BLACK FRIDAY MADNESS

Jeans Glamorous / Hair bun NLY / Jacket H&M (similar here) / Sweater H&M (similar here) / Shoes Dr Martens / Bag NLY 

(includes adlinks)

Mun kulutus on todella kausiluonteista ja yritän säästää isommat hankinnat alennusmyynteihin. Parhaat alennusmyynnit on loppuvuodesta – sinkkujen päivä, joulualet ja tottakai Black Friday, joka ei keltään ole voinut mennä ohi. ”En mä tätä oikeesti tarvitse, mutta ostan kun on halpaa” –kulutus tuntuu alennusmyyntien aikana monilla kytkeytyvän päälle ja se on sit menoa. Mä itse osaan onneksi hallita nettishoppailua aika mallikkaasti, sillä tämä tupaten täynnä oleva koti kaipaa inventaarioa ennen ylimääräisiä hankintoja. Mun tekee pahaa maksaa täyttä summaa tuotteista, joiden tietää tulevan alennukseen jossain vaiheessa. Kolmenkympin paita on mulle aivan liikaa, vaikka sama hinta 50% alennuksessa olevasta kivasta neuleesta ei tunnu hinnalta eikä miltään. Jotkut vihaa alennusmyyntejä, kun mä teen niiden aikana mielelläni löytöjä koko vuoden edestä.

Vietin mun ensimmäistä mustaa perjantaita muutama vuosi sitten Yhdysvalloissa enkä ajatellut villityksen saapuvan Suomeen. Kaupat oli auki yön ympäri, ihmiset jonotti makuupusseissa parkkipaikalla ja tavarat vietiin käsistä. Siellä jonotus tapahtui naurettavien halpojen televisioiden vuoksi, kun Suomessa samat jonot saa aikaan Taco Bell tai ämpärit (Taco Bellin jono oli vielä viikko avaamisen jälkeen ulos asti, whaat??) ja Black Friday -shoppailut tehdään lähinnä verkossa.

Monet vaatekaupat vietti viikon kestävää mustaa viikkoa ja tarjouksia sateli vähintään yksi päivää kohden. Nelly.comin Black weekin kohokohta oli perjantai, jolloin joka tunti paljastettiin uusi tarjous. Tänää on Nellyn Black weekin päätös ja IHAN kaikki tuotteet on 20% alennuksessa. Sivuilta löytyy omien brändien lisäksi niin Samsøe & Samsøe, Dr Martens kuin Adidas. Bilemekot tais olla vielä tän päivän ajan 30-70% alennuksessa, joten kannattaa tsekata pikkujoulumekkoja ja asua uudellevuodelle jo etukäteen!

Minkälaisia Black Friday -ostoksia te olette tehnyt? Käytättekö alennukset hyväksi vai vietättekö mielummin ”älä osta mitään” -päivää?


4 Comments
 • Avatar
  Tähtijoukko
  Posted at 07:10h, 26 marraskuu Vastaa

  Täällä vietettiin älä osta mitään päivää, sillä mitään oikeaa tarvetta minkään tavaran ostamiselle ei itselläni nyt ole :) kaikkea on tarpeeksi.

  Mutta musta alennusmyynnit on just hyviä mahdollisuuksia vaikka opiskelijoille ja muille pienituloisille löytää tosi edullisesti jotain oikeasti tarpeellista! :)

 • Avatar
  Maria
  Posted at 10:35h, 26 marraskuu Vastaa

  Mulla vaihtelee, aiemmin tilasin paljon, mutta palautin myös suurimman osan. Nyt sattumalta löysin alesta Mangon yhden takin, jota en ehtinyt ostaa liikkeestä :) muuten en ole shoppailut mustana perjantaina!

 • Avatar
  Henna
  Posted at 15:21h, 26 marraskuu Vastaa

  Mä oon enemmän ’älä osta mitään’-päivän kannattaja, mutta tänä vuonna odotin useamman viikon jos haluamani objektiivi tulisi tarjoukseen Black Fridayna. Sehän sitten tuli ja koko päivän ainoa ostos oli kyseinen objektiivi :-)

 • Avatar
  Joanna
  Posted at 08:48h, 27 marraskuu Vastaa

  Mua on alkanut viime vuosina ahistaa myös tuo alemyyntihulluus, joka siis itsenikin on yleensä aina vallannut. Oon alkanut miettiä omaa kulutusta ehkä enemmän (mikä on tietysti hyvä) enkä haluu enää ostaa vain ostamisen ilosta. Enemmän nykyään ehkä kyttään tarjouksia sellaisista tuotteista, joita olisi muutenkin tarkoitus ostaa. :)

Post A Comment