pesen aina aamusin naamaa acnicylillä ja laitan apteekistä haettu tumman vihreä humektan, joka on ihan perusvoide ja joka on tosi kevyt ja finneille tarkoitettu, ja sitten illalla pesen acnicylillä taas ja laitan koko naamaa basironia. ja mulle on toiminnu ihan hyvin.
  oon huomannu myös että apteekin tuotteet aina on parempia kun jotain nivean tuotteita. oon kokeillut kaikenlaisia tuotteita mut just se humaktan, acnicyl ja basiron on ainut mitä on toiminnu mulle, tsemppiä sulle! kyllä nää finnit lähtee kohta ja ei haittaa vaikka sulla on huono iho, oot niin älyttömän kaunis kuitenkin! :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 20:52h, 12 maaliskuun Vastaa

  Ihanaa et uskaltauduit tekemään tämmösen postauksen ! Ite oon kans kamppaillu ihon kanssa jo sellaset neljä vuotta. Joskus tulee kausia että iho on tosi hyvässä kunnossa, mutta tuntuu et finnit löytää aina tiensä jostakin kautta takas mun naamaan :( Arpia on, mutta onneks ne on helppo peittää. Ja vielä lopuksi sanon, että sun iho ei todellakaan näytä huonolta ilman meikkiäkään !

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:42h, 12 maaliskuun Vastaa

  ihana postaus! Munkin pitäisi varmaan kokeilla pelkkää vesi pesua ja hommata jokin uusi kosteuttava rasva, sillä minäkin oon kamppaillut mun ihon kanssa jo monta vuotta! Niin ärsyttävää, kun sitä yrittää hoitaa ja on käyttänyt monia satoja euroja kaiken maailman aineisiin ja kosmetologilla käynteihin eikä tulosta näy, ja vieläpä kun kaveripiirissä on ihmisiä joilla on upea iho ja he valittavat jos heillä pari finniä ilmaantuu kerran kuukaudessa…

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:52h, 12 maaliskuun Vastaa

  Mua alko jostain syystä ärsyttää tää kommentti todella paljon :-D mulle sanottiin ihotautilääkärillä, että kyseessä on selkeesti hormonisyistä johtuva akne eli ymmärtääkseni sillä ei silloin oo mitään tekemistä esim. ton mainitsemas vedenjuonnin (jota muuten harrastan ihan reippaasti – eipä auta) kanssa. En nyt sen enempää jaksa avautua, mutta aknesta ja arvista kärsivänä ei vaan jaksais lukea tollasta liipalaapaa. Aamen.

  Ps. Ihanaa Sara, että avauduit tästä aiheesta täällä!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:59h, 12 maaliskuun Vastaa

  Mulla on ollut kanssa ongelmia ihon kanssa. Kävin myös kaikenmaailman ihotautilääkärit ja kosmetologit läpi, mutta ne ei tarjonnut apua. Myöskään mitkään puhdistuskreemit ei parantanu asiaa. Mua auttoi Freya -nimiset e-pillerit, Ne on tarkotettu nimenomaan akneiholle ja autto tosi hyvin! Enää ei oo näppyjä eikä arpia, jatkan käyttöä ja aknen takia saa myös kelakorvausten kanssa edulliseen hintaan. :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:48h, 12 maaliskuun Vastaa

  Moi Sara! Mulle tuli huono iho jo 3 luokalla (käyn nyt lukion ekaa eli oon saman ikänen kun säkin). Koko ala-asteen ajan en hoitanu mun ihoo oikeestaan ollenkaan paitsi pari kertaa viikossa suihkussa käydessä. Voin sanoo et toi on oikeesti itsetuntoo alentava/painava juttu jos on huono iho! Eihän se mulle ollu kovin kivaa kattella kavereiden tasasta ja puhdasta ihoa. Yläasteella rupesin sit hoitamaan ihoo ihan kunnolla. Kokeilin monia eri tuotteita ja osa niistä auttokin mut eroon en päässy aknesta. Sit jossain vaiheessa, ehkä 8 luokalla, luin sun blogista sen tekstin missä kerroit kun sulla oli epätasanen iho ja miten hoidit sen kuntoon. Se rupes motivoimaan mua yhä enemmän, kiitos siitä! :) 9 luokan puolessa välissä sanoin äitille "tuo mulle apteekista vahvimmat iho aineet mitä löydät sieltä" ja sieltähän äiti toikin Louis Widmerin puhdistusvaahdon ja kasvoveden. Ne tehos mun ihoon ihan heti, olin myyty! Lukion alussa menin viimeinki ihotautilääkärille ja sain sieltä 3 kuukauden antibiootit, epiduo nimisen rasvan ja humektan kosteusvoiteen. Kaikki noista toimi mulle ja nyt mun iho on puhtaampi kun koskaan. Nykyään käytän vieläkin Louis Widmerin tuotteita ja sain pari päivää sitten sain ton saman kuurin, jonka tarkotuksena on saada loputkin finneistä pois.
  Tosi rohkeeta laittaa meikittömiä kuvia blogiin, olet rohkea ja vahva! :)

 • Avatar
  Laura
  Posted at 00:18h, 13 maaliskuun Vastaa

  Oot tosi rohkea kun teit tän postauksen! Oon ite kärsinyt nyt parisen vuotta huonokuntosesta ihosta, jonka mulle laukaisi minipillerit. :( Joten tiedän todellakin mistä puhut.

  Älä anna minkään lannistaa sua, oot ihan ÄLYTTÖMÄN kaunis tyttö, ja muista, että loppupeleissä jos finnit on isoin ongelma, on elämässä kaikki tosi hyvin :)

 • Avatar
  ansba
  Posted at 08:11h, 13 maaliskuun Vastaa

  Aknen kanssa kamppailu on kyllä tuttua puuhaa täälläkin ja pitkään tuntu ettei mikään auta. Nyt viimeisin ihotautilääkärikäynti kuitenkin tuntuu tuottaneen tulosta ja uskon että säkin voisit hyötyä samoista jutuista, eli kannattaa ehdottomasti vaihtaa se Nivea Soft pois ja siirtyä Aqualan Gel -voiteeseen! Sit kannattaa myös alkaa syödä omega 3-rasvahappoja ja E-vitamiinia :) sit ite iltasin vielä aina rasvaan skinorenilla, mutta se rutiini on jo ollu jo puolisentoista vuotta, joten suurimmat tulokset on kyllä tullu tuolla kasvovoiteen vaihdoksella ja vitamiinien lisäyksellä!
  Tsemppiä! :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 17:11h, 13 maaliskuun Vastaa

  Wautsi, oot tosi rohkee ku teit tän postauksen :) ite oon kamppaillut huonon ihon kanssa yli kolme vuotta… Kaikki alkoi siitä kun se pahin murrosikä hurahti käyntiin ja aloitin itseasiassa juurikin niinä aikoina säännöllisen meikkaamisen. En oikeastaan tiennyt miten meikkivoide oikeesti vaikuttaa ihoon jos sitä ei aina jaksa pestä yön ajaksi pois ja mulla oli useinkin meikit kasvoilla öisin, kun olin niin laiska niitä pesemään. Kaikista äidin varoituksista huolimatta jatkoin silti samaa rataa… Mun iho oli ennen murrosikää sileä ja virheetön ku vauvan peppu, ja niitä kuvia katellessa tulee niin ikävä sitä ihon kuntoa…
  Siitä kun vielä vähän kasvoin, olin ehkä joku 14, mun iho meni toodella huonoon kuntoon. Aina kun tulin suihkusta ja katsoin itteeni peilistä ilman meikkiä, mun teki mieli vaan itkeä. Mun itsetunto oli niin pohjamudissa ku voi vaan olla.. Mun naama oli oikeesti aivan täynnä näppylöitä ja finnejä, posket oli pahin ongelmakohta. Mun iho oli varmaan vuoden aikalailla samannäköinen kun en tiennyt miten mun pitäs kasvojen ihoa hoitaa ja kokeilin kokoajan kaikkia eri tuotteita ja tottakai sitten iho aina reagoi niihin.
  Siitä jonkin ajan kuluttua sä teit tänne postauksen sun ihonhoidosta, ja kerroit siinä niistä lumenen matt touch -kasvovedestä ja puhdistusaineesta. Heti seuraavana päivänä meninkin kauppaan ja ostin kyseiset tuotteet. Koska postauksessa sanoit et sait niillä tuotteilla ihan täydellisen ihon, niin tottakai mä innolla odottelin samanlaisia tuloksia… Iho meni kyllä parempaan suuntaan joo, mut ei tullu täydellisen puhdasta ihoa :( otin kyseiset lumenen tuotteet mun jokapäiväseen käyttöön koska totesin ne mun iholle hyväksi. Sit 2013 kesän alussa terveysblogeja selatessani päätin, et nyt tähän tulee loppu! Mä en jaksa enää jokapäivä itkeä mun huonon ihon takia ja käyttää aikaa ihon virheiden peittämiseen. Mä lopetin mun pahimman intohimon – herkkujen syönnin. Söin ennen aina ihan älyttömästi herkkuja, karkkia, sipsiä, suklaata jne, join paljon limua enkä oikein kattonut et mitä suuhuni pistän. Alotin myös juomaan vähintään 2 litraa vettä päivässä.
  Noin kuukaus tän muutoksen jälkeen mä huomasin mun ihon olevan todella hyvässä kunnossa, paljon parempi mitä aikasemmin, aattelin et ehkä mulla on vielä toivoa! Jatkoin samaan malliin, mulla oli vielä epäpuhtauksia ihossa, pieniä näppylöitä, finnejä, mut mun itsetunto kohos paljon koska ne ei ollut mitään entiseen verrattuna. Aina kun kokeilin käsillä (puhtailla tietysti) mun ihoa, tuntu sellasia pieniä näppylöitä pitkin ihoa, mut tänäpäivänä, mä istun tässä koneella, kirjotan tätä tekstiä ja mulla on täysin puhdas iho, ei yhtään näppylää naamassa, ei finnin finniä, jos kokeilen käsillä tätä ihoa, tunnen vain sileän ihon. Oon kesästä asti ollut syömättä herkkuja ja oon noudattanut vaan terveellistä ruokavalioo, ja se todella auttaa. Mun iho on kyllä hieman epätasainen, mut saan sen meikillä piiloon, mulle pääasia on et oon vihdoin kolmen vuoden jälkeen päässyt eroon finneistä ja näppylöistä! Eikä mulle ihme ja kumma oo jäänyt arpiakaan, vaikka oon näiden vuosien aikana monet finnit puristellu pois. Käytän siis edelleen näitä lumenen matt touch -tuotteita, sekä rasvailen ihoa tolla samalla nivean parin euron rasvalla millä säkin sekä käytän myös apteekista ostettua Vichyn 25euron rasvaa.
  Toivon et tää teksti auttaa tajuamaan, et kaikki ketkä kamppailee iho-ongelmien kanssa, voi todella saavuttaa sen ihon mitä on halunnut, jos vaan oikeesti haluaa ja motivoituu täysin sen hoitamiseen! Mikään ei oo mahdotonta ja koskaan ei pidä luovuttaa! :)

 • Avatar
  Tytti
  Posted at 18:09h, 13 maaliskuun Vastaa

  Kantsii kokeilla sinkkivoidetta :) sitä levittää runsaasti joka ilta finneistä jääneiden arpien päälle. Miulla ainakin toimi ja arvet haalenee koko ajan tosi hyvin

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 18:59h, 13 maaliskuun Vastaa

  iho-ongelmat on tuttu juttu joo.. mutta niiden ei pidä antaa lannistaa!

 • Avatar
  Rina
  Posted at 21:54h, 13 maaliskuun Vastaa

  Mua kans ärsyttää ihan sikana sellaset ihmiset, jotka mollaa huonompi ihoisia! Ei se tee ihmisestä yhtään sen huonompaa oliko finnejä tai ei. Mä oon itse kanssa taistellut ihoni kanssa monen vuoden kamppailuja ja nyt alkaa kasvot pikkuhiljaa rauhoittumaan muutamia epäpuhtauksia huolimatta, hartioissa ja rinnassa on vielä taisteltavaa, mutta uskon, että kaikki pystyvät "ihmeisiin" kun löytää vaan ne oikeat keinot, eikä pidä ottaa mitään muiden negatiivisia kommentteja itteensä vaikka välillä vaikeaahan se on. Tsemppiä kaikille! :)

  http://lifeforeveryseason.blogspot.fi/ – mä oon vielä ihan uus tässä blogimaailmassa kun aloitin vasta muutama päivä sitten bloggaamaan, mutta kannattaa käydä tsekkaamassa, kirjottelen siellä mun 17v. nuoren elämästä johon kuuluu hyvinvointia, muotia, kavereita yms. :) Otan mielelläni vastaan postausehdotuksia!!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 02:22h, 14 maaliskuun Vastaa

  Aivan loistava postaus sara!!! :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 19:20h, 14 maaliskuun Vastaa

  Olisiko mitenkään mahdollista että tekisit ton saman meikkauksen noilla meikeillä mutta videona. Se auttaisi paljon :))

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 10:16h, 15 maaliskuun Vastaa

  Olet rohkea kun kirjoitat! Kamppailin itse kauan, kunnes sain lääkkeet mutta päätin jättää ne käyttämättä ja tehdä muutoksia ns "luonnollisesti": lisäsin veden juontia, vihreä tee, valkoiset viljat ja sokerit pois, suola-avokadonaamiota ihon kuorimiseen, sinkkitabletit plus sinkkivoide!, paljon liikuntaa, vaihdoin meikinpuhdistusaineen lumenen puhdistusmaitoon!, pesen naaman kerran päivässä. Lisäksi käytin epiduo-nimistä voidetta pitkäjaksoisesti (n.puoli vuotta joka päivä) Runsas alkoholin käyttökään ei ole hyvästä. Oli iltoja kun en halunnut lähteä ulos ihoni takia, mutta nykyään ihossa ei näy enää jälkeäkään!:) tosi paljon tsemppiä!!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 15:10h, 15 maaliskuun Vastaa

  Et ole todellakaan ainoa,jolla on ongelmia ihon kanssa!Itse kamppailin monta vuotta (n.5) pahaa aknea vastaan.Itsetunto oli todella maassa.Ylä-asteella lintsasin jopa muutaman päivän koulusta, koska en vain pystynyt näyttämään naamaani missään.Ramppasin iho-tautilääkärille vaikka kuinka monta kertaa ja kokeilin kaikkia lääkkeitä. Reilu vuosi sitten sain lopulta vahvimmat lääkkeet, mitä tarjolla oli.Nyt vihdoin helpottaa ja pystyn jopa kävelemään kadulla ilman paksua meikkikerrosta!Kasvoissani on edessään arvet jäljellä enkä tiedä poistuuko ne koskaan,mutta olen silti todella onnellinen että kamppailun naamaa vastaan vihdoin loppui.
  PS. Olet kyllä todella rohkea,kun uskalsit julkaista kuvat.Itse en olisi ikipäivänä pystynyt julkaisemaan kuvia,joissa akneni oli pahimmillaan.

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 17:38h, 17 maaliskuun Vastaa

  Tosi hienoa että uskalsit tehä tälläsen postauksen vaikka ei ihosi ilman meikkiäkään ole mitenkään pahan näköinen sen vain itse aina ajattelee pahemmaksi! En olis kyllä ikinä uskonut että sulla olis mitään jälkiä koska osaat tosi hyvin meikata ne piiloon!!:-) Ja juuu oon itekkin kärsinyt aknesta ja syöny kaikenlaisia lääkkeitä ja käyttäny kaikkia mahollisia rasvoja! Mullakin on vielä nää arvet ja jäljet naamassa mutta kunhan on kärsivällinen niin kyllä ne lähtee! Itekkin ootan kauheesti kesää niin aurinko auttaa ja ruskettuuu ah!!:) Se on kyllä niin hirveetä että useilla on huonoitsetunto ihan vaaan ihonsa takia..(vaikka välillä tuntuu että olisi ainut kellä olisi tämä ongelma) Tää on yleinen ongelma mitä ei tulisi hävetä!! vaikka en ole itse vielä oppinut liikkumaan kaupungilla tai missään ihmisten ilmoilla ilman meikkiä! Pitäis olla iloinen siitä että iho on parantunut ja uskaltaa näyttää oma ns alastonnaamansa. Eli pisteet sulle että uskalsit!!:)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 11:16h, 18 maaliskuun Vastaa

  avitcid voidetta suosittelisin käyttää. Se sisältää samoja aineita kun rocuttan ja se määrätään yleensä rocuttan kuurin jälkeen.Reseptin voi kirjoittaa myös tavallinen lääkäri. Itsellä määrättiin käyttää 2 vuotta sitä ettei acne uusiutuisi. Ja itsennäni oli vain 1 kk rocuttan kuuri, eli riippuu vähän millainen acne on.

 • Avatar
  Jasmin
  Posted at 13:48h, 18 maaliskuun Vastaa

  Haha eikä, oon kyllä tosi myöhässä tän kommentoinnin suhteen mutta sattuuhan sitä.. :-D täällä nimittäin ilmottautuu myös yks huonosta ihosta kärsivä! meillä on perheessä oikeestaan kaikilla huono iho, äiti on sanonu että meillä kulkee geeneissä se, ettei iho ole sileä kuin vauvan peppu. Mulla on myös itsetunto kärsiny siitä roimasti ja varsinki kuvia lisätessä jonnekki mua ahdistaa sikana jos kasvoissa näkyyki jotain mistä saa vihjeitä mun huonoon ihoon.. Pyrin aina ottaan kuvat sellasessa valossa, että se näyttää mahd hyvältä ja sen jälkeen vielä yleensä korjailen ihon virheitä kuvanmuokkausohjelmalla.. Oon kans kokeillu vaikka ja mitä, enkä oikeen vieläkään oo löytäny sitä juttua millä saisin ton kokonaan kuriin.. Osaan niin samaistua tuohon raivostumiseen, jos joku sanoo ettei vaan pidä huolta ihosta, jos se ei olekkaan täydellinen. Eihän se sitä tarkoita. Ja toinen juttu mikä saa raivostumaan on se, ku just joku näitä tosi hyvän ihon omaavia valittaa jos kerran puolessa vuodessa tulee yks finni, ihanku se ois maailman loppu. Aaargh välillä tekis mieli avata suunsa ja sanoa, että onko tosiaan yks finni puolessa vuodessa niin vakava juttu.. :-D Ja se myös vielä laskee lisää itsetuntoa mulla ainaki, koska alan miettimään että noh, mitäs ne sitte mun naamasta ajattelee jos niille yks finni on maailman loppu. Mullaku tätä huonokuntosta ihoa riittää vaikka muille jakaa..(ei nimittäin rajotu kasvoihin mulla, vaan mulla on huono iho myös rintakehässä ja hartijoissa ja se saa mut välillä jopa ahistumaan.. :/)

 • Avatar
  annieveliina
  Posted at 14:40h, 18 maaliskuun Vastaa

  Voi Sara!!<3 Aivan ihana postaus ja tekis niin mieli tulla antamaan sulle hali :) Mahtavaa, että otit asian puheeksi ja siis en ikinä oo ajatellutkaan, että sulla olisi hitustakaan huono iho! Se on vaan niiiin paljon yleisempi juttu, kuin mitä luulisi juurikin siitä syystä kun meikillä saa aika hyvin peitettyä ja monesta varmaan tuntuu että on "yksin" huonon ihon kanssa.. Sun iho näyttää kyllä tuolleenkin ihan hyvältä, mutta usko pois siitä tulee vielä paljon parempikin kun vaan aikaa kuluu! :) Mulla esimerkiksi on ollut tosi paha akne, jota ei nykyisin edes uskoisi – vaikka itse sanonkin :D Linkkaan sulle pari postausta, joissa näkyy mun akne pahimmillaan ja nykyisen melko siloisen ihon kanssa en voi muuta kuin hämmästellä mikä muutos tapahtui…

  http://annieveliinaa.blogspot.fi/2012/10/jarkyttavat-ihokuvat-muutaman-vuoden.html
  http://annieveliinaa.blogspot.fi/2013/11/aknen-jalkeen.html

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 20:17h, 18 maaliskuun Vastaa

  Se ei luultavasti ole sinun ongelmasi? Luotan kymmeniä vuosia kouluttautuneeseen hoitohenkilökuntaan, ja pahan ihon kanssa kamppailleena on valmis kokeilemaan mitä tahansa. Mahtavaa jos sulla on niin hyvä iho ettei tarvitse lääkkeisiin turvautua- kaikilla vain ei ole.

 • Avatar
  Sofia
  Posted at 22:24h, 19 maaliskuun Vastaa

  Ei oo kyllä mitään huomannut eli hyvin oot saanu peitettyä! Itelläkin on ollu iho-ongelmia, niistä syytän suurelta osalta erästä peitevoidetta, josta tuli finni joka kohtaan mihin laitoin sitä naamassa peittään edellistä finniä. Ei siis hyvä.. silloin mä päätin että tolle stoppi! Aloin juoda vettä ainakin muutaman lasin päivässä ja muutosta tuli jo muutaman viikon jälkeen :). Nykyään iho on paljon parempi, joten SUOSITTELEN KAIKILLE RUNSASTA VEDEN JUONTIA :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 18:09h, 26 maaliskuun Vastaa

  Tää ei sinänsä liity tähän postaukseen, mutta aattelin nyt vaan tälleen mainita että tulin pitkästä aikaa käymään sun blogissa ja sähän oot taas ruvennu postailemaan aika paljonki!! Tosi ihanaa, koska sun blogi oli aikoinaan yks mun lempi blogeista kunnes sitte jotenki et enää postaillu, mutta nyt oot näköjään taas vauhissa:) oot ihana!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 11:38h, 28 maaliskuun Vastaa

  Mun on aivan pakko kommentoida tätä. Siis mikä rohkea nainen sä olet! Ihan älyttömän upea postaus ja tää on oikeesti rohkea teko koska puhut aiheesta joka on kulkenu sun matkassa kauan aikaa. Mä pystyn samaistuu sun tilanteeseen tosi hyvin, kokemuksia kans kaiken maailman pillerikuureista sun muista..Sä oot musta upea meikittä ja meikillä, mun silmissä noita pieniä ihonvirheitä ei huomaa kun katsoo sun naamaa esimerkiksi kokonaisuudessaan, oot oikeesti älyttömän kaunis. Ja pakko vielä kiittää sua: julkaisit joskus postauksen kasvojen pesutuotteista (ne lumenen siniset pörpylät) jotka on sua auttanu pienten esimerkiks finnien hävittämisessä. Niimpä päätin samanlaiseen ongelmaan koittaa itsekin koittaa kyseisiä tuotteita ja on kyllä auttanut. Kiitos että autoit.

  -oona

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 17:52h, 02 huhtikuun Vastaa

  Heippa! Luin tekstistä että peset kasvosi pelkällä vedellä? Opiskelen kosmetologi alaa ja vedellä peseminen ei todellakaan ole se oikea vaihtoehto aknenhoitoon! Ei myöskään kuivattavat savinaamiot yms. Ihosi kaipaa joka viikkoista kuorintaa ja hyvän kosteuttavan sekaiholle tarkotetun naamion joka normalisoisi ihosi talierityksen toimintaa

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 17:53h, 02 huhtikuun Vastaa

  Jatkan vielä..toivottavasti käytät kasvovettä silla se normalisoi ihon ph tasaarvon jonka vesirikkoo aina kunnse koskee ihoa! Kasvoveden tulisi myös olla suunnattu sekaiholle! En sano pahalla vain vaan auttaakseni

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 20:27h, 22 huhtikuun Vastaa

  Todella rohkea postaus! Itselläni on tällä hetkellä iho erittäin huonossa kunnossa, lähes samassa kun se oli pahimmillaan yläkouluaikoina. Välillä oli hyviäkin hetkiä. Muistan hämärästi, että vanhojentanssipäivänä en muistanut edes laittaa meikkivoidetta kun iho oli niin siisti! Mutta kai näitä huonompia jaksojakin välillä kuuluu kokea..

Post A Comment