PUHELINKATSAUSTA

Untitled

Lähetin mun host-perheelle paketin jenkkeihin jossa oli vähän suomalaista karkkia ja suklaata sun muuta. Kävin myös teetättämässä valokuvia tollasta kollaasitaulua varten. / Mökkimaisemia / Ainoa selfie minkä olen viikon sisällä ottanut ja puhelimeen tallentanut / Meidän mökillä tehdään pientä remonttia tällähetkellä, ja olinkin siellä Ruotsin väreissä ojentamassa isille lautoja sekä laittamassa niitä ruuveilla kiinni.

Untitled

Kuluneesta viikosta vois tehdä tänne varmaan jonkun ruokapäiväkirjan enemminkin. Käytiin pikakievarissa syömässä bussiburgerit, ja oli muuten hyvää! / Aamupalaa ja blogijuttuja / Kun aurinko paistoi ja oli lämmin niin käytiin koko perheen voimin mökillä uimassa ja ottamassa aurinkoa / Grillimestarin mökkiherkut.

Untitled

Kahviteltiin mun ja pikkusiskon nimppareita, ja sisko teki ihan superhyvän – sekä vähän ällömakean – jätskiannoksen! Vanilijajätskiä, marenkia, tuoreita mansikoita sekä kinuskikastiketta. / Tälläkertaa aamupalan kaverina oli Suits. / Poikettiin ikeassa päiväreissulla / Yökalassa.

Untitled

Niinkun mä kerroinkin mulla olevan teoriakoe ja inssi edessäpäin. No nyt ne on jo takana – onneksi. Pääsin teoriakokeesta jo heti ensimmäisellä läpi, mutta inssin kanssa oli pientä kädenvääntöä. Inssin tutkinnonvastaanottajilla on opetusluvallisiin sekä autokoulun kautta käyviin ilmeisesti vähän eri asenne. Sain onneksi seuraavaksi päiväksi jo uuden ajan ja kaikki menikin paljon paremmin. Nyt mullakin on ajokortti! Mun snapchattia seuraavat varmaan huomaskin, että mulla kerkesi olla auto yhden iltapäivän kun mä jo kadotinkin autonavaimet keskustaan. Sain ne kuitenkin onneksi takaisin, loppu hyvin, kaikki hyvin! / Kävin tänään pitkästäaikaa kotona, ja pikkusisko tuli kertomaan kaikki pienetkin yksityiskohdat kuluneelta viikolta. Oli kuulema ikävä. / Löydettiin meille tiimiasut weekendeille. Eivaan, kumpa vaan ei sataisi. / Tytöt tuli käymään Lahdessa, ja mökkeiltiin, grillailtiin ja tehtiin vähän drinkkejä.

30 Comments
 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 16:29h, 31 heinäkuu Vastaa

  Ootko siis muuttanut vai mitä meinaat tuolla "kävin tänään pitkästä aikaa kotona"? :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 16:36h, 31 heinäkuu Vastaa

  Ooks muuttanu muualle, vai miks kävit pitkästä aikaa kotona? :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 16:51h, 31 heinäkuu Vastaa

  Missä oot ollu jos pitkästä aikaa kävit kotona?:)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 17:03h, 31 heinäkuu Vastaa

  Mikä on sun snapchat? :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 19:36h, 31 heinäkuu Vastaa

  "Kävin tänään pitkästäaikaa kotona, ja pikkusisko tuli kertomaan kaikki pienetkin yksityiskohdat kuluneelta viikolta. Oli kuulema ikävä." missä sitte asut jos et kotona? :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 20:11h, 31 heinäkuu Vastaa

  Etkö sä asu enää kotikotona vai? :-)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:22h, 31 heinäkuu Vastaa

  Jännä ku alaikäsenä vielä olit sillee että "tuskin alan juomaan enemmän ku täytän 18" ja nyt ku oot suomessa nii juot kumminki aika reippaasti haha

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:51h, 31 heinäkuu Vastaa

  Onko sulla poikaystävä vai onko tuossa yökalakuvassa kaveripojan kenkä? :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 15:47h, 01 elokuu Vastaa

  Typerää jos inssissä on erilainen asenne opetusluvallisiin ja autokoulun käyneille! :-( Haluisitko vähän avata millä tavalla, koska itsellänikin inssi tulossa ja opetusluvalla opeteltu ajamaan?
  Ja mikä sun snapchat on? :-)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 11:53h, 02 elokuu Vastaa

  Tai sitten sara on vaan ollut kokoajan reissussa ja kaverien kanssa ja tämän takia ei ole ehtinyt käydä kotona :) ?

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 20:59h, 02 elokuu Vastaa

  kai sen voi päätellä tosta ikea kuvastakin! harva ostaa itselle vanhempien kotiin leikkuulautoja yms! :>

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:10h, 02 elokuu Vastaa

  Miksi postailet niin harvoin? Postauksiasi lukisi mielellään useamminkin :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:52h, 02 elokuu Vastaa

  Hei missä tuollaisia sadetakkeja on myynnissä?:)

 • Avatar
  Mineca
  Posted at 20:34h, 03 elokuu Vastaa

  Mä sain ainakin sellasen käsityksen, että sara ois viettäny aikaa mökillä :D eikä minnekään muuttanut

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 07:36h, 04 elokuu Vastaa

  ajattelitko joskus vastata kommentteihin? viimeset viis postausta vastaamatta ja luuletko että ihmiset ihan huvin vuoksi kyselee sulta kysymyksiä? minä luulisin että ne kysyy siks ku haluaa vastauksia

 • Avatar
  sara
  Posted at 10:12h, 04 elokuu Vastaa

  @saraollila löytää :-)

 • Avatar
  sara
  Posted at 10:16h, 04 elokuu Vastaa

  Jännä kun täytyy siskoakin käydä pyytämässä "pitää musta huoli" kun "meno on mennyt villiksi". Mistäs sinä sen tiedät kuinka reippaasti mä juon. Sen ei pitäisi muutenkaan olla kenenkään muun asia kuin minun :-) Väitän ettei mulla kulu alkoholia yhtään enempää kuin perus suomalaisella nuorella, jos edes niinkään paljoa. Kun mä olin alaikäinen oli monet asiat erilailla, ja vaihtovuoden aikana mielipiteet vaihtui asiaan sun toiseen.

 • Avatar
  sara
  Posted at 10:19h, 04 elokuu Vastaa

  Inssin tutkinnon vastaanottaja oli jo periaatteessa päättänyt etten mä tule pääsemään läpi ennen kun me istuttiin edes autoon. Ymmärsin, että niillä on joku tietty prosentti kuinka monta pääsee ekalla yrityksellä läpi. Tottakai toikin riippuu ihan siitä tutkinnon vastaanottajalta, mutta omalla kohdalla huomasin ainakin ton asenneongelman, ja siinä sit kuunneltiin yleisesti ottaen kuinka huonompia yleensä opetusluvalliset on ja kuinka he tekee virheitä joita autokoulun käyneet ei :-) Suhtaudu siihen kuitenki rennosti niin hyvin se menee! Mut löytää sieltä nimellä @saraollila

 • Avatar
  sara
  Posted at 10:20h, 04 elokuu Vastaa

  Etolassa oli aika reilu valikoima :-)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 11:40h, 04 elokuu Vastaa

  Aika ikävää tollanen eriarvoistaminen – eihän tollasen pitäis olla mahdollista. Ite ajoin korttini myös opetusluvalla, mutta sain ensiyrittämällä inssin läpi. Kaiken järjen mukaan opetuslupalaisilla on enemmän ajokokemusta ja sen myötä varmuutta ajossaan. Opetuksen laatu tosin saattaa olla heikompaa kuin autokouluissa, mutta kyllä musta silti pitäis ihan tasa-arvoisesti kohdella kaikkia opetustyylistä huolimatta. Mitä se inssin vastaanottaja sitten antoi perusteluikseen hylätä kokeen? Jotenkin kuulostaa järjenvastaiselta tollaset hylkäysprosentit ja asennevammat :(

 • Avatar
  Jenna
  Posted at 11:53h, 04 elokuu Vastaa

  Tosi jännä! Tai no, enhän mä tiedä miten paljon asiat on autokouluissa muuttuneet sitten syksyn 2012, mutta mä kävin myös autokoulun opetusluvilla silloin. Kun istuin sitten inssissä siihen ratin taakse ja inssin vastaanottaja pyllähti vierelle, totesi hän vaan että "kiva saada vaihteeksi opetusluvallinen arvioitavaksi" ja siinä ajon aikana jotain puhu, että ollaan kuulemma varmempia kuskeja kuin tavallisen autokoulun käyneet, koska meillä on ollut mahdollisuus harjotella sitä ajamista useammin ja enemmän.

  Mutta ehkä sun inssillä on sit ollut huono päivä tai se oli muuten vaan perseestä :D

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 19:00h, 04 elokuu Vastaa

  Mä tiedän mistä puhut!! mulla oli nimittäin täällä vantaalla sama juttu, inssitarkastaja kehitti mulle virheitä, mille toinen inssitarkastaja vaan nauro et miten voi olla mahollista… Toisella kerralla pääsin läpi helposti, sillä ajaminen oli hyvää, kuten ensimmäisellä kerrallakin… Niitä vaan ärsyttää niin paljon se et ei käydä autokoulua eikä vaan pysty hyväksymään että oltais "valmiita" kuskeja. Vittuillakseen ja rahan takia ne tekee sitä.. Vinkkinä tuleville opetuslupalaisille; pyytäkää teijä oma ajoope (iskä äiti kuka onkaan) mukaan siihen inssiin takapenkille istumaan, sillon inssitarkastaja ei voi kehitellä mitenkään turhia syitä hylätäkseen!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:42h, 04 elokuu Vastaa

  Eli tää on ihan yleistä! Itsekkin opetusluvalla harjoitellut ajamaan kuten veljenikin. Opeteltiin samaan aikaan ja sama oli opettaja kummallakin. Itselleni osui tosi mukava inssin vastaanottaja mutta veljelläni oli ollu joku ukkopahanen. Iskä oli hällä onneks ollu inssissä kyydissä ja kyseenalaistanut tämän ukkopahasen sanomat "virheet ja mokat"

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 23:04h, 04 elokuu Vastaa

  Tätä samaa minäkin ihmettelen… Varmasti on jotain tähdellisempääkin tekemistä kuin kytätä koko ajan kommentteja ja vastailla, mutta en mä nyt ihan tällastakaan ymmärrä. Luulis, että kommentteihin vastaaminen on kivaa! :D Kun itse pidin joskus blogia, kommentit olivat ikään kuin sen jutun suola. Oli ihana saada joskus kommentteja ja ajatella, että joku on oikeasti nähnyt aikaa (edes sen pienenkin hetken) kirjoittaakseen mulle kommentin. Sääli, että joillain kommenttien saaminen on muuttunut itsestäänselvyydeksi ja asiaksi, jota ei enää arvosteta. En toki voi tietää, mitä vastailemattomuuden taustalla on, mutta valitettavasti lukijoille tilanne näyttäytyy juurikin kuvailemallani tavalla.

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 18:56h, 05 elokuu Vastaa

  Kyllähän Sara aika hyvin vastaa yleensä kommentteihin.. eikä mun mielestä ees välttämättä tarvii vastata noihin "seurusteletko, etkö asu enää kotona" -kysymyksiin, jos niistä ei halua puhua.

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:32h, 05 elokuu Vastaa

  Okei, sun mielipiteesi on se, että noihin ei tarvitse vastata. Mun mielipiteeni on se, että niihin voisi vastata edes sen "en halua puhua aiheesta blogissani". Aina jauhetaan siitä, kuinka netissä tulisi käyttäytyä samalla tavalla kuin oikeassakin elämässä. No joo, kukin tavallaan, mutta kyllä mulle on opetettu, että on kohteliasta vastata kysymykseen haha :D Oon kyllä vähän sitä mieltä, että jos jostain asiasta ei halua muiden kyselevän, siitä aiheesta ei edes pienesti vihjailla toisille. Ehkä ihminen sitten jotenkin alitajuisesti tiedostamattaan juurikin haluaa niitä kyselyitä noin toimiessaan. Ja se vielä sanottakoon, että en ole muiden postauksien kommentteja lueskellut, joten puhuin tämän postauksen kommenteista ja niihin vastaamisesta. En ole ilkeä tai muuta vastaavaa vaan ihmettelin ainoastaan moista käytöstä :)

  T: Anonyymi 4. elokuuta 2015 klo 23.04

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:49h, 05 elokuu Vastaa

  Ja niin, se piti vielä lisätä, että mä en ole yksi heistä, jotka ovat kyselleet poikaystävästä ja asumisjärjestelyistä. Eivät ne asiat mua kiinnosta niin, mutta enemmän kiinnostukseni herättikin toi järjettömältä kuulostava inssi! Ihmettelinkin sitä jo tuolla ylempänä ja kysyinkin asiasta, mutta en koskaan saanut vastausta. En jotenkin osannut ajatella sen olevan niin henkilökohtainen juttu, jota ei haluttais muille kertoa. Lisäks kun asiasta puhuttiin itse postauksessakin, niin oletin, että siitä saa keskustella. Mutta joo, jospa tää asia nyt olis loppuunkäsitelty! :D

  T: edelleen Anonyymi 4. elokuuta 2015 klo 23.04

 • Avatar
  sara
  Posted at 23:47h, 05 elokuu Vastaa

  Mulla oli kanssa ensimmäisellä ajolla aivan kamala ukko joka oli vissiin herännyt väärällä jalalla tai muuten vaan ei ollut halukas "yhteistyöhön". Hän vei mut jokaikiset lahden risteykset ja pyöritti ympyrää keskustassa. Toinen sit oli mukava, heitti normaalin reitin ja sano jo alkuunsa kun takasin konttorin pihaan päästiin että tulos on positiivinen. Toi on totta että siinä kannattaa olla vanhempi tollasessa tilanteessa takapenkillä niin pystyy kyseenalaistaa mahdollisia puheita :-)

 • Avatar
  sara
  Posted at 23:50h, 05 elokuu Vastaa

  Mulla ei ollut mitään tarkotusta tehdä tästäkään asiasta isompaa rumbaa tänne blogin puolelle, mutta näin tässä nyt vaan näköjään kävi. En tajunnut että monet ottaisi tohon asumisjärjesteluun hampaillaan kiinni ja laittaisi sen suurennuslasin alle. Ja vastailinkin tohon inssiin, mulla siis syynä oli mm. että ajan liian keskellä tietä keskustassa. :-) En mä noihin inssijuttuihin tarkotuksella jättänyt vastaamatta, ne jäi vaan vahingossa huomioimatta kun vastailin uudempien postauksien kommentteihin!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 09:24h, 06 elokuu Vastaa

  Hmm no on kyllä vähän erikoinen syy! :D Jos siellä ei K:n arvoista rikettä tehty, niin erikoista, että tommonen vaikuttaa. No, onneks meni läpi seuraavalla ja onnea kortista :)

Post A Comment