UUDEN VUODEN VIETTO ULKOMAILLA

Untitled
No nyt tuli semmonen villi idea kaupunkilomasta uutena vuotena. No mä en nyt enää voi sanoa, etten mä olisi koskaan viettänyt uuttavuotta ulkomailla. Viimevuonna se tuli vietettyä Salt Lake Cityn downtownissa uudenvuoden bileissä. Uusivuosi on Suomessa ja varsinkin Lahdessa jo aika nähty juttu, ja mietittiin että voisi kokeilla jotain uutta. Ensiksi tuli mieleen uuden vuoden vietot Levillä, mutta no pakko myöntää että täysi-ikäisenä se meno olisi varmaan vähän villimpää kuin mitä viimevuosien Levin reissut perheen kanssa on ollut, joten halusin nyt ensiksi miettiä muita vaihtoehtoja varalle. Sitten tuli idea parin päivän kaupunkilomasta jossain päin Eurooppaa, ja tässä vaiheessa mä ajattelinkin kysyä teidän kokemuksia.

Tarkoituksena olisi siis viettää jossain päin Eurooppaa suunnilleen neljä päivää. Haluaisin kaupungin ja lentojen olevan mahdollisimman halvat, ja yleensäkkin elämisen ja hintatason olevan kohteessa normaali tai jopa vähän Suomea halvempi. Tottakai mielessä on myös ne uudenvuoden bileet ja ilotulitukset mitä kaupungissa järjestetään. New York ei kuitenkaan ole vaihtoehto (21 ikärajan takia) vaikka sinne lähtisinkin enemmän kuin mielellään. Olisko teillä jotain hyviä vinkkejä lähinnä maan tai kaupungin suhteen jaettavana? Niin kuin mä sanoin, niin mulle uuden vuoden vietot ulkomailla on täysin uusi juttu, joten periaatteessa kaikki maat ja vinkit otetaan hymyssäsuin vastaan!


21 Comments
 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 18:11h, 30 syyskuun Vastaa

  Amsterdam!! Itse asun täällä ja tekemistä riittää aina, shoppailumahdollisuudet hyvät, uudeksivuodeksi paljon eri pippaloita varsinkin jos nyt jo varaa lippuja ja hintataso hieman halvempi mielestäni kun Suomessa, ehkä jossain asioissa samaa tasoa mutta ei ainakaan kalliimpi :)

 • Avatar
  maimai
  Posted at 18:51h, 30 syyskuun Vastaa

  Berliinissä on isot ilmaiset uudenvuodenjuhlat, joissa live-esiintyjiä ja upea ilotulitus. Googleta Silvester in Berlin.
  Tapahtuman jälkeen ihmisten omien ilotulitteiden ammuskelu oli ihan hullua, mutta muuten jäi hyvät muistot parin vuoden takaa :)
  Uutenavuotena oli vielä myös joulumarkkinoita ympäri kaupunkia.

  Kööpenhaminaa ja Milanoa en suosittele, ne oli mun kokemuksen mukaan vähän tylsiä uutenavuotena, vaikka muuten oikein kivoja kohteita.

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 18:58h, 30 syyskuun Vastaa

  Pariisi !!

 • Avatar
  meri
  Posted at 19:13h, 30 syyskuun Vastaa

  Budapest ehdottomasti! oltiin kavereiden kaa siellä viime uv:na ja oli huikeeta!

 • Avatar
  Riri
  Posted at 20:04h, 30 syyskuun Vastaa

  mä sanoisin kans berliini, siellä on kuulemma aikas mahtavaa viettää uv:ta. plus hotellit on halpoja ylitarjonnan takia niin todella laadukkaankin hotellin saa edullisesti :-) sit toinen mistä oon kuullu paljon hyvää on köpis!

 • Avatar
  Salla
  Posted at 20:38h, 30 syyskuun Vastaa

  Viime kesän reilauskokemuksen perusteella suosittelisin Amsterdamia, Wieniä, Prahaa tai Pariisia. Tykkäsin kaikista tosi paljon kaupunkeina, en kyllä sitten tiedä millasia pippaloita kyseisissä paikoissa vietetään uutena vuotena.. Pariisi on tosi kallis paikka, mutta oikeasti niin kaunis, että menisin sinne koska tahansa takasin.

 • Avatar
  Salla
  Posted at 09:45h, 01 lokakuun Vastaa

  Niin, ja etenkin Prahassa on tosi halpoja hotelleja! Oltiin ite neljän tähden hotellissa ihan keskustan tuntumassa, ja hinta oli yöltä noin 40e, eli kakskymppiä per naama. Ja hintaan kuulu aamiaisbuffet. Wienistä saa kans hotelleja ihan ok-hintaan :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 10:10h, 01 lokakuun Vastaa

  Uutena vuotena en ole missä ulkomailla koskaan ollut, mutta jos oot jouluihmisiä niin Lontoota suosittelen! Varmasti on vielä joulukoristeet kaikkialla ja Winter Wonderland Hyde Parkissa auki uutena vuotena, ja se on vaan niiiin jouluinen paikka! Moneen vuoteen en oo kunnon joulufiilistä saanut, mutta toissavuonna Lontoossa kyllä tuli. Niin iso kaupunki se on että varmasti löytyy hyviä bileitä ja ilotulitukset on varmaan tosi näyttävät.

 • Avatar
  Aurora
  Posted at 10:16h, 01 lokakuun Vastaa

  Ite olin viime uudenvuoden Lontoossa ja sitä edellisen Pariisissa, ja Lontoota kannattaa kyllä harkita! Pariisin uusivuosi oli vähän pettymys, ilotulituksia ei näkynyt miltei yhtäkään ja kaduilla oli suht normaali meininki. Lontoossa taas porukkaa oli ihan valtavasti ja katottiin kaveriporukalla Big Benin huikeet ilotulitukset. Baariin jos haluaa niin liput pitää hommata etukäteen :)

 • Avatar
  Essi
  Posted at 10:18h, 01 lokakuun Vastaa

  Budapestiä suosittelen :) Lennot ja hotellin saa melko halvalla, eikä eläminen ole kallista siellä.

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 10:29h, 01 lokakuun Vastaa

  BERLIINI! Olin viime uudenvuoden siellä ja ihan hullut bileet ja ilotulitukset koko illan mutta erityisesti keskiyöllä. Yövyin itse yhden saksalaisen kaverin luona, joten majoituksesta en osaa sanoa sen tarkemmin. Uusivuosi kului valtavalla ns. "klubifuusiolla" eli lähes 10 samalla alueella olevaa klubia oli lyönyt hynttyyt yhteen ja alueella sai vaellella vapaasti klubilta toiselle ja kaikissa oli vähän eri tyylistä menoa ja musiikkia. Ainoa huono puoli oli ehkä, että saksalaiset eivät puhu kamalan hyvää englantia ja semmonen vieraiden kanssa juttelu ja jotenkin yhteisöllisyys jäi puuttumaan, kun ei sujuvaa yhteistä kieltä ollut. Mutta eipä siellä musiikin jytkeen ja ilotulitusten paukkumisen keskellä puhumisella ehkä niin väliä ole. Tunnelma on tärkein ja se oli kyllä huippu! ;-) Suosittelen.

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 11:18h, 01 lokakuun Vastaa

  Jos edullista mestaa kaipaa nii budapestiin pääsee aika matalalla budjetilla! Prahasta tykkään ite iha sikana, varsinki joulun aikaan tosi kaunista. Jos kelpaa muu majoitus kun hotelli nii kantsii tsekata sellanen sivu kun airbnb, josta saa vuokrattua loman ajaks kämpän tosi edulliseen hintaan! Ite oon myös pari kertaa ollu iha vaan Tallinnassa uudenvuoden ja siellä oli myös aika paljon parempi fiilis ku suomessa, raatihuoneen tori vaan jytis kun ihmiset ampu raketteja ja juomat ainaki saa halvalla ;) apuaaa nyt munki tekee mieli lähtee uv johonki…….

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 11:27h, 01 lokakuun Vastaa

  Joku Norjan merenranta kaupunki ja totta kai varmaan Oslossa on hienoimmat showt, mutta jossain muussa kaupungissa, kuten vaikka Tromssassa vois olla enemmän tunnelmaa! :)
  Tai sitte Reykjavikissa on kanssa hienot showt! :) Jos siis et ihan perinteistä kaupunkilomaa lähde hakemaan vaan vähän erikoisempaa seikkailua.

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 15:27h, 01 lokakuun Vastaa

  amsterdam!! Tosi kiva paikka! Yllätti positiivisesti vaikka ei ookkaan niin hehkutettu tai ns. muodikas paikka kun vaik pariisi! Kivat raflat ja tunnelma rentoa mut ei tartte pelätä kuitenkaan vaikka onki tunnettu kannabiksen laillisuudesta :-D Hyvät bileet taattu varmasti ja jopa hintataso ehkä vähän alempana kuin suomessa!!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 15:40h, 01 lokakuun Vastaa

  Norja on tunnetusti aika kallis maa, eli sitä en ehkä suosittelis jos edullista hakee.

 • Avatar
  Enna
  Posted at 11:08h, 02 lokakuun Vastaa

  Mä olin kerran barcelonassa uuden vuoden ja se oli tosi mielenkiintosta kun ei ollut lunta ja kaikki veti keskiyönaikaan vaan viinirypäleitä :D

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 12:16h, 02 lokakuun Vastaa

  Budapest!!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 14:57h, 02 lokakuun Vastaa

  Berliini on aika ihana mesta, sähän taisit käydä siellä sinä kesänä ennen kun lähit vaihtoon jos en väärin muista? :) Berliinissä on joulun aikaan mm. joulutori josta löytyy kuvia googlesta esim ''berlin christmas market'' haulla. Tori on tietääkseni myös yli uudenvuoden aaton pystyssä ja siellä on monenlaista touhua tähän aikaan. Hyviä ruokapaikkoja ja shoppailumestoja muistaakseni löytyy, olen viimeks käynyt Berliinissä ehkä, öö 7 vuotta sitten :D
  Lontoo on myös ihana kaupunki, en tiedä ootko ennen käynyt. Oon käyny Lontoossa vaan kesäaikaan enkä tiedä millaista kaupungissa on talvella, mutta ilmeisesti myös Lontoossa on tälläisiä ''joulumarketteja'', luisteluratoja ym. tekemistä. Shoppailumahdollisuudet on kans tosi hyvät ja varmasti sekä Lontoossa että Berliinissä löytyy aikuisille tarkoitettuja bileitä jos haluaa.
  Jos mun pitäis valita joku kaupunki tai maa uudenvuoden viettoon, niin en ehkä ottaisi mitään lämmintä rantakohdetta vaan esim. Pariisin. Tai New York ois ihan ekana jos rahaa riittäis!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 16:06h, 03 lokakuun Vastaa

  Millä ohjelmalla teet nuo kuvakollaasit? :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 17:29h, 03 lokakuun Vastaa

  Kenen kanssa oisit siis lähössä? Levi oli kyl aivan mahtava, täysikäsenä kaveriporukalla!

 • Avatar
  Veerruu
  Posted at 07:35h, 05 lokakuun Vastaa

  Ranska on mun mielestä yks parhaimpia paikkoja viettää uusivuosi, jos siis euroopassa haluaa olla. Dubai on toinen mutta menee sitte kyllä euroopan ulkopuolelle jo. Ite eoon viettäny viimeiset 6 vuotta putkeen niin uv:n ulkomilla, sillä suomi on kyllä niin nähty ja koettu.
  Toivottavasti löydät jonkun kivan matkakohteen minne lähteä :)

Post A Comment