MITÄ HYVINVOINTI MERKITSEE MINULLE?

Tällaisena päättäväisenä ihmisenä on hassua, ettei mulla riitä into ja itsekuri itseni tsemppaamiseen salirintamalla. Mä olen luisteluharrastuksen loppumisesta asti miettinyt, että tälle kropalle pitäisi tehdä jotain. Tästäkin on siis jo suurinpiirtein 5vuotta. Nykyään vanhoja kuvia katsellessa miettii, mitä silloin on oikeen ajatellut? Vuosien harjoittelun tuloksena syntyneet lihakset ja timmi kroppa oli vielä silloin paikallaan, mutta nyt ne pitäisi kaivaa jostain vähän syvemmältä esiin. En ehkä näe omaa tilannetta ehkä niin akuuttina, että jaksaisin ottaa itseäni kunnolla niskasta kiinni. Näin mä ajattelin vielä puoli vuotta sitten. Loppukesästä muuttunut elämäntilanne antoi uusia ajatuksia ja uusia mahdollisuuksia. Ajattelin, että nyt on aika. Treenasin, yritin, mutta tähän päivään asti jatkuneet selkäkivut tuli pahoina tielle. Sairaalareissut säikäytti ja tämä treenaaminen loppui kuin seinään. Jo pelkkä kävely oli haastavaa mun mielelle, kun takaraivossa kokoajan mietti, että mitä jos se selkäkipu taas yllättää. Jalkojen toimintakyvyttömyys tuli monesti niin yhtäkkiä, että siihen oli kokoajan varautunut.

Tällä hetkellä kaikesta huolimatta mulla on salikortti, hellittäneet selkäkivut ja tiukempi ruokavalio. Mulla on se tsemppi, joka pakottaa salille laiskoinakin päivinä. Musta tuntuu, että elämä on aika tasapainossa tällä hetkellä. Meinaan sitä, että mun hyvinvointi on tällä hetkellä kunnossa monelta osalta. Mieltä ei paina enää niin moni asia, kun ne on saanut kalenteroitua ja hoidettua pois alta. Tässä on tajunnut, että hyvinvointi on paljon muutakin kuin aktiivista elämää, monipuolista ravintoa ja tarvittavaa unta. Hyvinvoiva ihminen viihtyy omassa kehossa ja omassa elämässä. Hän elää just sellasta elämää kuin haluaa, ylläpitää rakentavia ihmissuhteita, kuuntelee omia tunteita sekä järkeä ja no, on onnellinen. Tottakai fyysinen hyvinvointi on osallisena, mutta itse huomasin ainakin salitreenillä olevan vaan hetkellisen positiivisen vaikutuksen siinä vaiheessa, jos mieli oli muuten ”rikki”. Asioilla on tapana järjestyä ja huonoinakin hetkinä on tärkeää pitää se tasapaino elämän osa-alueiden välillä.

Tulosten huomaaminen on tottakai palkitsevaa, oli kyse sitten treenistä tai ravinnosta. On myös kiva oppia jotain uutta ja yrittää ymmärtää asioita paremmin. Esimerkiksi mun kauppareissut on nykyään täysin erilaisia kuin puoli vuotta sitten, sillä tiettyjen ruoka-aineiden ”haitallisuuden” ymmärtää nykyään paremmin. Mun ruokavalio ja jääkaapin sisältö on edelleen todella monipuolinen, mutta kuitenkin täynnä parempia vaihtoehtoja. Ruokavaliolla on kuitenkin suuri vaikutus lopputulokseen!

”Tässä on tajunnut, että hyvinvointi on paljon muutakin kuin aktiivista elämää, monipuolista ravintoa ja tarvittavaa unta.”

                                                                               Sweatshirt here* / Pants & Shoes here*                                       (adlinks)


Tags:
11 Comments
 • Laura
  Posted at 14:02h, 07 huhtikuun Vastaa

  Tulipas osuvaan ajankohtaan tää teksti! Itsellä sama tilanne, niin paljon kaikkea, että ei vaan kertakaikkiaan jaksa lähteä urheilemaan vaikka tietää sen olevan hyväksi ja tuovan vielä hyvää mieltäkin kaupan päälle. Ruokavaliosta puhumattakaan…Täytyy ryhdistäytyä asap!

 • Hanna
  Posted at 16:32h, 07 huhtikuun Vastaa

  Moikka!
  Olisiko sulla antaa vinkkejä terveelliseen ruokavalioon ja elämäntapaan ylipäätään ja jakaa esim. omaa ruokavaliota tms. 🙂

  • saralovesyou
   Posted at 16:37h, 07 huhtikuun Vastaa

   Ajattelin et voisin joskus kuvata mun päivän ruoat ja kertoo sit vähä enemmän myös yleisesti mun ruokavaliosta 🙂

 • HannaK.
  Posted at 17:30h, 07 huhtikuun Vastaa

  Minkä merkkiset noi trikoot on, onko Nike? Ei tarttis ihan hakuammunnalla ettiä tuolta nettikaupasta 🙂

  • saralovesyou
   Posted at 17:56h, 07 huhtikuun Vastaa

   Joo on!

 • Maria
  Posted at 08:18h, 08 huhtikuun Vastaa

  Täällä kans kiinnostais nähä esim sun päivän ruoat, että minkä tyyppinen sun ruokavalio on! 🙂

 • Emilia
  Posted at 08:37h, 09 huhtikuun Vastaa

  Moikka Sara! Aattelin kysyä sulta vinkkejä Salt Lake Cityn reissua varten, kun muistelin et sä olit siellä vaihdossa. Oon menossa parin viikon päästä joten olisko heittää jotain must visit paikkoja ja yleisesti mitä tekemistä sieltä löytyy! Kiitti jo valmiiks 🙂

  • saralovesyou
   Posted at 01:08h, 10 huhtikuun Vastaa

   Jos vaan on mahdollista niin kannattaa ehdottomasti käydä Salt Flatseilla! Gateway mall on myös kiva paikka shoppailuun, ja jos mahdollista niin päiväreissu Park Cityyn ja outlet mallseihin on aika huippu 🙂

 • R
  Posted at 14:27h, 09 huhtikuun Vastaa

  Moikka Sara! Vitsit voin samaistua tähän sun tekstiin. Mullakin selkä ja jalat oireilee ja on vaatinut äkillisen sairaalareissun ja pari isompaa leikkausta, joten todellakin tiiän mitä tarkotat tolla kun kokoajan on vähän varuillaan oman kroppansa kanssa. Ihana kuulla että oot löytäny kuitenkin motivaatiota ja sen oikeen tavan pitää huolta itestäs! 🙂 Kun kroppa pettää niin se on supertärkeetä.
  Vaikka ei tietenkään oo mukavaa kuulla että sulla on kipuja, on musta lohdullista kuulla et joku muu saman ikäinen tyde kamppailee samankaltasten ongelmien kanssa kun itse. En tiiä susta mutta mä oon ainakin ollut aika yksin tän kanssa.
  Kiitos että jaat näitä asioita täällä. Tsemppiä ja haleja sulle hirmuisesti ja ihanaa kevättä! 🙂 <3

  • saralovesyou
   Posted at 01:09h, 10 huhtikuun Vastaa

   Ihanaa kevättä sinnekin <3

 • Kisu
  Posted at 20:29h, 10 huhtikuun Vastaa

  Hassuu, et noin nuorella tulee tollaset rypyt suun ympärille! Kannattaa varmaan lopettaa tupakointi, noi nimittäin näkyy jo aika kauas 😀 ja jos et polta ni voi raukkaa, tätähän meno näytät nelikymppiseltä jo vuoden päästä

Post A Comment