PARHAAT BATAATTIRANSKALAISET

 Lauantain lounaaksi syötiin bataattiranskalaisia ja lohta. Tämän oli tarkoitus olla eilisen iltapala, mutta päätettiin lähteä ulos illalliselle. Päädyttiin Via Tribunaliin pitsalle ja täältä lentää suuri suositus kyseiselle mestalle. Sofiankadulla sijaitseva rafla oli täynnä vielä puoli tuntia ennen sulkemista; muutama muukin oli ilmeisesti tietoisia heidän taivaallisista pitsoista!

Löysin hyvän reseptin bataattiranskalaisten valmistukseen ilman rasvakeitintä. Helppo, nopea ja hyvä lisuke lohimedaljongeille, joita mun on tehnyt mieli jo hetken aikaa. Tykkään syödä kalaa varsinkin kesäisin kun lämpimät päivät vie ison ruokahalun. Lohi on tarpeeksi kevyttä ja kaiken lisäksi kivan monipuolinen raaka-aine.

BATAATTIRANSKALAISET

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa bataatti ranskalaisiksi. Meille kahdelle riitti yksi pieni bataatti hyvin, mutta isomman nälän iskiessä määrät kannattaa tuplata! Laita bataattisuikaleet isoon kulhoon ja lisää joukkoon 1/2 tl mustapippuria, 1 tl suolaa ja 2rkl maissijauhoja. Sekoita hyvin ja lisää vielä 3 ruokalusikallista oliiviöljyä. Sekoita. Laita suikaleet uuninpellille leivinpaperin päälle ja paista keskitasolla 10minuuttia. Kääntele bataattiranskalaisia vähän ja laita uunin ylätasolle vielä 10 minuutiksi.

Maustoin lohimedaljongit suolalla, pippurilla, hunajalla, kevätsipulilla ja erilaisilla tuoreyrteillä. Tykkään antaa suolan imeytyä kalaan n.15minuutin ajan ennen paistamista. Käytin paistamiseen Lifen kaupallisen yhteistyön pohjalta saatua kookosöljyä. Helppo ja nopea lounas jota mä voisin valehtelematta syödä vaikka päivittäin.


6 Comments
 • Avatar
  Marianne
  Posted at 11:16h, 30 heinäkuun Vastaa

  NAM! Bataattiranskalaiset ovat niin herkullisia!
  Kiitos reseptin jakamisesta :) <3
  xx
  http://mariannelle.com

  • Avatar
   saralovesyou
   Posted at 19:25h, 30 heinäkuun Vastaa

   No niimpä, voisin syödä niitä vaikka jokaisen aterian lisukkeena :-D

 • Avatar
  miki
  Posted at 12:28h, 30 heinäkuun Vastaa

  I have to try it!!
  Miki xx

  http://littletasteofbeauty.blogspot.it

  • Avatar
   saralovesyou
   Posted at 19:25h, 30 heinäkuun Vastaa

   You must to try! It was sooooo good <3

 • Avatar
  Airi Hecht
  Posted at 10:58h, 03 elokuun Vastaa

  Hei. Mitä nuo dippikastikkeet ovat? Saisinko niiden reseptin? Kiitos etukäteen.

  • Avatar
   saralovesyou
   Posted at 11:26h, 03 elokuun Vastaa

   Toinen on ihan aiolia ja toisessa majoneesia, sinaappia, suolaa, pippuria, sokeria ja sitruunamehua :-)

Post A Comment