MY BEST TRAVEL BUDDY

 Yhteistyössä: Telia

…Niin siis internet. No ei nyt ihan paras mutta mutta melkein; hyödyllinen ainakin! Netin käyttö ulkomailla ilman jäätäviä puhelinlaskuja ei aina ole ollut itsestäänselvyys. Isi on aina pitänyt huolen, että ulkomailla puhelimesta otetaan roaming on pois päältä. 20 vuoden aikana asiasta ehti kasaantua jonkinlainen peikko ja viimeisen puolen vuoden aikana onkin ollut jännää, kun uudella liittymällä on voinut surffailla oikeastaan just niinkuin huvittaa.

Kesällä oli tosiaan sopparin päivityksen aika, sillä parin vuoden liittymäsopimus päättyi kesäkuussa. Otin liittymän omiin nimiini ja oli selvää, että uutta liittymää valitessa otetaan huomioon juurikin nettimahdollisuus ulkomailla. Telialla oli mulle sopiva hyvä liittymä, joka on palvellut mua reissussa kuin reissussa erittäin hyvin! Ajattelin listata pari asiaa, joiden vuoksi netti on hyvä olla käytössä ulkomailla jokaisena hetkenä:

1. Suunnistaminen ja navigointi. Paperiset kartat on ehdottomasti jo mennyt juttu ja onhan puhelimen karttasovellus paljon käytännöllisempi ja ympäristöystävällisempi tapa suunnistaa tuntemattomassa kaupungissa. Mun suunnistustaidoista huomaa, ettei vanhemmat ole ammattisuunnistajia ja tuurikin on yleensä niin huono, että valitsen kahdesta suuntavaihtoehdosta juuri sen väärän. Puhelimen kartat-sovellus on mulla matkalla yleensä todella kovassa käytössä ja onkin hyvä, etten mä sen vuoksi joudu maksamaan sen suurempia puhelinlaskuja.

2. Päivän aikana muuttuneet suunnitelmat. Meidän reissuilla on normaalia, että suunnitelmat vaihtuu kesken kaiken. Saatetaan yhtäkkiä hypätä bussiin ja päätyä aivan toiseen paikkaan kuin alunperin oli tarkoitus. Mä en tykkää liian suunnitelmallisista reissuista, joten tämä ei haittaa mua lainkaan. Tällöin on mun mielestä  kuitenkin hyvä, että netistä pääsee googlettamaan lähellä olevia paikkoja; aina ei ole mahdollisuutta wifille!

3. Tilitilanteen päivitys. Olen kuullut tutuilta kauhujuttuja siitä, kun ulkomailla ollessa tili on yllättäen tyhjennetty. Mun mielestä on hyvä pitää vain hieman rahaa pankkitilillä ja siirtää sitä säästötililtä tarpeen vaatiessa. Erilaiset sovellukset mahdollistaa nopean rahansiirron, mutta näihin tarvitsee aina netin.

4. Sosiaalisen median päivitys tasaiseen tahtiin. Mä saatan syyllistyä siihen, että lisään ison läjän IG kuvia kerralla. Kun netti on normaalisti käytettävissä päivän aikana, niin on ehdottomasti helpompi lisätä kuvia sosiaaliseen mediaan tasaisesti päivän aikana. Tämä on sekä itselle että seuraajillekin kivempi, kun sitä kuvaryöppyä ei tule illalla hotellille päästyä.

Roamingin poistuminen EU-maissa on lisännyt ehdottomasti sitä huolettomuutta matkustaessa, sillä vastaus kaikkiin kysymyksiin on puhelimessa. Kun aikaisemmin mun netinkäytön motto on ollut better safe than sorry niin nyt voi onneksi painaa huolettomasti menemään tilanteessa kuin tilanteessa.

Haluan kuulla nyt teiltä, onko kännykkä pelastanut sut ulkomailla kiperästä tilanteesta? Kerro sun kokemuksesi 16.10 mennessä ja olet mukana ylläripalkinnon arvonnassa!


Tags:
15 Comments
 • SofiaEmilia
  Posted at 09:19h, 09 lokakuun Vastaa

  Mä keskustelin juurikin oman isäni kanssa näistä Telian mahdollisuuksista ja päätin ottaa asiasta heti selvää paremmin kunhan nykyinen liittymäsoppari päättyy. Ja ehdottomasti jatkuva nettimahdollisuus reissuilla on todella hyödyllinen. Yritän mahdollisuuksien mukaan välttää normiviestejä (vaikka ei niiden hinta joka paikassa maltaita maksa) ja käyttää whatsappia sen sijaan. Näin on helpompi ilmoittaa isommassakin porukassa, missä liikutaan ja missä taas treffaillaan. Lisäksi on kiva, jos voi lisäillä kuvia someen tasaisempaan tahtiin kuin sitten aina hotellilla illasta, jolloin esimerkiksi suomessa porukka on jo nukkumassa 🙂

 • Janina
  Posted at 11:52h, 09 lokakuun Vastaa

  Tälle isosiskolle tuli hieman paniikki kun kuuli, että pikkusiskot lähtee keskenään viikoksi omatoimireissulle Espanjaan. Ei siinä, etten luottaisi että pärjäisivät (vaikka vähän ylisuojelevainen olen…..), tuli kauhea kiire järjestää netti heille mukaan, sillä vaikka kuinka rakkaita ovatkin, eivät ole sillä parhaimmalla suuntavaistolla varustettuja.

  Koska tyttöjen omat liittymät ovat määräaikaisia vielä puoli vuotta, totesin, että otan heille matkan ajaksi juuri Telian liittymän, jotta edes toisella on siellä netti kokoajan mukana. Paras päätös pitkään aikaan! Nyt tietää, että tytöillä on kaikki reissussa niin hyvin kun voi olla netin avulla 😀 ja samalla tämän siskon mieli pysyy vakaana, kun tietää, että voi tarkistaa (liian) usein että kaikki siellä on ok. Toisaalta ilmeisesti vanhemmatkin arvostaa varsinkin tätä jälkimmäistä 😀

 • Minttu-Maaria
  Posted at 11:57h, 09 lokakuun Vastaa

  Viimeksi Kreikassa ollessani eksyin erään vanhan kaupungin osan kapeille, sokkeloisille kujille, ja mikäs muukaan mut pelasti sieltä kuin google maps ja lopuksi hätäwhatsuppailut ohjasivat takaisin kavereiden seuraan! 🙂 netti on ihan must-juttu reissussa!

 • Ilona
  Posted at 12:57h, 09 lokakuun Vastaa

  On pelastanut juurikin eksymiseltä! Mapsin avulla on sitten osattu navigoida oikeaan paikkaan 🙂

 • Jenna
  Posted at 18:43h, 09 lokakuun Vastaa

  Nettiä kaipailtiin pari vuotta sitten kavereiden kanssa road trip:llä. Oltiin lainattu paikalliselta kaverilta navigaattori kun meillä ei ollut paikallisia liittymiä. No navigaattorin karttoja ei oltukkaan hetkeen päivitetty ja eräässä kaupungissa reitit muuttuneet merkittävästi. Kiva puolen tunnin ajomatka piteni muutamaan tuntiin kun etsittiin wifiä ja sitten ajettiin muutaman kerran harhaa, sillä päädyttiin suunnistamaan mapsista otetuilla screen shoteilla..

 • Situ
  Posted at 22:31h, 09 lokakuun Vastaa

  On tullu kyllä kiperiä tilanteita joissa ois tarvinnu navigaattoria, mut en oo omistanu ulkomailla toimivaa lisäkulutonta nettiä. On sit joutunu pistää sen päälle ja kestää lisäkulut

 • Tanja
  Posted at 23:03h, 09 lokakuun Vastaa

  Karttasovellukset puhelimessa on helposti eksyvälle ihan must-juttu. Viimeksi reissulla puhelin saattoi yhteen perheeni ja eri koneella paikalle saapuneet ummikkomatkailija vanhempani. Puhelin toimii myös hyvänä sanakirjana; tilanteissa joissa ei ole yhteistä kieltä. On ollut useasti pelastus, kun elekieli ei ole riittänyt.

 • Janika
  Posted at 17:52h, 10 lokakuun Vastaa

  Kyllä on! Hukkaan jouduttua navigaattori on pelastanut useastikkin

 • jennika
  Posted at 20:29h, 10 lokakuun Vastaa

  tää nyt ei tapahtunu siellä ulkomailla mutta ulkomaille lähtiessä ja niinkin yksinkertanen asia kun puhelimen soitto -ominaisuus 😀 Oltiin menossa poikaystävän kanssa Onnibussilla Helsinkiin josta oltiin lähdössä Tallinnaan. Oltiin varattu päälle tunti siirtymiseen Kampista Satamaan, jotta keretään käydä syömässä Kampissa. No eiköhän Onnibus ollut myöhässä, mutta en hermostunut vielä tässä vaiheessa sillä meillä oli hyvin aikaa. Jep, niinkin hyvin että jonkun armeijamarssin takia oltiin Kampissa vasta 10 minuuttia ennen viimeistä laivaannousuaikaa… Koitettiin paniikissa saada taksia ja poikaystävä oli jo täysin luovuttanut ja sanoi että mennään seuraavalla laivalla. Itse en halunnut luovuttaa vaikka turhautuminen olikin suuri, sillä tottakai laivamatkat oli jo maksettu eikä niiden maksaminen uudestaan olisi ollut kovin mukavaa vaikka toki halpa matka onkin. Tässä vaiheessa se puhelin oli sitten pelastavana enkelinä kun tajusin soittaa Eckerö Linelle ja selittää tilanteemme. Asiakaspalvelija neuvonnasta sanoi että klo 15:15 on vihoviimeinen aika päästä laivaan. (Varauksessa ajaksi oltiin mainittu 15:00) Näin saatiin vartti lisäaikaa ja kerettiin viittä minuuttia vaille viimeisen kuulutuksen laivaan ja matka oli pelastettu 😀

 • Emma
  Posted at 21:39h, 11 lokakuun Vastaa

  Vaihto Espanjassa mun ruostuneella espanjan kielitaidolla ei ollut mikään helppo kokemus. Google translate oli pelastaja monessa eri tilanteessa, oli sitten kyse vaikka justiinsa puhelinliittymän tai matkakortin hankinnasta. Ompa nettisanakirjaa tarvittu myyjänä ollessa kaupassakin, kun asiakkaan kanssa ei löydy yhteistä kieltä

 • Jatta
  Posted at 19:00h, 12 lokakuun Vastaa

  Karttasovelluksista on todellakin ollut hyötyä ulkomailla! Viime syksyn olin aupairina Ruotsissa, ja siellä tuli kyllä käytettyä google mapsia ja julkisen liikenteen sovelluksia aika tiuhaan tahtiin, varsinkin aluksi. 😀 Telian (tai silloisen Soneran) liittymä kyllä pelasti silloin, sillä pakettiin kuului tietty määrä mobiilidataa Pohjoismaissa. Ilman sitä en kyllä olisi selvinnyt!

 • Sennu
  Posted at 15:30h, 14 lokakuun Vastaa

  Juuri viimeksi ulkomailla ollessani kirosin tietämättömyyttäni liittymäni ominaisuuksien suhteen. En ollut ennen matkaa ottanut kunnolla selvää netin käytöstä ja sekös aiheutti muutamia hikikarpaloita ja ylimääräisiä sydämentykytyksiä. Netti tuli kuitenkin tarpeeseen pariinkin kertaan. Ensin meille tuttu ravintola olikin muuttanut emmekä tietenkään tienneet uutta osoitetta. Seuraavaksi marketti olikin remontissa ja saimme Google mapsin avulla selvittää toisen vastaavan sijaintia. Kyllä netti on siis ulkomailla ihan ehdoton matkakaveri!

 • Jenniina
  Posted at 22:29h, 14 lokakuun Vastaa

  Olin viime syksynä ystävän kanssa vaihdossa ulkomailla, ja silloin puhelimen netti olisi pelastanut meidät monet kerrat! Harmi kun etukäteen ei tullut otettua tarkasti selvää suomen puhelinliittymien netinkäytöstä ulkomailla, koska uskon että se olisi loppupeleissä tullut helpommaksi ja halvemmaksi kuin meidän nettiliittymä sielä, jonka kanssa saatiinkiin käydä kyseisen yhtiön kaupassa viikottain ja pahimmassa tapauksessa päivittäin kun netti ei toiminut 😀 Puhelimen netistä sen jälkeen ulkomailla matkustaessa onkin ollut hyötyä mm. viimeksi puhelimen netin avulla tein tällä viikolla check-innin, kun bussi kentälle oli myöhässä ja kentällä en olisi enää sitä ehtinyt tekemään 🙂

 • Laura
  Posted at 09:50h, 15 lokakuun Vastaa

  Keväällä kun olin reissussa yksin oli puhelimen netti korvaamaton! Paikan päällä pikkukylissä kun buukkasi hostelleja suunnistus ilman gps olis ollu ihan mahotonta kun paperikarttoja ei juuri ollut.

 • Emmi
  Posted at 19:52h, 16 lokakuun Vastaa

  Olin Pietarissa ja unohtanut tulostaa reitin metrolta hotellille, joten menin viereiseen kioskiin kysymään neuvoa. He näyttivät kartalta kuinka pitkä matka sinne on ja koska mulla ei ollut nettiä, niin nappasin avunantajan puhelimen näytöltä kartasta kuvan 😀 sivulliset hieman naureskelivat tilanteelle. Mut ilman oman puhelimen kameraa ja kiltin tyypin mapsia en ois kovin äkkiä pimeällä perille löytänyt!

Post A Comment