GREEN CURRY

26452313153_161b5ea4f5_oOlin maanantaina koulussa kun sisko ilmoitteli tulevansa Lahteen päin ja tekisin hänelle jotain ruokaa. Mulla oli kämppä aivan sotkuinen ja koulun jälkeen jo vähän muita suunnitelmia, mutta lupailin kokkailla vähän illemmalla meille vähän ruokaa valmiiksi. Kävin koulun jälkeen kaupassa, nappasin punaisella tarralla varustetun porsaan fileepihvipaketin mukaan ja kävin kotona heittämässä sen jääkaappiin. Mulla ei todellisuudessa ollut mitään halua mitä me illalla tultaisiin lopulta syömään. Mä en itse ole mikään suuri pihvien syöjä, sillä kokonaisen kanafileen tai porsaan ulkofileen syöminen nyt ylipäätään tuntuu musta jostain syystä todella raskaalta. Pihvit ei siis ollut vaihtoehto. Muistin jääkaapissa olevan tuoreen parsakaalin, kuiva-ainekaapissa olevan green curry-pussin, jonka olin pari päivää aiemmin ostanut kokeiluun, ja riisiäkin meillä oli onneksi kaapissa. Siivosin kämpän aivan yllätystahtiin, ja olin jo keittiössä ruoan kimpussa kun ovikello soi. Mä en aiemmin ole tehnyt tämänlaista ruokaa, ja käytössä nyt yleensä on ollut aivan normaali curry.

Aiemmin mulla oli idea jonkinlaisesta parsakaaliriisistä possukastikkeella, mutta lopulta idea kääntykin vähän päälaelleen kun tein sitruunariisiä possu-parsakaali-green curry-kastikkeella. Mulla ei ollut mitään käryä miten ruoka olisi pitänyt valmistaa oikeaoppisesti, mutta siitä tuli lopulta ihan mukiinmenevää ja mun oli pakko käydä keittiössä illan aikana muutaman kerran ottamassa pieniä maistiaisia kylmästä ruoasta.

Ensin laitetaan riisivesi kiehumaan ja riisit lisätään joukkoon. Samalla kannattaa myös kiehuttaa parsakaalivesi, pilkkoa parsakaali pienemmiksi palasiksi ja laittaa ne kypsymään. Parsakaalin kypsenemisaika tais olla jotain 5-7minuutin väliltä. Koska mä en ostanut mitään porsaan fileesuikaleita vaan -fileepihvejä, täyty mun suikaloida pihvit pienemmiksi. Possupihvien paistumisaika oli noin 2-3minuuttia/puoli, mutta suikaleita taisin pitää suunnilleen 5minuuttia pannulla kunnes ne oli kypsiä. Aika nopea ruoka siis tämäkin! Kun fileesuikaleet on paistunut lisätään pannulle 1,5dl ru0kakermaa, Lidlin green curry-maustepussi sekä ruokalusikallinen hunajaa. Joukkoon lisätään ripaus pippuria ja suolaa sekä keitetyt parsakaalit. Kun riisin vesi on haihtunut, joukkoon laitetaan ruokakermatölkistä loput, eli suunnilleen 0.5dl. Tykkään maustaa riisin sitruunalla, joten puristin puolikkaan sitruunan mehut riisin sekaan. Toisen puolen sitruunasta puristin kastikkeen sekaan. Tähän vaan lisukkeeksi raikas kesäinen salaatti ja tämäkin ruoka on aika äkkiä valmis! Syötiin kastiketta seuraavana päivänä lämmitettynä grillattujen bataattisuikaleiden kanssa, ja kastike sopi hyvin myös siihen ruokaan! 26452307413_608f831bd8_o

Kuvat:Annika Ollila


2 Comments
  • :)
    Posted at 10:51h, 20 toukokuun Vastaa

    Nää ruokapostaukset on tosi kivoja! Saa aina vinkkiä ruoanlaittoon! ☺️ Peukut ylös!

  • Ida
    Posted at 11:57h, 21 toukokuun Vastaa

    Oi namnam kuulostaa hyvälle! Näistä sun ruokapostauksista saa aina kivaa inspistä omaan ruuanlaittoon, kiitos 🙂

Post A Comment