ELÄMÄN PIENIÄ TÖYSSYJÄ, VAI ONKO SITTENKÄÄN?

Mun vastoinkäymiset elämässä on viimeaikoina ollut niinkin pieniä ja mitättömiä asioita kuten baari-illan skippaaminen rahan niukkuuden takia, tai vaikka kivan näköisen paidan jättäminen kauppaan niinä viimeisinä päivinä ennen rahan ilmestymistä tilille. Aika moni teistä lukijoista (ihan huolimatta siitä onko siellä lukemassa äiti, kaveri, vai ihan joku tuntematon tyyppi) tarttui kiinni mun edellisessä postauksessa mainittuihin ylä- ja alamäkiin. Mulla menee suhteessa ja muutenkin elämässä hyvin, niillä mutkilla ja mäillä nyt tarkoitin lähinnä odotusta poikaystävän opiskelupaikan hyväksymisestä, josta seuraisi hänen muutto tuntien päähän. Näin ollen myös mun asuinjärjestelyt kokisi pienen kolhun, ja siinä vaiheessa tällaisia asioita näin opiskelijana täytyisi pohtia vähän huolellisemmin. No hätä ei ole suuri, sekä siitä varmasti selvittäisi kunhan vaihtoehtoja mietittäisiin suuntaan ja toiseenkin.

Mä veikkaan että monet teistäkin on tällä hetkellä siinä tilanteessa että nämä elämän pienet töyssyt tuntuvat todellisuutta suuremmilta – tietenkään kenenkään ongelmia vähättelemättä. Mä ainakin itse lähinnä nauran tällä hetkellä mun pienille olemattomille ongelmille, mullahan on kaikki hyvin. Vaikkei mulla ole sitä kaupan hienointa autoa, niin silti aina on jonkinlainen menopeli käytettävissä. En muuten vielä kertaakaan ole tainnut jäädä jostain tärkeästä paitsi menopelin puuttumisen vuoksi. Mulla on katto pään päällä ja jääkapissa just sitä ruokaa mitä halutaankin syödä. Vielä ei olla jouduttu heittämään ostoskoriin pelkkää makaroonia ja hernekeittoa viikon ruokaostoksilla ollessa sen takia, että rahat olisi aivan finaalissa. No mites sitten sen vaatteiden puoli. Mulla on niitä liikaa, siis aivan liikaa. Mä olisin valmis heittämään puolet mun kaapista ja kengistä veke, ja kaiken lisäksi niitä tulee mulle melkeempä viikoittain lisää.

Perhe toivoo apua jouluruokaan ja joulukoristeisiin –
 ottaa kiitollisena vastaan kaiken avun.”

Kaiken lisäksi mä olen saanut viettää joulua pukin kera aivan vauvasta lähtien, eli 18 vuoden ajan. Pienenä valittiin siskojen kanssa lelulehdistä ne sen ajan kuumimmat lelut pukin listaan korvatunturille lähetettäviksi. Nyt vanhemmiten – ja vaihtovuoden vieton ansiosta varsinkin – joulu on ollut mulle tärkeä perheen kanssa vietettävän ajan takia, mutta silti niitä lahjoja tulee vanhemmilta ja mummeilta aivan pyytämättäkin. Meillä on joulupöydässä ollut just niitä ruokia mitä ollaan haluttu, eikä varmaan koskaan ei olla jääty ilman jotain mitä ollaan pöytään pyydetty, vaikka se kauhealta saattaa kuulostaakkin.

No en mä kuitenkaan aikonut tässä availla sydäntäni sen enempää kuinka tajusin mun omien asioiden ja elämäntilanteen olevan itseasiassa todella hyvin – tässä kuitenkin ollaan terveitä ja kaikkea. Mä nimittäin eksyin Facebookissa jouluapua-ryhmään, ja muutamien perheiden selailun jälkeen mulla tuli fiilis että haluaisin myös teille vähän kirjoitella ja avata asiaa. Mulla on täällä kuitenkin aika iso joukko ihania tyyppejä siellä ruudun toisella puolen, ja tiedän tämän tavoittavan porukkaa eripuolelta Suomea – juuri niin kuin ryhmässä on perheitäkin. Pakko myöntää että auttamiseen ei kamalasti tarvita, joulukin on jo aika pian tulossa. Tuolta löytyi vanhempia jotka toivoivat jouluruokaa. Löytyi myös lapsia jotka toivoi joululahjaksi esimerkiksi suklaata, leluja tai monille meistä niinkin tavallista kuin sukkia! Ryhmässä on jo aika paljon porukkaa, mutta ei lisäjeesi varmaan siltikään pahaa tee. Tarkoitus ei siis ole toteuttaa kaikkia perheen toiveita kerralla, vaan pienestäkin avusta perheet ovat varmasti kiitollisia.

”– pojan suurin toive olisi jouluksi kunnon jouluruokaa ja suklaata.”

Juttelin poikaystävän kanssa asiasta, ja vähän näin alkuunsa jo sovittiin jos voitaisi edes yhtä perhettä Lahdesta tai Lahden lähettyviltä auttaa. Mä heitänkin teille pienen haasteen ja jos vaan mahdollista, niin te huipputyypit saisitte varmasti piristettyä jonkun joulua. Tuolta löytyy nimittäin aivan pieniäkin toiveita jotka auttaisi perheitä, joiden elämäntilanne ei ilman apua joulun viettoon mahdollisesti pysty. Käykää siis kurkkaamassa Facebookin jouluapua-ryhmä, jos siellä olisi joku sinunkin läheltä keiden joulua pysyisit yhdessä muiden kanssa auttaa!


13 Comments
 • Avatar
  Tiia
  Posted at 20:31h, 26 lokakuun Vastaa

  Mä itse olen monta vuotta jo lahjoittanut vaatteita yms joululahjakeräykseen. Ovat olleet tosi iloisia kun nuorten tyttöjen vaatteita ei kuulemma oikein lahjoitella :/ Vaatteet tosiaan yleensä blogin kautta saatuja pari kertaa päällä olleita, joten menevät varmasti kuin uusista!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 20:45h, 26 lokakuun Vastaa

  Tää postaus lämmitti kyllä mieltä kovasti Sara <3

 • Avatar
  Saara
  Posted at 21:25h, 26 lokakuun Vastaa

  Oot kyllä oikeasti niin lämmin ja aito ihminen että ei mitään järkeä! Ihana Sara, just näin!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:29h, 26 lokakuun Vastaa

  Olet kyllä ihana ihminen :)<3

 • Avatar
  Mineca
  Posted at 23:06h, 26 lokakuun Vastaa

  Hyvä postaus ja täyttä asiaa! :)

 • Avatar
  Roosa Lappalainen
  Posted at 23:24h, 26 lokakuun Vastaa

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 • Avatar
  Alina
  Posted at 23:32h, 26 lokakuun Vastaa

  Ihanasti kirjoitettu!

 • Avatar
  Essi
  Posted at 08:14h, 27 lokakuun Vastaa

  Niin täyttä asiaa ihan jokainen kohta!

  essi-bltn.blogspot.fi

 • Avatar
  Peppi
  Posted at 11:00h, 27 lokakuun Vastaa

  Oot kyllä ihana ihminen ♥ Tää postaus lämmitti sydäntä!

  aboutmylife-peppi.blogspot.fi

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 12:52h, 27 lokakuun Vastaa

  muhun ainakin vaikutit, lähden mukaan! :-) pistin jo yhdelle perheelle viestiä täällä lahdessa.

  – E

 • Avatar
  Sofia
  Posted at 17:07h, 27 lokakuun Vastaa

  Aivan ihana postaus!:) Kumpa mahollisimman monet lähtis mukaan, itekkin ehdotan äitille tai näytän sivua. Oon tohon joskus törmännytkin, mutten oo muistanut myöhemmin :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 16:20h, 29 lokakuun Vastaa

  Milloin teet sen kysymyspostauksen mihin saatiin lähettää kysymyksiä silloin? :-)
  Ja täytyy vielä sanoa että tää postaus oli ihanasti kirjoitettu ja oon ite ihan samaa mieltä. Kun itellä on kuitenkin loppupeleissä aikki niin hyvin niin ei välttämättä tule ajatelleeksi miten joku tarttee oikeesti apua! Ihana idea sulta jakaa tää tänne blogiinkin :-)

 • Avatar
  Katsku
  Posted at 18:17h, 16 marraskuun Vastaa

  Kiitos tästä, mä laitoin kans yhdelle perheelle viestiä :)

Post A Comment