3 KUUKAUTTA, 45 NELIÖMETRIÄ – MITKÄ ON FIILIKSET?

Huomenta! Viimeiset vuorokaudet on tullut vietettyä Keski-Suomessa ja kuluneen yön nukuin järvellä veneessä. Täällä on ollut ihanan rauhallista, mutta pikkuhiljaa alkaa kaipaamaan kotiin.

3 asuttua kuukautta, 99 yötä, 45 hyödyllisesti käytettyä neliömetriä, 9 hengissä säilynyttä huonekasvia, 1 maailman paras sohva, 2 mielipiteitä herättävää mattoa, 1 vaatehuone, 2 isoa ikkunaa ilman kaihtimia,  6 pienkodinkonetta, 52 juomalasia,  24 ruokalautasta, 1 hävinnyt avain, 23 ovea,  3 kertaa muotoaan muuttanut sänky,  2 olohuoneen kattolamppua, 7 taulua, 1 kotivakuutus ja 2 tyytyväistä ja onnellista asukasta.

Välillä mietin edelleen meidän asunnon etsintärumbaa. Muistan, kuinka kerta toisensa jälkeen jouduttiin pettymään. Unelmien asunto, joka oli periaatteessa jo luvattu meille, annettiinkin jollekin toiselle. Olin jo irtisanonut kämppäni Lahdessa ja pieni paniikki alkoi iskeä päälle. Sopivia koteja löytyi, muttei oltu ainoita jotka niitä halusivat. Kämppä löytyi sattumalta ja mentiin asuntonäyttöön  tunnin varoitusajalla ilman, että oltiin nähty kuvia asunnosta sisältä. Bingo! Meillä kävi hyvä tuuri, löydettiin koti jossa rakastetaan asua ja kaikki palvelut on lähellä. Ollaan molemmat niin tyytyväisiä! Pidetään asunnosta hyvää huolta ja varmistetaan, että voidaan asua täällä vielä pidemmänkin ajan kuluttua. Kirjoittelin tänne jo useampi kuukausi sitten kaupallisesta yhteistyöstä LähiTapiola Vellamon kanssa, kun otin heiltä vakuutukset muun muassa mun asuntoon Lahdessa. Vakuutuspaketin siirto uuteen kotiin Helsingissä onnistui helposti yhdellä puhelinsoitolla ja näin vakuutin jokaisen neliön uudessa asunnossa.     Löysin mun vierelle todella tunarin ihmisen, ja tässä on seurailtu vieressä kun lautasia poksahtelee rikki hellan kuumilla levyillä ja puhelimen näyttöjä on käyty korjailemassa yksi jos toinenkin kerta. Mulla on kotivakuutuksen lisäksi jatkuva matkavakuutus, joka on ollut kätevä, eikä siitä ole tarvinnut huolehtia erikseen ennen matkan alkua. Pietarin reissu tuli aika yllättäen ja viisumin haku ei olisi voinut tapahtua päivääkään myöhemmin. Onneksi mulla oli kokoajan voimassa oleva matkavakuutus, sillä muuten matkaa olisi jouduttu siirtämään. Mulla oli aiemmin laaja-kotivakuutus, mutta vaihdoin sen parikymmentä euroa kalliimpaan loisto-vakuutukseen. Näin multa poistuu tietyistä tilanteista omavastuu ja vakuutus luonnollisesti kattaa enemmän.

Meidän pyykinpesukone matkusti aiemmin kylpyhuoneen toiselle puolelle lingotessaan. Se huvitti monia Instagramin puolella mutta aiheutti mulle harmaita hiuksia. Saatiin vihdoin kone pysymään paikallaan ja pyykkiä on tullut pestyä paljon. Ollaan pidetty hyvää huolta siitä, ettei kotoa lähdetä koneiden ollessa päällä ja vesihanat suljetaan aina pesuohjelman ollessa valmis. Tähän mennessä suuremmilta vahingoilta ollaan onneksi vältytty ja vakuutuksista on ollut apua (onneksi vain!!) puhelimia korjatessa.  Toivottavasti näiltä isommilta vahingoilta vältytään tulevaisuudessakin,  vaikka vakuutus onkin  aina varmuudenvuoksi turvaamassa.


10 Comments
 • Avatar
  Sara
  Posted at 14:13h, 07 elokuun Vastaa

  Kuinka eksyit Keuruulle? :-D

  • Avatar
   saralovesyou
   Posted at 16:48h, 09 elokuun Vastaa

   Oltiin poikaystävän sukujuhlissa ja mökkeilemässä :-)

 • Avatar
  Henna
  Posted at 15:27h, 07 elokuun Vastaa

  Noi sun tatuoinnit on ihanan siroja ja kauniita! Sopii hyvin sun ihoon :-)

  • Avatar
   saralovesyou
   Posted at 18:51h, 07 elokuun Vastaa

   Kiitos paljon! :-)

 • Avatar
  Tia
  Posted at 20:25h, 07 elokuun Vastaa

  Kuinka ihmeessä sulla noin paljon lautasia ja laseja? Xd

  • Avatar
   saralovesyou
   Posted at 20:32h, 07 elokuun Vastaa

   Mulla on 4 erilaista lautasta jokaista 6kpl :-D Yhdet on neliönmuotoiset, ostin ne ensin. Kyseiset lautaset ei kuitenkaan mene mikroon, joten ei kovin käytännölliset. Niiden takia mulla on 6kpl normaaleita pyöreitä lautasia mikroon. Sit kuppilautasia löytyy mikrokokosia, joihin ei kuitenkaan esimerkiks keitot mahdu muotoilun takia, joten sit löytyy myös isoja kuppilautasia, jotka ne ei sit mahdu mikroon :-D ei välttämättä ihan viimesen päälle ajateltu! Laseja löytyy niin punaviinilaseja, valkoviinilaseja, skumppalaseja, normaaleja juomalaseja, kahvimukeja vähintään se 6kpl lajiaan, joiden lisäksi baarimikkopoikaystävällä on muutama kappale aina erilaisia cosmopolitanlaseja, margaritalaseja, drinkkilaseja, oluttuoppeja yms mihin se sit drinkit täällä kotona valmistaa :-) Kyllä niitä on kertynyt!

 • Avatar
  iipa
  Posted at 21:00h, 07 elokuun Vastaa

  Asutteko vuokralla vai omistusasunnnossa? :-) Ihanan ja valoisan näköinen koti teillä.

  • Avatar
   saralovesyou
   Posted at 16:45h, 09 elokuun Vastaa

   Asutaan vielä vuokralla, omistusasunto olisi hyvä sit kun elämäntilanne vakiintuu tästä vielä vähän enemmän :-) Kiitos!

 • Avatar
  Moonika
  Posted at 18:43h, 09 elokuun Vastaa

  Onkos tästä asunnosta tullut minkäänlaista asunnonesittelyä? Semmonen ois kiva, varsinkin kun itse muutin äsken, joten inspiraatio ois paikallaan näin sisustusta ajatellen!
  Miten muuten ratkaisitte tuon pesukoneongelman? Meillä on sama ongelma, pyykkikone jyrää melkeen pytyn kumoon longotesssan..

  • Avatar
   saralovesyou
   Posted at 20:40h, 09 elokuun Vastaa

   Ei ole tullut vielä, sillä täällä on vielä muutama asia joita haluan muuttaa :-) Asuntoesittely on kuitenkin tulossa kunhan saan paikat vähän parempaan kuntoon! Laitettiin pienet vaahtomuovin palaset sinne jalkojen alle ja liikkuminen loppui kuin seinään :-D Tosi jännä, koska vaahtomuovipalanen on tosiaan sen alle 1cm paksuinen, mutta joku juttu siinä sit on että toimii!

Post A Comment