#REALITYCHECK

Mulla on jo hetken vellonut päässä erilaiset asiat, joiden mä olen automaattisesti olettanut olevan aivan päivänselviä myös teillekkin tottakai. Esimerkiksi se, että mä olen ihminen ja mulla on myös niitä huonoja päiviä. On niitä päiviä, kun mä en millään jaksa nousta sängystä ja silmäpussitkin paistaa nätisti kilometrien päähän. On niitä päiviä, kun kilometrin pituinen to do-lista skipataan pitkillä päiväunilla, joiden jälkeen kärttyinen muija herää keskellä yötä hakemaan jääkaapista jotain ruokaa kurnivaan vatsaan. Mä olen viimeaikoina saanut pari kommenttia snapchatin puolella, kuinka mun elämää ihaillaan. Mä ite oon ihan mukiin menevä tyyppi vaikka itse sanonkin, mutta oon itseasiassa ihan yhtä mahtava kuin esimerkiksi jokaikinen teistä. Varsinkin kun viimeisen viikon on aika nätisti viettänyt päiviä kotihiirenä, on tässä tullut mietittyä asioita moneltakin kantilta. Täällä neljän seinän sisällä ajatukset hyppii aikalailla seinästä toiseen ja on tullut kaikki pienetkin katon pölypallot huomioitua. Siitä kaikesta huolimatta mä olen viettänyt ”ansaittua saikkua” ja ollut huolehtimatta asioista sen enempää.

img_9421 img_9433 Rakastan laittaa ruokaa ja asetella kaiken nätisti lautaselle, mutta mullakin on näitä päiviä. Ai että kun kuusi päivää vanha keitto maistuu nälkäiseen vatsaan hyvältä, mutta samalla tulee kirottua maailman epäkäytännöllisimpiä lautasia, lyhyitä jalkoja ja korkealla hyllyllä sijaitsevaa mikroa. Ei ole ensimmäinen tai toinenkaan kerta, kun lappaan lautasen täyteen, laitan mikroon, ja parin minuutin päästä kippaan lautasen tasaisten reunojen kautta kaiken liemen mun rinnuksille ottaessani lautasta innoissani eteeni ruokapöytään. Toisaalta pieni realitycheck tässä on myös se, että mä syön ihan tavallista ruokaa, just niin kuin jokainen teistäkin! Saan kommenttia siitä, että mun ruoat on aina niin fiinejä ja miten mulla riittää sellaiseen rahaa. No jos mä pärjään puolet viikosta lähes aamusta iltaan jauhelihakeitolla, jonka annoshinta lähenee enemmän 10 senttiä kuin 1 euroa, jää mulle niinä loppuina päivinä vähän varaa panostaakkin vaikka tuoreeseen kalaan. Vaikka välillä niitä fiinejä ruokia tulee jokaisena päivänä viikossa, tekee tämänkin tytön joskus ihan oikeasti mieli kuusi päivää jääkaapissa seisoneen jauhelihakeiton jämiä, no kidding!

Koska viikon astiat ja aterimet meni juuri astianpesukoneeseen ennen tätä pientä lepohetkeä ruoan parissa, ei mulla ollut voiveitseksi enää puhtaana muita vaihtoehtoja kuin juuresveitsi. No eipä sillä sen väliä leviäähän se margariini vaikka sormella tarvittaessa. Ja hei, mun ruokapöytä harvoin on täysin siisti ja puhtaana kaikesta roinasta ja romppeesta. Monesti kauppareissujen jälkeen kaikki huoneenlämmössä säilyvä jää nätisti ruokapöydälle esille, koska kuka niitä nyt kaappeihin jaksaa heti laittaa. Monesti siinä sit istun iltaa yksin tai kavereiden kanssa, syön pöydällä vielä pusseissa olevia hedelmiä tai mitä sieltä nyt ikinä löytyykään. Ruokapöytä on muuten mulle myös sellanen paikka, että jos joku on multa hukassa, niin mä etsin heti automaattisesti sieltä. Ai minkälainen romuläjä?img_9456 img_9477img_9522 No mites sit vaikka eteinen? Mä olen todella laiska heittämään lehtiä paperikeräykseen, ja tänne taloon tuodaan aina hemmetin paljon ilmaisjakelulehtiä. Ne saattaa lojua päivän jos toisenkin eteisessä, sillä helppohan niiden yli on kävellä. Myös ylipäätään roskien vieminen on mulle todella hankalaa, sillä kouluun lähden yleensä kiireessä, ja muulloin mä vaan unohdan. Vein heti tämän kuvan jälkeen kolme roskapussia takapihan roskikseen, ja keräsin noi lehdetkin. Joskus ei vaan jaksa, ja silloinkin asiat tehdään vasta kun on pakko.

Päiväpeitto löytyy, mutta harvoin mä näen vaivaa oikaista lakanoita ja levittää peittoa siihen kaiken päälle. Monesti myös aamusuihkun jälkeen jään sängyn reunalle tsekkailemaan snäppejä ja uusia viestejä, ja kun tulee aika pukea, jää pyyhe lojumaan sängylle. Kuvasta löytyy myös rypistynyt matto, eilisillan oloasu joka nätisti on heitetty sängyn viereen ryttyyn nukkumaan käydessä. Mun unilasina toimii muovinen sheikkeri, no miks ei? Se toimii tossakin käytössä todella hyvin, ja tilavuuskin on isompi kuin mun muissa laseissa. Kaiken kruunaa vielä mun pientäkin pienempi meikkipeili, joka on esillä aina kun ketään ei ole tulossa käymään. Peilin takunen paistaa nätisti ikkunasta pihalle, mutta mitä sitä turhaan pienistä peileistä tihrustamaan.

Tältä näyttää mun sänky ja makkari suurimman osan ajasta. Toisinaan lattialla on vieläkin enemmän vaatteita, sillä ne eksyy vain harvoin pyykkikorin keon koristeeksi. Olen asunut yksin abouttirallaa puolitoistakuukautta, ja pyykinpesukone on ollut sinä aikana päällä vain yhden käden sormilla laskettavan määrän. Esimerkiksi kotikuviin tämä kori koitettiin aina tyhjentää parhaan mukaan, ja onhan se nyt vähän jännä kun pyykkikori on noin täynnä vielä noin näkyvällä paikalla. Mä olen vaan todella innokas vaatteiden käytön lisäksi vaihtamaan lakanoita ja pyyhkeitä tiukkaan tahtiin. Sit kun mä pääsen vauhtiin, niin toi keko hupenee tosta äkkiä kerralla.img_9586 img_9554Asukuvat ei myöskään aina kerro totuutta! Mä saatan lähteä täältä kotoolta vaikka missä vermeissä näyttäen just niin kodittomalta kun vaan voi, ja jos mun tekee mieli heittää joogapökät jalkaan ja lähteä keskustaan kiertelemään kauppoja niin mähän lähden joogapökät jalassa keskustaan kiertelemään kauppoja. Näin vanhentuessa mulle on onneksi tullut normaaliksi lähteä kotiovesta ulos juuri niin hehkeänä kuin itseä kiinnostaa.

Huonoista ulkonäköpäivistä myös sen verran, että viimeaikoina niitä on ollut aivan laittoman paljon. E-pillereistä pidetyn tauon vuoksi mun naama on pientä näppyä ja finnejäkin on siellä täällä muutama. Se mun täydellinen iho jäi vaihtovuoteen ja kuluneeseen kesään, mutta eiköhän tästäkin vielä ponnistella ylöspäin.

Mä en halua antaa teille nyt sitä kuvaa että mä olen kunnon sika sikolätissä aina täällä kotona, mutta mulla on niitä täysin samoja ongelmia kuin monilla. Ihania kommentteja on aina super kiva saada, mutta joskus miettii, tajuaako ihmiset että täällä fiinien ruokakuvien, uusien ostostenesittelypostausten ja asukuvien takana on ihan normaali ihminen. Mulla on tavoitteena saada pieni pömppis pois kunhan vaan suurempi liikkuminen alkaa olla mulle mahdollista, tavoitteena on säästää rahaa samalla kun mä maksan vuokraa, vesilaskua, sähkölaskua ja ties mitä muita samalla pois. Haluan itse aina kirjoittaa täällä blogissa asiat niin rehellisesti kuin ne vaan on mitään hienostelematta, ja tässä tosiaan pieni #realitycheck teille.

Ette tiedäkkään kuinka ihana on kuulla että siellä ruudun toisella puolella on tyyppejä lukemassa mun höpötyksiä jo useampaa vuotta, ja toivottavasti on jatkossakin siitäkin huolimatta, että saitte just kuulla kuinka mun pyykkikasat on aivan valtavia, aina ei ole niin freshinä mitä blogikuvat saattaa antaa olettaa ja mikron kautta käynyttä keittoa lapetaan ruudun tällä puolella naamaan enemmän kuin mielellään.


19 Comments
 • Avatar
  Hanna
  Posted at 09:35h, 14 lokakuun Vastaa

  Voi, sä oot kyllä niin yks mun lemppari-bloggaajista! Sä vaikutat ihmisenä niin ihanalta, mut silti ihan tavalliselta. Tsemppiä syksyyn, pysy just tollasena! ❤

 • Avatar
  Roosa
  Posted at 09:39h, 14 lokakuun Vastaa

  Ihanan erilainen postaus! En oo tällästa nähny ennen muilla bloggaajilla. Ite ainakin ymmärrän, että bloggaajat ovat aivan tavallisia ihmisiä, mut varmaan varsinkin vähän nuoremmat seuraajat saavat helposti väärän kuvan :/

 • Avatar
  Sara
  Posted at 09:58h, 14 lokakuun Vastaa

  Oon seurannu sun blogia jo monen vuoden ajan, ja välillä mulla on tullut susta semmonen vähän negatiivinen kuva luonteellisesti, vaikka ulkonäöltä ja tyyliltä oonkin aina tavallaan ihaillut sua. Nyt kumminkin taas luettuani tätä tekstiä, sain

 • Avatar
  Sonja Tuulia K
  Posted at 10:01h, 14 lokakuun Vastaa

  Useamman vuoden oon sun blogias jo seuraillu ja liian harvoin tulee laitettua kommenttia, mutta nyt oli pakko. Bloggaajien elämät vaikuttaa välillä vähän liiankin täydellisistä ja on niin ihana lukee tällästä ei niin täydellistä postausta. Itsekin jätän blogistani usein ne huonommat jutut pois, vaikka yleensä ne tekee ihmisistä ihmisiä. Ei kenenkään elämä oo täydellistä. Tosi kiva postaus siis! Mutta heii, pakko vielä sanoo, että sun blogis on ihan mielettömän ihana ja yks mun lemppareista! :)

 • Avatar
  Sanni
  Posted at 10:04h, 14 lokakuun Vastaa

  Oon seurannu sun blogia jo monen vuoden ajan, ja välillä mulla on tullut susta semmonen vähän negatiivinen kuva luonteellisesti, vaikka ulkonäöltä ja tyyliltä oonkin aina tavallaan ihaillut sua. Nyt kumminkin taas luettuani tätä tekstiä, sain muokattua sitä ajatusta positiiviseksi ja tuli jotenkin parempi fiilis sun blogin suhteen. Vaikutat kyllä tosi mukavalta ja symppikseltä tyypiltä. :) Kivaa viikkoa sulle, uusien postauksien toivossa!

  (Sori jos kommentti tuli monta kertaa, en tiiä mitä tää hommaa, kun näyttää että oisin lähettäny monta kommenttia)

 • Avatar
  kiasa
  Posted at 10:11h, 14 lokakuun Vastaa

  En tiedä Lahden vuokrahintoja mutta eikö yksiössä olisi halvempi asua ja rahaakin säästyisi?

  • Avatar
   Elli
   Posted at 13:58h, 14 lokakuun Vastaa

   Olisihan se varmasti halvempaa, mutta voihan olla että saralla on esim. määräaikainen vuokrasopimus, minkä takia ei edes voi tällä hetkellä muuttaa minnekään. Ja ainakin omasta mielestäni uuden asunnon metsästys ja muuttaminen on niin rankkaa, että ei sitä kovin helposti tai usein jaksa tehdä!

 • Avatar
  eeva
  Posted at 10:33h, 14 lokakuun Vastaa

  Just ihanaa et jotkut voi raottaa myös normielämää blogin puolelle. Ittee ainaki höllii tämmöset postaukset paljon enemmän, kuin ne loppuusa myöte hiotut aamupala-asettelut ja tulppaanit! :D

 • Avatar
  Sannukka
  Posted at 10:44h, 14 lokakuun Vastaa

  Aivan huikee postaus! Samaistun niin moneen juttuun, kiitos tästä piristyksestä! Ja blogista ylipäätänsä, oot tosi inspiroiva ja vaikutat just niin mahtavalta tyypiltä :)

 • Avatar
  Janette
  Posted at 10:49h, 14 lokakuun Vastaa

  Moikka! Ihanan aito ja rehellinen postaus. Monet bloggarit on tehny viimeaikoina ”olen vain ihminen” tyylisiä postsuksia, mutta musta sun teksti meni vielä askeleen edelle ja pisteet siitä. Välillä lukijanakin on kiva saada muistutus siitä että asiat ei ole sina niin mustavalkoisia kuin postauksissa välillä annetaan ymmärtää Mahtavaa syksyn jatkoa ja pidä kiinni tästä rehellisestä ja rempseästä asenteesta!

 • Avatar
  Maria
  Posted at 11:17h, 14 lokakuun Vastaa

  Just go with the flow, ehkä tää postaus oli hyvä herätys niille, jotka kuvittelee bloggaajista vaan sitä kiiltokuvaa esille!

  Ja btw jokaisen naama kukkii jossain vaiheessa e-pillereiden lopetuksen jälkeen, ne pillerit kuitenki sekottaa niin paljon sun kehon omaa hormonitoimintaa ja tottuvat siihen sekotukseen, että kun et sitä myrkkyä sinne syötäkään, niin automaattisesti näppyä tulee :) kutsuttaisiinko vaikka hormoninäppylöiksi.

  Tästä syystä en itse niitä ole ikinä syönyt enkä syökään, suurempi riski terveydelle ne, kun porkkanaan tukehtuminen :(

  Ja muuten ihana toi takki! Mistä ihmeeestä oot löytäny valkosena :o oon yrittäny ettiä, mutta ei..

 • Avatar
  Sofia
  Posted at 16:03h, 14 lokakuun Vastaa

  Tää oli kyllä jotenki iha tosi kiva postaus! Jotenki tuntuu et viimeaikoina blogit ei oo enää ollu nii aitoja ku mitä ne ennen oli, niin tässä oli jotain sitä aitoutta :-D

 • Avatar
  Maija Viola
  Posted at 16:22h, 14 lokakuun Vastaa

  Oi sika hauska postaus! Jotenkin kuviin osataan aina ikuistaa ne hienot hetket ja kauniit kasvot, mutta sit just kun bloggaajia näkee tulevan vastaan, niin todellisuudessa ne on ihan samanlaisia kuin kaikki muutkin! Se, että on saanut äidiltä perintönä kauniin hymyn, ei tee bloggaajasta mitenkään parempaa ihmistä! Ihana postaus ja kiva, että toit esiin sen et oot niin ”jalat maassa” -tyyppi. <3

 • Avatar
  Piia
  Posted at 16:27h, 14 lokakuun Vastaa

  Voi että, kun tää postaus vaan jotenkin iski ja kovaa! Se just kun bloggaajat on ihan tavallisia ihmisiä siinä missä muutkin on, sitä ei vain aina tajuta. Oot just huippu tyyppi ja bloggaajana just sellaisena, kun oot :)
  Sun blogia on tullut seurattua niin kauan kuin vaan jaksan muistaa ja aion lukijalistalla pysyä vielä kauan. Mukavaa viikonloppua sulle :)

 • Avatar
  Aino
  Posted at 19:36h, 14 lokakuun Vastaa

  Oon seurannu sua ja sun blogia ties kuinka monta vuotta, mut ikinä uskaltanu kommentoida mitää, vaikka kovasti tykkäänkin sun blogista!! :) Nyt oli vaan ihan pakko, koska ah ihanaa, kun joku osaa vaa olla niiiin rehellinen. Kaikesta siitä ”glamourista” huolimatta säkin oot vaa iha tavis ihminen. Varsinkin nuoremmille seuraajille aikasta hyvää esimerkkiä tämmöinen avautuminen. Arvostan, jatka samaan malliin ja tsemppiä abivuodelle, muista kuitenkin nauttia vielä lukioajasta, se menee äkkiä ohi! :D

 • Avatar
  Juulia
  Posted at 19:42h, 14 lokakuun Vastaa

  Aivan mahtava postaus! You go girl!

 • Avatar
  Essiel
  Posted at 20:18h, 14 lokakuun Vastaa

  Mahtava postaus!! Sitä todella välillä miettii, että oonko ainut kenellä toimii ilmaisjakelut eteisen mattona ja sängyssä tehdään kaikki niin meikkaamisesta ruokailuun, ja siltähän se sänky sit myös näyttää..:D

 • Avatar
  emma
  Posted at 22:49h, 14 lokakuun Vastaa

  kiva postaus:)

 • Avatar
  rosetta
  Posted at 16:32h, 17 lokakuun Vastaa

Post A Comment