KAUNIISTI KOTIMAINEN KEVÄT

Yhteistyössä Kauppapuutarhaliitto ry

Kukat on kevään merkki. Mä en tiedä miten teistä, mutta mä voisin vaikka kokoajan pitää pöydillä kukkia. Ne on täällä vaaleessa ja aika mitättömässä sisustuksessa aivan ihana väripilkku! Nuorempana vielä kotikotona asuessa äiti ei suostunut mulle hommaamaan mitään muovikukkaa elävämpää, sillä jostain syystä mä sain kaikki jukkapalmut ja kastele kerran vuodessa-kasvit kuolemaan. Mä oon kuitenkin omaan kotiin muuttaessa vähän ryhdistäytynyt asian kanssa, ja aina pitää pientä vinkkiä heittää tolle poikaystävälle että kyllä mä niistä kukista tykkään, ja olishan ne ihan kiva piristys meidänkin keittiönpöydälle.
P2120270
Tulppaanit on musta aivan ihania kevätkukkia, ja itseasiassa nyt on parasta aikaa käynnissä tulppaanisesonki! Ehkä suurin este siinä, että ylipäätään kukkia löytyisi täältä meidän kämpän jokaisesta nurkasta on siinä, että ne tuppaa monesti olevan aika tyyristä lystiä. (sen hoidon ja veden antamisen lisäksi, heh) Reilustikkin suurin osa tulppaaneista on kotimaisia, ja kotimainen tulppaani on lähikukka. Tämä merkkaa sitä, ettei kukkaa kuljeteta pitkiä matkoja, ja se on siksi myös tuore! Jos mä sitä kierrättävää- ja luonto Saraa tuon vähän esille, niin lähikukat on myös hyviä kestävyydeltään sekä ekologisia. Tulppaanit on myös todella edullinen vaihtoehto muihin kukkiin verrattuna, ja niitä voi siis hommata ihan reilustikkin ilman, että kukkien takia meillä jouduttaisiin loppukuu syömään tonnikalaa ja makaroonia.
P2120262
P2090221
P2080195-2
P2120281
Yksi aika mukava juttu näissä kukissa on muuten se, että tulppaaneita saa ostettua melkein mistä vaan! Olen huomannut, että kaikilla pienillä lähikaupoillakin on tarjota tulppaaneita yhtä mukavasti kuin näillä isoilla ketjumarketeillakin. Tulppaanilajikkeita löytyy maailmasta yli 20 000, ja Suomi on maailman kärkikolmikossa tulppaanien kanssa. Niinkuin jo mainitsinkin, niin mulla ei oo nuorempana ollut juurikaan mitään kasveja hoidettavana. Lueskelin vähän tulppaanien hoito-ohjeita ja ainakin itselleni tuli yllätyksenä puolen tunnin liotusaika ennen kääreistä irrottamista. Liottamista tarvitaan nestejännityksen palautumiseen, sillä se antaa tukea varsille. Tässä ehkä onkin siis se syy miksi mun huone oli aina ihan kasviton, nimittäin eihän mulla aiemmin ole ollut mitään käryä miten kukkia pitäisi hoitaa. Täältä pystyy lukemaan lisää hoito-ohjeista, mutta nehän on just mukavan simppelit ainakin mulle näin kukkien hoitoa vielä harjoitellessa.
P2120285
P2120294
P2120315
P2120350

Tulppaanit on ainakin musta ihana piristys kevääseen, mitä mieltä te olette?

11 Comments
 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 17:07h, 12 helmikuun Vastaa

  Miks sulla on annikan tuolit?

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 02:35h, 13 helmikuun Vastaa

  Hei ihan oikeesti, tää sun blogi ei oo nykyään mitään muuta kun mainostusta. Kokoajan tyyliin jokainen postaus on sponsoroitu. Tuntuu vähän että se on ainoo syy tän blogin ylläpitämiseen. Saitko kenties tänkin niin käsikirjoitetun kukkashitti postauksen ansioista vuodeksi ilmaset tulppaanit?

 • Avatar
  Veera SP
  Posted at 21:30h, 13 helmikuun Vastaa

  Noi kyllä saa kämpän näyttämään niin kivalta ja sillee "raikkaalta"! Tosi nättejä :-)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 14:05h, 15 helmikuun Vastaa

  Nyt tuli hirvee hinku hankkii tulppaaneita.. Ehkä heti sit ku ystävänpäivän kukat nuupahtaa kokonaan! :D ja tekis ehkä itellekki hyvää vähä lukee noita hoito-ohjeita..

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 18:22h, 15 helmikuun Vastaa

  Pakko kommentoida tätä asiaa, että nykyjään kukkia saa kaikkialta. Yleensä markettikukat ovat 2. laatua kun taas kukkakaupoissa myytävät kukat ovat sitä kestävää ja parempaa laatua. Miettikää, kun ostatte marketti kukkia, niin viette kukkakauppiaan elannon. Ymmärtäähän sen jos hintaero on se 10€ mutta jos haluaa oikeasti laatukukkia, niin suosikaa kukkakauppoja :)

 • Avatar
  sara
  Posted at 23:34h, 15 helmikuun Vastaa

  Mun tuolit on :-)

 • Avatar
  sara
  Posted at 23:36h, 15 helmikuun Vastaa

  Heh hauska :-) Tää bloggaaminen on nykyään mun tapa elättää yksin asuminen, eli mun työ tällähetkellä. Kun tekstilistaa selailen niin viimeaikoina about 1/3 osa postauksista on ollut jollain lailla sponsoroituja, oli se sitten jotain vaatetta tai isompi yhteistyö. Ei tullut vuoden tulppaaneja, harmi!

 • Avatar
  sara
  Posted at 23:37h, 15 helmikuun Vastaa

  No niimpä! Tykkään itsekkin :-)

 • Avatar
  sara
  Posted at 23:38h, 15 helmikuun Vastaa

  Tulppaanit on kyllä ihania! Jotenkin tosi raikkaita ja just sellasia kevätkukkia :-)

 • Avatar
  sara
  Posted at 23:39h, 15 helmikuun Vastaa

  Saahan niitä kukkia just sieltä kukkakaupasta, mutta itse ainakin harvemmin lähden erikseen kukkaostoksille kun taas sitten ruokaostoksen lomassa voi marketista ottaa jonkun perus kimpun mukaansa :-)

 • Avatar
  Nea
  Posted at 12:03h, 16 helmikuun Vastaa

  Onko toi lipaston päällä oleva maljakko mistä? Tosi ihanan näkönen :)

Post A Comment