ENSIMMAINEN VIIKKO PUHELIMESTA

Mulla kavi niin, etta unohdin mun oman tietokoneen kaverin reppuun – astutaan tosin onneksi vaan reilu tunnin paassa toisistaan joten saan sen luultavasti takaisin jo viikon paasta – joten nyt lainakonetta kayttaessa mulla ei aakkoset toimi millaan. Ehka tama ei haittaa, kuvat nimittain on paaasiassa nyt. Kuvailen aikapaljon puhelimella paivan mittaan. Varsinkin kun sain jenkkipuhelimeksi iPhone 5C, on laatu niin hyva etta kuvia tulee otettua varmaankin jopa triplasti. No mutta, mulla on nyt alkamassa toinen kokonainen paiva host perheessa, ja kaikki on mennyt todella hyvin. Ma ajatelin laittaa tanne suurinosa muokkaamattomia puhelinkuvia viimeisesta suomipaivasta eiliseen iltaan saakka, ja naissa nakyykin oikeestaan lahes kaikki mita taalla oon tehnyt.
Untitled

Vahan tuliaisherkkuja! Noista tykattiin kovasti, onhan nyt esimerkiksi suomalainen suklaa monien mielesta jopa maailman parasta suklaata! / Valitsin viimeisena paivana mita ruokaa haluan aidin tekevan, perunamuusi ja jauhelihakastike vei voiton / Viimeinen paiva suomessa oli taynna tekemista. Kaytiin sanomassa moikat mummeille ja papoille, paasin viela viimeisen kerran jaahalliin luistelemaan, kaytiin hakemassa loput tarpeelliset jutut…toisin sanoen ei ollut hetkeakaan paikallaan istumista / matkalaukut valmiina pakattuina! Otin kaksi matkatavaralaukkua kasimatkatavaroiden lisaksi. Toiseen laitoin luistimet, vaelluskengat, urheiluvaatteet, laskettelukyparan sun muut joita en tarvitsisi NYCissa. Toisen otinkin mukaan vain puoliksi taynna…oli onneksi siis tilaa shoppailuille.

Viimeiset selfiet mulle rakkaiden ihmisten kanssa. Tallahetkella mulla ei ole viela mitaan koti-ikavafiilista, veikkaan etta johtuu siita etta mulla on taalla asiat niin hyvin. Skypettelin eilen illalla (suomessa oli silloin aamu) seka aidin etta poikaystavan kanssa, ja oli ihana nahda ja kuulla etta siella rapakon toisellakin puolella kaikki on hyvin!

Silmat ihan punasina itkmisesta, ”pian me taas nahdaan”! / Ostin lentokentalta matkalukemista. Kavin katsomassa ton leffan kaverin kanssa suomessa, ja oli muuten ihan mahtava! / Kohta perilla! / NYC

Lentokoneesta ulos astuessa mentiin jonkunlaisen tullin lapi. Tiskilla virkailijalle puhuttaessa ei saanut hymyilla, puhua muuta kielta kuin englantia, otettiin kasvokuva ja sormenjaljet ja tarkistettiin viisumi ja laukkujen sisallosta tehty lappu. Kokemus se oli sekin itsessaan! / Me syotiin hampurilaisia ja pitsaa paivittain, ja viimesina NYC paivina alkoi jo vahan tulla roskaruoka korvista ulos…jotain terveellista kiitos! / Edes aamupalalla ei paassyt jenkkiruokaa karkuun. Vohveli olis ollut ihana vaihtaa tuoreisiin sampyloihin, ja viimeisena paivana tajusin onneksi ottaa puuroa murojen sijasta. Nayttaa hyvalta muttei ainakaan mun mielesta sita ollut.

Ensimmaisena kokonaisena paivana NewYorkissa meilla oli opastettu kiertoajelu josta teinkin tanne jo postauksen. Me nahtiin sen aikana vaikka mita…tassa esimerkiksi Central Parkia, ja jotkut Gossip Girl faneista varmaan tunnistaa taman paikan / Pakollinen turistikuva! / Kiertoajelulla tuli rapsittya kuvia bussista kaduista ja kakesta. Mulla on tullut viikon aikana 1000 kuvaa tahan puhelimeen…toivottavasti sama tahti ei jatku naita kaikkia 300 paivaa tai muuten oon pulassa / Sheke Shack, paras hampparipaikka jonka tiedan. Ma en ole hampurilaisten ystava, mutta naita olisin voinut vetaa masusta alas vaikka kuinka paljon jos ei yksi olisi saanut mua jo tayteen.
Ja yksi kuva lisaa NewYorkin kadulta / Grand Central Station / Loydettiin jostain kadulta noita tahtia. Tosin noissa taisi olla kirjailijoiden nimia eika julkkistahtia. / Sinkkuelamaa Carrie Bradshawin talo!
NYCin kaduilla oli aivan ihana kavella kun kaikkialla nakyi uusia maisemia, kukkia, jenkkilaisia katukyltteja yms / Aloitettiin toinen kokonainen paiva nousemalla Rockefeller centerin huipulle, ja nakymat oli aivan mahtavat, en voi kieltaa! / Selfie Essin ja Empire State Buildingin kanssa / Valipalaa shoppailujen keskella
Tassa vaiheessa mietin, etta onneki suomesta lahti mukaan vain puolikas matkalaukku! / Uskallettiin ottaa metro parin pysakin verran takaisin meidan tapaamispaikkaan Rockefeller centerin eteen / Ihan hullu kolme kerroksinen Victoria’s Secret..tuolta lahti mukaan seka hupparia, yoga pantseja, body misteja, rasvoja etta yopaitaa sun muuta / Ja lisaa katukuvaa

Kolmas kokonainen paiva vietettiin Six Flags huvipuistossa, jossa on seka maailman eniten huvipuistolaitteita, ja maailman korkein vuoristorata. Tuolla oli oikeesti ihan hullua, eika esimerkiksi lintsin puuvuoristorata ole mitaan tuolla olevan puuvuoristoradan rinnalla!
Suomalaisten vaihtarityttojen ryhmakuvaa / Kaikki laitteet oli ihan hurjia / Taalla ilmeisesti hattara on aina sinista, ja vaaleanpunainen hattara on joku erikoisuus, nain ma ainakin ymmarsin. Yhden pussin jalkeen meidan kielet oli ihan siniset ja kadet tahmeat, mutta oli niin hyvaa!

Otettiin tommonen flash pass koko paivaksi meille neljalle. Jonot tuolla oli niin pitkia, etta niissa olisi mennyt koko paiva. Ton avulla me tilattiin aika jolloin paastiin heti laitteeseen, oli kylla kateva! Tassa vaiheessa me odotettiin paasya maailman korkeimpaan vuoristorataan / Kaikki tuntu tassa vaiheessa olevn ihan paniikissa, silla tasta naki kaikkien juuri laitteista tulleiden ilmeet, eika kellaan tainnut olla hymya huulilla. Hyvin me kuitenkin parjattiin, we did it! / Corn dogs, ei ollu hyvaa! / Heh

Viimeisena iltana hotellilla raahattiin Essin kanssa kone ja fazerin suklaapatukoita aulan terassille, ja katottiin Dear John New Jerseyn ulkoilmassa / Lentokentalla oli jo perhosia masussa ja jannitti aivan kamalasti. Lopulta nyt kun miettii, niin jannitettiin aivan turhaan / Pizza Hutin pizzaa lentokentalla Dallasissa. Harmitti etta syotiin, silla matkalla lentokentalta kotiin perheen kanssa kaytiin pancake raflassa mutta olin ite niin taynna etten mitaan jaksanut syoda / Odoteltiin paasya koneeseen

Kun alkoi nakymaan Utahin vuoria, tuli perhosia vatsaan tuplasti enemman! / Ihana Onni! Jokaisella perheen lapsella oli tommoset kyltit kasissaan, harmi etten saanut heista otettua sillon kuvaa! / Eilen kaytiin syomassa sheivattua jaata nain suoraan englannista suomeen kaannettyna. Ei tahan voi muuta sanoa kun etta taalla on niin jenkkityylista kaikki, etta suomi tuntuu todella tylsalta! / Mulla oli eilen orientaatio aluevalvojan kanssa, ja mom vei mut syomaan meksikolaista heidan luokseen. Kaytiin siis lapi jotain saantoja ja miten tietyissa tilanteissa taytyy toimia. Mun aluevalvoja asuu Loganissa, eli parinkymmenen minuutin ajomatkan paassa meilta kotoa. Illalla he vei mut viela tommosen kallion reunalle josta oli aivan upeat nakymat alas laaksoon. Taalla illat on niin upeita!
Siina nyt vahan kuulumisia ja kuvia, mita tykkaatte tammosista postauksista?

50 Comments
 • Anonyymi
  Posted at 20:19h, 12 elokuun Vastaa

  Millanen luisteluhistoria sulla on?:) ois kiva jos ehtisit vastata kunnolla :)))

 • Bettina Alexandra
  Posted at 20:20h, 12 elokuun Vastaa

  Siellä on varmaan tosi upeeta! Ootko jo maistellut jotai amerikkalaisia herkkuja? (oreoita, pop tartseja tms.) Mitä pidit? :)

 • Anonyymi
  Posted at 20:21h, 12 elokuun Vastaa

  Tosi ihanan postaus Sara! Kivaa et pääsee kurkkaamaan tällein sun elämään siellä lätäkön toisella puolen. Mä tykkään! :)

 • Anonyymi
  Posted at 20:30h, 12 elokuun Vastaa

  tätä postausta oli kiva lukea:) ehdottomasti lisää tälläisia!:')

 • Anonyymi
  Posted at 20:34h, 12 elokuun Vastaa

  Rakastan tälläsiä postauksia, teethän näitä jatkossakin? :)

 • Anonyymi
  Posted at 20:34h, 12 elokuun Vastaa

  AAAAaaaarrgh oon niin kateellinen! ja nää on just hyviä postauksia. Videotakin ois kiva saaha! NAUTI!!! :)

 • Anonyymi
  Posted at 20:36h, 12 elokuun Vastaa

  Millaselta perhe vaikuttaa, minkä tyylisiä ihmisiä ovat? :)

 • Anonyymi
  Posted at 20:38h, 12 elokuun Vastaa

  ääh sun postauksia lukiessa ei millään jaksaisi enää vuotta odottaa että itse pääsee lähtemään !<3toivottavasti sulle tulee mahtava vuosi ainakin alusta päätellen näin tuleekin ja palaat suomeen ihana kokemus takana jonka muistat sitten loppu elämän!:)

 • Janette Hänninen
  Posted at 20:42h, 12 elokuun Vastaa

  Tosi kiva postaus, oon niin innoissani lukemassa sun vaihtovuodesta :-)

 • Anonyymi
  Posted at 20:42h, 12 elokuun Vastaa

  Tosi kiva postaus!

 • Anonyymi
  Posted at 20:50h, 12 elokuun Vastaa

  tää oli tosi kiva !!:)

 • Anonyymi
  Posted at 21:00h, 12 elokuun Vastaa

  joo tämmösiä postauksia lisää!! oon kyl nii kateellinen sulle :D

 • Anonyymi
  Posted at 21:03h, 12 elokuun Vastaa

  ihan törkeen kiva postaus! useemmin tällässiä!

 • Anonyymi
  Posted at 21:12h, 12 elokuun Vastaa

  Millasia juttuja esimerkiks toi aluevalvoja kerto? :)

 • Katja - Alina
  Posted at 21:20h, 12 elokuun Vastaa

  Voi ei ihana tää tyttö ton lapun kanssa! <3 ehottomasti paljon kuvia vaikka et jaksais kirjotella, niin kaunista paikkaa koko Utah! ja varmasti tuut tekeen kaikkea out of the ordinary nii niitäkin on kiva nähä :3

 • Anonyymi
  Posted at 21:27h, 12 elokuun Vastaa

  Joo tämmösiä vaan lisää! :)

 • Janina Koskenniska
  Posted at 21:39h, 12 elokuun Vastaa

  Shake Shackissä on kyllä kieltämättä maailman parhaat hampparit! :)

 • Anonyymi
  Posted at 21:48h, 12 elokuun Vastaa

  Tälläset postaukset on kivoja! Onko kielen kanssa tullut mitään ongelmia vielä? Ja pidä hauskaa ja ikimuistoinen kokemus! :) ♥

 • Anonyymi
  Posted at 21:54h, 12 elokuun Vastaa

  vaihtarivuosi on aina ollut mun unelma, mutta rahatilanne ei tuu sallimaan sitä, ainkaaan tässä lukion aikana. joten jos nää on mitenkään helposti postattavissa nää tälläset postaukset ni mä oon niin näiden kannalla. saan elää vaihtarivuottani sun kauttas, haha.

 • Anonyymi
  Posted at 22:06h, 12 elokuun Vastaa

  Tosi kiva postaus! Tämmösiä lisää:)
  -Julia

 • Anonyymi
  Posted at 22:08h, 12 elokuun Vastaa

  tää oli tosi kiva postaus, lisää vaan! :) kunhan muistat tehä muunkinlaisia postauksia ;p

 • Anonyymi
  Posted at 22:09h, 12 elokuun Vastaa

  aivan ihania kuvia ja siellä on tosi upeen näköstä:)

 • Anonyymi
  Posted at 22:10h, 12 elokuun Vastaa

  saraa tee joka viiikosta sellanen postaus millasia annikakin yleensä tekee ne ois niin hyvä ja siit näkis kaiken?:))

 • Anonyymi
  Posted at 22:20h, 12 elokuun Vastaa

  Voi, tuli ihan itku silmään kun näin ton sun ja abdun halikuvan ❤️Olette ihania.

 • Anonyymi
  Posted at 22:27h, 12 elokuun Vastaa

  voi ei, tuli ihan itku silmään noita hyvästelykuvia katsellessa ;-D säälittää vähän poikaystäväs puolesta, mutta tsemppiä molemmille <3

 • Anonyymi
  Posted at 22:30h, 12 elokuun Vastaa

  Ihania kuvia ja tee näit lisää mä tykkäsin:)

 • Anonyymi
  Posted at 22:32h, 12 elokuun Vastaa

  Mahtava postaus, ei vo muuta sanoa!:-)

 • sanna
  Posted at 23:07h, 12 elokuun Vastaa

  siis täh, ei saanu ollenkaan hymyillä sen virkailijan kanssa puhuttaessa…?! mä alotin aika tasan neljä vuotta sitten mun vaihtarivuoden ja eka pysäkki jenkkien päädyssä oli salt lake city ja tuli kyllä heitettyä vaikka millasta läpändeeriusta sen virkailijan kanssa. kasvokuva tietty piti ottaa naama vakavana, mutta muuten oli rento meininki. kai toi sitte on vähän kenttä(/virkailija)kohtasta..
  ja hei superkiva lukee nykysten vaihtareiden blogeja!! olin nevadan puolella elkossa oman vuoteni eli jenkkien mittakaavalla vois sanoo että aika lähellä sitä missä sä oot nyt :-D utahissa tuli käytyä usein, erityisesti salt lake cityssä, upee osavaltio kaikinpuolin.

 • Tiia
  Posted at 23:18h, 12 elokuun Vastaa

  Ihana kuulla että kaikki menee hyvin siellä(: onko sun hostfamily ihan amerikkalaisperhe vai jotain kautta suomalainen? Ajattelin vain jos lapsen nimi on onni:D
  Ps. Mullaki valu kyyneleitä kun näin teidän hyvästelyhalikuvan :'( tsemppiä!<3

 • Anonyymi
  Posted at 23:29h, 12 elokuun Vastaa

  Wouu tosi kiva tää!:) lisää tämmösiä!:)

 • Anonyymi
  Posted at 23:58h, 12 elokuun Vastaa

  Vautsi, sun oma perhe näyttää niin ihanalta tossa kuvassa! :) tämmöset postaukset on kivoja, kun näistä saa niin paljon irti! Jatka samaan malliin ja tsemppiä :)

 • Viivi
  Posted at 01:18h, 13 elokuun Vastaa

  Oon kans jenkeissä nyt vaihdossa ja harmittaa kun en oo saanut skypee toimimaan :( en tiiä onko sen verran huono nettiyhteys tääl vai miks!

 • Anonyymi
  Posted at 09:27h, 13 elokuun Vastaa

  Lisää tälläsiä postauksia! ♥ Aivan uskomattoman kuulosta siellä..!

 • Mia
  Posted at 10:11h, 13 elokuun Vastaa

  Kivoja kuvia! Vaikuttaa ihan mahtavalle! (:

  http://miakaroliina.blogspot.fi/

 • Anonyymi
  Posted at 15:04h, 13 elokuun Vastaa

  Missä tapasitte sun poikaystävän kanssa ja kuinka kauan ootte olleet yhdessä? Tuli ihan liikkis olo kun katoin noita teidän hyvästelykuvia, oih. Miten se otti uutiset siitä, että lähdet vaihtoon? :) Kauan muuten edes oot vaihdossa?

 • Anonyymi
  Posted at 19:51h, 13 elokuun Vastaa

  Tällaset postaukset kiinnostaa sun jenkkimatkan ajalta paljon enemmän kuin mitkään asukuvat, eli samaan malliin vain! <3 terveisin, kateellinen (ja yli-ikäinen vaihtoon, nyyh…)

 • Anonyymi
  Posted at 21:19h, 13 elokuun Vastaa

  oi tätä on ootettu!! ja hei pakko kysyy että mitä body mistejä ostit ja mikä on lemppari? :-)

 • Veera
  Posted at 21:31h, 13 elokuun Vastaa

  Oi kuinka tuleekin ikävä Jenkkilää <3 ihania kuvia ja tosi kiva postaus!

 • Johanna Lukkala
  Posted at 06:54h, 14 elokuun Vastaa

  Fiilis kyllä välittyy tännekki puolle ruutua ja täytyy kyllä sanoo et tuli ihan tippa linssiin ku katto noit viimisiä jäähyväiskuvia! Onneks oot reipas ja osaat nauttia hetkestä :-) ite varmaan en pääsis heti yli tosta koti-ikävästä. Onhan siellä ihan hurjasti ihmeteltävää ja nähtävää nii pysyy kurjat ajatukset loitolla :-)) hyvää vaihtarivuotta, tää blogi on nyt noussu mun lukulistan ykköses ja oottelen aina uutta luettavaa!

 • Anonyymi
  Posted at 13:26h, 14 elokuun Vastaa

  Vitsi kiva kuulla että menee hyvin! mut hei miks otat kuvat aaaaina samalllailla kasvot tollee sivuttain…

 • Emma
  Posted at 16:52h, 14 elokuun Vastaa

  ihana postaus! onnea ja tsemppiä koko vuodelle ja vietä iha helkkarin parasta aikaa sielä maailman toisella puolen :') ♥

 • Anonyymi
  Posted at 20:01h, 14 elokuun Vastaa

  Kutkuttais kyllä lähtee itekkin vaihtoon, tosi kiva että pidät tätä blogia vaihtarivuodenkin, saa varmasti arvokasta tietoa jos sitte vaikka itekkin pääsis :–)!

 • Noora
  Posted at 23:24h, 14 elokuun Vastaa

  Oiiii mulla 12 päivää lähtöön ja vihdoinki tuntuu siltä että oikeasti lähtee! Harrastatko muuten taitoluistelua vai mitä? :D

 • Anonyymi
  Posted at 16:55h, 15 elokuun Vastaa

  aivan ihana postaus! tahtoo itekkin, hyvää reissua :-)

 • Anonyymi
  Posted at 17:09h, 15 elokuun Vastaa

  Näyttää ihanalta, pidä hauskaa! Millon sait idean, että lähtisit vaihtoon? Ja aiotko esitellä ostoksesi nycistä, kun pääset ensin asettumaan vähän uuteen perheeseen jne..? Ite en vaihtoon varmaan haluais, ihan perussyistä esim. opiskelujen lykkääntyminen, mutta kielikurssi tai muu vastaava houkuttelisi! Amerikka on kyllä ihan mieletön paikka vaihtarille tai muuten vaan lomailijalle :3

 • Anonyymi
  Posted at 22:04h, 15 elokuun Vastaa

  No vuoden on vaihdossa.

 • Anonyymi
  Posted at 11:29h, 16 elokuun Vastaa

  Tälläsia postauksia paljon lisää!!!!! :) t rovaniemi

 • inari
  Posted at 19:02h, 18 elokuun Vastaa

  musta tuntuu että paras tapa jakaa kaikki sun vaihtarivuodesta onnistuu just tälleen puhelinkuvien välityksellä! tottakai sitten joistaki spesiaalijutuista on kiva lukee ja katsoa ihan isoja kuvia, mutta ainaki tästä postauksesta välitty se tunnelma millaisia sun viimepäivät ovat olleet tosi onnistuneesti!:)

 • Anonyymi
  Posted at 01:13h, 21 elokuun Vastaa

  Näin sun poikaystävän tänään tampereella kahvilassa jonku tytön kaa

 • Anonyymi
  Posted at 11:41h, 27 elokuun Vastaa

  ihana postaus <3! Mietin vaan et miks ihmeessä oot ottanu sun laskettelukypärän mukaan, eiks sieltä voi muka vuokraa/lainaa jostain? ja sillon aikanaan ku ite kävin jenkeissä niin se vastaanottovirkailija oli ainaki tosi mukava ja sai sille kyllä hymyillä yms. :D Se anto hyvät ravintolavinkitkin meille. ja siis ihan JFK lentokenttä kyseessä nii vähä outoa, mutta kai ne ohjeet muuttuu jne riippuu siitä virkailijasta. Mutta ihanaa vaihtovuotta sulle <3

Post A Comment