TATUOINTITARINAT

Mä muistan että mulle on aina sanottu sääntöjä voivan rikkoa kunhan siitä ei jää kiinni. Vaihto-oppilailla on jotain tyhmiä ja sitäkin tylsempiä sääntöjä jotka käytännössä toimii hyvin, mutta periaatteessa niihin pitäisi tehdä vähän tarkennuksia. Yksi niistä on elämään liittyvät suuremmat muutokset uskonnon vaihtamisesta raskaaksi tulemiseen, mutta tässä litanniassa mainittiin myös lävistykset sekä tatuoinnit. Monet lukion toiseksi vuodeksi lähtevät vaihtarit kerkeää täyttää 18 ennen kotiin paluuta ja vaikka ei, niin vanhempien luvalla on otettu lävistyksiä tai tatuointeja. Niin tein myös minä. Musta tuli täysi-ikäinen tammikuussa. Kun mä matkaan lähdin, niin olin mä vähän kyllä jo äitiä varoitellut tulevani takaisin edes vähän mustetta mun iholla. No sitä nyt tuli vähän enemmän, tai no itseasiassa suuremmassa mittakaavassa mitä mä äidille ensiksi ilmoitin.
Untitled (DSC_4907 copy)
Untitled (DSC_4919 copy)
Mulla on ollut yksiä sun toisia ideoita mitä mä iholleni ikuistan, ja sen ensimmäisen mä halusin ottaa vielä tuolla lätäkön toisella puolella ollessani vaihtovuoteen liittyen. Mä odotin ihan vuoden loppuun asti, ja kun mun kaveri kävi ottamassa kuvan käteen mä päätin sen tehdä myös. Puhuin mun host vanhemmille ja kysyin olisiko se heille ok. Lopulta mun host isä jopa vei mut ottamaan tätä. Ilmoitin myös äidille että varasin ajan, mä otan nyt sen tatuoinnin. Takasin tuli vähän jotain ”no mä kyllä osasin tätä odottakkin, älä ota liian isoa” tyylistä, ja pienten selostuksien ja esimerkkikuvien jälkeen ne oli ihan sujut tän kanssa – vaikkakin aluksi sen piti olla puolet pienempi.

Mulla on nyt maapallon kartta niskassa muistuttamassa mua sekä vaihtovuodesta että rakkaudesta matkustusta kohtaan. Aina kun mä tän jollekkin näytän niin tulee ideoita tämän jatkamisesta ihan laidasta laitaan. Väritystä sekä maiden listaamista. Mä tykkään tästä värittömänä ja simppelinä, ja jossain vaiheessa se lista maista veisi mulla varmaan koko selän, joten tällä nyt mennään. Niinkun mulle jo Instagramissakin sanottiin joidenkin maiden puuttumisesta, niin mä tiedostan sen. Kävin sinne jossain vaiheessa lisäämässä niitä isoimpia ja tärkeimpiä vajauksia, mutta kaikkea tohon on mahdoton saada mahtumaan. Tärkein tossa siis on se idea. Mulla on jo tuleva leima valmiina suunniteltuna, ja sen mä oon menossa ottamaan jo luultavasti piakkoin.
Untitled 2
Untitled (DSC_4899 copy)


42 Comments
 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 23:04h, 06 heinäkuun Vastaa

  Mulla on vaa jotenki nii kiva fiilis ku tulit suomeen takas ! :-)

 • Avatar
  lillamy
  Posted at 23:37h, 06 heinäkuun Vastaa

  Oi että, toi on kyllä simppeli mutta hieno!! Mahtava idea :) Tohonhan sopisi, että alat listaamaan aina sen maan nimen, missä oot vieraillut.. Olisi kyllä selkä nopeasti aika täynnä kieltämättä :D

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 23:41h, 06 heinäkuun Vastaa

  Jipii postasit! Mä jo aattelin että nytkö kyllästyit tähän ku ei oo kuulunu susta, toki on vaikuttanu se ettei varmaa oo ollu aikaa eikä edes välttämättä mieltä alkaa postailee kun on juuri päässy suomeen takas! Ihana tuo tatuointi niin sulle sopiva! Onko kesä suunnitelmia? Ihanaa kesää sulle sara!

 • Avatar
  sara
  Posted at 23:44h, 06 heinäkuun Vastaa

  Ihana kuulla, vaikka mulla välillä ikävä takasin jenkkeihinkin on niin kieltämättä mäkin olen ollut tosi ilonen olla täällä takaisin!

 • Avatar
  sara
  Posted at 23:45h, 06 heinäkuun Vastaa

  Näitä nyt varmaan alkaa tulemaan tänne lisää reippaammalla tahdilla :-)

 • Avatar
  sara
  Posted at 23:46h, 06 heinäkuun Vastaa

  Tosta ideasta oon ehkä eniten tykännytkin, mutta lista tulee olemaan aika pitkä sitten jossain vaiheessa, ja sekin menee sit siinä että listataanko pelkät maat vai mitä. Jos jossain vaiheessa parempia ideoita tulee niin onneks tähän pystyy helposti sitten lisäillä jos huvittaa :-)

 • Avatar
  sara
  Posted at 23:49h, 06 heinäkuun Vastaa

  En mä tähän oo kyllästynyt, aika menee vaan niin hurjan nopeasti ja mäkin olen ollut kokoajan menossa. Äitikin laittaa iltaisin aina viestiä kun niin vähän kotona oon ollut että pienin sisko pelkää kun luulee mun lähteneen taas johonkin pidempään reissuun :-D Huomenna onkin sitten vähän aika kertoa mitä mä oon näitten ensimmäisten suomi-viikkojen aikana täällä puuhaillut! :-) Ainakin nyt oon ajokortin ajamassa heinäkuun lopulla, kavereiden kanssa vietän aikaa, parit festarit vielä listalla käymättä ja mitä nyt tulee mieleen, sillä on menty tähän asti ja on ollut ihan mahtava kesänpuolikas ;-) Ihanaa kesää sinnekkin!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 23:51h, 06 heinäkuun Vastaa

  Upea tatuointi joka sopii sulle hyvin! Sulla on tosi kauniit kasvonpiirteet, tuli vain mieleen :D

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 23:57h, 06 heinäkuun Vastaa

  sattuko kauheesti?? haluaisin tatskan mut pelkään et sattuu paaaaaaalljon :(

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 00:01h, 07 heinäkuun Vastaa

  Ensinnäki, ihan mahtavaa kun sulta tuli postaus! Meinaan nää sun sepustukset on aina kivan positiivisia ja saa päivän astetta paremmaks, oli mood mikä tahansa :-)
  Toiseks, toi tatska on ihana! Onko tullut hetkiä, jollon oisit miettiny katuen että kannattiko sittenkään ottaa tatuointia? Meinaan ku ne on niin ikuisia silti. Toi on kyllä senverran hieno että en ihmettele, jos katumusta ei oo ollu!
  Toivon sulle vaan kaikkee hyvää loppukesään ja tulevaisuuteen lukio-opintojen ja muiden haasteiden kanssa, pysy tällasena ihanana omana itsenäs <3

 • Avatar
  sara
  Posted at 00:03h, 07 heinäkuun Vastaa

  Kiitos paljon :-)

 • Avatar
  sara
  Posted at 00:05h, 07 heinäkuun Vastaa

  Enemmän mä varmaan sitä ärsytykseksi sanoisin kuin kivuksi, sekin oli vaan noi kohdat selkärangan päältä ja itseasiassa tää oli tosi nopee tehdä että meni ohi ihan hujauksessa! Se "kipu" oli sellanen että kun tuolta ulos pääsin niin mulla oli jo mielessä että otan seuraavan pian suomeen päästessä, eli ei siis kovin paha – vaikka sekin sitten tietysti riippuu siitä mihin kohtaan tämän ottaa eikä kuulema yläselkä tai niska ole se kivuliain paikka.

 • Avatar
  sara
  Posted at 00:07h, 07 heinäkuun Vastaa

  Ihana kuulla :-) En mä ole kertaakaan katunut, lähinnä vaan mietin että vitsi minkä muiston mä nyt sain selkään. Mulla on lähinnä se että mä haluan ottaa kuvia iholle jotka merkkaa jotain enkä vaan mitään sulkaa tai random tekstiä vaikka ne muiden ihoa koristaakin kuinka ihanasti. Mietin siis tarkkaan mitä mä halusin ettei tota katumusta tulis tai sen saisin vältettyä mahdollisimman hyvin ;-) Kiitos paljon!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 00:08h, 07 heinäkuun Vastaa

  Millainen "rangaistus" siitä olisi tullut, jos olisit jäänyt kiinni? En yhtään ihmettele miksi tatuointisi saa niin paljon kehuja, se on ihana ja sopii just tuohon kohtaan ihan super hyvin. :)

 • Avatar
  sara
  Posted at 00:11h, 07 heinäkuun Vastaa

  Jos oikein ymmärsin niin näistä vähän "näkyvemmistä" sääntörikkomuksista kuten moottoriajoneuvon ajamisesta ja alkoholin juomisesta lähetettäisiin helpommin kotiin kun sitten taas tatuoinnin ottamisesta, mutta veikkaan että jotain tämän tapasta sääntörikkomuksesta olisi tullut :-) Sain kyllä myös aluevalvojalta luvan tähän joten hänkin ties asiasta oman sekä host perheeni lisäksi! Kiitos!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 00:14h, 07 heinäkuun Vastaa

  Oon itse syksyllä lähdössä vaihtoon ja olin suunnitellu että siellä just otan jonku matkaan liittyvän tatuoinnin, kun matkan aikana täytän 18 niin kieltämättä vähän harmitti se ei tatuointeja -sääntö :/ mutta voihan sitä tosiaan koitella että onko se kuinka kiveen hakattu jos sittenki saisin jonku leiman otettua ;)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 00:30h, 07 heinäkuun Vastaa

  Aika hauskasti sanottu, mistäs sä tiedät vaikka joku sulka merkitsisi jollekki jotain? Eikä jotkut tekstit oo kyseiselle henkilölle välttämättä mitään random-tekstejä vaikka sulle ois, voihan niilläkin olla iso merkitys?

 • Avatar
  Meri Lehtonen
  Posted at 00:35h, 07 heinäkuun Vastaa

  Ihana tattoo ja just niin kiva tollasena!! :) Täälläkin kamala leimakuume! :D

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 00:40h, 07 heinäkuun Vastaa

  on toi kyllä kiva, oon jo useemminki sitä ihaillu! ja mahtavaa ku postasit vihdoin ♡

 • Avatar
  Elena Kärkkäinen
  Posted at 00:46h, 07 heinäkuun Vastaa

  Mitä maita tuolta puuttuu? :o Ja ihana kun tuli taas postausta!!:-)

 • Avatar
  sara
  Posted at 00:49h, 07 heinäkuun Vastaa

  Sitähän mä sanoinkin että vaikka muiden ihoa ihanasti koristaakin niin mulle niillä ei ole mitään merkityksiä enkä sen takia itse vaan katso että hei we heart itissä on kiva tommonen tatska jossa sulka ja tai infinity merkki -love- tekstillä vaan haluan että sillä on itselle joku merkitys.

  Antaa muiden ottaa mitä kuvia haluaakaan, olihan se jo kyllä arvattavissakin että tästä tullaan taas kerran jotain sanomaan :-)

 • Avatar
  sara
  Posted at 00:50h, 07 heinäkuun Vastaa

  Kunhan et vaan vuottas joudu tatuoinnin takia keskeyttämään, se ei kannata :-) Tsemppiä kuitenkin yritykseen!

 • Avatar
  sara
  Posted at 00:51h, 07 heinäkuun Vastaa

  Kiitos paljon! Joo huomasin itsekkin sen menevän niin että kun yhden ottaa niin seuraava on jo mielessä. Niitä vaan haluaa lisää ja lisää!

 • Avatar
  sara
  Posted at 00:51h, 07 heinäkuun Vastaa

  Kiitoksia :-)

 • Avatar
  sara
  Posted at 00:52h, 07 heinäkuun Vastaa

  Instagram kuvista löytyy niistä kommenteista kuinka porukka löytänyt puuttuvia maita, mutta esimerkiksi Hawaiin saaret oli liian pienet piirtää tonne :-)

 • Avatar
  Helmi
  Posted at 08:49h, 07 heinäkuun Vastaa

  Niin ihana tatuointi, just sun näkönen! :-)

 • Avatar
  Pinja
  Posted at 09:34h, 07 heinäkuun Vastaa

  On kyllä hieno! :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 10:31h, 07 heinäkuun Vastaa

  oliks sun perhe mormoneja vai miks sait semmosen kirjan? mitä se eroaa evluteista? :-D

 • Avatar
  Jasmine♡
  Posted at 11:09h, 07 heinäkuun Vastaa

  Vau ihana! Sattuiko pahasti, voin kuvitella että selkä ei ois nii arka? :)

 • Avatar
  Sonja
  Posted at 11:23h, 07 heinäkuun Vastaa

  Aivan mahtava tatuointi! Vaikka en ite niin tatuoinneista välitäkään, niin silti pakko myöntää, että toi on ihan mielettömän upee! :) Aiotko nyt Suomeen palattua postailla aktiivisemmin? Tykkään sun blogistas tooosi paljon. :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 12:09h, 07 heinäkuun Vastaa

  tuli mieleen että maiden nimien kirjoittamisen sijaan voisi ottaa jonkun kuvan/symbolin joka muistuttaa kysesistä maata. Esim lippu (tää ehkä vähän tylsä) mut maybe u get the point

 • Avatar
  Noora
  Posted at 12:46h, 07 heinäkuun Vastaa

  tosi kaunis ja simppeli tatuointi, sopii sulle! :-)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 16:18h, 07 heinäkuun Vastaa

  Värität tosta aina sen kohan jossa käyt

 • Avatar
  Joanna
  Posted at 11:50h, 08 heinäkuun Vastaa
 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 12:21h, 08 heinäkuun Vastaa

  mm. ei juoda kahvia (kofeiinillista?) taikka alkoholia, perhe on tosi tärkeä mormoneille ja he pitää kerran viikossa perhe-illan jossa jokainen opettaa/lukee/pitää aktiviteetin, miesten pitää (oletan et "pakko") lähteä semmosella matkalle johonkin maahan, jossa ne kiertää ja opettaa kait heidän uskonnosta tai lähinnä Jeesuksesta ja Jumalasta, nyt ei tuu muuta mieleen mut Sara varmasti osaa kertoa enemmän :) seksi vissiin myös odottaa avioliittoon, tai ainakin sen pitäis jäädä puolisoiden väliseksi

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 16:29h, 08 heinäkuun Vastaa

  Mormonit ei ekanakaan ole lainkaan kristityn kirkon alla, vaan se on oma uskonto. Heillä on käytössään aivan erilainen käännös raamatusta ja lisäksi he pitävät erään miehen, olikohan jonkun John tekstejä pyhinä. Mut ei tosiaankaan kannata selittää mormoneja kristittyihin, ajattelevat monesta asiasta tosi eri tavoin! :)

 • Avatar
  Mia
  Posted at 19:03h, 08 heinäkuun Vastaa

  Aivan ihana! (:

 • Avatar
  Emilia
  Posted at 01:37h, 09 heinäkuun Vastaa

  Tosi kaunis tuo! Mietin jotain samantyylistä au pair -vuoteni päätteeksi, mut päädyin ottamaan roomalaisen numeron CCLXII, ne päivät mitä olin (262). Kartta tuntui vähän liian isolta ekaksi tatuoinniksi ja mua jotenkin viehättää se ajatus et tuossa on kaikki, jokainen päivä, yhdessä paketissa. :D Mut tommonen maailmankartta mistä sit värittäis kaikki käydyt maat… Houkuttelee!

 • Avatar
  Siiri
  Posted at 16:43h, 12 heinäkuun Vastaa

  tää on pähee! oon itekki miettiny maailmankarttaa, mutten varmaan uskalla laittaa noin rohkeeseen paikkaan. näyttää hyvältä!

  http://kolmekertaakolme.blogspot.fi

 • Avatar
  Minävaan
  Posted at 23:56h, 21 toukokuun Vastaa

  Tämmönen jälki kommentointi… Mutta siis mää muistelin että sulla on tämmönen tatska nii googlettelin sitte että ”sara ollila tatuointi” koska mun oli ihan pakko nähä se! Ja yhtä ihana se oli ku muistelinki❤️ Ja tämä on varmaa ihanin tatuointi jonka oon koskaa nähny! Jotenki vaan iskee muhun ja mielyttää nii paljo silmää, jos joskus tatskan ottaisin se ois ehottomasti samantyyppinen. TYKKÄÄN! :)

  • Avatar
   saralovesyou
   Posted at 01:03h, 22 toukokuun Vastaa

   Ihana kuulla! Tolla tatuoinnilla on paljon muistoja ja tarinoita takana, ja mua olis kyllä kaduttanut jos en sitä olisi jenkeissä ihooni ottanut <3

 • Avatar
  Katri M
  Posted at 08:36h, 25 heinäkuun Vastaa

  Hei eikä, mulla on samanlainen maailmankartta käsivarressa! Kävin ottamassa 2013 syksyllä, on se vaan ihana. Samanlaisia ehdotuksia täytöistä ja käytyjen maiden merkkauksista tulee koko ajan…

Post A Comment