5 ASKELTA HYVINVOINTIIN

Vietin ihanan viikonlopun mökillä ja ajatukset pääsi taas hetkeksi lomalle. Mä salaa jo suunnittelin, että muutan seuraavaksi kesäksi väliaikaisesti mökkimaisemiin. Rakastan kaupunkielämää yli kaiken, mutta mua on purrut pieni mökkikärpänen. Luonnon helmaan on aina ihana mennä ja sieltä harmittaa lähteä takaisin. Päässä pyöri ajatuksia; palaakohan saunan puut vielä? Paistanko perunat ulkogrillissä vai keitänkö kattilassa? Missä kaikki itikat on kun ulkona tarkenee shortseilla? Tai pitäisiköhän keskeyttää mölkky-peli ja mennä katsomaan jos paljun vesi olisi tarpeeksi lämmintä. Mä tunsin voivani hyvin! Söin hyvin, nukuin hyvin ja mulla oli hyvä olla. Kaupallisessa yhteistyössä Lifen kanssa mä päätin kerätä asioita, joiden mä näen olevan tie hyvinvointiin.  1. Ole aktiivinen. Hyvinvointi on tottakai monen asian summa, mutta liikunnallinen aktiivisuus, omassa kropassa viihtyminen ja monipuolinen kehonhuolto on tottakai iso osa sitä. Mä tykkään todella paljon hyötyliikunnasta – etenkin täällä keskustassa on hyvä liikkua kävellen tai kaupunkipyörällä julkisten sijaan. Juokseminen ei edelleenkään ole mun juttu; kovasti mä olen kuitenkin yrittänyt sitä itselleni tyrkyttää. Mulla ei riitä kärsivällisyys juoksuun, ei sitten lainkaan. Kokeilen mielelläni vaikka jokaikistä urheilulajia löytääkseni just mulle sen mieluisimman, mutta siihen asti mä hyötyliikun (salitreenin lisäksi). Mun tarvoite urheilussa ei välttämättä ole kropan muokkaus, sillä mä olen ihan tyytyväinen mun vartaloon juuri tällaisena. Selkäongelmien palatessa yritän hakea urheilusta jonkinlaista apua vaivoihin ja vahvistaa tiettyjä lihaksia. Mä olen hyväksynyt sen, ettei tällä itsekurilla tästä tytöstä tule mitään bikini fitness-kisaajaa.

2. Think positive. Mieli on osa hyvinvointia ja negatiivisina päivinä mulla on  todella huono olla.  Nainen on naiselle susi, mutta se voi samalla olla myös suuri inspiraation lähde ja tukihenkilö, joka auttaa vaikeampien asioiden yli. On harmi, jos jollain on niin huono itsetunto, että ajaa muita ihmisiä alas tavoitellen itselleen parempaa oloa. Positiiviseen ajatteluun kannattaa kiinnittää huomioa – negatiivisuus voi tehdä hallaa sekä sulle että lähelläsi oleville.

3. Kapselit avuksi. Etenkin Suomessa asuvan saattaa olla hankala saada kaikkia mahdollisia vitamiineja ja tarvittavia mineraaleja luonnollisesti ruoasta. Lyhyen kesän ja pimeän talven aikana esimerkiksi D-vitamiinin saanti on aika heikkoa. D-vitamiini edistää kalsiumin normaalia imeytymistä ja hyödyntämistä, sekä normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä. Teen kalaruokia aina kun mahdollista, mutten kuitenkaan saa kahta kala-annosta viikossa syötyä. Omega-3 kalaöljykapselien monityydyttymättömät rasvahapot ovat koostumukseltaan parhaita mahdollisia rasvoja, ja niillä on monia terveysvaikutuksia. Kalaöljy vaikuttaa niin sydämeen kuin verisuoniin, mutta sillä on myös vaikutuksia ihon hyvinvointiin. ”Ylimääräisen” D-vitamiinin ja kalaöljykapselien lisäksi monivitamiinikapselit on tottakai tärkeitä.  Lifen valikoimasta mulla on 12 vitamiinin ja 8 mineraalin multi sport, vitamiini C+berries sekä näiden lisäksi magnesium-kapseleita  auttamaan palautumaan salitreenistä. Luonnonmukaiset lisäravinteet voi ottaa monipuolisenkin ruokavalion lisäksi ja Lifen osaavat asiakaspalvelijat neuvovat mielellään ja vastaavat kysymyksiin, mikäli jokin mietityttää. 🙂

4. Syö hyvin. Tähän ei tietenkään ole mitään tiettyä ohjetta. Monipuolinen ruokavalio säännöllisesti syötynä on kaiken a ja o. Ruokavaliolla ja tarpeellisella nesteytyksellä pääsee pitkälle ja niillä on molemmilla paljon vaikutuksia kehon hyvinvointiin. Mä olen huomannut riittävän veden juonnin vaikuttavan positiivisesti mun ihoon ja muutenkin kehon toimintaan. Pidän vesipulloa mukana aina kun vaan mahdollista – näin kynnys juoda vettä on matalampi. Oikeanlaisella ruokavaliolla jaksaa tottakai pidempään; siitä saa enemmän energiaa. Kokeile uusia ruokia, testaa ennestään tuntemattomia aineksia äläkä tuomitse ruokia liian aikaisin…been there done that!5. Ole onnellinen. Saattaa olla paljon pyydetty, mutta onnellisuudella on selvästi vaikutus ainakin mun omaan hyvinvointiin. Positiivinen ajattelutapa ja muutenkin turhan negatiivisuuden suodattaminen.  Tottakai fyysinen hyvinvointi on osallisena, mutta itse huomasin ainakin salitreenillä olevan vaan hetkellisen positiivisen vaikutuksen siinä vaiheessa, jos mieli oli muuten ”rikki”. Asioilla on tapana järjestyä ja huonoinakin hetkinä on tärkeää pitää se tasapaino elämän osa-alueiden välillä. On mun mielestä tärkeää, ettei rajota omia tekemisiään liikaa. Ei tarvitse tuntea huonoa omatuntoa jos salin sijaan  jää sohvalle katsomaan leffaa tai poikkeaa pikasafkalle hampurilaiselle. Itse tietää omat tarpeet paremmin kuin toinen, tärkeetä on vaan antaa itselle aikaa ja kuunnella omia tarpeita! 

Photos of me: Roosa Mononen

Viidellä teistä on nyt huippu mahdollisuus voittaa konsultaatio Lifen ammattilaisten kanssa. Tunnin kestävän konsultaation aikana sinulla on mahdollisuus keskustella Lifen osaavan henkilökunnan kanssa kaikista omaan terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista ja saada yksilöllisiä vinkkejä sekä tuotesuosituksia parempaan hyvinvointiin. Voittajalla on lisäksi konsultaation yhteydessä mahdollisuus saada -10% erikoisalennus kaikista tällä kerralla ostetuista tuotteista. Konsultaatio voidaan järjestää missä tahansa Life myymälässä Suomessa, mutta tarkka sijainti sovitaan arvonnan yhteydessä. Osallistu kommentoimalla postauksen alle viimeistään sunnuntai 20.9. Arvonnan säännöt löytyy täältä.


Tags:
34 Comments
 • Reetta
  Posted at 14:10h, 13 elokuun Vastaa

  Mä olisin super kiinnostunut kyseisestä konsultaatioajasta! Oon kamppaillut jo pidemmän aikaa maha- ja ruoansulatusvaivojen kanssa, joten ammattilaisen apu ei olisi pahitteeksi. 🙂

 • Heidi
  Posted at 14:21h, 13 elokuun Vastaa

  Kyllä tulisi konsultaatio tarpeeseen. Täällä kans yksi, joka tykkää hyötyliikkua, mutta esimerkiksi juoksu ei oikein innosta. 🙂 Niska-hartiaseutu ja alaselkä on kuitenkin pikku hiljaa alkanu vaivaamaan, joten liikkuminen on vaan pakko muistaa pitää osana arkea. Vitamiineja tulee päivittäin syötyä, mutta tollasesta konsultaatiosta saisi vielä varmasti enemmän vinkkejä, mitä kapseleita just mä tarviin!

 • Maria
  Posted at 14:22h, 13 elokuun Vastaa

  Ois kyllä mahtavaa voittaa! Paljon terveyteen kysymyksiä, mihin tuolla varmasti osattais vastata 🙂

 • Aino
  Posted at 14:46h, 13 elokuun Vastaa

  Konsultaatio olisi kyllä huippu! 🙂

 • Heidi
  Posted at 15:10h, 13 elokuun Vastaa

  Olisipa mielenkiintoista päästä juttelemaan konsultaatioon! Olisi hyödyllistä saada tietoa vitamiineista, joita itse tässä elämänvaiheessa kaipaisin ja tietystä myös saisi moniin mieltä askarruttaviin kysymyksiin vastauksen 🙂

 • Joanna
  Posted at 16:24h, 13 elokuun Vastaa

  Joku konsultaatio voisi olla kyllä ihan mielenkiintoinen!! Lisäravinteita kun löytyy nykyään niin moneen makuun, etten osaa kyllä yhtään sanoa, mitä just mun kannattaisi syödä ja mistä vois olla mulle hyötyä. Tähän asti oon D-vitamiinilla ja magnesiumilla pärjännyt, mutta ainakin tota kalanmaksaöljyä voisin kokeilla, kun ei sitä kalaa aina tule sitä yhtäkään kertaa viikossa popsittua :I

 • Janika
  Posted at 19:07h, 13 elokuun Vastaa

  Konsultaatioon ois kyllä mahtava päästä ja myös saada vähän vinkkejä oman hyvinvoinnin parantamiseen! 🙂

 • Ninni
  Posted at 19:24h, 13 elokuun Vastaa

  Konsultaatio olisi kyllä tarpeen, ei aina tiedä mitä keho tarvitsee itse =/

 • Iida
  Posted at 19:50h, 13 elokuun Vastaa

  Mua on paljon mietityttänyt suoliston kunto ja sen kunnon parantaminen, joten konsultaatio tulis kyllä sopivaan saumaan!

 • Roosa
  Posted at 20:09h, 13 elokuun Vastaa

  Tää olis mahtava näin kesän jälkeen! 🙂

 • Hemppe
  Posted at 20:18h, 13 elokuun Vastaa

  Konsultaatio tulisi kyllä ehdottomasti tarpeeseen, eli ehdottomasti olen mukana arvonnassa! 🙂

 • Jjenna
  Posted at 22:35h, 13 elokuun Vastaa

  Tää olisi kyllä huippu!

 • Emma
  Posted at 23:26h, 13 elokuun Vastaa

  Mulle kyllä kelpaisi konsultaatio varsinkin suoliston, mutta myös muutenkin yleisesti terveyden parantamisen kannalta 🙂

 • Sanni K
  Posted at 01:39h, 14 elokuun Vastaa

  Osallistun!

 • Rose
  Posted at 09:28h, 14 elokuun Vastaa

  Konsultaatio erityisesti näin kesän jälkeen olisi huippujuttu! 🙂

 • Amanda
  Posted at 10:04h, 14 elokuun Vastaa

  Tuollainen hetki ammattilaisen kanssa olisi kyllä enemmän kuin tarpeen. Ikinä arpaonni ei osu kohdalle, mutta jos se tällä kertaa suosisi 🙂

 • Hanna
  Posted at 10:12h, 14 elokuun Vastaa

  Minua kiinnostaa eniten D- vitamiinin käyttösuositukset ja suoliston hyvinvointi! Näistä olisi kiva keskustella konsultaatiossa 🙂

 • Henna
  Posted at 11:20h, 14 elokuun Vastaa

  Tollanen konsultaatio tulis kyllä tarpeeseen et sais just oikeet vitamiinit ja lisäravinteet itselle! 🙂 markkinoilla on niin paljon kaikkia erilaisia valmisteita että itse on vaikeaa löytää itselle sopivia!

 • A
  Posted at 11:53h, 14 elokuun Vastaa

  Sä et nykyään mitään muuta postaa kun yhteistyöpostauksia..luulin, että postaat jonkun kivan kotipostauksen=kotivakuutus mainos. Aattelin, että kerrot kivasta mökki vklp=life yhteistyö. Joku raja jookos ei näitä enää jaksa lukea.

  • saralovesyou
   Posted at 15:20h, 14 elokuun Vastaa

   Niin no se mökkivklp postaus on tulossa, tämän ideana oli juurinkin hyvinvointi jonka otsikosta voi myös päätellä. Harmi, ettet sä näe muita kuin yhteistöitä. Niitä muita mahtuu tänne joukkoon ihan yhtälailla 🙂

  • saralovesyou
   Posted at 15:24h, 14 elokuun Vastaa

   Mökkipostaus on tottakai vielä tulossa, mutta tämän ideana oli juurikin se hyvinvointi joka otsikostakin käy ilmi 🙂 harmi ettet näe välipostauksia joita joukkoon mahtuu yhtälailla vaan kiinnität huomion pelkkiin yhteistöihin.

 • Laura
  Posted at 11:56h, 14 elokuun Vastaa

  Kuulostaapa hyvältä tuollainen keskustelu ammattilaisen kanssa. Ehdottomasti osallistun! 🙂

 • mandi
  Posted at 12:08h, 14 elokuun Vastaa

  Oi tää voitto osuisi niiiiin hyvään saumaan!!
  Mulla on pitkittynyt stressi jonka vuoksi mun elimistö voi huonosti, ja olen jo pitkään miettinyt että millä mä saisin sen voimaan paremmin. Vaikka pyrin elämään kuinka terveellisesti, tuntuu ettei se riitä. Ois niin upeaa voittaa tää ja päästä keskustelemaan asiasta.

 • Henna
  Posted at 12:30h, 14 elokuun Vastaa

  Musta ois Superia päästä keskustelemaan ammattilaisen kanssa siitä, mitä lisäravinteita paljon liikkuva ja puhtaasti syövä ihminen oikeesti tarvii!

 • Nea
  Posted at 13:46h, 14 elokuun Vastaa

  Tämmönen konsultaatioaika ois ihan mahtava, koska koskaan kaupassa ei ite osaa/jaksa ottaa selvää mitä kaikkee oikeesti ite tarvis ja miten mikäkin aine toimii. 🙂

 • Jenna
  Posted at 14:31h, 14 elokuun Vastaa

  Vau! Olisi upeaa päästä juttelemaan ammattilaisen kanssa! Varsinkin näin syksyn tullen uutta motivaatio etsiskellen 🙂

 • Sanna
  Posted at 14:56h, 14 elokuun Vastaa

  Moikka,
  Olisi kiva kuulla enemmän terveellisistä elämäntavoista ja keskustella hyvinvoinnista 🙂

 • Minttu
  Posted at 16:23h, 14 elokuun Vastaa

  Hei, tää ois tosi kiva 🙂

 • Jenni
  Posted at 22:16h, 14 elokuun Vastaa

  Ai vitsi! Olia ihan mahtavaa! Sitä on itse niin pihalla tässä vitamiini- ja lisäravinneviidakossa 🙂

 • Salla-Maria
  Posted at 07:23h, 15 elokuun Vastaa

  Olisi hyödyllistä päästä juttelemaan ammattilaisen kans mm. siitä mitä lisäravinteita tarvisin aktiivisessa elämäntavassani.

 • Alina
  Posted at 08:23h, 15 elokuun Vastaa

  Mukana arvonnassa 🙂

 • Aiski
  Posted at 08:25h, 15 elokuun Vastaa

  Olen mukana arvonnassa! Tää olisi mielenkiintoinen ja tervetullut palkinto 🙂

 • RR
  Posted at 14:22h, 16 elokuun Vastaa

  Vau onpa mielenkiintoiselta kuulostava arvonta! Ehdottomasti mukana 🙂

 • Aristea
  Posted at 13:35h, 17 elokuun Vastaa

  Arvonnassa mukana! Olisi mahtavaa päästä juttelemaan ammattilaisen kanssa mm suolisto-ongelmistani(:

Post A Comment