MATKUSTUS PELKILLÄ KÄSIMATKATAVAROILLA

 

Käsimatkatavaroiden kanssa matkustaminen on mun mielestä huomattavasti mieluisampaa puuhaa kuin ruumalaukun kanssa. Mukaan mahtuu tarpeeksi tavaraa, muttei valikoima ole liian suuri asukriiseille. Tottakai matkan pituudella ja kohteella on väliä, mutta viikon etelänreissulla tai pitkän viikonlopun mittaisella kaupunkilomalla pienemmällä laukulla pärjää paremmin kuin hyvin.

Kun mä kirjoitin postauksen halvoista lennoista niin kerroin, että ylimääräisestä ruumalaukusta on usein turha maksaa. Sain kysymyksiä esimerkiksi kosmetiikasta, sillä carry on -laukun  nesteet täytyy olla alle 100ml ja mahtua siihen rasittavaan minigrip-pussiin. Suomessa näiden nesterajoitusten kanssa ollaan tarkkoja, mutta useilla lentokentillä nestepakkauksien määrä on virkailijalle ollut aivan se ja sama. Mun jokapäiväiset kosmetiikkatuotteet ei muutenkaan vie paljoa tilaa ja nestemäisiä purnukoita siellä on lähinnä cc-voide, hiusöljy, kasvo- ja vartalorasva sekä meikinpuhdistustuote.

Etelään matkustaessa pakkaaminen on tottakai helpompaa, kun mukaan otettavat vaatteet on huomattavasti kevyempiä. Pakkausta ja vaatekriiseilyä helpottaa ehdottomasti se, että pakatessa päättää asut etukäteen valmiiksi ja ottaa mukaan vaan niitä vaatteita, mitä pystyy helposti yhdistää keskenään.

 

 

 

Mulla oli kreikassa mukana pieni muovipussillinen kosmetiikkaa, vaatteet katsottuna jokaiselle päivälle, kolme paria kenkiä (joista yhdet oli ainoastaan käytössä) ja matkustusasuksi valitsin pitkät housut, hupparin ja farkkutakin, joista oli hyötyä Kreikan viileämmissä öissä. Puolet matkalaukun vaatteista päätyi käyttättöminä takaisin Suomeen päin..

Rantalomalle tuskin kannattaa pakata kokonaista meikkiarsenaalia mukaan, vaan itsellä oli rasvojen lisäksi highlighter, bronzer sekä muutama luottohuulipuna, joilla sai meikkaamattomiinkin kasvoihin tehtyä nätin viimeistellyn ilmeen aikaiseksi. Mun tilannetta helpottaa ripsienpidennykset sekä microblading-kulmat, mutta koin pärjääväni noilla kosmetiikoilla erinomaisesti.

Palan helposti, joten mulla täytyy aina olla hyvä aurinkorasva matkassa. Otin mukaan Algamariksen SPF 30 rasvan*, orgaanisen beetakaroteenia sisältävän Huile de carotte -porkkanaöljyn* sekä Dr.Hauschkan kosteusvoiteen*, jonka tuoksusta mulle tulee nyt automaattisesti reissun jälkeen mieleen etelä :-D Kannattaa karsia kosmetiikka mahdollisimman minimiin jos vaan mahdollista! Olin vaihtanut reissun ajaksi mun normaalin cc-voiteen Originsin voiteeseen, jossa on suojakerroin 40. Kaupunkilomalla mulle luultavasti riittäisi cc-voide, aurinkopuuteri, highlighter, kasvorasva sekä meikinpuhdistusaine. Kasvorasvojen lisäksi mulla on ollut mukana Hoian vartalovaahto ja meikinpoistoöljy, jotka pienen kokonsa vuoksi on hyviä mukaan reissulle.

 

 

 

Jos kyseessä on rantaloma, niin mä monesti panostan mukaan otettaviin mekkoihin. Niissä on mukava olla kuumemmallakin säällä eikä ne vie matkalaukussa paljoakaan tilaa. Kaupunkilomilla kannattaa taas panostaa takkeihin, jos tiedossa on yhtään viileämpi ilma.  Useamman takin raahaaminen vie tottakai tilaa, mutta annan niille mieluusti tilaa jotta asut poikkeaa hieman toisistaan.

Tämän lisäksi on mun mielestä hyvä ottaa niin tennarit kuin siistimmätkin kengät. Reissuissa tulee yleensä käveltyä normaalia enemmän, joten ei kannata tehdä sitä virhettä, että ottaa mukaan uudet kengät, joita ei ole vielä sisäänajettu. Monesti matkustan tennareissa tai lenkkareissa ja laukussa odottaa sandaalit tai simppelit korot.

Ehdottomasti painavimmat asiat mun reissulaukussa on aina elektroniikkavehkeet, sillä  vähintään yhden kameran, kolmen objektiivin, tietokoneen ja latureiden pakkaamiseen laukkuun saa upotettua helposti monen monta kiloa.

1 huppari, 1 farkkutakki, lenkkarit, 2 sandaalit, pitkät housut, 5 mekkoa, 7 paria bikinejä, kosmetiikkaa, 3 huulipunaa, 2 hiuspantaa, 1 rento kauluspaita, pitkähihanen trikoopaita sekä trikooshortsit, valkoiset farkkushortsit, 5 aurinkolasit, alusvaatteita, iso verkkokassi rannalle sekä edellä mainitut elektroniikkavehkeet. Jos mä en kamalasti valehtele, niin tässä oli matkalaukun sisältö yhden viikon matkalle. Periltä saa yleensä hommattua kaiken, jos jotain jäi kotiin. Mulla on aina pinsetit meikkipussissa, eikä mulle olla vielä kertaakaan mainittu asiasta turvatarkastuksessa.

 

Jos teille jäi jotain kysyttävää tai toivotte mun avaavan jotain tiettyä aihetta vielä lisää, niin laittakaa ihmeessä kommenttia :-)

*Tuotteet saatu Life.fi


10 Comments
 • Avatar
  Nimetön
  Posted at 00:22h, 28 lokakuu Vastaa

  Minkä kokoinen toi sun laukku on? Näyttää kovin isolta:) ja onko sulla kaikilla lennoilla aina sama laukku lentoyhtiöstä riippumatta, kun niissähän on kokorajoituksissa eroja?

  • Avatar
   saralovesyou
   Posted at 11:52h, 29 lokakuu Vastaa

   Noissa kuvissa missä mä olen itse ei ole se mun käsimatkatavaralaukku, vaan kokoa isompi, jonka otin mukaan Etelä-Afrikkaan :-D Ne on siis vaan kuvituskuvia samalta reissulta kun käytiin hakemassa toi matkalaukku, kun ei normaalisti matkalaukun kanssa tule käveltyä ympäriinsä :-D Ihan normaalin kokonen käsimatkatavaralaukku mulla siis on!

 • Avatar
  SofiaEmilia
  Posted at 10:52h, 28 lokakuu Vastaa

  Ihan super hyödyllinen postaus! Mä oon alkanut kallistua pikkuhiljaa myös tähän käsimatkatavara-matkustamiseen ruumalaukun ollessa uusintakunnossa. Pääsee kyllä paljon helpommalla ja tosiaan ei tule otettua liikaa tavaraa mukaan, mitä useimmiten ruumalaukun kanssa tapahtuu kun sinne mahtuu niin paljon enemmän.

  Mulla on aina ollut se ns. kangas-laukku tai voiko sitä siksi sanoa, mutta olen alkanut kallistumaan myös näiden kovapintaisten laukkujen suhteen kun nuo edellä mainitut tuntuvat hajoavan niin helposti. Ootko kokenut kyseisen kovapintaisen laukun hyväksi?:-)

  • Avatar
   saralovesyou
   Posted at 11:58h, 29 lokakuu Vastaa

   Suosittelen ehdottomasti. Eikä käsimatkatavaralaukun kanssa tarvitse odottaa oman laukun saapumista, kun heti koneesta astuessa on kaikki tavarat jo valmiina :-)

   Mulla oli joskus nuorempana sellanen kangaspintanen laukku, mutta nykyään oon käyttänyt vaan tota kovapintaista. Niissäkin on toki eroja ja osa on parempia kuin toiset. Ne vähän pehmeämpimuoviset on ainakin omasta mielestä varmempia vaihtoehtoja ja kestää hyvin juuri pieniä kolhuja. Ja tottakai plussana se, että nykyään noita kovapintaisia matkalaukkuja löytyy vaikka missä kivoissa väreissä ja kuoseissa!

 • Avatar
  Aliisa
  Posted at 11:34h, 28 lokakuu Vastaa

  Mä oon kateellinen sulle, ite oon nimittäin maailman huonoin pakkaamaan :D Mulla on joulukuussa tulossa kaupunkiloma, sitä ajatellen toi takkivinkki oli tosi hyvä! Pitääkin pakata pari eri takkia messiin.
  Jos tiedät, että luvassa on shoppailua niin jätätkö matkalaukkuun tilaa? Mä en tiedä uskallanko pakkaa ihan täyteen laukkua, jos reissussa tuleekin osteltua :/

  • Avatar
   saralovesyou
   Posted at 12:05h, 29 lokakuu Vastaa

   Voi kuule, mäkin oon joskus ollut! Oon välillä yllättynyt positiivisesti, kun mä oon pakannut matkalaukun säännöllisesti ennen parin päivän reissua. Joskus se on ollut jopa puoliksi tyhjä, kun vuosia sitten oon yrittänyt jo kotoa lähtiessä sulloa vetoketjua kiinni.

   Kaupunkilomilla saatan pakata vaan puolikkaan laukun täyteen sillon, jos mä oon suunnitellut ostavani sieltä jotain. Esimerkiksi alkuvuoden Lontoon reissulla mä päätin etten osta sieltä vaatetta ja jätinkin vaan pienen tilan mahdollisille ylläriostoksille. Jos sä vaan pärjäät vähemmällä ni kannattaa jättää sinne laukkuun tilaa. Rasittavaa on sit siinä vaiheessa, kun joudut kieltää shoppailun sen vuoksi, että laukku on jo ihan täynnä :-)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 01:45h, 29 lokakuu Vastaa

  Heips! Mietin, että maksatko pelkällä käsimatkatavaralla matkustaessa lisäkilot vai miten teet? Kun painoahan saa olla se muutama hassu kilo ja tuntuu että saako nuo tavarat ja elektroniikkavermeet mahtumaan sen kilomäärän sisälle?

  • Avatar
   saralovesyou
   Posted at 12:10h, 29 lokakuu Vastaa

   Mä en varmaan koskaan ole punninnut mun käsimatkatavaroita, kun teen self check-inin sillä itsepalvelulaitteella. Tottakai aina katson, että laukku pysyy ainakin suunnilleen niiden painorajoitusten sisällä. Mulla on kameratarvikkeet aina erikseen siinä sallitussa ”tietokonelaukussa” tai käsilaukussa, joten yhden laukun paino ei mene huomattavasti rajoituksen yli.

   Pitää joskus muuten punnita laukku – mä jotenkin veikkaan että mun matkatavarat ilman elektroniikkaa on aika lähellä viittä kiloa :-)

 • Avatar
  hoo
  Posted at 18:55h, 29 lokakuu Vastaa

  Moi! Muuten kuulosti järkevältä pakkaamiselta, mutta ihmettelen hieman 7 paria bikinejä ja 5 aurinkolaseja..:)?

  • Avatar
   saralovesyou
   Posted at 19:32h, 29 lokakuu Vastaa

   En pessyt pyykkiä reissussa ollessa, niin olihan nyt jokapäivä kiva saada puhtaat bikinit päälle kun tunkkasessa säässä oli päivän hikoillut ja iholla ollut kaiken maailman öljyjä :-) Aurinkolaseista sen verran, että käytettiin poikaystävän kanssa samoja aurinkolaseja, joten mukana oli sekä molempien lempparilasit että vähän halvemmat versiot, joita ei mahdollinen häviäminen/rikkoontuminen olisi haitannut :-)

Post A Comment