ÄLLÖMAKEETA LUVASSA

…sillä Sara sai taas idean. Leipominen on kaikista parasta. Monesti mulla tulee vaan fiilis jotta mun on pakko päästä leipomaan. Jos mä en leivo niin se fiilis jatkuu ja jatkuu. Nyt mä pyysin pari päivää taaksepäin siskon leipomaan periaatteessa reseptitöntä kakkua. Olin nähnyt kuvan tän tapaisesta kakusta jossain sosiaalisessa mediassa, mutta siinä ei tietenkään ollut mukana miten sen saa aikaseksi. Mulla oli kaapissa Fitnessgurulta saatu purkki maapähkinävoita sekä karamellin makuista steviaa joita ajattelin tässä käyttäväni. Jo tässä vaiheessa tiesin kakusta tulevan todella makea. Mä en ole makean ystävä, enkä esimerkiksi koskaan ole juurikaan välittänyt mistään leivoksista. (Paitsi tätä juustokakkua voisin ottaa nenän eteen vaikka just heti nyt!) No vaikka mä en itse sitä ole vieläkään maistanut, niin samassa taloudessa asuva oli kakun löytänyt ja hyvää oli – vaikka kuulema oikeasti todella makeaa.
P1010492
P1010415
Niin kuin jo sanoin, mulla ei ollut mitään kunnon reseptiä. Heitin kakkuun vähän omalla kädellä aineita, vaikka se leipomisessa ei olekaan niin hyvä idea. No mutta mä laitan tähän suurinpiirteinmäärät.

POHJA:
Paketillinen (about 30kpl) suklaan makuisia täytekeksejä
50-100g voita sulatettuna
Ripaus suolaa
TÄYTE:
600g maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl kuohukermaa
250g maapähkinävoita
4 kananmunaa
10 tippaa steviaa
PÄÄLIMMÄINEN KERROS:
2 munan valkuaista
2dl fariinisokeria
KORISTELU:
100 g suklaata sulatettuna
Paketillinen Toffifee karkkeja

P1010421
P1010424
Esilämmitä uuni 160 asteeseen. Murskaa keksit pienikis muruiksi. Laita sulatettu voi ja ripaus suolaa joukkoon ja sekoita. En tiedä miten esimerkiksi sula margariini toimii tässä tilanteessa. Neuvon siis käyttämään ihan mikrossa sulatettua voita niin onnistuu ainakin. Laita seos irtopohjavuokaan ja painele lusikalla pohja tiiviiksi kerrokseksi. Laita pohja uuniin about 10-12minuutiksi. Mä en aiemmin ole ”esipaistanut” pohjaa näin samantapaisia kakkuja tehdessä, mutta se sai tällä kertaa ainakin erityiskehut.
P1010441
Tuorejuustot sekoitetaan aluksi hyvin. Seuraavaksi sinne lisätään kuohukerma kuohutettuna, onko toi edes oikea sana? No kuitenkin. Munat lisätään yksitellen joukkoon samalla sekoittaen hyvin. Lopuksi joukkoon lisätään maapähkinävoit ja steviaa. Tähän ei siis käy mikään nutella tai muu suklaalevite. Ihan kunnon maapähkinävoi palasilla sopii tähän kaikista parhaiten. Sen jälkeen vaan sekotetaan hyvin jotta kaikki sekottuu yhteen. Seos kaadetaan viileentyneen pohjan päälle vuokaan.
P1010448
Luin jostain tälläsen vinkin kakun paistoon. En tiedä minkä takia. Vettä siis korkealle pellille pari senttiä ja folio estämään veden pääsyä kakun pohjan läpi itse kakkuun. No mä kokeilin ja ei se varmaan mitään huonoakaan tehnyt. Jos joku tietää mikä idea tällä on niin kertokaa mullekkin! No kakkua paistetaan ton alun 10minuutin jälkeen vielä 1h 15min.
P1010481
Kun jäljellä oli 35minuuttia levitin päälimmäisen kerroksen kakun päälle ja laitoin uuniin. Tässä on siis kahden kananmunan valkuaiset vaahdotettuna, sekä 2dl fariinisokeria siihen sekotettuna. Tää seos kannattaa tehdä just ennen kun kakun ottaa pois uunista, nimittäin noi kananmunan valkuaiset ”sulaa” aika nopeasti. Se levitetään kakun päälle ja laitetaan uuniin loppu 35minuutiksi. Tän pitää antaa uunin jälkeen jähmettyä aika kauan. Itse laitoin sen kylmälle parvekkeelle kunnes viileä, sen jälkeen vasta jääkaappiin useaksi tunniksi. Kun koko kakku oli jähmettynyt, niin sulatin suklaat kakun päälle ja heitin paketillisen Toffifeitä sen päälle. Pakko sanoa että näyttää super makealta ja maistuu ilmeisesti Snickers-patukalta.
P1010505
P1010522
Nyt on leipomiskiintiö ainakin hetkeksi täynnä, tai saa nähdä mitä mä seuraavaksi keksin!


Tags:
6 Comments
 • jutta
  Posted at 15:24h, 24 lokakuun Vastaa

  Ton vesihaudekypsennyksen juju on siinä että se on todella lempeä kypsennysmenetelmä, sillä veden lämpötila ei nouse niin korkeaksi kuin uunin, jolloin kakku ikään kuin hiljakseen hautuu kypsäksi 🙂

 • sara
  Posted at 15:29h, 24 lokakuun Vastaa

  Nonni sieltä se tuli! Mulla oli joku tällanen aavistus päässä mutta ihanaa että se selvisi nyt kunnolla 🙂

 • Johanna
  Posted at 16:49h, 24 lokakuun Vastaa

  On kyllä hyvän näköstä! 🙂

 • Emilia
  Posted at 21:22h, 24 lokakuun Vastaa

  Huh, näyttää kyllä semmoselta makeapommilta että tääkin herkkuhiiri varmaan pärjäis minipalalla. 😀 Kokeilisin ehkä tätä reseptiä niin että korvaisin pohjakerroksen suklaakeksit jollain vähemmän makealla (digestiveillä), kun täyte ja päällikerros on jo makeita.

  Kiitti tuosta vesihaudevinkistä, en ollu aiemmin kuullut 🙂

 • sara
  Posted at 22:21h, 24 lokakuun Vastaa

  No niimpä! Meillä tää yks herkkusuu sano että se keksipohja oli niin hyvä osa koko kakkua ettei vaihtais sitä pois, mutta totes hänkin että se veis varmaan makeutta Ihan hyvin, onhan noi dominot sun muut yleensä aika hitsin makeita!

 • lillamy
  Posted at 06:24h, 25 lokakuun Vastaa

  Leipominen on kivaa ja improvisoimalla saa ihania ja vähän omalaatuisempia lopputuloksia aikaan! 😀 Mä pidän enemmän suolaisesta kuin makeasta ja pähkinälle olen allerginenkin, joten tää kakku ei olisi se ns. mun juttu, mutta hyvältä vaikuttaa kuitenkin! Juuri sellaiselta ihanan ällömakealta kakulta, jota ei voi syödä kuin ihan miniviipaleen, ja sitten makeannälkä on kyllä poissa :DD

Post A Comment