CAPE TOWN IN 4 DAYS

 Reissupostaukset alkaa varmaan jo pikkuhiljaa tulla korvista itse kullakin ja kiva päästä pikkuhiljaa ihan normaalin arjen pariin. Nyt mä lupaan – tässä on viimeiset kuvat Etelä-Afrikasta mitä täällä blogin puolella tulee näkymään! Ne kerrat kun mä olen matkustanut Venäjää kauemmaksi Euroopan ulkopuolelle voi hyvinkin laskea yhden käden sormilla. Jokaisessa maassa on aina ne omanlaiset vibat ja tietyt asiat jää sieltä mieleen. Nelly.comin kuvausreissulla matkustettiin päivittäin autolla useampi tunti suuntaan ja toiseen ja nähtiin sen kauniin Kapkaupungin lisäksi myös sitä synkempää puolta, kun auton ikkunoista seurailtiin maisemia ja ohi viliseviä kyliä pressukattoineen ja aaltopeltiseinineen. Koska mä oon todella skeptinen erilaisten hyväntekeväisyysjärjestöjen suhteen, niin oon jo pitkän aikaa halunnut käydä Afrikassa pienemmissä kylissä ja viedä sinne henkilökohtaisesti tarpeellisia tavaroita. Oli todella jännä nähdä se kontrasti rikkaiden ja asunnottomien välillä – asuttiin kuitenkin hulppeassa talossa ja syötiin joka ilta ravintoloissa, kun kaduilla parveili kodittomia etsimässä ruokaa. Vähän erilainen meininki mihin Suomessa on tottunut.

Mä olen matkustellut paljon, mutta Etelä-Afrikassa mun olo oli ehdottomasti turvattomin. Edes Venäjän kaduilla kävely keskellä yötä ei ole pelottanut mua yhtäpaljon kuin hetki, jolloin ravintolaillan jälkeinen  Uber-kuski jätti meidät puolen kilometrin päähän talolta ja  etsittiin viidestään oikeaa pihatietä tietämättä tarkalleen kummassa suunnassa se isolla tiellä sijaitsee.

Yksi vapaapäivistä vietettiin Aquila-safarilla, jossa nähtiin villieläimiä kirahveista elefantteihin. Mä en ollut valmistautunut, että oltaisi nähty noin paljon eläimiä ja vielä todella läheltä. Mulla oli safarista sellainen kuva, että eläinten näkeminen olisi täysin tuuripeliä kun autolla ajetaan ympäri aavikkoa. Fiilis oli valitettavasti enemmän kuin olisi eläintarhassa, sillä  kaikki tuntui sijaitsevan todella järjestelmällisesti omilla paikoillaan ja loppupeleissä saatiin tietää eläinten olevan aidattuja ja ruokittuja. Suuri pettymys!

Viimeisenä päivänä ajettiin Babylonstoreniin, jota sit taas suosittelen Cape Townin reissulla sydämeni pohjasta. Kyseessä on upea spa  puutarhan keskellä. Olin mun elämäni ensimmässä hieronnassa, osa vietti päivää ulkouima-altaalla ja alueella oli pari ravintolaa, joiden ruokien raaka-aineet on alueella kasvatettu. Me syötiin Babelissä, jonka ruoka oli ihanan raikasta ja erilaista mitä 5 tähden ravintolalta olisin odottanut. Jos siis vaan aikaa liikenee, niin tänne kannattaa ehdottomasti lähteä kokonaiseksi päiväksi kiertelemään 🙂

Mutta nyt niitä kuvia – lupaan että seuraavat postaukset tulee ihan täältä Suomen kamaralta !  


Tags:
4 Comments
 • Julia
  Posted at 21:28h, 02 lokakuun Vastaa

  Tykkään tosi paljon tästä sun blogista, piristäviä tekstejä ja kuvia! Oot ihanan aidon oloinen tyyppi, välittyy kyllä tänne ruudun toiselle puolelle. Jatka samaan malliin! 🙂

 • j
  Posted at 13:41h, 04 lokakuun Vastaa

  Mun on ihan pakko kommentoida tähän myös toisenlainen näkemys. Itse en nimittäin useamman kuukauden mittaisella Etelä-Afrikan reissulla joutunut pelkäämään kertaakaan. Toki kokemukset on aina subjektiivisia ja esim. sijainnilla on paljon merkitystä. Pyörin itse enimmäkseni Kapkaupungissa ja toki esim. Johannesburgissa, Pretoriassa ja Port Elizabethissa joutui olemaan ”valppaampi”. Tämä on kuitenkin mielestäni jokaisella reissulla (ja ihan kotonakin) järkevää.

  Sen sijaan, että olisin kokenut turvattomuutta, tapasin maailman ystävällisimmät tyypit ja esim. asiakaspalvelijat Etelä-Afrikassa. Maan historiaa kun tarkastelee, ymmärtää, miksi esim. maaseudulla voi edelleen olla kaunoja valkoisia etelä-afrikkalaisia kohtaan. Tästä syystä tein itse usein selväksi, että olen turisti.

  En halua kommentilla vähätellä kokemustasi ja toki on kurjaa, jos näin olet reissullasi tuntenut. On totta, että kaunis ja kiehtova maa edustaa vahvasti myös rikostilastoissa. Kuitenkin halusin tuoda esiin myös vaihtoehtoisen kulman, sillä olisin itse paljon köyhempi, jos olisin antanut ”pelotteluiden” estää omaa reissuani. 🙂

  • j
   Posted at 13:44h, 04 lokakuun Vastaa

   Safareista vielä sen verran, että kannattaa suunnata Krugeriin, jos esim. Johannesburgin lähelle on asiaa. Garden Routen ”varrella” on myös pienempiä safareita, kuten Addo. ”Oikeat” safarit ovat hyvin kaukana eläintarhoista ja tosiaan ihminen on se, joka saapuu eläinten maailman eikä toisinpäin.

 • Ennu
  Posted at 00:02h, 06 lokakuun Vastaa

  Millä kameralla olet nämä kuvat ottanut? 🙂 Ja oletko muokannut näitä kuinka paljon?

Post A Comment