MEIDÄN KOTI PUOLEN VUODEN JÄLKEEN

 

Ajattelin, että Helsinkiin muuttaessa mieluisan asunnon löytäminen olisi hankalampaa. Tykkäsin mun Lahden kämpästä todella paljon ja tiesin vuokran nousevan ja neliömäärän laskevan. Lahdessa asuin 53 neliöisessä kaksiossa lähes ydinkeskustassa ja vuokra kurotti just  ja just 500€ yläpuolelle. Sain lukion kurssit keväällä hyvissä ajoin päätökseen ja  irtisanoin mun asunnon ilman, että mulla oli seuraavaa kotia edes tiedossa. Olin jo vuosi tai kaksi sitten suunnitellut muuttavani Helsinkiin heti mahdollisuuden tullen ja ajattelin sen hetken olevan aikaisintaan syksynä lukion päättymisen jälkeen. Asiat loksahti paikoilleen ja päätin alkaa etsimään kotia pikavauhdilla Helsingistä.

Mulle on tärkeää se miltä koti näyttää ja tykkään siitä, ettei lattia ja seinäpinnat riitele kovin pahasti keskenään. Unelma-asunnossa olisi tottakai ollut valkoinen lautalattia, mutta vaalealla mennään onneksi nytkin. Käytiin asuntonäytössä kerta toisensa perään ja koettiin pettymyksiä. Näytöissä oli paljon porukkaa joten olihan se selvää, että nuoren opiskelijapariskunnan on hankalampi saada asunto itselleen kuin vanhemman ja vakiintuneen pariskunnan, joista molemmat käy töissä.  Mulla oli aikaa muuttaa kaksi viikkoa, joten olin pakannut Lahden kodin jo pahvilaatikoihin ja tavarat oli peräkärryssä. Yhden asunnon kohdalla oltiin jo lähes valmiina kirjoittamaan nimet alle vuokrasopimukseen, mutta sekin meni metsään aivan viimehetkellä.

Löydettiin sattumalta meidän nykyinen koti – ilmoituksessa ei ollut edes kuvia asunnosta sisältä. Oltiin kuitenkin asuntonäytön aikoihin nurkilla, joten poikettiin aamukahvien jälkeen katsomaan jos nyt vaikka nappaisi. Ja niinhän se nappas!

Siisti ja valoisa rempattu kaksio, jossa on kuitenkin säästetty vanhanaikaiset patterit ja kaappienovet. Tämä on oikeastaan just sitä mitä me haettiin ja vuokra on kahdelle jaettavaksi juuri sopiva. Ollaan asuttu tässä hieman päälle puolivuotta ja viihdytään sairaan hyvin!

 

 

Mun sisustustyyli on muuttunut vuosien aikana suuntaan ja toiseen – tällähetkellä tykkään maanläheisistä sävyistä ja tekstiileistä. Ikkunalaudoilla ja sivupöydillä on kasveja ja tauluja, ja sisustustyyli saa olla myös vähän rosoinen. Olohuoneessa meillä on ruskea lehmäntalja mattona tuomassa tilaan kivaa lämpöä. Ikean Malm-lipastot heivasin pois jo muutossa ja keksin muut ratkaisut sivupöydiksi ja tv-tasoksi. Makuuhuoneen yksi seinä on täynnä kaappitilaa ja sieltä on myös pääsy mun vaatehuoneeseen, jonka säilytysratkaisun voin esitellä täällä vielä myöhemmin.

Lampuista ei täällä asunnossa ole ainakaan pulaa! Kolmen olohuoneessa ja makuuhuoneessa roikkuvan kattolampun lisäksi  täältä löytyy niin jalkalamppua, itse tehtyä pöytälamppua, oven päältä roikkuvaa troikkaa sekä yöpöydän valaisimia.

Mua ärsytti pitkän aikaa, kun valkoiset seinät oli tyhjillään. Deseniolta lähetettiin mulle kasa ihania julisteita, jotka tuo tänne ihan omanlaisen fiiliksen! Otin riskin laittamalla tummia tauluja seinille, mutta ne sopii tänne paremmin kuin mä edes kuvittelin. Deseniolla oli todella laaja valikoima erilaisia julisteita tekstitauluista luontoaiheisiin kuviin ja vietin pitkän illan valitessani itselleni mieluisimmat taulut koristamaan seiniä. Onnistuin aika hyvin – vai mitä ootte mieltä?

Saatte muuten varaslähdön Desenion Black Friday -alennuksiin koodilla ”VIPSARA” ja huikean 40% alennuksen valikoiman julisteista. Alekoodi on voimassa 23.11 saakka, eikä valitettavasti sisällä Handpicked-julisteita tai kehyksiä. Jos teillä on ollut ajatuksena hommata julisteita koristamaan seiniä, niin kannattaa hyödyntää tämä koodi nyt!

 

Julisteet saatu.


14 Comments
 • Avatar
  S
  Posted at 18:44h, 21 marraskuu Vastaa

  Moi! Tosi kivan näköinen kämppä! Monta neliötä tossa asunnossa on? Itsekin juuri muuttamassa ja siksi kiinnostaa :)

  • Avatar
   Sara
   Posted at 20:21h, 21 marraskuu Vastaa

   Tässä kämpässä on neliöitä 45 ja ne on käytetty kyllä todella hyvin :-)

 • Avatar
  Katariina
  Posted at 19:13h, 21 marraskuu Vastaa

  Ihanan näköinen koti! <3 Mä ootan niin paljon et saan kans lukion loppuun ja muutan opiskelee johonkin ja saan laittaa oman kämpän ja tehdä siitä OMAN NÄKÖSEN. Ja tehdä siellä mitä haluun ja millon haluun ilman et tarvii ajatella muiden tarpeita ja toiveita koko aika. :-)

 • Avatar
  Laura
  Posted at 20:00h, 21 marraskuu Vastaa

  Mistä teidän päiväpeitto on hankittu? Kiinnitin siihen heti huomioni, kun samankaltainen on etsinnässä :) Ihana koti!

  • Avatar
   Sara
   Posted at 20:22h, 21 marraskuu Vastaa

   Tää on ihan vaan Ikeasta! Metsästin itsekin päiväpeittoa pienen tovin, mutta päädyin lopulta todella yksinkertaiseen ja valkoiseen :-) Kiitos paljon!

 • Avatar
  Emilia
  Posted at 22:18h, 21 marraskuu Vastaa

  Aivan ihana koti teillä! Meillä on 41 neliötä Helsingissä ja sen fiksusti sisustaminen vaatii kyllä mietintää aina haha!

 • Avatar
  Jutta
  Posted at 10:22h, 22 marraskuu Vastaa

  Hyvältä näyttää!! Olisin kuitenkin halunnut nähdä enemmän koknaisuutta ja esimerkiksi olohuonetta! :)

  • Avatar
   Sara
   Posted at 18:27h, 23 marraskuu Vastaa

   Meijän olohuone on heti tossa sohvan vieressä ja sohva/tv alue on vielä todella tylsä! Varmasti sekin osa kodista tulee jatkossa näkymään, kunhan saan sen valmiiksi :-)

 • Avatar
  Mineca
  Posted at 12:23h, 25 marraskuu Vastaa

  Kauniin näköinen koti! Opiskeletko sä nyt siis jotakin tällä hetkellä, vai onko tää blogi se sun pääasiallinen duuni? :)

  • Avatar
   Sara
   Posted at 02:56h, 26 marraskuu Vastaa

   Blogi on tällähetkellä mun duuni enkä toistaseksi opiskele :-) Ensvuonna olisi tarkotus hakea opiskelemaan ensimmäistä kertaa, mutta saa nähdä miten se menee!

 • Avatar
  mtte
  Posted at 14:39h, 01 helmikuu Vastaa

  Moikka! Ihana koti! <3 mistä toi musta hylly/kärry on, olen etsinyt vastaavaa?

  • Avatar
   Sara
   Posted at 01:45h, 21 helmikuu Vastaa

   Kiitos! Kärry on Ellokselta :-)

 • Avatar
  Reetta
  Posted at 12:40h, 11 helmikuu Vastaa

  Hei mistä toi teijän sohva on? :)

  • Avatar
   Sara
   Posted at 01:36h, 21 helmikuu Vastaa

   Se on ihan vaan Ikeasta, Söderhamn-sarjaa! Todella mukava sohva istua ja löhötä ;-)

Post A Comment