ROKKAA OLEMALLA JUST SÄ

 

 Uusi viikko on hyvä aloittaa vähän painavemmalla asialla täällä blogin puolella. Kiusaaminen – se niin moneen muotoon jakautuva rasite on mukana monien meidän elämässä lapsesta aikuiseen. Usein kiusaaminen mielletään lasten ja nuorten jutuksi, mutta harmittavan moni joutuu kokemaan sitä vielä aikuisiälläkin. Kiusaamista vastaan perustetaan vuosittain erilaisia kampanjoita ympäri maan; tästäkin huolimatta kiusaamistapauksia kantautuu korvaan usein. Musta tuntuu, että monet mieltää kiusatut heikoiksi ”etkö sä nyt edes itseäsi pysty puolustamaan” ja monilla kiusaaminen taas tulee niin sanotusti vahingossa asiaa täysin tiedostamatta. Tämä on yksi niistä aiheista esimerkiksi yksinäisyyden ja rahaongelmien lomassa, joista puhutaan hieman häpeillen. Kiusaamista ja montaa muuta yhteiskuntaa ravistavaa vahvaa aihetta varten on suunniteltu näyttävä vaatemerkki; Boy Meets Girl. Kaupallisen yhteistyön myötä avaan paria brändiin pohjautuvaa aihetta hieman, joista mun mielstä pitäisi puhua vähän enemmän.

Etenkin nykypäivänä, kun internet ja sosiaalinen media on meille arkipäivää on kiusaaminen saanut aivan erilaiset mittasuhteet. Kiusaaminen saattaa tapahtua laitteiden välityksellä täysin huomaamatta ja onhan sen kautta helppo sanoa asioita, joita et toiselle sanoisi suoraan vasten kasvoja. Näin bloggaajana sitä on huomannut olevansa ihmisten sylkykuppi, silmätikku ja se lelu, jota riepotellaansomessa pahan mielen puuskan tullen. Jotkut mahdollisesti tajuaa julkisen blogin kirjoittajan aseman väärin; asiallinen kritiikki on eriasia kuin painon, pukeutumisen tai ylipäätään ulkonäön haukkuminen. Sääli, jos pahaa oloa täytyy purkaa tuntemattomiin ihmisiin. Kiusaamista voi tapahtua niin monella eri tavalla – kuka sen oikein enää edes osaa määrittää?

On harmi huomata, kuinka joillekkin oman aseman pönkittäminen vaatii toisen ihmisen lyttäämistä alas. Huonoa itsetuntoa voi harjoittaa paremmaksi terveillä tavoilla, eiks joo? Mä olen henkilökohtaisesti huomannut, että kaikkeen mitä mä teen, oli kyseessä sit ruokailutottumukset, ihmissuhteet, pukeutuminen, mielipiteet tai juurikin erilaiset blogitekstit, on jollain aina jotain sanottavaa. Kuluneiden 7 vuoden aikana mä olen osannut kasvattaa kuoren eikä mahdollisesti kiusaamisen ja haukkumisen puolelle kääntyneet kommentit enää hetkauta – mutta näin ei valitettavasti ole kaikkien kohdalla. Mä olen nähnyt kiusaamistapauksia läheltä ja näissä kiusattu on joutunut kohdeeksi juurikin pituuden ja ulkonäön vuoksi. Ihmiset osaa olla raakoja. Itsevarmuus on itsellä noussut yhdestä vähintään kahdeksaan ja samallailla pitäisi nousta myös jokaisella teillä.

Jos toinen ajattelee mun kenkien olevan rumat, ei mun tarvitse ajatella niin. Jos joku toinen ei pidä seksuaalivähemmistöistä, ei musta tarvitse kuoriutua homofoobikkoa. Mielipiteitä on niin monta kuin meitä, olishan se nyt hemmetin tylsää jos jokainen meistä vihaisi papuja, käyttäisi valkoisia converseja ja soittolistoilla olisi pelkkää pop-musiikkia. Se, että sua kiusataan tai lytätään alas ei tarkoita sitä, että sä tekisit jotain väärin. Se yleensä kertoo siitä, että kiusaajalla on joku, jonka vuoksi pahaa oloa puretaan muihin.

Boy Meets Girl-vaatemerkin takana on mun mielestä hieno tarina ja suunnittelijat on onnistuneet malliston luomisessa. Ei välttämättä ensimmäisenä tulisi mieleen juosta Prismaan vaateostoksille, mutta mulle lähetetyn paketin sisältö yllätti positiivisesti. Vaatteet tuli tosiaan myyntiin Prismoihin jo viimeviikon torstaina!

Älä anna ulkopuolisten tekijöiden vaikuttaa suhun ja ole just sä! You rock!


8 Comments
 • Michela
  Posted at 11:28h, 21 elokuun Vastaa

  Love your jacket so much!
  Miki x

  http://littletasteofbeauty.blogspot.it/

  • saralovesyou
   Posted at 17:40h, 21 elokuun Vastaa

   Thanks Michela!!

 • SofiaEmilia
  Posted at 12:08h, 21 elokuun Vastaa

  Täyttä asiaa joka sana!! Mun mielestä kiusaaminen on asia, josta pitäis puhua avoimemmin, eikä hävetä sitä yhtään. Se on nykyään arkipäivää, liian arkipäivää.

  Upeita kuvia susta Sara:)! Oon huomannut sun blogia muutamia vuosia lukeneena, kuinka oot kehittynyt tässä hommassa huomattavasti ja on ihanaa nähdä kuinka sulla on halua tehdä tätä hommaa. Liian harvoin tulee kommentoitua, vaikkakin jokaisen postauksen kyllä luen :)

  Superia alkanutta viikkoa <3!

  • saralovesyou
   Posted at 17:41h, 21 elokuun Vastaa

   Ihana kuulla että tykkäät olla edelleen mukana ja lukea juttuja! Kiitos paljon ja mahtavaa viikkoa myös sinne <3

 • Uhujdi
  Posted at 09:21h, 22 elokuun Vastaa

  Hei millä kameralla ja objektiivillä nää kuvat on otettu?
  Aivan ihanat.
  Mitä kameraa ite käytät noin muutenkin blogikuvieb kuvaamiseen?

  • saralovesyou
   Posted at 11:26h, 22 elokuun Vastaa

   Nää on otettu Canon 6D ja 85mm 1.8 objektiivilla :-) Normisti käytän joko tota yhdistelmää, tai mahdollisesti 50mm tai Tokina 16-28mm laajista. Toisena runkona mulla on Olympus OM-D E-M10 mark II joka on sit hyvä ottaa pieneen laukkuun mukaan :-)

 • Inka
  Posted at 09:40h, 22 elokuun Vastaa

  Pakko kehua kuinka tyylikkäitä kuvia. Tuo tausta on ihan älyttömän upea!
  Teksti on myös täyttä asiaa! Oon muutenkin tykännyt sun tyylistä kirjottaa ja tuoda asioita esille :)

  • saralovesyou
   Posted at 11:24h, 22 elokuun Vastaa

   Super, kiitos paljon! On jotain asioita mitä mun mielestä tuodaan liian vähän esille ja kiusaaminen on yks niistä. Ihana kuulla että tykkäät <3

Post A Comment