FLUNSSAKAUSI ON TÄÄLLÄ – VINKKEJÄ SYYSFLUNSSAN EHKÄISYYN JA HOITOON

Kaupallinen yhteistyö: Life

Flunssakausi alkaa olla täällä ja osa meistä on varmaan jo ehtinyt käydä syysflunssan läpi tämän vuoden osalta. Mä monesti aliarvioin syksyn tarvitseman vaatekerroksen ja menen liian pitkään paljailla säärillä tai avonaisella kaula-aukolla. Pukeutumisen lisäksi syksyllä jatkuvat koulut ja työpaikkojen kesälomien loppuminen laittaa bakteeriaallot liikkeelle. Paria pientä askelta noudattamalla voi helposti välttyä nuhaiselta nenältä ja kotona flunssan kourissa vietetyiltä päiviltä, joten ajattelin kirjoittaa ylös pari vinkkiä flunssalta suojautumiseen ja sen hoitoon. Mä itse poden flunssaa vuosittain aina jossain muodossa ja pakko myöntää, että voisin tehdä jotain asioita paremmin tämän ehkäisemiseksi. Kuumeeton flunssa on mulla todella yleinen ja tällöin mun kasvot kuivuu, kurkkua ärsyttää, raajoja särkee ja olo on ihan voimaton.

Terveelliset elämäntavat auttaa pitämään flunssan loitolla, joten pidä huoli että nukut tarpeeksi. Pimeämpien vuodenaikojen tullen nukkuminen ei ainakaan omalla kohdalla ole mikään ongelma. Hyvät ja riittävät yöunet on tottakai tärkeät ympäri vuoden, mutta etenkin talvella mun on tärkeää nukkua ainakin 8 tuntia. Kun kroppa on energinen, niin puolustusjärjestelmä jaksaa taistella pöpöjä vastaan paremmin!

Huolehdi hygieniasta! Mä olen tarkka näiden kanssa ja yritän välttää julkisiin bakteeripesiin koskemista viimeiseen saakka. Ulko-ovien kahvoihin, hissien nappuloihin ja muihin yleisten tilojen pintoihin koskemista voi onneksi vähän vältellä tai tehdä sen ainakin jotenkin muuten kuin suoraan paljaalla kädellä. Käsien tiheämpi pesu tai desinfiointi auttaa, kun pöpöt liikkuu nopeasti paikasta toiseen niitä pitkin.

Flunssan lyhentämiseksi on myös pari vinkkiä! Flunssan iskiessä kannattaa nesteyttää mahdollisimman paljon. Veden ja erilaisten mehujen juonti on hyvää kropalle ja joukkoon voi lisätä esimerkiksi hunajaa, sitruunaa tai inkivääriä. Nämä kolme on jääneet mun mieleen tässä vuosien aikana – jokainen vannoo aina tiettyjen raaka-aineiden nimeen kun puhutaan flunssan nujertamisesta. Lifestä saatava mustaselja juoma on hyvää lämpimänä ja joukkoon voi lisätä erimerkiksi Puhdistamon pakurijauhetta, joka sisältää antioksidanttisia vaikutuksia tukemaan vastustuskykyä. Näitä on erilaisia makuja kuten mustikkaa, mutta mä testasin ihan normaalia instant-pakuria.

Kannattaa pitää huoli, että sä saat tarpeeksi vitamiineja. Tietyt täsmätuotteet on hyvä olla käytössä ympäri vuoden, mutta joistain sä voit saada apua flunssaan. Ylimääräinen D-vitamiini on tärkeää, sillä Suomen auringosta sä harvoin tuut saamaan sitä tarvittavaa määrää kyseistä vitamiinia. Mä olen kokeillut vitamiinitabletteja, mutta tablettien ottaminen ylipäätään on mulle vähän hankalaa. Päätettiin kokeilla Dlux-vitamiinisuihketta, joka ajaa täysin saman asian!

 Lifen omista tuotteista löytyy sporebiotic-maitohappobakteeri, joka selviytyy sun kropassa olosuhteista huolimatta. Yhdessä kapselissa on miljardeja itiomuotoisia maitohappobakteereita ja tämä on siis tehokas vaihtoehto maitohappobakteereille! Antiwir ja sinkkitabletit pitää vastustuskyvyn vahvempana ja ensimmäinen lieventää jo flunssan aiheuttamia oireita. Sinkin ottamisessa kannattaa muuten kuitenkin olla tarkkana, ettei esimerkiksi toiset tabletit, kuten monivitamiinit sisällä sitä tarvittavaa päiväannosta jo valmiiksi.

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä tuotteena on A.Vogelin punahattu-uute Echinaforce, joka on varmaankin tuttu tuote monille. Tämä on tarkoitettu nuhakuumeen ennaltaehkäisyyn ja flunssan oireiden lieventämiseen. Tämä lieventää kurkkukipua ja yskää ja on sen takia monilla käytössä juurikin flunssan iskiessä päälle.

Tablettien ja tippojen lisäksi erittäin tukkoisena flunssapäivänä mä teen höyryhengitystä tai otan kuuman höyryävän suihkun. Kotikotona höyryhengityskattilaan lisättiin aina pari tippaa eucalyptusöljyä, joka voimakkuudellaan todellakin avasi limasta tukkeutuneita teitä. Vaikka kuuma höyryävä suihku ei välttämättä ole se ekologisin vaihtoehto, niin mä tykkään siitä ehdottomasti enemmän kuin esimerkiksi nenäkannun käyttämisestä.

Olisi kiva kuulla teidän vinkkejä flunssan ehkäisyyn tai hoitoon; onko teillä jotain postauksessa näkyviä tuotteita käytössä?


9 Comments
 • Avatar
  Jani-75
  Posted at 17:26h, 22 syyskuun Vastaa

  Kuumaan veteen hunajaa on yksi keino toinen mitä en ole kokeillut on plörökahvi eli alkholilla terästetty kahvi:D

 • Avatar
  Nimetön
  Posted at 18:24h, 22 syyskuun Vastaa

  Mistä ihana neule ja sormukset ovat ostettu?:-)

  • Avatar
   saralovesyou
   Posted at 16:58h, 24 syyskuun Vastaa

   Neule on Zarasta ja sormuksista toinen on Kreikan katukaupasta ja toinen on Helsingistä jostain konkkaan menneestä kultasepänliikkeestä :-D

 • Avatar
  -
  Posted at 02:28h, 23 syyskuun Vastaa

  Mun lääkekaappiin kuuluu aina vicks-voide ja auringonhattu-uute vai mikä sen nimi nykyään onkaan, että aika perinteisillä konsteilla mennään. Sitten ei muuta kuin käpertyä vilttiin sohvalle kuuman mustaherukkamehun ja kurkkupastillien kanssa:)

  • Avatar
   saralovesyou
   Posted at 17:01h, 24 syyskuun Vastaa

   Mä on niitä vicks-pastilleja syönyt välillä kurkkukipuun mutta voidetta mä en oo koskaan kokeillutkaan! Ja mummin tekemä mustaherukkamehu on tosiaan kans hyvää kun on flunssassa :-)

 • Avatar
  M
  Posted at 13:57h, 24 syyskuun Vastaa

  Ei nyt liity tähän postaukseen, mutta törmäsin Nellyn sivuilla teidän reissuvideoon ja oli ihan pakko tulla kommentoimaan että herranjumala oot kyllä kaunis! :D

  • Avatar
   saralovesyou
   Posted at 16:57h, 24 syyskuun Vastaa

   Haha, kiitos paljon! <3 Mä kävin tän kommentin myötä itsekin katsomassa noi videot ensimmäistä kertaa!

 • Avatar
  Henriikka
  Posted at 10:34h, 04 marraskuun Vastaa

  Siiis toi kaulakoru! Mistä se on? Aivan ihana!

  • Avatar
   saralovesyou
   Posted at 11:25h, 04 marraskuun Vastaa

   Se on Na-kdilta tilattu! Ollu kyllä kovassa käytössä :-D

Post A Comment