VINKKEJÄ BLOGIN KÄVIJÄMÄÄRIEN KASVATTAMISEEN

img_9003img_9002img_9012Kirjoittelin teille muutama päivä sitten vähän hommasta ASUS Ambassadorina, ja siitä, mitä tämä homma pitää sisällään. Jos olette missanneet postauksen, niin voitte käydä lukemassa sen täältä. Mulla on siis tällä hetkellä ASUS ZenBook Flip kokeilussa, jonka käyttö alkaa tulemaan päivä päivältä sujuvammaksi. Mun hommaan kuuluu myös käydä loppuvuoden aikana muutamissa ASUS workshopeissa, joissa teemoina on esimerkiksi blogin kävijämäärän kasvattaminen SEO:n avulla, Googlen analytiikan hyödyntäminen bloggaamisessa, tai vaikka suunnitelmallinen sisästönluominen. Workshopeissa opitaan myös paremmiksi koneenkäyttäjiksi pienien niksien avulla, ja muutenkin ohjelma vaikuttaa todella mielenkiintoiselta.

Mulla on ollut Google Analytics käytössä, ja olen ihan innoissani yrittänyt seurailla siellä lukuja missä nyt mennään. No jos totta puhutaan, niin mä olen ollut sen kanssa ihan hukassa! Ensimmäinen workshop oli alkuviikosta, ja käytiin siellä paljon läpi erilaisia asioita. Monilla teistäkin on varmaan blogi ja kehitys on aina mielessä. Bloggaajan on tärkeä puskea itseään vähän oman mukavuusalueen ulkopuolelle, saada kokeilemalla selville mikä toimii, ja kehittyä niin kuvaajana, kirjoittajana sekä digitaalisen markkinoinnin osaajana. Analytiikan avulla saa helposti pidettyä kirjaa uusien asioiden toimivuudesta, sillä kunhan osaa katsoa oikein, niin sieltä löytyy todella paljon tietoa!

Mä olen aina pitänyt blogin kirjoittamisesta, mutta mulla blogin kehittäminen ja lukijamäärän kasvattaminen tietoisesti on jäänyt aika taka-alalle. Jopa blogitekstin otsikolla on tässä huomattava merkitys! Käytiin ensimmäisessä workshopissa Aki Ovaskan johdolla vähän bloggaajan kehitysaskeleita esimerkkejä seuraten. Pakko sanoa, että musta tuntuu hauskalta, että bloggaamisessa, joka on itsellä kasvanut tähän pisteeseen harrastuksen kautta, on joitain kaavoja, joiden kannalta hommaa kannattaa tehdä! Näistä kehitysaskelista mä olen yhtä noudattanut aiemmin, ja sitäkin vähän soveltavasti. Meillä kaikilla bloggaajilla on varmasti välillä niitä kausia, kun homma ei tunnu luistavan. Mä olen itse ottanut silloin aika lepsusti, sillä olen ajatellut, että pieni ajatusten nollaus toimisi siihen väliin. Kun uudet aiheet on vähissä, kannattaa ottaa tietty päivä, tai vaikka jopa viikko niin, että kirjaa mahdollisimman monta postausaihetta muutamien avainsanojen kanssa ylös. Jos blogi on aihealueelta laaja, on tämä silloin huomattavasti helpompaa. Myös somefokus, eli uusien postausten säännöllinen mainostaminen muissa sosiaalisen median kanavissa on tärkeää. Tätä mä olen aina noudattanut vähän niin ja näin, mutta jatkossa se pitäisi ottaa säännölliseksi tavaksi.

Niin kuin aiemmin jo analytiikasta puhuttiin, on sen seuraaminen kehityksen kannalta tärkeää. Google Analyticsistä saa periaatteessa irti mistä just sun blogin lukijat on kiinnostuneita, ja näin kehittäminen pääsee alkuunsa. Säännöllinen bloggaaminen oli varsinkin kesällä mun juttu, ja kirjoittelin kalenteriin aina ylös tulevan viikon postaussuunnitelmaa. Mä oon jo pidemmän ajan mennyt tietyllä kaavalla tämän postaamisen ja postausten rakentamisen kanssa, ja olen todennut sen todella hyväksi. Silloin on joku vähän patistamassa saamaan asiat hoidettua, kun järjestys ei voi muuttua. Jos vaan useamman viikon sisältökalenterin luominen on mahdollista, niin sitä kannattaa jokaisen ehdottomasti kokeilla!

Musta tuntuu että voisin höpötellä tästä aiheesta vaikka kuinka pitkään, mutta tässä yläpuolella tuntuu jo nyt olevan kunnon tekstihirviö. Niinkuin varmaan saattaa jo osata päättelemään, olin workshopista todella innoissani.  Workshopeja on tulossa jatkossa esimerkiksi maanantaina 24.10 ja maanantaina 28.11. Tarkat ajat tulee tietoon vasta myöhemmin, mutta jos on yhtään kiinnostunut, niin kannattaa hakea mukaan täältä! Hyödyllisiä bloggaamiseen liittyviä vinkkejä kannattaa käydä nappaamassa mukaan Next level of blogging with ASUS -blogista, jonka sisältö kasvaa tässä loppusyksystä tulevien workshoppien mittaan. Nää kävijämäärien kasvatukset on musta todella mielenkiintoisia, sillä mä olen ajatellut asioiden toimivan lähinnä oman blogin linkityksen kautta. Nyt pitää siis alkaa kiinnittämään huomiota asioihin, ja kattoa mihin suuntaan tästä lähdetään! img_8897img_9008-2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yhteistyössä: ASUS

indiedays-ja-brm-yhteislogo


3 Comments
 • Avatar
  Tiia
  Posted at 10:45h, 29 syyskuun Vastaa

  Vitsi olisi ollut kiva päästä tuonne itsekin näin kaukana asuvana ei vaan ollut mahdollisuutta, kiva kuitenkin kun postauksen välityksellä sai vähän hajua mistä siellä oli puhuttu :)

 • Avatar
  Jeannay
  Posted at 11:10h, 30 syyskuun Vastaa

  Tää oli tosi hyödyllinen ja mahtava postaus! Kiitos tästä :)

 • Avatar
  niin
  Posted at 13:48h, 30 syyskuun Vastaa

  muistappa merkitä sekä suorien että epäsuorien lainausten lähde selkeästi… :) ja myöskin se, että kyseessä on lainaus.

Post A Comment