JOULUKUUN ENSIMMÄISEN AAMUPALAVINKKI

Hyviä tiistaiaamuja tyypit! Mulla oli viimeviikolla snapchatissä kuvaa sekä illalliseksi tehdystä vuohenjuustopastasta kookosmaidolla, että myös iltapalasta, joka on meillä muodostunut jonkinlaiseksi perinteeksi viimeaikoina. Iltapala syntyi muutama viikko – tai itseasiassa ehkä jopa kuukausi – sitten ihan periaatteessa vahingossa, mutta siitä kun tykättiin niin sille tielle ollaan nyt jääty. Kyse on siis aivan perus iltapalasta, aamupalasta tai voihan tätä vaikka välipalaksikin syödä. Ohjetta kyseltiin niin monien toimesta, että ajattelin täällä ihan kunnolla vinkkailla. Kaverit jos on ollut käymässä ja heille tällaisen leivän oon tehnyt, niin siitä on kyllä kuulunut perästä kehuja. Mutta tosiaan, kyse on siis avokado-muna ruisleivästä ja maustamattomasta jogurtista chia-siementen sekä tuoreiden marjojen kera! Näitä varmaan tullaan syömään kyllästymiseen asti, tai ainakin niin pitkään kunhan mä kehittelen meille uuden vakkari-iltapalan.
P1010219-2

JOGURTTI MARJOILLA JA CHIA-SIEMENILLÄ

Maustamatonta jogurttia
Tuoreita marjoja
Mun kanssa täällä asuu yksi sali-hirmu, joka vetää maustamatonta rahkaa ja banaania varmasti enemmän kuin laki sallii. Mä olen tottunut siihen, että rahkaa kuskataan kilokaupalla kotiin ja sama reissu tehdään useamman kerran viikossa. Jossain vaiheessa mä aloin käyttämään Steviaa makeutuksessa ja normaali sokeri on jäänyt ihan taka-alalle kuluneiden kuukausien aikana – onhan se nyt luonnollisempi ja kaloriton vaihtoehto. No nyt yhdellä kauppareissulla mukaan tarttui maustamaton jogurtti, ihan vaan niin kokeilu mielessä. Siitähän tuli aivan super hyvät iltapalat ja pirtelöt, ja tykästyin sen sokerittomuuteen ihan kokonaan. Hampaatkin varmasti kiittää, ja poikaystävälle menee samat herkut mitä itse syön!
No toinen mihin mä tykästyin oli nimittäin Chia-siemenet, jotka on energiarikasta superfoodia. Orgaanista, kuiturikasta, paljon proteiinia, Omega 3, vitamiineja sekä mineraaleja. Siemenet on gluteenittomia ja kunnon energiapommeja, jos niin voi sanoa. Näitä suositellaan päivässä vaan 15grammaa, ja hyvähän siemenet olisi liottaa vedessä noin 10minuutin ajan ennen syömistä. Ne nimittäin turpoaa aika kunnolla. Mä monesti annankin niiden olla tuolla jogurtin seassa jonkin aikaa, jolloin tää turpoaminen tapahtuu siinä. Näitä siemeniä voi myös laittaa esimerkiksi vähän salaatin tai pirtelön sekaan, miten nyt ikinä haluaakaan.

P1010220-2

JÄLKIUUNILEIPÄ AVOKADOLLA JA MUNALLA
Jälkiuunileipää
Puolikas avokado yhtä leivänpuolikasta kohden
Kananmuna
Minitomaatteja
Aromisuolaa, chilimaustetta, pippuriseosta ja tuoreyrttiä (Basilikaa, rucolaa etc.)
Tämä leipä syntyi ihan vahingossa. Paistoin kananmunaa erillisen leivän päälle, ja toinen oli avocadoleipä. Laitoin ylijääneen kananmunan avocadoleivälle, eikä sen jälkeen ole näitä leipiä erikseen syöty. Hauskalta kuin se saattaa kuulostaakkin, niin mä olin aivan täysin peukalo keskellä kämmentä ensimmäistä kananmunaa paistaessani. Mä olen tehnyt vaikka mitä, mutta kananmunat on aina aiemmin maustanut isi. Rikoin keltuaisen, ja munan toisen puolen vielä ollessa nestemäinen maustoin sen aika reilulla kädellä. Ihan kunnolla siis chilimaustetta sekä pippuriseosta, ja aromisuolaa munaan vain ripaus. 
Aluksi leipä ihan vaan voidellaan ja päälle pilkotaan puolikas avokado. Tykkään aina tässä vaiheessa laittaa päälle pippuriseosta sekä aromisuolaa. Kokeilin kerran ilman, ja lopputulos oli aika mauton. No kuitenkin, päälle laitetaan molemmilta puolilta paistettu lämmin kananmuna, päälle pilkotaan tomaatti ja tuore yrtti – mitä nyt ikinä jääkaapista sattuukaan sillä kerralla löytymään – antaa musta kivan maun, kunhan sitä ei laita liikaa. On muuten yksinkertaisuudesta huolimatta hyvää leipää, kannattaa kokeilla!

P1010200-2

Onko teillä joitain lempparireseptejä aamu- tai iltapalalle?

15 Comments
 • Avatar
  Roosa
  Posted at 07:53h, 01 joulukuun Vastaa

  Namm, en malta odottaa että päästään maistamaan! Ja hei laita vaan sen vuohenjuustopastankin resepti joskus tänne niin saa senkin muistiin! :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 07:56h, 01 joulukuun Vastaa

  kiva postaus!

  P. S. "joka vetää maustamatonta rahkaa ja banaania varmasti enemmän kuin laki sallii". tähän saatoin samaistua hiukan liikaa. :-D

 • Avatar
  Essi
  Posted at 08:21h, 01 joulukuun Vastaa

  Oi miten hyvännäkösiä! Kiitos näistä, ruokareseptipostaukset on aina tervetulleita! Näistä saa niin paljon lisää vinkkejä varsinkin kun välillä tuntuu niiiiiin mahdottomalta keksiä mitään aamu-/iltapaloja…:-D

  essi-bltn.blogspot.fi

 • Avatar
  SARA
  Posted at 08:43h, 01 joulukuun Vastaa

  Nam,nää molemmat kuuluu munkin aamupalasuosikkeihin! Tosin itse laitan yleensä keitettyjä kananmunia kun en aamulla kiireessä ehdi paistamaan.:-D
  Mutta kiva postaus ja laita reseptejä vaan useamminkin jos sellaisia on!

  http://www.sarajhs.blogspot.fi

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 12:56h, 01 joulukuun Vastaa

  Mä käytän avokaadon päälle sitruunapippuria, kannattaa maistaa, se on jotenkin vähän "raikkaampi"! Maustamattoman jugurtin kanssa syön tällä hetkellä granaattiomenaa kun se on halpaa ja kausihedelmä ja myös marjoja, ihan älyttömän hyvä ja terveellinen vaihtoehto ja korvaa makeennälän tosi hyvin :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 13:02h, 01 joulukuun Vastaa

  Kivalta näyttää, mutta tiesitkö että chiasiemenet pitäis aina liottaa ennen käyttöä? Niistä muodostuu sellainen "hyytelö".

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 13:31h, 01 joulukuun Vastaa

  Eikä pidä. Tai voit jos haluat, ne voi nauttia ihan kummalla tavalla vaan

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 16:16h, 01 joulukuun Vastaa

  Oletko saanut chia-siemenet ja stevian yhteistyön kautta kun olet ne linkittänyt? Asiasta ei postauksessa ole kuitenkaan mitään mainintaa.

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 19:01h, 01 joulukuun Vastaa

  voitko tehä kotipostauksen, olis kiva lukea, kun snäpissa teiän koti näyttää niin ihanalta?:)

 • Avatar
  Salla
  Posted at 19:27h, 01 joulukuun Vastaa

  Chia-siemeniä ei sais oikeestaan nauttia "raakana", vaan ne tulis aina liottaa johonkin nesteeseen ennen syömistä. Siemenet saattaa nimittäin turvota mahassa jopa 27-kertaiseksi, ja jos vedät vaikka siemeniä ja vettä sekasin, ne saattaa juuttua vähän ikävästi kurkkuun :D

 • Avatar
  Jeannay
  Posted at 19:43h, 01 joulukuun Vastaa

  Oi mitä herkkua!♥

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:55h, 01 joulukuun Vastaa

  Silloin kun olit vaihdossa jenkeissä, minkä järjestön kautta menit?:)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:47h, 01 joulukuun Vastaa

  Maistuuko noi chia-siemenet miltään?

 • Avatar
  Riikka
  Posted at 16:28h, 02 joulukuun Vastaa

  Itseasiassa mä oon kuullut samaa, että Chia-siemenet kannattaa aina liottaa ennenkuin ne syö :-) Just ton mahassa turpoamisen takia. Chia-siementen on kuitenkin tarkoitus edistää vatsan ja suoliston terveyttä ja sujuvuutta, mutta niiden "väärin" syöminen saattaa aiheuttaa vatsakipuja.

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 19:59h, 03 joulukuun Vastaa

  Mun vakkari on turkkilainen jugurtti + persimon/banaani/marjoja/muromysliä/kookoshiutaleita ….
  Välillä kaikkea sekasin mitä kaapista löytyy, välillä vaikka pelkkää itsetehtyä hilloa mukaan, aina niin hyvää. Paras vaihtoehto on ehkä turk.jug.+viinirypäleet+muromysli jossa rusinoita+banaani, Ah ja nam!

Post A Comment