EILISEN SAFKAT

Meillä on poikaystävän kanssa diili, hän siivoaa niin mä teen ruoan. Tässä tilanteessa on siis ihan sama oliko kyseessä päiväruoka, välipala vai iltapala. Mä oon aina tykänny olla keittiössä ja kokkailla kaiken näköistä. Välillä teen piirakkaa, välillä erilaisia voileipiä, välillä leivon sämpylöitä, ja sit tulee ihan näitä päiväruokia omasta päästä sovellettuna. Mun oli eilen tarkoitus tehä pulled pork nuudeli wokkia. Se jäi sit siihen että ajateltiin nuudelikanawokin olevan parempi vaihtis tänään, ja eilisen ruoka piti keksiä pulled porkin ympärille. Mulla tuli sit meksikolaiset pikaruokaraflat mieleen, ja mä sovelsin vähän. Tästä jäi pavut puuttumaan, mutta mä lupailin hommaavani vielä paremman reseptin jossa on mukana oikeat kastikkeet ja lisukkeet.
Untitled (P1010912 copy)
Mä kävin siis kaupasta ostamassa pulled porkia. Telkussa on pyörinyt mainos atrian bravuuri possusta, mutta sen kilohinta menikin jo 14 euroon. Opiskelijalle se halvimmillaan 10 euron lihakimpale oli aika tyyris, mutta vieressä oli onneksi tälläsiä samantapaisia bokseja. Tota ei tarvinnut edes paistaa uunissa kuin vaille puoli tuntia. Sen bravuurin paistoaika oli 3-4tuntia. Muuta mitä tähän tarvittiin oli riisi, pari limeä, nachoja, salaattia, tomaattia, tortilla lettuja, salaatinkastike sekä mä olin tehnyt edellisenä päivänä itse avocadoista Guacamolea. Normaalistihan mukaan kuuluisi siis vielä esimerkiksi pienet pavut, ja niitä on pakko koittaa seuraavalla kerralla.
Untitled (P1010934 copy)
No ihan ensiksi mä laitoin lihan uuniin. Paketissa oli siihen kunnon ohjeet, mutta possu laitettiin vuokaan, folio päälle, siihen haarukalla reikiä ja about 180 asteessa 25 minuutiksi uuniin. Kun ton vaiheen oli saanut tehtyä niin muu sujui aika nopeesti vartissa ennen kuin se otetaan pois uunista. Mä leikasin limeä aika paljon, sillä sitä puristetaan sekä riisin sekaan että valmiin annoksen päälle.
Untitled (P1010939 copy)
Sit vaan riisi kiehumaan. Mä laitoin kahdelle henkilölle yhden tollaisen riisipussin, ja siitä tuli kolmeen annokseen riisit. Kun se on valmista, sekaan puristetaan yhden limen mehu. Tähän mä kaipaisin ainakin itse jotain lime kastiketta, tai ainakin nyt tuli mieleen että se vois olla ihan super hyvää.
Untitled (P1010955 copy)
Kun possu on otettu pois uunista, revitään se pieniksi palasiksi haarukoiden avulla. Tossa paketissa tuli mukana tähän tarkoitettu kastike, joka lopulta sitten sekotetaan lihaan.
Untitled (P1010965 copy)
Untitled (P1010974 copy)
Sit vaan tortillalettuja vähän lämpösiks, ja soppalautasille. Siihen päälle ladotaan sitte kaikki, ja lopulta syödään ja samalla revitään lettua tuolta pohjalta. Tää on tottakai mun oma versio näistä meksikolaisista pikaruokaraflojen ruoista, ja joku meksikolainen varmaan löisi päätä seinään jos näkisi tän mun version samasta safkasta. No mutta kuitenkin, oli aivan törkeen hyvää! Vaikka mä teen päivittäin erilaisia ruokia, niin tää sai ainakin ihan erilaisen reaktion aikaan, vaikka aiemmatkin ruoat on kuulema ollut hyviä. Pitäisi siis vissiin useemminkin kokeilla kaikkea uutta ja erilaista lihapullien ja lohen sijaan. Nyt mä lähden keittämään nuudeleita, ja voisin vaikka kokeilla tälläkertaa ruokakerman sijasta kookosmaitoa ja koskenlaskijaa!
Untitled (P1010988 copy 2)

5 Comments
 • Sara
  Posted at 14:33h, 06 syyskuun Vastaa

  Heii ihana et postaat useemmin nykyään! 🙂 ja ruokaki kuulostaa aika hyvältä! Ite kans tykkään aina jäljitellä raflaruokii, vaikka iha vaa jotai amarillo safkoi, tulee iha eri fiilis ku saa ite tehä ja kokeilla. Eivitsi et tuliki nälkä nyt haha 😀

 • Anonyymi
  Posted at 15:24h, 06 syyskuun Vastaa

  asutko vielä kotona vai ootko muuttanu omilles? 🙂

 • Anonyymi
  Posted at 19:42h, 06 syyskuun Vastaa

  Mitä multa on menny ohi, siis seurustelet nykyää ja asut omassa kämpässä?

 • Anonyymi
  Posted at 20:15h, 06 syyskuun Vastaa

  Kuulostaa sairaan hyvältä! Ihanan monta postausta tullut nyt viikonloppuna, kaikki tosi tosi kivoja! Normisti harvoin heitän kommenttiä blogeihin mut nyt kyllä pakko antaa positiivistä palautetta extra hyvistä postauksista ja nopeesta postaustahdista! 🙂

 • sara
  Posted at 11:32h, 08 syyskuun Vastaa

  Ihana kuulla, kiitos paljon! 🙂

Post A Comment