COUPLE OF THINGS I LIKE HERE IN AMERICA

Postaamisesta on vierähtänyt taas tovi, ja tänä aikana on tapahtunut vaikka mitä. Vaikka mä tulin isäntäperheeseen jo kauan sitten, mä olen ollut kotona Utahissa vasta silti alle viikon. Mun instagramin seuraajat tietävätkin jo syyn, sillä mä olen nähnyt amerikkaa jo enemmänkin. Teen tästä myöhemmin postausta jos toistakin, mutta jos mä nyt vähän kerron teillekkin. Mä nimittäin matkustin Californiaan, ja kiipesin USAn korkeimman vuoren huipulle (jos alaskan vuoria ei lueta mukaan)! Oon käyny koulussa rekisteröitymässä ja valitsemassa kurssit. Oon nähny paraatin ja käyny fairissa pilaamassa upouudet valkoiset converset.

Nyt mä ajattelin kuitenkin kertoa teille vähän asioita, joihin mä olen tykästynyt parin viikon oleilun aikana täällä toisella mantereella. Tässä ei todellakaan ole kaikki, mutta muutama ensimmäisenä mieleen tullut:
Untitled (P8220994 copy)
Ensimmäisenä kaikki jenkkien perus vaatekaupat. Hollister, Victoria’s Secret, ja kaikista parhaimpana American Eagle. Kun täällä ollaan innoissaan uudesta H&M;, mä iloitsen kaikista muista kaupoista sitä lukuunottamatta. Mä en oo koskaan löytäny täysin sopivia farkkuja suomesta. Ehkä en oo osannu ettiä oikeista paikoista, mutta en vaan oo koskaan löytänyt yksiäkään joihin olisin ollut todella tyytyväinen. Astuin American Eagleen ilman farkkuja, ja ulos kävelin kaksien kanssa.  Sain kuulla että tossa lähikaupungissa on kyseinen kauppa täynnä pöksyjä, joten se on varmaa minä sekä kaupan ovet kohtaamme vielä!
Untitled (P8221018 copy 2)
Tämä on saanut mut oikeesti ihan hämilleen, sillä tulen maasta jossa anteeksipyyntöä ei tunnu kuuluvan vaikka kävelisi päin. Täällä kuulee ”sorry” jo ihan pienen hipaisunkin jälkeen, vaikkei se edes olisi hänen syy. Nää sanat on jäänyt oikeesti päähän, ja huomaan pyytäväni itsekkin kokoajan anteeksi, sanovani kiitos tai käyttäväni ”please”-sanaa jotta käskystä tulee mukavampi ja tähän kulttuuriin sopivampi.
Untitled (P8220957 copy)
Hei ihan oikeasti mitä riistohintoja suomessa on! KICKSissä eos huulirasvasta saa pulittaa päälle kymmentä euroa, kun täällä Walmartista noita saisi jopa kahdeksan sillä hinnalla. Tai vaikka O.P.I kynsilakat…noita saa neljä täältä sillä hinnalla mitä suomessa saa pulittaa yhdestä. Ehkä nyt huomaatte eron. Täällä noita kehtaakin katsella ja lapata ostoskoriin ihan kun normaalia tavaraa, toisin kuin suomessa kierrän kyseisten merkkien hyllyt kaukaa ja tyydyn mielummin halpistuotteisiin. Ei noi huulirasvat muotoilua lukuunottamatta ole mitenkään erityisiä, mutta nyt täällä ollessani mielelläni noita käytän kun saman hintasia on muidenkin kanssa. Rakastan jenkkihintoja!
Untitled (P8221029 copy)
Rakastan kuinka ihmisillä on hymy huulilla ja he oikeesti hehkuu iloisuutta sekä täällä mun kodin sisällä että ulkona kaduilla kävellessä. Mulla on täällä neljä uutta sisarusta, jotka leikkii, nauraa, hymyilee ja huutaa kokoajan. Suomessa kaduilla kävellessä saa myrtsejä ilmeitä takaisin vaikka yrittäisi hymyillä. Täällä sun hymyyn vastaan jopa kahta kovemmin. Small talkia harrastetaan sekä kaupan kassalla että omaa vuoroa odottaessa. Miks ei näin voi olla suomessakin…siellä vaan seistään tuppisuuna toisia mulkoillen.
Untitled (P8221014 copy)
Musta tuntuu että on enemmänkin sääntö kuin poikkeus että täällä keittiön jääkaapissa on juoma-automaatti. Meinaan yllänäkyvää aukkoa, josta saa halutessaan jäillä varustetun kylmän veden. Ihan mahtava juttu, ja onhan noita suomessakin joissain kodeissa. Mä ainakin juon paljon enemmän vettä kun se on automaattisesti kylmänä tarjolla.
Untitled (P8221022 copy)
Okei kattokaa nyt tätä! Oikealla on normaalinkokoinen vitamiinivesipullo joita suomessa on totuttu näkemään. Mä kävin huoltsikalla hakemassa itelleni vähän juotavaa, ja vaikka mä kuinka etsin ja etsin niin näkyi pelkästään noita aivan hullun kokoisia vasemman puoleisia pulloja. Eron näkisi vielä paremmin jos ne olisi ihan kunnolla vierekkäin, mutta ehkä tästäkin. Jenkkiko’oista huolimatta ei se näy lompakossa. Hulluna vitamiinivesien käyttäjänä jo suomessa on 3€pullo rokottanut lompakkoa useastikkin viikossa. Täällä toi isompi pullo ei maksa edes 3dollaria, vaan n.1,5€. Jenkkikoot rules!
Untitled (P8220976 copy)
Tässä yks asia poikkeuksena jota vihaan. KÄTEINEN! Kuka käyttää 1senttisiä, mikä on 10dime, ja ylipäätään en jaksa edes vaivautua kaivamaan kolikoita rahapussinpohjalta. Täällä käy kortti kaikkialla, joten ne pienetkin vaihtorahat joita joskus tulee tuppaa kerääntymään vaan kukkaron painoksi. Tottakai aina on hyvä olla vähän käteistäkin, mutta ei kolikoita kiitos!
Untitled (P8221052 copy)
Loppuun saatte vielä hyvät viikonlopuntoivotukset pikkusiskon kuvan kera! Mä olin äsken elämäni ensimmäisessä jenkkifutispelissä kavereiden kanssa kannustamassa meijän omia karhuja. Sen jälkeen mentiin fairiin, ja opin vähän countrymuuveja Chicken Friedin soidessa. Fair on siis muutamapäiväinen countrytapahtuma musiikin, tivolilaitteiden, jenkkiruoan ja eläinten kanssa. Mulla oli todella hauskaa, ja mä viihdyn täällä todella hyvin! Huomenna lähdetään vanhempien kanssa SLC shoppailemaan, syömään, ja katsomaan Wicked näytelmä, joten vähän erilaista päivää tiedossa ja taas lisää kokemuksia!


35 Comments
 • Iida
  Posted at 10:12h, 23 elokuun Vastaa

  toi wicked on ihan mahtava, toivottavasti tykkäät!:-)

 • Anonyymi
  Posted at 10:13h, 23 elokuun Vastaa

  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 • Anonyymi
  Posted at 10:33h, 23 elokuun Vastaa

  eikä ihan täydellistä, sulla kävi kyl maailman paras tuuri sijotuksen kanssa!!

  ja aah miten ihanat silmät sun siskoilla on♥

 • Janina
  Posted at 10:42h, 23 elokuun Vastaa

  Voi miten ihania sisaruksia sulla siellä. :) Pidä mahtava vuosi!:)

 • Anonyymi
  Posted at 12:02h, 23 elokuun Vastaa

  Voi miten ihana postaus!! :)

 • Emilia
  Posted at 12:15h, 23 elokuun Vastaa

  Kuulostaa ihanalta! Ja ihana että sun isäntäperhe on heti vieny sua eripaikkoihin tutustumaan kulttuurin :-) ärsyttää kyllä noi hinnat kun sielä on noin halpaa verrattuna suomeen…nauti nauti vaikka ei sitä varmaan erikseen tarvikkaa sanoa haha!

 • Linda
  Posted at 12:41h, 23 elokuun Vastaa

  Hyvä postaus!

 • Anonyymi
  Posted at 13:07h, 23 elokuun Vastaa

  Aivan ihanan siniset siät uudella pikku siskolla :) oliko nuo pienemmätkin kiipeämässä vuorelle?

 • Anonyymi
  Posted at 13:17h, 23 elokuun Vastaa

  Oi mukava lukea sun kokemuksista siellä! :) toivottavasti kirjotat usein :)

 • Anonyymi
  Posted at 13:20h, 23 elokuun Vastaa

  voi että ku ihania kuvia ja niin sulosia pikkusia :) onnea vielä kerran!

 • Anonyymi
  Posted at 13:26h, 23 elokuun Vastaa

  millasta ruokaa siellä on? Tai esim. kun kaveri matkusti joskus amerikkaan niin sano että meinas jo sen matkan aikana tulla roskaruoka korvista ulos niin miten onn ? :D löytyykö sieltä myös terveellistä ruokaa

 • Janette Hänninen
  Posted at 13:34h, 23 elokuun Vastaa

  Oon aina niin innoissani, kun huomaan sun tehneen postauksen!
  Oon niin iloinen kun sulla on siellä kaikki hyvin. ♥

 • Anonyymi
  Posted at 14:40h, 23 elokuun Vastaa

  tottakai noi tuotteet on suomessa kalliimpia ku ne tulee jenkeistä. ootko jotenki vihane tai masentunu ihmine ku et moikkaile suomessa ihmisiä tai hymyile, ainaki mä nään koko ajan iha ilosia ihmisiä puhumassa toisilleen täällä vaikka semmosellekkin jota ei ees tuntisi… kunnon tommone jenkit on paras paikka postaus…

 • Anonyymi
  Posted at 15:11h, 23 elokuun Vastaa

  *couple of things :)

 • Anonyymi
  Posted at 16:57h, 23 elokuun Vastaa

  Kivoja kuvia!
  Sun otsikko on muuten kieliopillisesti väärin, pitäisi olla a couple of things, merkitys muuttuu ihan täysin. "Couple things" on niin kuin parijutut, eli kuin puhuttaisiin parisuhteesta. Aika naiivi teinitytön näkökulma tohon, että asiat on Suomessa huonommin, koska nuo eivät ainakaan omalla kohdallani ole totta.

 • ronjapa
  Posted at 17:44h, 23 elokuun Vastaa

  Kerropa että osaan välttää, missä tuppukyläs oot suomes asunu kun ilmeisesti siellä kuljetaan naama norsunvitulla eikä puhuta tuntemattomille? :D

  Ei muuta, toivottavasti vaihtovuotes sujuu hyvin!

 • Noora
  Posted at 17:47h, 23 elokuun Vastaa

  toi kuulostaa taivaalta suomeen verrattuna! :D Vitsit miten olis ihanaa lähteä vaihtoon…

 • sara
  Posted at 18:50h, 23 elokuun Vastaa

  Minä en ole masentunut tai vihainen kun en moikkaile kaduilla, tai no en tiedä jos jokainen suomalainen on. Uskallan väittää ettei kovin monen teistä ole tullut vaihdettua päivän kuulumisia kassajonossa, sillä suomen tapoihin se ei vaan kuulu. Mä voisin tehdä samanlaisen postauksen suomesta, ja asioista joita rakastan siellä. Täällä vaan ihmiset on erilaisia ja tavat eroavat toisistaan. Niinkuin jenkeissäkin, suomessa on miljoona hyvää asiaa :-)

 • sara
  Posted at 18:51h, 23 elokuun Vastaa

  Asuin Lahdessa :-)

 • sara
  Posted at 18:53h, 23 elokuun Vastaa

  Toki täältä löytyy roskaruokaa meni sitte suuntaa tai toiseen, mutta kotona kun syödään niin tehdään hyviä ja terveellisiä ruokia, makaroonilaatikkoa, kanaa ja riisiä yms. :-)

 • sara
  Posted at 18:53h, 23 elokuun Vastaa

  Niin on❤️ veli oli vaan mukana!

 • Anonyymi
  Posted at 19:35h, 23 elokuun Vastaa

  Hyviä huomioita! Suomalaiset on nyrpeitä ja sulkeutuneita, eikä sitä vältämättä huomaa ennen kuin lähtee Suomesta pois. Ihana postaus ja loistavaa, että viihdyt! :)

 • Anonyymi
  Posted at 20:36h, 23 elokuun Vastaa

  Hahah voin niin samaistua tohon kolikkohelvettiin… En melkein koskaan käyttäny niitä ja joskus kun käytin niin työnsin kaikki kaverin käteen ja käskin laskemaan mulle :-) Viimesenä päivänä menin kauppaan ja kaadoin semmosen hullun kokosen lompakollisen niitä hiton kolikoita siihen tiskille ja yhdessä myyjän kanssa sitten laskeskelimme ja saihan niillä sen 10 karkkipatukkaa. :D

 • Anonyymi
  Posted at 20:54h, 23 elokuun Vastaa

  Joku taitaa olla kateellinen… ;) ja se on vaan fakta, että suomalaisilla ei oo tapana hymyillä tuntemattomille tai harrastaa small talkia

 • Anonyymi
  Posted at 00:11h, 24 elokuun Vastaa

  taitaa olla muutama kateellinen täällä kommentoimassa.. :D koska tuohan on totta mitä sara kerto, ja ihan yleinen tieto ulkomaillakin että suomalaiset on "juroa" ja epäkohteliasta kansaa jotka ei jututustele tuntemattomille! hyvä esimerkki on bussipysäkki, jossa kaikki istuu tuppisuuna ja tuijottelee varpaita tai puhelinta. ei kukaan juttele keskenään ellei satu istumaan joku tuttu vieressä.

 • Anonyymi
  Posted at 05:28h, 24 elokuun Vastaa

  LOL. Amerikka on todella iso maa ja tänne mahtuu ihan mielettömästi erilaista ruokaa ja erilaisia ruokakulttuureja. Jos tykkää pikaruoasta, löytyy runsaasti valinnanvaraa, jos tykkää Mexicolaisesta ruoasta löytyy runsaasti valinnanvaraa, jos tykkää ihan mistä tahansa ruoasta, valinnanvaraa löytyy paljon. Täällä on ihan mielettömän hyviä ravintoloita jos tykkää syödä terveellisesti, ja yleisesti säädökset on täällä tiukkoja joiden mukaan ruoan kalorit ja ravintoarvot pitää ilmoittaa ravintoloissa näkyvästi.

  Sun kaveri on näköjään ollut kapeakatseinen kun on vaan mättänyt Burger Kingiä ja McDonaldsia napaansa. Täällä jos missä ei oo vaihtoehdoista pulaa ja ruoan laatu on aina mun kokemusten mukaan ollut erinomaista! Palvelu on paljon parempaa kuin Suomessa, samoin hinta/laatu-suhde, ja ruoan tuoreus ja maku.

  Saralle vinkkinä muutama hyvä paikka: Cafe Rio (Mexicolaista ruokaa, kuuluisa sweet pork salaatista, mut kaikki salaatit ja burritot on tosi hyviä) Zupas (täältä saa tosi hyvää salaattia, täytettyjä leipiä ja panineja, ja keittoja. Tosi hyvä laatu ja tuoreus.) Sweet Tomatoes (Hyvä salaattibuffet ja lämpimiä vaihtoehtoja) Jimmy Johns (tän jälkeen sä et vois kuvitellakkaan meneväsi Subwayhyn, niin paljon tuoreempaa ja parempaa) Kneader's (hyviä leipiä ja halvat, hyvät smoothiet)
  Jos tykkäät Mexicolaisesta, parhaat vaihtoehdot on Red Iguana SLC:ssä ja Lizard Park Cityssa. Niinkuin sanoin, Cafe Rio on tosi hyvä kans ja niillä on enemmän ravintoloita kaikkialla.
  Parhaat hampurilaiset In-n-outista, ihan mahtavat, tuoreet raaka-aineet ja esim. lihaa ei siellä koskaan pakasteta niinkuin muissa fast food paikoissa.
  Tätä listaa vois jatkaa loputtomiin, ja SLC:ssä on monia itsenäisiä ravintoloita jotka on hyviä, tossa mainitsin vaan ketjupaikkoja.

 • Anonyymi
  Posted at 05:30h, 24 elokuun Vastaa

  Ha tää anonyymi ei oo koskaan käyny jenkeissä. Suomalainen yrmeys ei oo kiinni masennuksesta, vaan on ihan kulttuurijuttu. Tottakai ihmiset kommunikoi ja huomioi toisiaan, mut täällä meininki ja tavat on ihan omaa luokkaansa, ja se on yksi parhaista asioista täällä!!

 • Anonyymi
  Posted at 13:59h, 24 elokuun Vastaa

  Lähinnä ehkä juurikin jossain tuppukylässä ihmiset puhuisivatkin toisilleen sillä sielä varmasti tunnettaisiin lähinnä kaikki asukkaat. Mutta esimerkiksi helsingissä ei kylläkään vaihdeta kassajonossa kuulumisia, ehkä silloin jos vieressä on tuttu/puolituttu. Mutta luultavasti jos joku yrittäisikin alkaa kehitellä keskustelua kassajonossa tuntemattoman kanssa niin kyllä tälläinen ihminen saisi kovinkin outoja katseita :D

 • Mia
  Posted at 21:35h, 24 elokuun Vastaa

  Minkä ikäsiä nuo lapset sun host-perheessä on? (:

  http://miakaroliina.blogspot.co.uk/

 • Anonyymi
  Posted at 00:14h, 25 elokuun Vastaa

  Ite ainakin vaihdossa ollessani aloin pitämään sitä suomalaisten "yrmeyttä" (apua miten toi taivutetaan xD) juurikin yhtenä parhaimmista puolista suomalaisissa. Onhan se kivaa välillä kun ihmiset hymyilee kadulla vastaan tullessa ja juttelee small talkkia, mut toi jurous vaan on se meidän juttu, ja meidän tulis myös olla ylpeitä siitä:)

 • Anonyymi
  Posted at 19:37h, 25 elokuun Vastaa

  Mikäli haluat päästä kolikoistasi eroon, kannattaa ottaa jokukerta ne mukaan walmartiin sillä sielä on kone millä pystyy vaihtamaan kolikot seteleiksi. :-) joku oli laittanut sinulle myös ruokapaikkoja vinkiksi, kannattaa katsoa onko suunnallasi olive gardenia- hyvää italialaista ruokaa missä saa pyynnöstä alkuun erittäin hyvän salaatin ja leipätikkuja. Salaattia tuodaan aina uusi kulhollinen edellisen loputtua, samoin leipätikkuja. Hyvä alkupala erityisesti isommalla porukalla ollessa! :-)

 • Prince
  Posted at 03:03h, 26 elokuun Vastaa

  Pystyttekö oikeesti väittään, ettei Suomessa katsota small talkkia tai vastaavaa vähän vinoon? Haloo. Välillä ei edes vastata "Sori" pyyntöihin jos kaupassa "törmää" toiseen. Myös otetaan viiden metrin etäisyys toisesta bussipysäkillä ettei vaan vahingossa kato toista silmiin ja joudu hymyilemään. Ei voida sanoa bussikuskille "Päivää, kiitos."
  Ja muissa kulttuureissa tommonen menis jo ilkeyden puolelle.

 • Anonyymi
  Posted at 12:06h, 29 elokuun Vastaa

  oman kokemukseni mukaan mitä pienempi kylä, sitä hanakammin siellä puhutaan ja moikkaillaan vastaantulijoille :D ei jossain helsingissä ketään kiinnosta jaaritella vastaantulijoiden kanssa (ja siis kaikella rakkaudella helsinkiä kohtaan, silti paras kaupunki suomessa)

 • jenna sinikka
  Posted at 12:54h, 30 elokuun Vastaa

  Mä kävin justiin maanantaina kahtomassa Wickedin musikaalina Lontoossa ja se oli ihan mieletön!!

 • Noora Virtanen
  Posted at 18:00h, 08 syyskuun Vastaa

  Hahaha oli pakko kommentoida tohon raha juttuun. Olin siis viime vuoden New Yorkissa vaihdossa ja ekan kuukauden tai kaks mä VIHASIN kolikoita koska en vaan osannu käyttää niitä, mut lopussa mä löysin itteni sielt pankkiautomaateilta, koska rakastin niitä ja nyt ku oon palannu Suomeen ni on NIIN ikävä dollareita!! Ja voin sanoo et viel oot innoissas noista hinnoista, mut paluun jälkeen on aika suolasta ku ei voi ostaa täält mitää ku jos ne on yli 10e ni tuntuu niin kalliilta. T. Reilut 10 000 köyhempi ex-vaihtari :D

Post A Comment