TANKOPARSA – PROSCUITTO VINKKI

 Ruokakauppalempparin nimeäminen olisi mulle varmaankin helpompaa kuin vaatekauppalempparin. Lidl vie mun mielestä muut kaupat ihan 10-0. Laaja valikoima erilaisia tuotteita pieneen hintaan; mä tykkään! Kävin alkuviikosta iltapalaostoksilla ja siellä oli tankoparsanippuja super halvalla. Kauppareissun jälkeen sitä tankoparsaa oli jääkaapissa riittävästi iltapalalle, aamupalalle ja vaikka jokaisen viikon ruoan lisukkeeksi. No nyt kun parsan paras sesonki on menossa niin sitä kannattaakin syödä kaksin käsin. Aikamoinen terveyspommi nimittäin 😉 Tankoparsan, prosciuton ja aiolin yhdistelmää on syöty useasti tämän viikon aikana, joten ajattelin tulla vinkkaamaan tästä aamupalasta/välipalasta/iltapalasta teillekin.

TANKOPARSA-PROSCUITTO

10 Tankoparsaa
10 Prosciutto siivua
Suolaa, pippuria, aromisuolaa ja valkosipulihauhetta
Aiolia

Ensin tankoparsa kuoritaan ja niistä leikataan pari senttiä puumaista päätä pois. Parsat keitetään suolaisessa vedessä kypsiksi. En koskaan ole ottanut aikaa kauan tähän menee, mutta paksuudesta riippuen 2-5min. Pitää varoa keittämästä liikaa, jolloin koostumuksesta tulee todella vetinen. Kun parsat on kypsiä, kääritään niihin ilmakuivattua kinkkua päälle. Laita kokonaisuus hetkeksi kuumalle pannulle ja mausta. Näiden tekoon ei tosiaan mene kauaa ja ohje on helppo pahimmille rähmäkäpälillekin. Mä olen tykännyt nauttia näitä aiolin eli valkosipulimajoneesin kanssa, mutta vaihtoehtoisesti tähän voi kehitellä jonkun muun dipin.

Onko teillä jotain suosikkireseptejä parsalle? Antakaa tulla, nimittäin tankoparsaa on jääkaapissa vieläkin vaikka ja kuinka!


6 Comments
 • Nora
  Posted at 18:11h, 05 toukokuun Vastaa

  Valehtelematta helpoin ja paras pasta minkä mä olen kotona vääntänyt on tämä:
  https://www.k-ruoka.fi/reseptit/parmankinkku-parsapasta

  Tää sun reseptivinkki menee heti kokeiluun 🙂

 • Aino
  Posted at 23:26h, 06 toukokuun Vastaa

  Helpompi kun vaan kieräsee kinkut ympärille ja heittää uuniin! Puuvarren saa helposti pois kun taivuttaa parsaa, se katkeaa ite oikeasta kohasta 🙂

 • Nimetön
  Posted at 16:48h, 10 toukokuun Vastaa

  Miksi teet kiusaa ja vilauttelet vähä väliä jotai jätkää somessa mutta et kerro hänestä mitää/kerro avoimesti että saatat seurustella? Ei ole tarkotus olla kommentti ikävään sävyyn, ihmetyttää vaa miksi ei voi avoimesti kertoa mistä on kyse (paljastamatta liikaa itsestään)

  Vaikutat semmoselta herkältä ja hyvän tuuliselta – älä ikinä muutu. Hali <3

  • saralovesyou
   Posted at 11:44h, 11 toukokuun Vastaa

   Mä olen huomannut, ettei tollaset lopulta tee suhteelle ainakaan mitään hyvää. Musta on vähän harmi, etten pysty julkisesti ja avoimesti kertomaan ihmissuhteista ilman, että siitä koituu jonkinlaista harmia joko itselle tai tälle toiselle osapuolelle. Mikään ei vielä ole edes julkista tietoa, mutta silti olen lukenut ties minkälaista kommenttia hänestä ja meistä. Mua ei henkilökohtaisesti haittaa muhun kohdistuvat negatiiviset kommentit, mutta läheisiä yrittää aina ”suojella” noilta ajattelemattomien ihmisten kirjoituksilta. Ehkä mieli vielä jossain vaiheessa muuttuu, sillä mä haluaisin tottakai olla mahdollisimman avoin aina täällä blogin puolella. Toivottavasti ymmärrät 🙂 Haleja sinnekin!

   • Nimetön
    Posted at 16:35h, 11 toukokuun Vastaa

    Ihanan rehellinen kommentti. Ymmärrän ja toivottavasti myös muut tuolla foorumeilla yms antaisi sulle sitten sen rauhan tän asian suhteen, ku kerran sitä toivot. Heti vaa ajattelee pahinta, mikä tässä tapauksessa oli se että tahallaanko pitää kiusata pienillä pätkillä/kuvilla. MUTTA ymmärrän sua täysin ja kiva kun sai tänki asian puhuttua näin ”avoimesti” ilman sen enempää tiuskimista.

    Ihanaa alkavaa kesää sinulle ja toivottavasti rakkaus voittaa tällä kertaa <3

    • saralovesyou
     Posted at 10:53h, 15 toukokuun Vastaa

     <3

Post A Comment