7X KYSYMYKSIÄ BLOGGAAMISESTA

Mistä tykkään eniten bloggaamisessa, entä mitä toivon saavuttavani vuosien aikana? Jos mä olisin vastannut näihin kysymyksiin vuosi sitten, olisi vastaukset ollut luultavasti täysin eriluokkaa. Kaupallisessa yhteistyössä ASUSin kanssa keräsin muutamiin bloggaamiseen liittyviin kysymyksiin vastauksia, here you go!Mikä tässä työssä on parasta? Mun mielestä bloggaamisessa on parasta itsensä toteuttaminen. Tällainen työ laittaa mut muutenkin usein liikkeelle ja tekemään asioita. Toisaalta on harmi, että osa elämän aktiivisuuksista tulee blogin vuoksi, jotta saisin tänne materiaalia. Bloggaaminen on siis pieni potku perseelle silloin, kun tekisi mieli vaan jäädä sänkyyn. Toisaalta taas toinen mistä mä tässä tykkään on juurikin se, että sä voit jäädä sänkyyn silloin kun et tunne oloa hyväksi ja hoitaa duunit hyvän aikaa etukäteen.

Mikä bloggaamisessa ärsyttää? Musta tuntuu, ettei monikaan tiedä, mitä bloggaaminen ”vaatii”. Harmittavan monella on se kuva, että teksteihin menee puolikas tunti ja tämä työ on helppoa rahaa. Ei me bloggaajat kuitenkaan kokoajan niissä kissanristiäisissä ravata tai matkusteta ympäri maapalloa. Hutaistuun blogitekstiin uppoaa helposti useampi tunti ja kaikenkaikkiaan suunnitteluun, toteutukseen, muokkaamiseen, sähköposteihin vastaamiseen ja muuhun vierähtää helposti normaalin työpäivän verran aikaa. Mä olen kuitenkin töissä ympäri vuorokauden ja etenkin mulla on hankaluuksia asettaa raja töiden ja vapaa-ajan välille. Bloggaamisessa mua ärsyttää se, että sä olet kokoajan näyteikkunassa ja elämää ruoditaan suuntaan tai toiseen. Jos ottaa esimerkiksi normaalin asiakaspalveluduunin kaupan kassalla, niin ethän sä heidänkään elämää tai ulkonäköä kritisoi. Jotkut selvästi purkaa omaa huonoa oloaan bloggaajiin; mikä meissä oikein ärsyttää niin, ettet sä vaan voi olla lukematta vaan pitää keksimällä keksiä huonoa sanottavaa?

Myöskään yhteistöistä valittaminen ei mene mun järkeen. Jos blogissa on muuten teksti joka ei kiinnosta, niin skippaathan sä senkin onnistuneesti. Blogien lukeminen on ilmaista ja tällähetkellä mä maksan mun elämisen blogilla. Voin lopettaa yhteistyöt heti, kun lukijat alkaa maksamaan mulle blogin lukemisesta….no niimpä, en välttämättä itsekään maksaisi. Ärsyttävät ja oman aiheen ohi olevat tekstit on helppo skipata ja palata blogin pariin silloin, kun teksti taas miellyttää 🙂 Missä minulla on kehittämisen varaa? Mun pitää ehdottomasti opetella ottamaan itselleni enemmän omaa aikaa. Mun pitää oppia sanoa tarpeeksi vahva ei; mulla on tälläkin hetkellä liian monta rautaa tulessa. Olisin myös iloinen, jos osaisin aikatauluttaa päivät, viikot ja kuukaudet paremmin. Tällähetkellä mulla on merkintöjä kalenterissa kuukauden jokaiselle päivälle, mutta osa niistä sujahtaa ohi. Mun pitää siis ehdottomasti  yrittää hieman järjestelmällisemmäksi, jotta homma toimii paremmin.

Mikä on yksi tärkeimmistä asioista bloggaajalle? Hyvä työkalusto on tottakai kaiken a ja o. Mulla on tällähetkellä käytössä ASUS ZenBook Flip S. Uusi kone on ollut mulla vasta hetken käytössä ASUS ZenBook 3 jälkeen, mutta mä oon tykästynyt tähän jo nyt! Kevyt kone on hyvä ja tehokas reissukaveri, akku kestää pitkätkin lennot ja hei, tässä on kosketusnäyttö, eli kuinka kiva kuvia on käsitellä ”tabletilla” kosketusnäyttökynän kanssa!! Kamerakalustosta sen verran, että objektiivit merkkaa enemmän kuin itse runko. Objektiiveihin kannattaa siis mielummin panostaa, jos budjetti on tiukka.

3 asiaa, josta pidän bloggaamisessa? Ihanat lukijat siellä näytön toisellapuolella, joilta tulee useimmiten mukavaa palautetta tehdylle työlle. On myös ihana, kun tulette kasvotusten moikkaamaan! Itsensä toteutus; mun blogin aihealueet on ainakin todella laidasta laitaan. Mä en ole halunnut kategoroida itseäni mihinkään tiettyyn kategoriaan, koska täällä on kaikkea vaatteista kosmetiikkaan ja lifestyleen. Voin siis kirjoitella tänne mistä ikinä, eikä tarvitse sen kummemmin miettiä sopiiko se blogin aiheeseen. Vapaus, kun en ole sitoutunut mihinkään tiettyyn toimistoon vaan voin tehdä töitä vaikka maapallon toiselta puolelta. Voin myös tehdä duunit etukäteen jos tahdon pitää lomaa, ja mahdollistaahan tämä vaikka mitä huippuja juttuja nyt ja tulevaisuudessa! Mitä toivon, että saavuttaisin bloggaamisen saralla parin vuoden aikana? Viimenen puolivuotta on ollut hullua aikaa. Niinkuin aiemmin kirjoitin, niin viimeaikoina on tullut paljon uusia mahdollisuuksia; toiset pienempiä ja toiset suurempia. Mä kuitenkin toivon, että jatkossa saavuttaisin sen täydellisen balanssin ja oppisin sanomaan vahvasti ei. Haluaisin saada sen oman jutun näkymään täällä blogin puolella täydellisesti ja haluaisin, että nautin tästä vielä vuosienkin päästä 🙂

Mitä olen saavuttanut vuosien saatossa? Mä olen bloggaajana tutustunut uusiin huippuihin tyyppeihin, kasvanut ihmisenä, saanut paremman itsetunnon, matkustanut, kerännyt muistoja kuvien muodossa varmasti enemmän kuin olisin ilman blogia tehnyt ja olen saavuttanut työn, jota en pari vuotta sitten voinut kuvitellakaan bloggauksesta saavani.

Koska postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä ASUSin kanssa, niin heitän teille myös huikean tarjouskamppiksen. Kampanja on voimassa 4.-24.9. ja ostamalla ASUS ZenBook Flip S:n kampanja-aikana saat 100€ ostohyvityksen, kun täytät hyvityslomakkeen Microsoftin sivuilla. Kannattaa ehdottomasti käydä täyttämässä hyvityslomake, jos sulla on mahdollisesti esimerkiksi opiskelijana tarkoitus ostaa piakkoin uusi tietokone. Lisää kampanjasta pääset lukemaan täältä! 🙂

 


Tags:
3 Comments
 • Maria
  Posted at 19:15h, 12 syyskuun Vastaa

  Huvittaa sinänsä tämä vastaus:
  ”Myöskään yhteistöistä valittaminen ei mene mun järkeen. Jos blogissa on muuten teksti joka ei kiinnosta, niin skippaathan sä senkin onnistuneesti. Blogien lukeminen on ilmaista ja tällä hetkellä mä maksan mun elämisen blogilla. Voin lopettaa yhteistyöt heti, kun lukijat alkaa maksamaan mulle blogin lukemisesta….no niimpä, en välttämättä itsekään maksaisi. Ärsyttävät ja oman aiheen ohi olevat tekstit on helppo skipata ja palata blogin pariin silloin, kun teksti taas miellyttää :-)”

  Sillä jos oikeen pilkkua viilataan, niin lukijathan sulle on nuo yhteistyöt (=rahan) tuoneet 😀 eihän mikään yritys ala tehdä yhteistyötä, elleivät he saa siitä näkyvyyttä (= parhaassa tapauksessa ostava asiakas) ja sitähän juuri he saavat, kun sulla on lukijat, jotka omalla tavallaan rahottaa sun elämää.
  Ehkä vähän kärkäs tää viesti, mut mun mielestä lukijoita väheksytään tosi paljon. Todella harva kiittää siitä, että ihmiset lukee heidän blogejaan ja ovat kiinnostuneet toisen henkilön elämästä.
  Itse olen ollut bloggaaja ja nykyään olen lukija ja mua puistattaa se, miten jotkut (En meinaa sua, note that) bloggaajat on silleen ”jee voitin tän palkinnon parhaasta lifestylestä, nyt skumppaa!” eikä missään olen sitä, että _kiitos teille kun äänestitte_.
  Tämän kommentin ei ole tarkoitus loukata, vaan ilmoittaa siitä, että harvoin kukaan tavallinen tallaaja bloggaaja menestyy sillä, että hänellä on 5 lukijaa. Useimmiten siihen tarvitaan paaaaaaljon enemmän ja sitä kautta alkaa juuri yhteistöillä raha virrata.
  Ymmärrän, jos et julkase tätä kommenttia, mut mua vaan niin harmittaa tämä kaikki. Yhteistyöt skippaan sillon, jos mua ei kiinnosta – mitä tapahtuu suht usein, koska en syö valion rahkaa tai käytä tabletilla äänikirjastoja 😀

  • saralovesyou
   Posted at 21:34h, 14 syyskuun Vastaa

   En ottanut tätä kommenttia todellakaan pahalla 🙂 Oon todella kiitollinen siitä, että näytön toisellapuolella on ihania lukijoita. Mun viimesessä blogigaalassa voittama palkinto oli juurikin teidän lukijoiden äänestyksen ansiota ja kiitinkin siitä jälkeenpäin, sillä lukijoiden valinnan voittaminen tuntui paremmalta kuin esimerkiksi tuomareiden valinnan 🙂

   Tolla tekstikohdalla oli tarkotus meinata juurikin sitä, ettei jotkut skippaa niitä yhteistöitä vaan lukee ja valittaa. Sillä ei ollut mitään tekemistä sen kanssa, etten arvostaisi lukijoita 🙂

   Ehkä vähän sekava kommentti multa mutta toivottavasti selvensi!

 • sandra
  Posted at 21:18h, 12 syyskuun Vastaa

  täs oli must mukavan selkeesti mainittu, et kyseessä kaupallinen yhteistyö! :–) huomattavasti mukavampi lukea, kun lukijaa kunnioitetaan eikä yhteistöitä ns piilotella esim.ilmoittamalla vasta vikassa lauseessa.

  postausehdotuksena, voisin ehdottaa et jos toteuttaisit ehkä jonkun videon. vaikkapa asunnonesittelyn!

Post A Comment