6X SELF TAN-VINKKIÄ

Mä olen aina pitänyt ruskettunutta vartaloa kauniimpana ja tällaisen valkoihoisen on todella hankala saada kaunista päivetystä jopa keskellä kesää. Vuosien varrella on tullut kokeiltua vaikka mitä itseruskettavamerkkejä. Aina niissä on tuntunut olevan jotain vikoja – väri, haju, hinta, you name it. Ehkä valkoista ihoa kamalampi on tosiaan läikykäs ja oranssi iho tunkkaisen hajuisena. Noi self tanit kun ei yleensä tuppaa tuoksumaan kukkasilta. Monesti laadusta saa maksaa itsensä kipeäksi ja siinä kohtaa täytyy opiskelijan vetää kukkaron nyörejä tiukemmalle ja tyytyä kalpeaan kuontaloon.

Niin kuin mä mainitsin, on tässä tullut kokeiltua vaikka mitä tuotteita päivettävistä voiteista eri koostumuksen omaaviin itseruskettaviin. Yhdessä vaiheessa mun lempivaahdon myynti loppui kivijalkakaupoista enkä jaksanut vaivautua etsimään korvaavaa tuotetta. No mutta, viime syksynä mun uudet luottotuotteet ilmesty nenän eteen aikalailla sattumalta. Sokos-tavarataloissa 7.90€ hintaiset purkit houkutteli kokeilemaan, vaikka en kyseisestä merkistä ollut koskaan aiemmin kuullut. Valikoima oli ihanan laajaa, sillä eri tummuusvaihtoehtojen lisäksi löytyi myös kylmän sävyistä, lämpöisen sävyistä, pikaruskettajaa, erilaisia voiteita, ja merkillä taisi olla näiden lisäksi myös rusketuksen ylläpitoon käytettäviä tuotteita.

Olen saanut paljon kyselyitä mun rusketuksesta kuluneiden kuukausien aikana ja usein rusketusta kehutaan todella luonnolliseksi. Sitähän se tosiaan on, jos ei ihan yli vedä. Mun iho on niin valkoinen, että tunnin pikaruskettaja medium-sävyssä antaa jo nätin päivityksen. Näitä tuotteita on tullut hehkutettua niin tutuille kuin tuntemattomillekkin!IMG_8379

-Tuotevinkkauksena tulee tällä kertaa Sunkissed-merkin itseruskettavat. Mä olen itse käyttänyt lähinnä näitä kolmea ja pakko myöntää, että näistäkin on jo kerennyt löytymään se lemppari sekä ei-niin-lemppari. Eniten mulla on varmaan käytössä tunnin itseruskettava sävyssä Medium. Mä tykkään tämän koostumuksesta todella paljon, sillä se ei ole tätä normaalia vaahtoa, kuin esimerkiksi kuvassa näkyvä Dark-vaahto. Pikaruskettaja on painepakkauksessa ja koostumus on aika täyteläinen ja pehmeä. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos ei ole täysin varma mitä siltä itseruskettavalta oikein haluaa. Kaikissa näissä on karttaväri, joka pestään pois rusketuksen ollessa valmis. Karttavärin avulla nähdään, että ruskettavaa on levitetty kaikkialle.

Dark-vaahto on mun seuraava lemppari ja sitä levittelen 60minuutin rusketuksen jälkeisenä iltana, jos tummempi väri on hakusessa. Näissä ei ole vaihtoehtoa kylmä ja lämpösen sävyn välillä, mutta tämä ei siltikään ole oranssi. Pisteet siis tälle!

Viimeisenä mulla on cool tones-geeli. Tämä on viimeisenä listalla koostumuksen vuoksi. Mä en ole innostunut geeliruskettavista, sillä niiden levitys tuntuu vaahtojen jälkeen todella vaivalloiselta. Toki levitys onnistuu, jos siihen vaan käyttää 10-15minuuttia vaahtoruskettavia enemmän aikaa. Näissä hyvää on juurikin sävyn valinta. Aitojen rusketusten sävy riippuu myös ihosta. Joillain rusketus on nätin kultainen, kun toisilla taas harmahtava. Nämä on tarkoitettu juurikin eri sävyisille ihoille, jotta rusketuksesta saadaan luonnollinen. Lopputulos tälläkin on ihan super, ainoa miinus on vaan levityksen pidempi kesto.

Sunkissedin itseruskettavat ei ole niin tunkkaisen hajuisia kuin monet muut kokeillut merkit ja annan kaikki suositukset näille!IMG_8341 IMG_2789-2

-Itseruskettavien ”pohjustus” ja ylläpito on kaiken A ja O. On tärkeää kuoria ja rasvata ihoa, jotta rusketus säilyy nättinä iholla. Kuorin ihoa säännöllisesi Organic Shopin mango&sugar body scrubilla. Samalla ihosta tulee paljon pehmeämpi ja kosteutettu. Toinen vaihtoehto on ottaa normaalisti keittiökäytössä oleva puhdas karhunkieli tähän hommaan avuksi. Karhean pinnan vuoksi kuorinta onnistuu todella hyvin suihkussa tälläkin. Varsinkin kuivaan ihoon kiinni jäänyt rusketus on helppo hinkata tasaiseksi karhunkielellä, kunhan suihkun jälkeen muistaa rasvata hyvin nämä kohdat.

Ennen itseruskettavan levitystä pitää välttää öljyä sisältäviä tuotteita (huom. myös suihkusaippua!), jotta ruskettava levittyy hyvin iholle. Tämä pohjustustyö kuorinnasta kosteutukseen kannattaa kuitenkin tehdä, sillä läikykäs päivetys ei näytä nätiltä toivottavasti kenenkään mielestä. Kun karttaväri on pesty pois, kosteutan mä ihon ihoöljyllä tai kosteuttavalla vartalovoiteella.

-Itseruskettavien levitykseen kannattaa myös panostaa. Levityskinnas on oikeastaan pakollinen väline ja 5€ investointi verrattuna mustiin kämmeniin on todella pieni. Sunkissedillä on myös näitä levityskintaita, mutta näitä taitaa olla saatavilla vähän kaikkialla missä itseruskettavia myydäänkään. Toinen levitykseen liittyvä vinkki on Body BeautyBlender! Levitän ruskettavaa myös kasvoille, ja kintaan avulla se on todella kömpelöä. Kokeilin BeautyBlenderiä ja se sopii tähän hommaan täydellisesti. Vedessä turvotetulla bb:llä saa todella nättiä ja tarkkaa jälkeä kasvoille ja kaulalle. Tätä kannattaa käyttää myös esimerkiksi sormille apuna. Itseruskettavan huomaa helpoiten monesti läikykkäistä ja suttuisista sormista, joten tykkään viimeistellä nämä kropan yksityiskohdat (sormet, varpaat, kasvot) BeautyBlenderin avulla.IMG_8363 IMG_8361


9 Comments
 • eevi
  Posted at 16:29h, 15 helmikuun Vastaa

  Hei kyssäri! Kuinka nopeasti peset itseruskettavan pois iholta levityksen jälkeen eli kuinka kauan annat ns. vaikuttaa?

  • saralovesyou
   Posted at 16:49h, 15 helmikuun Vastaa

   Ton pikaruskettavan pesen about tunnin jälkeen ja ton normaalin vaahdon about 5h. Laitan pikaruskettajaa aina kasvoillekkin, jottei se jää ”muhimaan” ja tukkimaan pidemmäksi aikaa muodostaen finnejä 🙂

 • Ano
  Posted at 16:58h, 15 helmikuun Vastaa

  Hei, kuinka kauan noi suunnilleen kestää iholla? Tai että lähteekö jo ekan parin pesun jälkeen pois, et joudutko usein lisäileen? 🙂

  • saralovesyou
   Posted at 17:08h, 15 helmikuun Vastaa

   Se riippuu ihan kuinka hyvin ihoa jaksaa kosteuttaa 🙂 Eli 2-5 päivää mitä nyt kokemuksesta voin sanoa!

 • Noora
  Posted at 07:14h, 16 helmikuun Vastaa

  Heips! 5 tuntia on aikas pitkä aika joten mitä yleensä puet vaikutuksen ajaksi päälle ja mitä teet sillä välin? Suttaako tuote kamalasti? Olen kuullut joidenkin antavan itseruskettavan olla yön yli ja huuhtelevan vartalon aamulla suihkussa pois.

 • Noorahanka
  Posted at 07:15h, 16 helmikuun Vastaa

  Heips! 5 tuntia on aikas pitkä aika joten mitä yleensä puet vaikutuksen ajaksi päälle ja mitä teet sillä välin? Suttaako tuote kamalasti? Olen kuullut joidenkin antavan itseruskettavan olla yön yli ja huuhtelevan vartalon aamulla suihkussa pois.

 • Selina
  Posted at 13:01h, 16 helmikuun Vastaa

  Miten levität pikaruskettajan kasvoille, millainen määrä ja käytkö yksityiskohtaisesti kaikki luomet, nenänpielet ym. läpi? Mulla sama ongelma, aina kalpea eikä kesäisinkään meinaa se rusketus tarttua mutta kaikki lompakolle sopineet ruskettavat olleet tähänasti oransseja sekä seuraavana päivänä saa herätä iho täynnä oransseja läikkiä..

 • Suvi
  Posted at 22:01h, 16 helmikuun Vastaa

  Kiitos vinkistä, täytyy testata kyseistä merkkiä. Laitatko kasvoihin samaa itseruskettavaa vai käytätkö jotain eri tuotetta?

  • saralovesyou
   Posted at 15:36h, 28 helmikuun Vastaa

   Tota 60min tuotetta laitan myös kasvoille!

Post A Comment