YHTEISTYÖT SAA NÄKEMÄÄN PUNAISTA

Yhteistyöt, pelkkä sana saa monet näkemään punaista. Tämä on aihe, josta voisi kirjoittaa vaikka metrin pituisen postauksen! Blogit, vlogit ja erilainen some on yleistynyt ja firmat on alkanut käyttää enemmän euroja mainostamiseen täällä mediassa. Tietyt kohderyhmät saa paremmin kiinni blogien myötä kuin esimerkiksi vanhanaikaisella sanomalehtimainoksella Helsingin Sanomien sivulla.

Vuosien aikana on törmännyt ties minkälaisiin yhteistyötarjouksiin; osa niistä on hyviä, osa huonoja. Kirjoitan blogia nykyään työkseni ja tämä on mahdollistanut vaikka mitä upeita juttuja. Mä olen kuitenkin sitä mieltä, että ne upeimmat jutut on vielä edessä päin! Kirjoitin aiemmin blogia koulun ohella ja etenkin lukio imi musta mehut aika äkkiä. Piti tasapainoitella kahden asian välillä ja toisinaan se tärkeämpi, eli tässä tapauksessa koulu meni blogin edelle. Kun edessä oli esseen kirjoitus ja blogipostauksen rustaus, jouduin yleensä priorisoimaan koulutyöt ensimmäiseksi. Blogin arkistoja tarkastellessa huomaa kuukausia, milloin blogille oli enemmän tai vähemmän aikaa. Näiden ”huonompien” kuukausien aikana  tein yhteistöitä samaan tahtiin kuin parempien kuukausien aikana. Jos teet enemmän yhteistöitä niin  sun pitää tehdä enemmän myös niitä ”normaaleja” postauksia tasapainoksi. Nykyään musta tuntuu, että yhdestäkin kaupallisesta yhteistyöstä älähdetään. Niiden normaalien arkipostausten ohi kuljetaan laput silmillä ja ollaan kuin ei huomattaisikaan.

On yhteistöitä, joista saan rahaa. Nämä mä ilmoitan kertomalla kaupallisesta yhteistyöstä heti tekstin alussa. On  yhteistöitä, joissa mulle lähetetään esimerkiksi vaatteita ja ne tulee näkymään blogissa jossain vaiheessa. Nämä tuotteet mä merkkaan * tai (saatu) ilmoituksella. On myös niitä kertoja, kun mulle lähetetään tuotteita kokeiluun, mutta mikään ei velvoita mua kertomaan siitä blogissa tai somessa. Kirjoitan jos tykkään, jätän kirjoittamatta jos en. Monet teistä ei tunnu ymmärtävän näiden eroa eikä sitä, ettei myöskään eri bloggaajien rahahanat ole samanlaisia. Jotkut saa rahaa kilkeistä, toiset kiinteitä summia ennalta sovitusti ja toisinaan pennejä ei heru sitten lainkaan.

                                           Skirt here* / Shoes Ecco / Jacket Zara / Blouse here* / Bag Loaves       Photos: Sara Vanninen

Koska tässä vaiheessa voin jo sanoa kirjoittavani blogia teille, haluaisin myös kuulla mistä te pidätte. Mitä te haluatte nähdä blogin puolella ja mitä muutoksia toivotte? Kaikkeen mä en voi vaikuttaa, mutta mietin esimerkiksi tuplapostauksia aina kaupallisten yhteistöiden päivinä? Muutenkin motivaatio tuottaa sisältöä on suuri, joten kuulisin mielelläni postausideoita maan ja taivaan väliltä elämän top-hetkistä 10 minuutin kotiruokareseptiin tai mikä teitä nyt kiinnostaakaan.

Pssst. Kannattaa olla lähipäivinä kuulolla, sillä tulossa on huippu skaba! Ihanaa lauantaita kaikille♥


24 Comments
 • Jenni
  Posted at 15:21h, 26 elokuun Vastaa

  Mua ei ainakaan haittaa yhtään yhteistyö postaukset! Toki jos niitä olisi pelkästään, pakko myöntää että alkaisi vähän ärsyttää :D Mutta mun mielestä sun blogi on hyvä näin, enkä nää tarvetta tuplapostauksille – ei ne silti haittaisikaan, onhan sitten enemmän luettavaa ;-)
  Haluun vielä sanoa nyt – kun kerran kommentoinkin – että sun nykynen postaustahti on yllättänyt mut positiivisesti! Löysin sun blogisi vasta kesän alussa mutta oon siitä asti seuraillut tätä aktiivisesti, ja on ihan parasta ollut huomata että hei melkein päivittäin tulee nykyään uutta postausta! Toiset blogit taas mitä seuraan niin tuntuu kestävän ikuisuus että uusia postauksia tulee haha :D Mutta jatka samaan malliin <3

 • Emmi
  Posted at 15:42h, 26 elokuun Vastaa

  Mun mielestä yhteistyöpostaukset ovat ok hyvänmaun rajoissa, mutta kun niitä alkaa tulla yhä useampi viikottain ja ne muuttuvat aina vaan naurettavimmiksi, kuten esimerkiksi pikaruokakippoeväsretki-tyylisiksi – kiinnostus lopahtaa melko äkkiä. Monesti eri blogien yhteistyöpostauksia lukiessa saa vain naureskella, että kaikkea sitä bloggaajat lähtevätkin mainostamaan (todennäköisesti taloudellisen hyödyn vuoksi) eikä postauksista välity aito halu tukea jotakin tuotetta/brändiä.

 • Saana
  Posted at 16:44h, 26 elokuun Vastaa

  Ei kyllä ole minuakaan yhteistyöt haitannut.Ihon-,ja hiustenhoito postaukset ovat aina ihania ja ylempää kompaten postaustahdista plussaa;)ihanaa syksyä Sara!

 • x
  Posted at 19:37h, 26 elokuun Vastaa

  Olin fiiliksissä, kun selasin bloglovinia ja näin että sulta on tullut vaatekaapin kulmakivet postaus. Avasin postauksen ja toisen lauseen puolessa välissä myös suljin sen. Arvasin heti, että kyseessä on yhteistyö. Ei siinä yhteistyössä siinä mielessä mitään, mulle on ihan sama saatko siitä rahaa vai et ja ymmärrän, että onhan sitä saatava kun työtä tekee. Mutta jotenkin yhteistyöt saa aina tosi epäuskoiseksi. Tuntuu, ettei voi uskoa tekstiä todeksi. Oikeaksi mielipiteeksi tai tavaksi.

  • saralovesyou
   Posted at 20:49h, 26 elokuun Vastaa

   No just tätä mä tällä postauksella vähän meinaan…et lukenu postausta edes loppuun ennen ku päätit että riitti. Postaus olis melkeempä kaikessa kokonaisuudessa voinut olla täällä ilman, että se olis ollu kaupallinen yhteistyö. Kaupallinen yhteistyö ei meinaa sitä, että mä kirjotan mitä mulle sanotaan että pitää kirjottaa. Ja hei, noilla samoilla bioluvileilla mä olen pessyt vaatteeni useemman vuoden ajan, kaupallinen yhteistyö oli siis lähinnä sellanen joka avas asioita eikä sellanen, että kirjotin testiin saadusta tuotteesta vaan jotain ylös. :-)

 • Maria
  Posted at 21:05h, 26 elokuun Vastaa

  Itse en nää punasta, jos niitä postauksia on KOHTUULLISESTI, mutta tuntuu että tiettyjä blogeja kun avaa niin niissä on aina uusi postaus koskien yhteistyötä :-D siitä mä en tykkää yhtään. Ja kyllä erottaa bloggaajat, jotka kirjottaa blogia vaan rahasta – sä et sitä tee, ja sen huomaa. Sun postauksista huokuu intohimo ja inspiraatio.
  Mutta myönnän, että joskus jos on pidempään lukematta blogeja ja sitten avaa tietyn ja joka toinen on ”yhteistyössä tehty”, niin ei sitä jaksa lukea edes.
  Pyrin itse välttämään yhteistyö-postauksien avaamista, koska 6/5 mä en ikinä koe niitä itselleni hyödylliseksi. En vaan saa niistä irti ja pyrin oleen klikkaamatta niitä linkkejä, koska en tiedä tasan miten bloggaaja niistä linkeistä hyötyy.
  Olen ehkä vähän veemäinen, mutta koen että mulla on oikeus tähän mun tyyliin :)

 • milla
  Posted at 21:10h, 26 elokuun Vastaa

  ei yht työ postauksissa ole mitään vikaa, jos niitä tulee silloin tällöin. mutta olen lukenut sun blogia ihan sieltä sun alusta asti ja nykyään huomaan tulevani tänne vain sen takia , että diggaan sun tyylistä. en jaksa lukea sun tekstejä enään loppuun kun kokoajan tulee yht postauksia :-/ ei siin mtn ymmärrän kyllä että rahaa täytyy saada mutta se vaan tuo lukijalle epäuskoisen olon ja sen ajatuksen, ettet kirjoita tätä kuin vain rahan takia.
  sun paras postaus vuoteen on ollu toi aakkoset sun elämään jne :-/

 • Janette
  Posted at 22:47h, 26 elokuun Vastaa

  Yhteistyöpostaukset ei haittaa ja niitä on kiva lukea. Toivoisin kuitenkin, että yhteistyöpostaukset olisi merkattu jotenkin vielä selkeämmin kuin ensimmäisiin lauseisiin. Silloin tulisi ns avoimempi fiilis eikä sellainen olo että yhteistyö on yritetty piilottaa tekstin sekaan. Toivottavasti tajusit mitä tarkoitan :) Kuitenkin kiva, että blogistasi löytyy erilaisia yhteistöitä juurikin esimerkiksi pesuaineista eikä aina vaan vaatteista ja meikeistä, vaikka nekin mielenkiintoisia ovat :) Mulle ei tule yhteistöistä fiilistä, että bloggaaja kirjottaisi jotain käskettyjä mielipiteitä, mutta yhteistyö sanan piilottaminen tekstin sekaan on vähän njääh..

  • saralovesyou
   Posted at 23:47h, 26 elokuun Vastaa

   Näissäkin on eri säännöt mikä riittää ilmoittamaan tän ja mikä ei, mä saan tähän ohjeistuksen muualta ja siks oon mennyt sen mukaan. :-/ Voin koittaa miettiä, jos tästä tulisi jokin parempi ratkaisu!

   • Elina
    Posted at 20:39h, 27 elokuun Vastaa

    Joo samaa mielt, et vois monesti ilmaista viel selkeemmin millo yhteistyö millon ei! Välillä tuntuu, et jotkut koittaa piilotella niitä mainintoja et yhteistyö. Mut se sais ehk lukijan tuntee olonsa kunnioitetummaks ja sitä kaut mukavamman ja positiivisemman lukukokemuksen :-)

    Välillä myös yhteistöissä häiritsee se, millaisia superlatiiveja teksti tai video sisältää tuotteesta tai palveluista. Tai ainaki itteä häiritsee liiallinen kehuminen, mikäli jokainen yhteistyö sisältää sellaista mielistelevää tekstiä :-)

 • Minna P
  Posted at 23:11h, 26 elokuun Vastaa

  Itseäni ei hyvin tehdyt yhteistyöt häiritse, mutta lukija huomaa kun postaus on tehty rahan perässä. Esimerkiksi tuo Knor:in pikaruoka. Jos mainostaja on maksanut 30 bloggaajalle lähes identtisen tekstin kirjoittamisesta, se on tehty selvästi rahan perässä. Tyhmempikin ihminen ymmärtää, ettei se kaikkien mielestä ole niin ”ihanaa ja maistuvaa”..

  Sama pätee näihin saatuihin vaatteisiin, joista puhutaan niin ihanina lemppareina, mutta parin viikon kuluttua ne on myynnissä kirpparilla.

 • Henna
  Posted at 10:03h, 27 elokuun Vastaa

  Mun mielestä yhteistyö ei ole pahasta, mutta tällainen postaus on tarpeellinen, missä avaa hieman termistöä. Itse en esimerkiksi tiennyt tuota tuote ja rahan eroa, miten merkkaat ne ja jotenkin tuntuu kivalta, että haluat selkeästi erottaa nää kaks.

  Jotkut postaukset on kuitenkin tosi mainosmaisia ja tiedän ettei sille pakosti mitään voi :-D musta on kuitenkin kiva saada lukea eri kokemuksia olipa tuote saatu ilmaseks tai ostettu niin tietää, haluaako ite ostaa myös!

 • Julle
  Posted at 12:05h, 27 elokuun Vastaa

  Tämä http://www.helmihytti.fi/2017/08/blogiyhteystyo-kuorinta-aine.html?m=1 tiivistää todella hyvin ainakin omat ajatukset. Se kertoo paljon bloggaajasta, mihin yhteistöihin hän ryhtyy mukaan. Omasta mielestäni sinun blogi on kaupallistunut todella paljon, eikä millään hyvällä tavalla. Yhteistyötekstin sisältö kuulostaa todellakin vain mainoslauseilta, kovin keksityltä ja teennäiseltä. Siksi varmaan moni niistä älähtääkin.

 • ninni
  Posted at 16:45h, 27 elokuun Vastaa

  Ei ärsytä ainakaan tähän mennessä yhteistyöpostaukset, kunhan niistä tosiaan sanoo :) Joskus olisi kuitenkin kiva lukea sun kasvohoitorutiineista, liikunta-tai ruokapäiväkirjasta !

  • saralovesyou
   Posted at 18:54h, 27 elokuun Vastaa

   Ilmotan tottakai kaikki kaupalliset yhteistyöt ja saadut tuotteet postauksessa mainitsemalla tavalla! Hei, mä laitan noi toteutukseen pian :-)

 • Aliisa
  Posted at 18:11h, 27 elokuun Vastaa

  Mä pidän sun blogista tosi paljon, sun kuvat on aina tosi kauniita ja laadukkaita ja postausten aiheet mielenkiintoisia. Saan sulta inspiraatiota niin pukeutumiseen, kosmetiikkaan kuin kokkaamiseenkin liittyen. Sen takia mua ei haittaa yhteistyöpostaukset aina silloin tällöin. Ymmärrän sen, että voidaksesi elättää itsesi blogilla, niitä on oltava aina välillä. Joskus toki tuntuu, että niitä on liikaa tavallisten postausten seassa, mutta mun mielestä viime aikoina olet löytänyt hyvän balanssin yhteistyö- ja muiden postausten välillä. Jatka hyvää työtä! :)

 • anna
  Posted at 19:09h, 27 elokuun Vastaa

  mua harvemmin häiritsee mainospostaukset, tietyssä määrin. toivoisin vain, että bloggaajat oikeasti toteuttaisivat näitä yhteistyöjuttuja niiden tuotteiden ja brändien kanssa, joista oikeasti pitävät. eikä niin, että se on ihan yksittäinen juttu, mistä ei koskaan kuule mitään/sitä on vain yhteistyön vuoksi alettu käyttää.

  tietenkin jos yhteistöitä on useita, herää kysymys kuinka moni niistä on oikeasti bloggaajan mielenkiinnosta valittu, eikä rahan takia. sultakin tuli/tulee musta aika usein kaupallisia yhteistyöpostauksia, mutta jossain postauksessa/kommentissa tästä myös mainitsit ja huomasin sanottuasi, ettei niitä normi postauksiin nähden niin paljoa olekaan. ehkä silti olen vain vähemmän yhteistyöpostausten määrän kannalla siis :-D

  rahaa on jokaisen tehtävä, ja sulla on siihen harvinainen mahdollisuus tän blogin kanssa. ymmärrän yhteistyöpostausten tekemisen ja luen jokaisen sun postauksen lähes poikkeuksetta (lukenut jo hyvin monta vuotta), mutta lähinnä ehkä haluaisin vain että pidät kiinni siitä ettei yhteistöitä oikeasti tulisi kuin sellaisten yritysten kanssa, joiden tuotteita oot jo mahdollisesti aikaisemmin käyttänyt, tai jos yritys on oikeasti sellainen jota haluat tukea :-) se välittyy nopeasti jos ne on tehty kovin kaupallisessa mielessä, joistain saattaa myös saada väärän kuvan.

 • Kiira
  Posted at 00:00h, 28 elokuun Vastaa

  Mun mielestä sulla on ollut ihan liikaa mainos/yhteistyöpostauksia. Välil tuntuu et eikö muka se raha riitä mitä oot saanut jo kun pitää ottaa kaikenmaailman yhteistöitä. Mut tää vaa mun mielipide.

 • mjai
  Posted at 08:39h, 28 elokuun Vastaa

  No se ehkä on ärsyttävintä, että lukija ei edes tiedä kaikkea mitä yksi mainoslinkin klikkaaminen tuottaa blogaajalle. Samaten yhteistyöpostauksissa välillä tulee sellainen fiilis että se firma on käskenyt kirjoittamaan näin ja näin. Ehkä välillä tulee sitten vähän huijattu olo eikä tiedä enää mihin voi luottaa

 • Juulia
  Posted at 09:39h, 28 elokuun Vastaa

  Hei nyt on pakko kysyä tuosta laukusta! Nimittäin se on aivan iiiiihana! Osaatko kertoa siitä lisää, mistä se on ja missä sitä pääsis kattelemaan? :)

 • Fiia
  Posted at 10:29h, 29 elokuun Vastaa

  Mun mielestä sun blogi on ollu suurimmaksi osakseen yhteistyöpostauksia, että tulee fiilis et teet koko hommaa vain rahan takia etkä sen takia et tykkäisit tästä hommasta. Kaipaan suuresti ihan perus reseptipostauksia, kännykkäkuvapostaukssia ja ostosten esittely postauksia. Sen sijaan hehkutat somessa kun Yhtiö x lennättää sut jonnekin ja saat tuotteita. Tulee itelle nuorena opiskelijana olo ettei suhun pysty samaistumaan kuin ennen. Toki ymmärrän että teet työkses, mutta yhteistyöpostauksia sun kannattaa vähentää nimittäin blogin taso laskee kun joka toinen on yhteistyöpostauksia. Olisiko sun välillä vaikeaa kirjoittaa normi arjesta kuin rahan kuvat silmissä yhteistyöpostauksia? Tykkäsin ennen sun blogista kun siihen pysty samaistumaan mutta epäilen et harva meistä enää pystyy samanlailla sun elämääs samaistumaan kuin viel muutama vuos sit.

 • Peppi
  Posted at 16:39h, 30 elokuun Vastaa

  Toi takki on ihan sairaan kiva! Onko myynnissä tällä hetkellä? :-) En Zaran nettikaupasta ainakaan löytänyt

  • saralovesyou
   Posted at 16:42h, 30 elokuun Vastaa

   Ostin sen joskus talvella alennusmyynneistä, eli jos jostain löytyy niin ihan yksittäiskappaleita :-/

Post A Comment