NYT NE TULI, SIJOITUSTIEDOT NIMITTÄIN!

Mun oli tarkotus tulla tänne seuraavan kerran huomenissa postailemaan asukuvia, tai edes jotain vähän kunnollisempaa viimeaikojen hieman turhien postauksien jälkeen. Nyt kuitenkin niitä ennen tuli yksi asia, josta on ihan pakko päivitellä nyt pian tännekkin puolelle. Oon ollut koko viikonlopun ihan innoissani, ja kirjoitellut siitä facebookkiinkin. Mähän olen täällä jo aijemmin kertonut lähteväni vaihto-oppilaaksi kesän jälkeen kymmeneksi kuukaudeksi. Laitoin hakemuksen 2013 kesällä, hakupaketin täyttelin loppuvuodesta, ja siitä lähtien olen odottanut sijoitustietoja missäpäin mä tulen vuoteni viettämään.

Sain tiedot sähköpostiin jo torstai illalla, mutta huonojen yhteyksien ja sammuneen kännykän takia mä en ollut tsekannut puhelimen sähköpostia ennen kun vasta seuraavana päivänä. Oltiin ideaparkissa ettimässä vähän vaatteita illaksi, ja jossain vaiheessa poikaystävä lähti futispeliin ja mä jäin sinne yksin lähes tyhjän puhelimen akun kanssa pariksi tunniksi. Jostain syystä mä eksyin sähköposteihin, ja siellä ne oli. Mun perhe- ja koulutiedot tulevaksi vuodeksi nimittäin! Jos joku siis näki mut ideaparkissa kävelemässä itkien ympäriinsä, tai glitterissä puhumassa itkupuhelua äitille, niin tästä se johtu. Mä itkin järkytyksestä ensimmäisen googlehaun takia, lopulta ilosta kuinka hyvä tuuri mulle kävi, ja siitä että nyt se kaikki sitten tippu jotenkin yhtäkkiä eteen että hei, mä olen oikeasti lähdössä, ja siihen on 131 päivää aikaa! 16.elokuuta mulla lähtee lento kohti New Yorkia, jossa meillä on viiden päivän soft landing camp. Sieltä mä lähden yksin 20.8 lennolla mun määränpäähän (pienten tsekkailujen jälkeen luultavasti Los Angelesin tai Phoenixin välilaskun kautta), eli siis….
Untitled (welcome-to-utah-sign copy)
….UTAHIIN! Tarkemmin mä asustelen vaihtovuoden 45minuuttia SLCn pohjoispuolella Tremontonissa. Kun käytte googlettamassa Tremonton, UT niin mahdollisesti ymmärrätte sen mun herranjumala missä mä tulen vuoteni viettämään???-fiiliksen ensimmäisten googlausten jälkeen, ennen kun mä olin kerennyt paikasta ottaa enemmän selvää. No nyt sit oon googletellut paljon kaikkea, ja löytänyt perheenkin facebookista. Olen todella onnellinen ja tyytyväinen tohon sijoitukseen, perhe vaikuttaa todella kivalta vaikka ensimmäiset sähköpostit lähteekin vasta tulevina päivinä, eikä koulukaan ole mikään ihan pieni kyläkoulu kaukana kaikesta. Alempana on googlen street viewistä otettua screenshottia jostain naapuruston kaduilta, jotta saa vähän kuvaa siitä mimmosella seudulla mä tulen asumaan. Sen alla myös kuvaa tulevasta koulusta. Mun host perheeseen kuuluu host äidin ja host isän lisäksi kolme mua reilusti nuorempaa host siskoa, ja yksi host veli. Perheellä on myös bokseri koira

Mun koulu alkaa 25.elokuuta, ja koulun nimi on Bear River High School. Vähän nyt jo koulun nimestäkin osaa päätellä että maskottina on karhu, ja koulun värinä on viininpunanen. Siellä on paljon harrastusmahdollisuuksia ja aktiviteettejä(?) (mm.girls’ soccer, baseball, golf, cross country, tennis, track and field, diving, softball, cheerleading, drama) josta mä olen todella ilonen, ja saa nähdä mitä mä tulen harrastamaan! Mitä nyt tsekkailin mun lukujärjestystä, niin koulupäivät alkaa muutaman minuutin ennen kahdeksaa ja loppuu kolmelta, paitsi keskiviikkosin on late start.

Untitled (Kuvankaappaus 2014-4-6 kello 20.53
Untitled (Kuvankaappaus 2014-4-6 kello 20.51
Monet tietää varmaankin Utahin sen pääkaupungin Salt Lake Cityn takia, jossa pidettiin talviolympialaiset vuonna 2002. Olis aivan ihana päästä sinne park cityyn, jossa noi olympialaiset pidettiin sekä tuonne SLCn vuorille, joissa on aivan mahtavan näköset laskettelumahdollisuudet. Tuolla Tremontonissa on kesäsin suurinpiirtein 33astetta lämmintä, esimerkiksi seuraavankin viikon sää näyttää jo yli 20astetta, ja talvisin pyöritään lähinnä muutama aste nollan yläpuolella..enintään pari sen alapuolella. Aikalailla siis semmosta keskilämmintä, ettei kuitenkaan shortseissa pyöritä kokovuotta ympäri. Utah on tuolla USAn länsipuolella, ja naapuriosavaltioita on mm. Nevada, Arizona ja Idaho. Nevadan yli kun hypätään rannikolle, niin päästään Californiaan jossa mun host perhe käy ilmeisesti tavallaan harrastuksena moottoripyöräilemässä. Samoilla suunnilla on myös siis esimerkiksi Las Vegas ja Los Angeles, vaikka noi välimatkat onkin ihan hulluja!
Untitled 3
No eihän tämä vielä mitään. Tiedättekö mitä muuta Utahissa on?? No NBA joukkue Utah Jazz, joka on Salt Lake Citystä! Oon aina unelmoinut tommoseen basketball peliin pääsystä, ja mä pidänkin peukkuja että Host isi ja veli seuraisi koripalloa ja pääsisin seurailemaan peliä paikanpäältä. Utahista on myös ECHL joukkue Utah Grizzlies, ja jääkiekkoa olis myös kiva päästä katsomaan, sitä en voi kieltää! En ole mikään kova lätkäfani, vaikka jääkiekkoa tykkäänkin katsomosta seurailla. Olen itseasiassa meinannut joskus jääkiekon itsekkin aloittaa. Mua kieltämättä vähän harmittaa ettei koulussa ole jääkiekkoharrastusmahdollisuutta, muttakun ei niitä jäähalleja vaan joka nurkan takana ole. Koripalloa mä en ole koskaan seurannut muualta kun kotisohvalta, eikä sen säännöt ole mulla milläänlailla hallussa. Se fiilis katsomossa nyt kuitenkin vaan on asia jonka haluaisin jenkeissä ollessani kokea.
Untitled 2
Untitled 5
Sain semmosen liitteen sijotustietojen mukana, jossa näky tietoja sekä perheestä, koulusta, että myös perheen harrastuksia ja paikoista asuinalueen ”lähistöltä”. Kun mä käyn suomentamaan tälleen jotain englannin sanoja, niin sieltä saattaa tulla ihan oikeesti jotain outoa tulokseksi. Päädyinkin vaan listaamaan nämä englanniksi, helpoin ehkä niin. Harrastuksiksi perhe kertoi mm. backpacking, hiking, canoyoneerning, rock climbing, motorcycling Utahissa, Idahossa ja Californiassa. Perhe on myös todella musikaalinen ja kaikki lapset soittaa jotain soitinta (sello, piano, viulu). Tuolla lähellä on myös Pohjois-Amerikan parhaita ulkoilu ja vapaa-ajanviettopaikkoja. Maantiedossa ainakin meillä yläasteella käytiin läpi asioita Yellowstonen kansallispuistosta, joka saattaa niiltä tunneilta ainakin olla teille joillekkin tuttu. Perhe käy usein sekä Archesin kansallispuistossa, Yellowstonen kansallispuistossa, Zionin kansallispuistossa, Moabissa ja Idahossa. Niistä kuvia tossa alempana, ja pakko taas sanoa että olis aivan mahtava päästä edes jossain noista käymään.
Untitled 4
Mainitsinkin jo aiemmin Utahin säästä, se on todella vaihteleva. Ilmasto on vähäsateista ja kuivaa, ja lämpötila on kesäisin reilusti korkeampi kun talvisin. Tuolla on parin tuhannen metrin korkusia vuoria, ja osavaltiosta löytyy sekä laskettelumahdollisuudet, että auringonottomahdollisuudet. Allaolevasta kuvasta näkyy aika hyvin vähän mitä kaikkea Utah pitää sisällään lähinnä luonnon suhteen. Tremontonissa ei näytä olevan oikeen mitään shoppailumahdollisuuksia, mutta sieltä SLCstä 45minuutin päästä näyttää löytyvän vaikka mitä. Esimerkkeinä vaikka victoria’s secret, hollister, abercrombie&fitch;, urban outfitters ja forever 21. Walmart löytyy Salt Lake Cityä lähempää Loganista parinkymmenen kilometrin päästä.

Mä olen oikeesti nyt todella iloinen ja onnellinen että sain tiedot jo näinkin ajoissa, enkä vasta muutama päivä ennen lähtöä. Kerkeen valmistautua lähtöön kunnolla. Kerkeen ostaa suomituliaiset kun tietää ketä perheeseen kuuluu. Ja tiedän mitä pakata mukaan kun sääolot on myös aikalailla tiedossa. 131 päivän päästä se on sitten menoa, ja mä olen lentokentällä lähdössä maailmalle. Nyt voi alkaa kunnolla tekemään to do-listaa, kun tiedän missäpäin jenkkejä sitä sitten mennään. Sijotustiedot kun on nyt selvillä niin yksi asia vähemmän josta stressata!
Untitled
Kuvat Google&weheartit;


41 Comments
 • Avatar
  ania
  Posted at 00:52h, 07 huhtikuun Vastaa

  great ;) i wish i could go to us :D

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 01:31h, 07 huhtikuun Vastaa

  oiii mahtavaa! tosi kiva et tiiät näin aikasin jo sijoitustietos nii pääset tutustuun perheeseenkin :) tiiätkö ollaanko sun tulevassa hostperheessä kovin uskovaisia? utahissa on aika paljon mormooneja ja konservatiivista porukkaa, mut ei tietenkään saa yleistää :) tulee varmasti mahtava vuosi sara, nauti jo näistä vaiheista! :) t. minä, joka katuu ettei lukio-aikoinaan vaihtoon lähtenyt..

 • Avatar
  sara
  Posted at 01:47h, 07 huhtikuun Vastaa

  Niin on, ja hyvä että pysyn housuissani ku oon tässävaiheessa niin innoissani! Joo heti mitä ensimmäisenä äiti sano kun kerroin sijoittuvani Utahiin oli että "siellä on ainakin paljon mormooneja". Tuolla lomakkeessa luki että "we attend religious activities often", joten uskonnolliseen toimintaan ainakin perhe osallistuu, mutten tiedä sitten muuta :-) Toi on kyllä jenkeissä tosi normaalia mitä nyt oon vaihtariblogeja lukenut, ja nuorilla se toiminta saattaa pyöriä kirkon ympärillä että siellä nähään kavereita ja tutustutaan uusiin ihmisiin tai muuta. Mä toivon että tulee mahtava vuosi, nyt näyttää nimittäin aika hyvältä!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 02:08h, 07 huhtikuun Vastaa

  oh are you going to mormonland? :D

 • Avatar
  Prince
  Posted at 02:25h, 07 huhtikuun Vastaa

  Oon kuullu, että bloggaajat kirjottaa paljon vähemmän kun ne on vaihdossa, mut sä Sara saat sit kirjottaa usein!
  Näyttää hyvältä tää sun maailmalle lähtö! Tosi kiva postaus! :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 07:25h, 07 huhtikuun Vastaa

  hyvä asenne sara! mä vietän juuri tällä hetkellä vuottani samankokosessa paikassa – n.7000 asukasta ja mun eka ajatus oli että en haluu mennä, ei siellä oo mitään. Mutta nyt rakastan tätä paikkaa, ja oon ilonen että on pieni paikka ja pieni koulu – tunnen kaikki ja kaikki tuntee mut! Ja vaikka vaihtariblogit kuinka kivoja onki, mulle vaikeinta oli niiden lukeminen ku alussa vertailin omaa vuottani kaikkien muiden vaihtareihin ja mietin vaa kuinka paljon kivempaa ois olla jossain muualla! Mutta pointti oli ettö hyvä asenne Sara ja sulle tulee varmasti mahtava vuosi! :-)

 • Avatar
  Jenni
  Posted at 08:22h, 07 huhtikuun Vastaa

  Noni, hurjasti onnea vaihtoon, sara! Pistikkö sä jotain toiveita hakiessas, että mihin haluisit sijoittua vai kuinka? Nii ja valitseeko se perhe sut vai kuinka se valita yleensä tapahtuu, et minkä perusteella nyt meet sitten tremontoniin? :)

 • Avatar
  Inka Sikanen
  Posted at 08:31h, 07 huhtikuun Vastaa

  Kiva, että sait tietää jo näin aikasin sijoitustiedon. :) Ite oon kanssa lähdössä elokuussa vaihtoon jenkkeihin, mutta en oo saanu vielä tietää sijoitusta enkä lähtöpäivää. Toivottavasti sulle tulee mukava ja ikimuistoinen vuosi. :)

 • Avatar
  Lilja
  Posted at 09:14h, 07 huhtikuun Vastaa

  Oi vitsi oon niin onnellinen sun puolesta, kun sait noi tietos jo!!!!!:)

 • Avatar
  Kaisa
  Posted at 09:45h, 07 huhtikuun Vastaa

  Oo vähän siistiä! Eiks tuolla Utahissa oo aika vahva mormooniuskonto? Mitäs mieltä siitä olet ja onko sun perhe mormooneja? :) itte vielä oottelen perhetietoja… Kumpa tulis nopeesti

 • Avatar
  nea
  Posted at 10:37h, 07 huhtikuun Vastaa

  Oho tulipas ne aikasin! Mä lähin vaihtoon tammikuussa ja sain perhetiedot vasta marraskuun loppu puolella. No, ainakin ehdit tutustuaperheeseen ja valmistautua hyvin. Mäkin järkytyin kuullessani että vietän tulevan vuoteni maalla, 300 lehmän keskellä, mut nyt parin kuukauden jälkeen täällä on ollut ihan mahtavaa. Ja vaikka paikka onkin pieni, niin mun mielestä se on vaan helpottanut täällä olemista, mä tiedän kaikki ja kaikki tietää mut :)

 • Avatar
  Katja
  Posted at 10:43h, 07 huhtikuun Vastaa

  Salt Lake City on ainakin ihana paikka, ja Utah kokonaisuudessaankin kyllä ihana ja rauhallinen, mutta kyllä menoakin löytyy! Oot kyllä onnekas, kun tiedot tuli näinkin aikasin! Ja kiva, että on sisaruksiakin tuon verran, oothan niihin kuitenki tottunu :) Ihanaa reissun odottelua sulle Sara :3

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 11:23h, 07 huhtikuun Vastaa

  Mun luokkakaveri oli viime vuoden Utahissa ja sillä oli ihan huippu vuos :) Se harrasti siel vuoristojuoksua ja laskettelua ja sillä meni kaikki tosi nappiin! Muista vaan että jos sun perhe on tosi uskovainen niin esim lomamatkoilla ne toivo ainakin mun kaverin kohdalla että hänellä on kokouimapuku eikä bikineitä yms. tollasia pieniä juttuja. Varmasti mahatava vuos tulossa sulla!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 11:47h, 07 huhtikuun Vastaa

  haha ainoo suomalaispelaaja joka pelaa nbassa siirrettii just ens kauelle pelaan utahiin :D
  oot onnekas!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 13:09h, 07 huhtikuun Vastaa

  juttelin juuri erään salt lake cityssa asuvan naisen kanssa ja hän sanoi että utah on siitä ihan mahtava paikka, että ulkoilma-aktiviteetteihin on niin paljon mahdollisuuksia! hän kehui nimenomaan kansallisispuistoja ja kertoi, että niissä on niin kiva käydä patikoimassa etenkin jalan. hän myös sanoi, että jos utahissa sattuu käymään, niin ehdottomasti moab pitää tsekata! pidä kiva vaihtarivuosi :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 14:20h, 07 huhtikuun Vastaa

  Mä olen kyllä sun puolesta ihan järjettömän onnellinen! Toivottavasti sulle tulee mahtava vuosi!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 14:56h, 07 huhtikuun Vastaa

  Oi kuulostaapa mahtavalta :-). Sulla on kyllä ihan oikea asenne, toivottavasti sun vaihtovuodesta tulee ihana ja kokemusrikas. Hyvää kevättä ja tsemppiä vaihtoon!

 • Avatar
  Lotta
  Posted at 15:42h, 07 huhtikuun Vastaa

  Moikka!

  Olin itse viime vuoden Idahossa vaihtarina, ja Utahissakin tuli käytyä. Mun alkushokki oli varmaan ihan samanlainen kun sun, mutta vuosi oli kaikin puoli mun elämäni paras kokemus! Vaikka tuntuiskin, että ois ollu just siistiä päästä Caliin, Nyciin, Floridaan tms, voin vannoa että vuodesta tulee ihan mahtava :) Jos piipahdat Idahossa, suosittelen Sun Valleyn hiihtokeskusta. Maailman ensimmäinen hiihtokeskus ja sen mukaset rinteetkin! Mikä sun järjestö on btw? Mun viime vuoden vaihtariblogii voit lukee http://lottausa.blogspot.fi/ :) Onnee ens vuoteen! Voikun mullakin ois vasta edessä..

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 16:06h, 07 huhtikuun Vastaa

  mun kaveri on just tänä vuonna ollut vaihdossa Utahissa! Vaikka sitäkin aluks järkytti ja epäilytti mormooniperhe, on tullu todistettua että eipä se paljoa vaikuta! (mitä nyt joka sunnuntai aamupäivällä muutaman tunnin jumalanpalvelukset) :-D mutta toisaalta onhan se super mielenkiintosta nähdä tonkin tyylistä kulttuuria jne! Uskon että sun vaihtovuodesta tulee aivan mahtava, nyt kun asenne, perhe sijoittumispaikka ja muut kohdallaan!! Onnea sinne! :):)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 16:37h, 07 huhtikuun Vastaa

  prison breakis on kuvattu utahii ku ne oli siel haha! oon iha fiiliks sun puolesta, uskon et tulee ihan mahtava vuos sulla! :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 16:39h, 07 huhtikuun Vastaa

  Aaa, kuulostaa tosi ihanalta ja mahtavalta ja ihana kun sulla on noin positiivinen asenne! Oih oon niin kateellinen :)

 • Avatar
  Jutta
  Posted at 17:30h, 07 huhtikuun Vastaa

  Wautsi Wautis! Ihan mahtavaa, ja varmasti helpottaa tieto tulevasta perheestä. Osaa sitten jo asennoitua lähtöön paremmin! Paljon tsemppiä sinne :-)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 17:55h, 07 huhtikuun Vastaa

  Oi paljon onnea!! Utah on ihana niinku noi kaikki siinä ympärillä olevat osavaltiot Colorado, New Mexico jne. :) Sul tulee varmast ihan mahtava vuosi! Ite oon lähdössä kanssa vaihtoon tosin mun sairaus saattaa nyt perua koko jutun… Mut onnea sulle:-)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 17:58h, 07 huhtikuun Vastaa

  Uuu kuulostaa mahtavalta, ja tosi paljon onnea sun vaihtarivuodelle! :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 19:00h, 07 huhtikuun Vastaa

  Oliks sulla joku kielitesti tai haastattelu enkuks ennen vaihtoon lähtöä? :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 19:59h, 07 huhtikuun Vastaa

  Ihanaa, että sait sijotustietos jo nyt. Suosittelen tsekkaamaan Annikan vaihtariblogin, sillä hänkin viettelee vielä muutaman kuukauden Utahissa Salt Lake Cityssä.
  http://annikaintheusa.blogspot.fi/

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 20:58h, 07 huhtikuun Vastaa

  Utah on ihan mahtava paikka! Itse vietin viime kesän siellä vaihdossa! Varsinkin etelä-utahissa on mahtavat punaiset vuoret ja ahh, zion national park on ihan mieletön! Ja pitkiin välimatkoihin tottuu! Sitä oppii nukkumaan ajomatkat kun pitkiä ajomatkoja on niin paljon :D mä jännitin mennessäni vähän tuota uskontoo, mutta mormoonit on aivan ihania ja lämminsydämisiä ihmisiä! Monet mormoonit on just tosi aktiivisia ja vie vaihtareitakin joka puolelle(: sulle tulee varmasti aivan mahtava vuosi! Toivottavasti mäki pääsisin Utahiin uudestaan, mahtipaikka(:

 • Avatar
  Anu
  Posted at 01:13h, 08 huhtikuun Vastaa

  Onnea perhetiedoista ja vaihto-vuodelle! Sun asenne ratkasee niin monessa asiassa vaihto-oppilaana ja sulla se näyttää olevan todella hyvä! :) Näyttää kyllä todella kivalta tuo kohde!

 • Avatar
  Anu
  Posted at 01:15h, 08 huhtikuun Vastaa

  Onnea perhetiedoista ja vaihtovuodelle muutenkin! Sun oma asenne vaikuttaa niiiin paljon sun vaihtarivuoteen ja sulla se kuulostaa kyllä olevan tosi hyvä! :) Näyttää kyllä todella kivalta kohteelta!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 12:46h, 08 huhtikuun Vastaa

  Näyttää tosi kivalta! Oon kyllä niin ilone sun puolesta! :)

 • Avatar
  Sara
  Posted at 14:20h, 08 huhtikuun Vastaa

  Oi tosi ihanan kuulonen paikka! Innolla ootan sulta postauksia sit sieltä, varmasti mukavaa luettavaa :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 16:15h, 08 huhtikuun Vastaa

  Vau! Nyt oon kyllä todella kateellinen, mutta onnellinen sun puolesta! Uskon et sun vaihtarivuodesta tulee upea ja kokemusrikas! :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 20:46h, 08 huhtikuun Vastaa

  Vitsit jee onnea!! Nyt on mun pakko linkata yhden mun tutun blogi, sillä hän on parhaillaan Utahissa Salt Lake Cityssä! Hän kirjoittaa vaihtarublogiaan sieltä joten tsiigaa ihmeessä jos kiinnostaa:-) Oli pakko linkata kun sattui näin hyvin! http://annikaintheusa.blogspot.fi/

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:08h, 08 huhtikuun Vastaa

  oi vitsit mäkin haluan!
  olin viime kesän jenkeissä ja tehtiinr roadtrip coloradosta new mexicon,arizonan ja utahin kautta nevadaan! Arches, Zion ja ylipäätään muutkin USAn kansallispuistot on kyllä todellakin näkemisen arvosia paikkoja!! Ja Vegas!
  ehkä paras neuvo minkä osaan antaa on, että NAUTI JOKAHETKESTÄ! vaikka välillä ikävä painaa ja olo tuntuu kurjalta, niin jälkeenpäin kaduttaa, jos ei oman asenteen takia osannu nauttia täysillä!

 • Avatar
  Johanna
  Posted at 17:54h, 10 huhtikuun Vastaa

  Onnea, vaikuttaa kyllä ihanalta!! Itelläni on nyt 101 päivää jäljellä ennen Meksikoon lähtöö ja odottelen jo innolla tarkempia sijoitustietoja :)

 • Avatar
  ella heikkilä
  Posted at 02:44h, 12 huhtikuun Vastaa

  Ite on tällä hetkellä Nebraskassa viettämässä vaihtovuotta ! :) sulle tulee varmasti upee vuosi ! ota jokasesta hetkesrä kaikki irti :) tos viel blogi ! http://eellauvaihdossa.blogspot.com/

 • Avatar
  Sara
  Posted at 16:47h, 12 huhtikuun Vastaa

  Hei suosittelen kovasti Annika in the USA-blogia! Mun lapsuudenkaveri Annika kirjoittaa hurjan mielenkiintosta vaihtariblogia ja viettelee tällä hetkellä vaihtovuottaan juurikin Salt Lake Cityssä. :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 10:01h, 13 huhtikuun Vastaa

  Mormonit eivät ole pahoja ihmisiä vaan päinvastoin hyväntahtoisia ja kaikille ystävällisiä ja kirkko "aktiviteetit" ovat kivoja, tuut varmasti tykkäämään ja takaan että sulla tulee olemaan turvallinen ja hauska vaihtovuosi! Joulun aikaan jos on mahdollista, kannattaa mennä SLCn Temple Squarelle katsomaan jouluvaloja :)
  Terkuin Mormoni

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 06:17h, 14 huhtikuun Vastaa

  Utahista kieltämättä tulee ensimmäisenä monelle mieleen "ne mormonit" ja siihen liittyen tietysti ennakkoluuloja ja negatiivisia ajatuksia. Mä asun täällä joten ajattelin jakaa muutaman kokemuksen.

  Salt Lake City on itsessään yllättävän liberaali, ja mukava, siisti ja turvallinen kaupunki. Täällä on kauppoja ja tekemistä ja hyviä ravintoloita (ruoka on halvempaa ja parempilaatuista kuin mitä Suomesta keskimäärin saa, ja täällä on paljon valinnanvaraa, joten nauti siitä!) joten kaupunkina SLC on tosi mukava. Täällä on myös yliopisto ja paljon nuoria opiskelijoita jos vaan löytää "oikeat" paikat.

  Sun kaupungista en osaa sanoa paljoa kun en oo koskaan tuolla käynyt. Kannattaa varautua small town-meininkiin ja siihen että se on tosi erilaista kuin kaupunkielämä, niin ihmisten kuin aktiviteettienkin kannalta. Toivottavasti sulla on mahdollisuus käydä paikoissa mahdollisimman paljon ja kokea asioita, täällä on tosiaan aivan mieletön luonto ja paljon ulkoilmaaktiviteetteja. Tuntuu et suurin osa ihmisistä joita tapaan on tosi aktiivisia ja liikunnallisia, harrastaa laskettelua/lautailua (täällä on jenkkien parhaat laskettelumahdollisuudet koska rinteitä on niin paljon, keskukset on auki suurimman osan vuodesta koska vuorilla on melkein aina lunta, ja keskukset on lyhyen ajomatkan päässä kaupungista)

  Tuosta uskontoasiasta. Itse en ole uskonnollinen, mutta jollain tavalla se "uskonnollisuus" on täällä läsnä mutta ei häiritsevästi tai kovin huomattavasti. Veikkaan et pienemmässä kaupungissa enemmän, mutta mormonit on mun käsityksen mukaan tosi mukavia, perhekeskeisiä ja reiluja ihmisiä. Toivottavasti sulle ei satu mitään kummajaisia isäntäperheeksi, ja toivottavasti löydätte yhteiset pelisäännöt koskien esim. kirkkoon menemistä ja joitain pukeutumis ym. juttuja. Totuushan on et iso osa amerikkalaisista käy joka sunnuntai kirkossa, rukoilee jne. joten se ei oo mikään pelkkä mormoni-juttu. Niillä on omat kuvionsa, mutta jenkeissä uskonnollisuus on paljon paljon yleisempää kuin Suomessa. Siihen voi olla hankala tottua, mutta avoimin mielin, ja kannattaa rehellisesti tuoda noi asiat esiin isäntäperheen kanssa. Jos selittää että ei itse ole uskonnollinen ja tulee maasta jossa on erilainen kulttuuri mitä aiheeseen tulee, voi varmasti keskustella rakentavasti ja niin et kukaan ei pety.

  Kesät täällä on kuumia, yleensä viikko tolkulla +30-+40 astetta. Nyt täällä on jo tällä viikolla ollut +20-+25 eli shortsi ja auringonottokelit. Sää jatkuu lämpimänä ainakin syyskuun, lokakuussa alkaa tulla viileämpi. Hyvä puoli kuumuuden kanssa on se et ilma täällä on kuivaa, joten sen ansiosta ei hikoile niin paljon mitä vois luulla. Ja kaikkialla on hyvä ilmastointi jos tulee liian kuuma (yleensä se iskee heinäkuun loppuvaiheilla kun on ihan kyllästynyt kuumuuteen)
  Talvet on yleensä kylmiä ja lumisia, yleensä ei niin paljon kuin Suomessa paitsi nyt tänä vuonna täällä oli ihan hullu talvi ja lumimyrskyjä koko ajan.

  Kiva jos pääset vähän reissaamaan. Välimatkat on tietysti täällä tosi pitkiä ja lentäminen kallista, mut esim. Los Angelesiin täältä ajaa suunnilleen 10 tunnissa jos pitkä roadtrip innostaa. Las Vegas on tuosta suunnilleen puolivälissä riippuen vähän reiteistä. Täällä on upeita kansallispuistoja joissa ehdottomasti kannattaa käydä, ja täällä ihan nää vuoret itsessään on tosi upeat ja kokemisen arvoiset.

  (Anteeks pitkä selostus, ajattelin et varmaan on kiva tietää vähän "paikallisen" kokemuksia.)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 04:26h, 17 huhtikuun Vastaa

  onnee sijotustiedoista!

  ite oon tällä hetkellä idahossa vaihdossa ja just viimeviikolla tuli utahissa käytyä ku mentii las vegasiin! tää on kyllä tosi kaunista aluetta, nauti vuodestas!

 • Avatar
  Annika
  Posted at 05:39h, 27 huhtikuun Vastaa

  Loysin blogiisi mun blogin liikenteenlahteista :D Mutta siis onnea sijoitustiedoista ja voin kertoa, etta huippuun mestaan paaset! Utah took my heart away!
  Jos haluut jutskailla ennen lahtoa tai kysya jotain, laita sahkopostia ihmeessa :)

Post A Comment