MILLAINEN VOIMA KUVIEN KÄSITTELYLLÄ ON?

Mä olen jo useampaan kertaan kirjoitellut teille Asuksen kaupallisen yhteistyön pohjalta. Aiemmin on tullut juttua mm. bloggaajan päivän muodossa, mutta eiköhän oteta tälläkertaa syyniin kuvien muokkaus. Mulla on siis tällähetkellä käytössä ASUS ZenBook 3, joka kulkee mukana varsin näppärästi. Kätevän kevyestä ulkomuodosta huolimatta näyttö ei ole yhtään liian pieni kuvien muokkaukseen, johon käytän päivittäin paljon aikaa.

Kuvien muokkaus alkaa kuvien siirtämisestä koneelle. Siron ulkomuotonsa takia ZenBook 3sta puuttuu muistikortinlukija. Erillisenä lisäosana saa kuitenkin adapterin, jolla tiedostojen siirto onnistuu vaivattomasti. Itse käsittelyyn mä käytän Adobe Lightroomia, joka on aloittelijallekin super helppo. Lightroomissa perus ominaisuudet on nopeasti saatavilla. Muutama vuosi sitten käytin Pixelmatoria, mutta koin sen loppupeleissä Lightroomia hankalammaksi.

Jokaiselle muokkautuu ajan mittaan oma tapa muokata kuvia. Tyylejä kuvien käsittelyyn on lähes yhtä monta kuin niiden käsittelijöitä. Joku pitää valoisasta ja häivytetystä kuvasta, kun toinen tummemmasta ja kontrastisesta. Lightroomiin mä olen luonut erilaisia filttereitä eli presetejä, jotka antaa kuvalle peruspohjan. Mitään copy-paste hommaa tämä ei ole, sillä jokainen kuva vaatii erilaisia säätöjä. Yksinkertaisesti kuitenkin homma alkaa kuvan suoristamisella/rajaamisella, sen jälkeen päälle laitetaan filtteri ja lopuksi pientä loppusäätöä, eli valon lisäys/värien ja lämmön säätö/yksittäisten kohtien käsittely. Kun kuvia käsittelee osana työtä niin on tärkeää, että siihen on hyvä laite. Olen erityisesti tykännyt Asuksen näytöstä, jolla värit näkyy ihanan kirkkaina.

”Itse käsittelyyn mä käytän Adobe Lightroomia, joka on aloittelijallekin super helppo. ”

Jälkikäsittelyllä on suuri voima. Aina kannattaa kuitenkin kiinnittää huomioa kuvausasetuksiin. Mä kuvaan yleensä raw-kuvia, joille pystyy jälkikäteen tekemään enemmän säätöjä. Raakakuvat vie tottakai enemmän tilaa mutta on ehdottomasti sen arvoisia. Raakakuvista tulee vähän värittömiä ja harmahtavia, sillä värit lisätään jälkikäteen. Tekemällä oppii ja mullakin on vielä paljon harjoiteltavaa.

   Psst. Jos sä olet harkinnut uuden koneen ostamista, niin käynnissä on nyt hyvä cashback -tarjous. Kannattaa käydä kurkkaamassa täältä.


13 Comments
 • emilia
  Posted at 14:23h, 04 toukokuun Vastaa

  Oi, oletpa kaunis näissä kuvissa. Asiasta poiketen, mistä olet löytänyt ikkunalaudalla olevan kellon?

  • saralovesyou
   Posted at 14:30h, 04 toukokuun Vastaa

   Kiitos paljon! Se on Habitatista :-)

 • anna
  Posted at 15:16h, 04 toukokuun Vastaa

  asiasta myöskin poiketen, upeen näkönen toi sun kämppä! ihanan vaalea ja valoisa. innolla ootan että näkee vähän räpsyjä minkälaista sisustusta saat aikaseks :-)

  • saralovesyou
   Posted at 20:23h, 04 toukokuun Vastaa

   Kiitos paljon! Kuvia tulossa kunhan sisustusta saa vähän enemmän kuntoon ;-)

 • Nea
  Posted at 15:20h, 04 toukokuun Vastaa

  Moikka, voisitko joskus tehä erillisen postauksen vielä Lightroomin käytöstä ja näiden presettien tekemisestä, olis mielenkiintosta tietää enemmän niiden käytöstä!:) ps. mistä aiemman postauksen ekan kuvakollaasin aurinkolasit on!?<3

  • saralovesyou
   Posted at 20:24h, 04 toukokuun Vastaa

   En tiedä kuinka paljon osaan niissä jeesiä, mutta toki pistän idean korvan taakse :-) ne on zaran jätkien puolelta!

 • :)
  Posted at 18:17h, 04 toukokuun Vastaa

  Sulla on kyllä tyyliä kuvien, vaatteiden, sisustuksen jne. suhteen, mutta harmittaa että suurin osa postauksista on kaupallisia yhteistöitä… Ymmärrän kyllä, että sunkin pitää tienata elantosi, tietysti! :) Mutta näin lukijan näkökulmasta nää postaukset on tosi tylsiä. Olisi enemmän mielenkiintoa lukea sun blogia, jos olisi enemmän sun omaa ajatuksen virtaa, tekemisiä ja perusarkea. Kun näistä paistaa vaan läpi ”mainos”. Tietysti ymmärrän, että nää on jo ennalta sovittu. Kuitenkin jatkoa ajatellen toivoisin ehkä vähän vähemmän näin selkeitä pelkkiä yhteistyöpostauksia. Mutta muuten, jatka samaan malliin! :)

  • saralovesyou
   Posted at 20:26h, 04 toukokuun Vastaa

   Niinku jo sanoit, niin monet näistä on sovittu ennalta! Esimerkiksi viimekuulle niitä tuli yhtäkkiä monta, kun alkuvuonna meni paljon rauhallisemmin! Nyt kuitenki ku tässä on pelkkää aikaa keskittyä blogiin, ni kaikkea muutakin sisältöä on jatkossa tulossa tiheämpään tahtiin :-)

 • Aino
  Posted at 20:38h, 04 toukokuun Vastaa

  Oliko sulla tämä kone lukiossa? Miten pelitti? :)

  • saralovesyou
   Posted at 23:57h, 04 toukokuun Vastaa

   Mä käytin kaikissa aineissa ihan perinteistä kirjaa sekä vihkoa ja sähköiset kirjoituksetkin onnistuin välttämään. Mä kuitenkin veikkaan, että kaikin puolin olisi sopiva just koulussa. Kevyt ja tehokas :-)

 • Anna
  Posted at 23:14h, 04 toukokuun Vastaa

  Minkä merkkinen mekko sinulla on päällä tässä postauksessa? Haussa olisi juuri puuteripinkki pliseerattu mekko, joten kutkuttaisi tietää mistä tuollaisen saisi hankittua itsellekin!

  • saralovesyou
   Posted at 23:57h, 04 toukokuun Vastaa

   Kuvissa on BikBokin alemekko! Itse ostin pari viikkoa sitten Kampin liikkeestä :-)

 • hanna
  Posted at 17:21h, 06 toukokuun Vastaa

  Asukset on kyllä hyviä läppäreitä! Itelläni on tällä hetkellä Acerin kone, mutta nämä Zenbookit kiehtoo suuresti. Itse kuvaan myös rawia, olen kuvannut jo vuosia, sillä sen kanssa kuvanmuokkaamiseen on niin paljon enemmän mahdollisuuksia kuin valmiiksi pakatun jpegin kanssa. Itse käytän photaria kuvien muokkaamiseen, sillä joudun tekemään muutakin kuin perus kuvien säätöä ja rajausta :) Todella kivat kuvat on tässä postauksessa ja kuten sanoit, kaikki muokkaa eri tavalla ja omalla tyylillään!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

Post A Comment