PIETARIN TO DO – 8 VINKKIÄ MATKUSTAVALLE

Dress H&M / Shoes H&M / Jacket House of Brandon*/ Bag H&M

Mulle on tullut aika paljon kysymyksiä: mitä tehdä venäjällä? Matkoja meidän itänaapuriin on tullut tehtyä vuosien aikana kuusi, joten erilaisia asioita on tullut kokeiltua jonkin verran. Olin täällä vuosi sitten samoihin aikoihin edellisen kerran ja nyt oli pakko palata taas samoille kulmille. A1 venäjää lukeneena tehtiin luokkaretkiä koulussa, mutta ohjelma oli tottakai aika rajoitettua. Viimekerralla meillä oli ihan huippu reissu, ja mulla on tälläkin kertaa täällä sama reissukaveri; Liisa. Ajattelin listata tähän alle pienen Pietari to don, jotta näille suunnille matkustavat saisi jotain vinkkejä. Here you go!

Loft Project ETAGI on käymisen arvoinen mesta. Käytiin siellä eilen uudemman kerran ja paikka on muuttunut tässä vuosien aikana paljon siistimmäksi. Kyseessä on siis moderni taidekeskus kerrostalorakennuksessa, jossa on siistejä putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita eri kerroksissa. Ylimmässä kerroksessa on iso kattoterassi säkkituoleilla varustettuna ja täällä on monet viettämässä iltaa. Sisäänpääsy on tänne 100ruplaa eli muutaman euron – ei siis todellakaan paha. ETAGI sijaitsee n.500m kauppakeskus Galleriasta osoitteessa Ligovsky Ave, 74.

• Kunstkamera on varmasti oudoin museo, jossa mä olen koskaan käynyt! Mennään tänään sinne uudestaan virkistämään muistia ja katsomaan kaikkia hulluja juttuja. Tripsteriä lainaten; ”Pietari Suuren säätämän asetuksen nojalla Kunstkameraan oli  määrä toimittaa harvinaisia esineitä, anatomisia kokoelmia ja luonnonoikkuja, ja tästä 1700-luvun esineistöstä koostuu museon kuuluisa ”friiikkihuone”: näyttely on ennemminkin kuin eksaktin tieteellinen, mutta purkkeihin säilötyt siamilaiset kaksoset, kaksipäiset eläimet ja Pietari Suuren itse potilailtaan poistamat hampaat kiinnostavat vierailijoita vuodesta toiseen.”. Tää ei varmastikaan ole herkkähermoisten juttu, mutta muille jännä kokemus.

• Polkupyörätaksi normaalin taksin sijaan on kiva tapa nähdä paikkoja, eikä polkupyörätaksien hinnat ole täällä edes kovin korkeat. Viimevuonna mentiin sateisella kelillä Eremitaašin pihalta Galleria-kauppakeskukseen, saa nähdä ehditäänkö me tällaisen kyytiin tälläkin reissulla!

Kvartirka on keskellä Nevskyä sijaitseva ravintola, joka on sisustettu Neuvostoliittomaiseen tyyliin. Ruoka oli siellä perinteistä ja todella hyvää, tosin en ole syönyt Pietarissa vielä kertaakaan ”pahaa” ruokaa. Kaiken lisäksi ruoka on täällä aika halpaa, eli jos Pietari ei muuten kiinnosta, niin tänne kannattaa tulla vaikka ruokalomalle ;-D

• Roy Tattoo, jos joku kaipaa vähän villejä tilanteita reissuunsa ja haluaa ottaa tatuoinnin. Liisa teki vuosi sitten aika ison työn ottaessaan selvää Pietarissa sijaitsevista tatuointipaikoista ja päädyttiin lopulta kyseiseen mestaan. Menisin sinne mielelläni ottamaan vaikka jokaisen tatuoinnin tulevaisuudessa, tuli niin hyvää jälkeä. Tässä on kuitenkin ehkä hyvä, että venäjän kieli olisi jollain tavoin hallussa ;-)

• Pietarhovi, Iisakin kirkon näköalatorni ja Eremitaaši. Tarviiko näitä edes selitää mitenkään!

Täällä kannattaa vaan olla avoimin mielin eikä välittää sen kummemmin säästä. Ei ne sadepäivätkään reissua pilaa, sillä täällä on vaikka mitä näköalapaikkoja sun muita, joita voi kierrellä läpi.


3 Comments
 • Liv
  Posted at 22:22h, 18 kesäkuun Vastaa

  Love the white denim!

  Liv

  livforstyle.net

 • Milja
  Posted at 11:23h, 21 kesäkuun Vastaa

  Moikka!18 vuotias sisarukseni on lähdössä Pietariin kaverinsa kanssa kesän aikana. Eivät ole ennen käyneet Pietarissa, eivätkä myöskään hirveästi matkustaneet Suomen ulkopuolella. Vanhempani ovat hieman huolissaan, koska Venäjä kuulostaa pahalta heidän mielestään Oletteko te törmänneet vaaratilanteisiin tai johonkin epäilyttäviin paikkoihin tai onko jtn paikkoja mihin ei kannata mennä ?

  • saralovesyou
   Posted at 16:53h, 09 elokuun Vastaa

   Pietari oli musta todella mukava ja turvallinen kaupunki kunhan vaan pitää järjen matkassa :-) Meille ei osunut vaaratilanteita eteen, mutta oltiinkin mielummin liian varovaisia kuin huolimattomia. Ihanaa reissua sun siskolle!

Post A Comment