KUN TEKEE MIELI LUOVUTTAA…

 

Heräsin 17:30 poikaystävän lähtiessä töihin. Koti oli pimeänä niin nukkumaan käydessä kuin herätessäkin. Olen muutaman kerran kironnut, etten ole saanut aikaiseksi ostaa kirkasvalolamppua. Siitä voisi tällaisissa tilanteissa olla vähän apua, jotta en nukkuisi useampana päivänä viikossa kellon ympäri. Mulle on suotu hieman liiankin hyvät unenlahjat ja nukun sikeästi niin melussa, valossa kuin epätasaisella alustallakin. Kävin tekemässä päivän ensimmäiseksi ateriaksi kunnon hiilaripommin. Mietin kahdesti sen syömistä, jätin lautasen lopulta ikkunalaudalle ja hain jääkaapista kylmää vettä ja maitorahkaa.

Mä en ole koskaan urheillut laihduttaakseni. Kun itsekuri on viisivuotiaan lapsen tasolla, ei mitään tiukkaa elämäntapaa multa voi edes odottaakaan. Huonosti syöminen näkyy mun kropassa todella helposti ja näissäkin kuvissa huomaa, kuinka edellisen illan ruoat turvotti edelleen keskivartaloa. On niitä hetkiä, kun mä tykkään kropastani; kuvailisin tällöin itseäni normaalin sopusuhtaiseksi. Toisinaan on niitä päiviä, kun heti aamusta lähtien turvottaa ja kroppa tuntuu todella löysältä. Mä en onneksi ole ottanut mitään suurempaa pakkomiellettä tiukasta kropasta mutta etenkin nyt, kun reissuun on kaksi viikkoa, niin toivoisin, että tilanne olisi edes hieman paremmin ja viihtyisin kropassani päivästä toiseen.

 

  

 

Mä olen syönyt e-pillereitä viimeiset kuusi vuotta ja nyt tuli stoppi – mun on pakko antaa kropan levätä.  Jyrkät mielialan muutokset, ahdistuskohtaukset monet muut muutokset sai mut miettimään, voisiko oireet mahdollisesti johtua hormoneista, joita mä olen ahtanut kroppaani lähes pari tuhatta pilleriä. Alkoholi ei sovi mulle toistaiseksi lainkaan ja paniikkikohtaukset on vienyt mut pahimmillaan ambulanssiin saakka. Kun tietää, ettei päivittäin kehoon laitettavaa hormonivalmistetta suositella niiden vahvuuden vuoksi syötävän vuotta tai maksimissaan kahta pidempään negatiivisten terveydellisten vaikutusten takia niin sitä käy väistämättäkin miettimään, onko niitä terveellistä käyttää edes toistaiseksi. Pillereiden lopettamsisen jälkeen mun iho on räjähtänyt käsiin (joka nykypäivänä mun mittapuulla tarkoittaa 6 pientä finniä). Vaikka mun itsetunto muuten on ihan hyvällä tasolla, osaan myöntää olevani vähän epävarma kehon ja epätasaisen ihon vuoksi. Aknen kokeneena pelkään kokoajan, että tilanne pahanee kohta siihen samaan pisteeseen.

 

 Kuvat: Svante Gullichsen

Oon tuntenut olevani vähän hukassa. Se on näkynyt varmasti täällä blogissa ja toivon että ymmärrätte. Sisältö on ollut aika tasapaksua ja olen vältellyt tiettyjä aiheita. Mulla on tiettyinä hetkinä ollut fiilis, että haluan luovuttaa ja jäädä viikoksi sänkyyn makaamaan. On ollut hankala saada blogiin sisältöä, kun päivässä saataa olla vaan pari tuntia hereillä. Koska blogi ja sosiaalinen media seuraa mihin ikinä menenkään, en ollut aluksi innoissani tulevasta matkasta. Kreikassa ollessa tunsin usein huonoa omatuntoa jos en päivittänyt sosiaalista mediaa tasaiseen tahtiin. Matkan jälkeen kuitenkin tajusin, että olen ollut pidempiäkin aikoja päivittämättä somea siksi, että olen maannut sängyssä kellon ympäri. Ajattelin Aasian reissun ajoituksen olevan huono ja pelkäsin ylikuormittavani itseni kokonaan. Tällähetkellä matka tuntuu kuitenkin hyvältä tilaisuudelta selvitellä päätä ja antaa aikaa ihmiselle, joka on seurannut huonoja hetkiä sivusta ja tehnyt kaikkensa auttaakseen.

Musta on tullut todella impulsiivinen ja se on vaikuttanut ihmissuhteisiin. Oon ollut henkisesti todella väsynyt ylläpitämään ystävyyssuhteita tai kehittämään uusia kaverisuhteita, joten jotkut on saattaneet kuvitella, ettei mua kiinnosta olla heidän kanssa tekemissä. Kaiken korjaaminen ottaa ehdottomasti aikaa ja täytyy mennä päivä kerrallaan.

Blogin kirjoittaminen viimeaikoina on tuntunut enemmän suorittamiselta kun asialta, jota tekee  vapauttaakseen omaa inspiraatioa ja omia ajatuksia. Tällähetkellä kuitenkin huomaan, että suunta on ylöspäin. Oon aliarvioinut teitä siellä ruudun toisellapuolella ja vältellyt näidenkin kirjoittamista mustalla valkoiselle. Tuntuu edelleen hieman sekavalta ja epämukavalta yrittää saada asiat mahdollisimman selvästi kerrottua, mutta ehkä oli jo aika edes yrittää.

Kiitos kuuluu kuitenkin teille, jotka olette pysyneet mukana tähänkin päivään saakka!


29 Comments
 • Avatar
  Jonna M
  Posted at 22:02h, 30 marraskuun Vastaa

  Tsemppiä sulle sinne ruudun toiselle puolelle. Jos joku lukijoistasi ei osaa ajatella inhimillisesti, että sielläkin on ihan tavallinen tunteet omaava ihminen niin se ei ole sun menetys. :)

  Mulla kävi kans e-pillereiden lopetuksen jälkeen niin, että iho räjähti käsiin. Ja mun kohdalla se ei ollut mikään viis näppyä vaan ainaki viiskymmentä. Tuntu ihan hirveeltä ja moneen kertaan mietti et alotanko vaan uudestaan. Puol vuotta siihen meni et hormonit tasaantu ja nyt ihossa on enää arpia (ei onneks struktuuriltaan vaan ainoastaan punasia ”läiskiä”) joita tässä hyvää mallia parantelen oikeella hoidolla. Eli halusin vaan sanoo, et ei kannata säikähtää jos aluks tilanne näyttää pahalta, se tasottuu siitä kyllä. :)

  • Avatar
   Sara
   Posted at 22:21h, 30 marraskuun Vastaa

   Kiitos paljon tsemppaavasta kommentista!

   Mun iho räjähti sillon kun mä alotin tän kyseisen merkin pillerit ja osasin odottaakkin ettei lopettamisen jälkeen iho pysy siistinä ja tasaisena. Aurinkohoito on auttanut mun ihon kuntoon yleisesti aina todella paljon ja odotankin nyt jos se auttaisi mua taas parin viikon kuluttua. Nämä muutamat finnit on kuitenkin täysin kestettävissä ja jossain vaiheessa e-pillereistä pitäisi kuitenkin vaihtaa pois. Eiköhän se tasoitus tosiaan tule ajan kanssa kun tilanne tasaantuu :)

 • Avatar
  Elli
  Posted at 22:11h, 30 marraskuun Vastaa

  Ikävää kuulla, että olet voinut huonosti :( ehkä otat liikaa painetta blogin kirjoittelusta, sellaisen vaikutelman olen saanut. Kiva kuulla, että nyt suunta on kuitenkin parempaan :) Älä stressaa vatsamakkaroista tms, olet todella kaunis hoikka nuori nainen, jolla ei pitäisi olla mitään syytä epävarmuuteen :) Muutaman kerran olen miettinyt, että olette siskosi Annikan kanssa varsinaisia geenilottovoittajia, ihan mielettömän upeita molemmat :)

 • Avatar
  Tähtijoukko // Jonna
  Posted at 22:39h, 30 marraskuun Vastaa

  Tämä oli tosi rohkea kirjoitus <3
  Varmasti tuo ulkomaanmatka tekee tosi hyvää, kun saa vähän etäisyyttä kaikesta! :) Joskus kaukaa voi hahmottaa kokonaisuuden paremmin <3

 • Avatar
  Nimetön
  Posted at 22:50h, 30 marraskuun Vastaa

  Mitä ehkäisyä sitten käytät jos e-pillerit lopetit?

  • Avatar
   Sara
   Posted at 23:24h, 30 marraskuun Vastaa

   Ehkäsykeinoja on onneksi e-pillereiden lisäksi useita muita ja etsin vielä tällähetkellä sitä mulle sopivinta vaihtoehtoa :-)

 • Avatar
  Silja
  Posted at 22:58h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiitos! Tuhannesti että uskalsit kirjoittaa asiasta, täällä ruudun toisella puolella tuntuu kuin olisit kirjoittanut suoraan omasta elämästä! Olet rohkea kun puhut asioista <3 tsemppiä jatkoon!

 • Avatar
  Anna O.
  Posted at 23:56h, 30 marraskuun Vastaa

  Voi tsemppiä sulle Sara! Onneksi pääset reissuun relaan ja saat valoa! Ja toi hormoniehkäisy on kyllä yks ’?0)=&%.*”!!2/’^¨:, -keksintö!

  Itse aikoinaan lopetin pillerit, sen jälkeen testasin ehkäisyrenkaan ja -kierukan. Ja nyt puoli vuotta ilman mitään hormoniehkäisyä ja fiiliket (ja iho) ovat parempina kuin yli kymmeneen vuoteen. Kropalla kesti kaksi-kolme kuukautta toipua noista kaikista hormoneista, tuli finnejä, mutta nyt on niin siistiä, että kroppa toimii ”luonnollisella” tavalla ja tosiaan kaikki iho-ongelmatkin ovat kadonneet, puhuttakaan mielialavaihtelista… Nyt kylläkin noin viikko ennen menkkoja turvottaa, haluan syödä karkkia ja kolme finniä pukkaa tulemaan, mutta se on pientä verrattuna kaikkiin ongelmiin mitä vuosien aikana olen hormoniehkäisyn kanssa joutunut käymään läpi.

  Paljon hyviä ajatuksia sinulle ja älä stressaa blogista tai somettamisesta. Ei kukaan ole supersuorittaja tai -ihminen ja täytyy välillä pitää taukoa, kaikesta. Ihanaa loppuvuotta!

  p.s. Upeita kuvia!

 • Avatar
  Maria
  Posted at 00:15h, 01 joulukuun Vastaa

  Ihana Sara. <3 Itekkin oon vuosikaudet sairastanu ahistuneisuushäiriötä, satunnaisia masennuskausia ja on muutamia paniikkikohtauksiakin tullu. Mulla tää sairaus alko samoihin aikoihin ku aloin käyttää alkoholia ja aina sen käytön jälkeen henkinen olo on ihan kamala. Join tänään yhen saunasiiderin ja sain jo siitä kauheat ahistukset päälle. Nyt pysyy korkki kiinni, olo on niin paljon parempi ilman! Tosi kovasti tsemppiä sulle ja kyllä se vielä helpottaa! <3

 • Avatar
  Sanni
  Posted at 00:16h, 01 joulukuun Vastaa

  Hyvä että uskallat puhua asioista ääneen ja toivottavasti löydät hyvän olon itsesi kanssa!
  Pakko kuitenkin kommentoida tota pilleri asiaa. Ehkäisypillerithän eivät itsessään aiheuta lapsettomuutta ja niitä voi rauhallisin mielin syödä useemmankin vuoden, ilman minkäänlaista haittaa, jos ne vaan itselle sopivat.

  • Avatar
   Sara
   Posted at 00:56h, 01 joulukuun Vastaa

   Aijaa! No mahdollista, että mä olen saanut väärää informaatioa. Oon lääkärin kertoman jälkeen lukenut myös netistä näitä juttuja ja pidemmällä käytöllä saattaa kuulema olla myös riskiä mm. kohdun kasvaimiin. Mä oon just se ihminen, joka googlaa oireet ja on varma, että sairastan niiden perusteella syöpää. Ehkä siis ihan hyvä ottaa hetki ja antaa kropan toimia pelkkien omien hormonien varassa :-)

   • Avatar
    S
    Posted at 08:48h, 01 joulukuun Vastaa

    Olin just tulossa kysymään et olisko lähdettä tohon lapsettomuusväitteeseen? :) Kohonneesta rintasyöpä- ja veritulppariskistä oon kyllä tietoinen, mut käsittääkseni pillerit puolestaan alentaa kohtusyövän todennäköisyyttä. Itsellä on just pillerien aloitus harkinnassa, mutta vähän hirvittää kun kaikki tuntuvat vaan lopettavan eikä positiivisia kokemuksia juuri kuule :-D

    • Avatar
     Sara
     Posted at 10:13h, 01 joulukuun Vastaa

     Tää perustuu lähinnä siihen, mitä mä olen lääkäriltä kuullut ja netistä lukenut. Kävin vähän muuttamassa tekstiä, jotta en vahingossakaan levitä tosta lapsettomuudesta vääriä väitteitä. Kohdun kasvainten riskin oon lukenut kohonneen tilanteissa, joissa e-pillereitä syödään monta laattaa yhteen syöttöön esimerkiksi kivuliaiden kuukautisten takia, tiedä sitten :-)

     Mulla ei siis vuosiin ollut ongelmia e-pillereiden kanssa vuosiin ja niiden käyttö oli mun mielestä helppoa ja kela-korvauksen myötä myös todella halpaa. Mä oon itse kuullut paljon näiden käytön lopettavien ihmisten lisäksi niitä, jotka on e-pillereihin tyytyväisiä ja ne toimii ilman minkäänlaisia ongelmia. :-)

     • Avatar
      T
      Posted at 16:02h, 01 joulukuun

      E-pillerit nimenomaan vähentävät riskiä esim kohdunkaulan syövälle. Minipillerit saattavat aiheuttaa kauan syötyinä munasarjakystia eli nesterakkuloita, jotka ovat yleensä vaarattomia ja niidenkään riski ei liity mitenkään syöpäkasvaimeksi muuttumiseen vaan lähinnä repeämiseen, jolloin verta voi vuotaa huomaamatta isojakin määriä vatsaonteloon. Tälläisissä tilanteissa kystat kuitenkin leikataan ennaltaehkäisevästi pois.

      E-pillerit eivät myöskään vaikuta hedelmällisyyteen mitenkään. Nainen on hedelmällisimmillään 20-25vuotiaana ja epillereiden hedelmällisyyteen vaikuttava asia ymmärretään usein vain väärin, sillä pillereitä syödää kymmeniä vuosia ja kun ne sitten +35 vuotiaana lopetetaan, syytetään ekana pillereitä vaikka oikeasti kehon hedelmällisyys on jo luonnostaan kerennyt heikentyä iän takia. Maailma ja lastensaannin ajankohdat muuttuvat, mutta naisen hedelmällisin ikä ei.
      Lisäksi monirakkulaisista munasarjoista kärsivät tulevat usein nimenomaan helpoiten raskaaksi heti ensimmäisestä kierrosta epillereiden lopettamisen jälkeen. E-pillerit laittaa munasarjojen toiminnan ns horrostilaan vastaamaan raskaana olemista, eikä tuo horrostila aiheuta mitään pysyvää vaikutusta naisen hedelmällisyyteen. E-pillereitä voi nykytiedon valossa syödä turvallisin mielin vielä 40 vuotiaanakin.

      Mietin myös että mikä sulla on lähteenä tohon, että pillereitä ei suositella syötäväks 1-2v pidempään? kuulostaa todella oudolta väitteeltä kun kierukatkin tehoavat kerrallaan sen 5vuotta ja nykytiedon mukaan niitä voi pitää tehon kannalta jopa 7v ennen vaihtoa.

      Tarkoitus ei oo siis mitenkään kumota sun kokemuksia pillereistä tai kauheesti puolustella niiden käyttöä vaan ihan uteliaisuuttani kysyn:)

     • Avatar
      Sara
      Posted at 17:39h, 01 joulukuun

      Hei kiitos kattavasta tietopaketista! Mä en tietenkään oo mikään ammattilainen näiden kanssa ja oon kuunnellut vaa lääkäreiden ja terveydenhoitajien ohjeistuksia. Mulla on tosiaan ollu käytössä vahvin e-pillerimerkki mitä suomessa tietääkseni on, ja tätä kyseistä merkkiä ei suositeltu syövän 1-2 vuotta pidempään. Jälkeen voi tottakai käyttää jotain muuta pillerimerkkiä, mutta just tätä on pillereiden alkuperäisen määrääjän mukaan riski syödä pidempiä aikoja putkeen. Kuulema toimii ”kuuriluonteisena” hoitona mm. akneen ja voimakkaisiin kuukautiskipuihin :-)

 • Avatar
  Riina
  Posted at 07:13h, 01 joulukuun Vastaa

  Hei!

  Halit ja tsempit, ja kiitokset kun puhut näistä asioista suoraan❤ kaikkihan me ollaan vaan ihmisiä, eikä elämän pitäis mennä suorittamiseks joten välillä täytyy ottaa aikaa itelleen. Uskon, että tuleva reissusi tekee varsin hyvää sinulle!

  E-pilleri aihe on mielenkiintoinen, itse syön niitä nyt toista kertaa vain, koska se tuntuu helpoimmalta pitkän tähtäimen ehkäisykeinolta. Olen miettinyt niiden lopettamista aina silloin tällöin, sillä en tykkää ajatuksesta, että tungen ylimääräisiä hormoneita kehooni. Sen vuoksi olisikin mielenkiintoista tovin päästä kuulla, kuinka pillereiden lopettaminen vaikuttanut henkisesti tai fyysisesti sinuun. Toki vain, jos aihe tuntuu itsestäsi mukavalta.

  Ihanaa reissua!!❤

 • Avatar
  Lispe
  Posted at 10:06h, 01 joulukuun Vastaa

  Ihana Sara, kun kirjoitat näin avoimesti mieltä painavista asioista!<3 Tää on mun mielestä blogien suurinta antia, että kerrotaan rehellisesti - niin suruista kuin iloistakin- sen hetkisestä elämästä! Porukka varmasti ymmärtää, ja vaikkei ymmärtäiskään, niin tee just niin, kuinka itelle tuntuu parhaimmalta!<33

 • Avatar
  Maria
  Posted at 12:57h, 01 joulukuun Vastaa

  Mulla moni kaveri käyttää e-pillereitä, mutta itse en ikinä ryhtynyt niitä syömään ja myöhemmin oon kiittäny itseäni siitä. Iho pysyy hyvässä kunnossa, kun liikkuu sen tunnin päivässä ja juo vettä tarpeeksi :)
  Sun kannattaa varautua siihen, että näppyjä tulee – koska sun hormonit palaa hävitellen normaaleiksi, mutta uskon että se on sen arvoista :) Syöt vaan mahdollisimman puhtaasti, niin kroppa kiittää!

 • Avatar
  oona
  Posted at 13:20h, 01 joulukuun Vastaa

  tsemppiä ja superiso halaus <3

 • Avatar
  T
  Posted at 13:31h, 01 joulukuun Vastaa

  Samoissa fiiliksissä täällä (ahdistus, ailahtelevuus, itkuisuus,unettomuus, antisosiaalisuus). Yritän nyt selvittää johtuuko pillereistä vai ihan omasta pääkopasta.

 • Avatar
  ..
  Posted at 14:03h, 01 joulukuun Vastaa

  Omasta kokemuksesta voin kertoa että noi mielialanvaihtelut ja paniikkikohtaukset helpottuu niin pillereiden lopetuksen jälkeen.

  Itse söin 8 vuotta pillereitä ja kun ne lopetin, meni noin puoli vuotta niin elämä käänty aivan toisinpäin. Puolen vuoden jälkeen tuntu että ”usva” katosi silmien edestä ja näki kaiken AIVAN erilailla. Muunmuassa sen että on käyttänyt vuotensa väärän ihmisen kanssa, tyytynyt siihen ahdistukseen sun muuta. Noi näpyt on pieni murhe siihen nähden kuinka paljon hyvää siitä seuraa.

  Tsemppiä :)

  Suosituksena vielä, kannattaa tutustua kierukkaan.

 • Avatar
  Emilia
  Posted at 18:34h, 01 joulukuun Vastaa

  Moikka Sara!:) Ikävää kuulla, ettet voi hyvin :/.

  Oletko miettinyt, että hakisit itsellesi apua esim. terapiasta? Voin itse lämpimästi suositella sen aloittamista; parasta mitä on koskaan tapahtunut itselleni. Voi turvallisen ihmisen kanssa purkaa ajatuksia, tuntemuksia ja oloja, joka osaa ammattimaisesti auttaa, mutta kuuntelee ja on empaattinen.
  Olen päässyt purkamaan ajatuksiani ja katkomaan haitallisia ajatuskierteitä. Minäkäsitys ja itseluottamus ovat vahvistuneet lisää. Olo ei ole enää niin ahdistunut, vaan paljon onnellisempi ja parempi jo näin puolen vuoden jälkeen.

  Voimia sinulle, olet kaunis nainen ja ihanaa reissua teille! <3

 • Avatar
  heiiidddii
  Posted at 21:27h, 01 joulukuun Vastaa

  En aiemmin olekaan blogiisi kommentoinut, mutta tän kirjotuksen jälkeen oli ihan pakko! Täällä nimittäin myös saman ikäinen nuori, joka on jo vuoden päivät tuntenut olevansa enemmän tai vähemmän hukassa. Itse opiskelen amk:ssa, mutta samalla, kun muut ympärillä tietää olevansa oikealla alalla, minä vielä pohdin, että oonkohan sittenkään omalla alallani. Reilun vuoden olen myös nyt asunut uudessa kaupungissa ja kavereita saanut, mutta välillä sitä kaipaa niin kovasti kaikkia lapsuuden ystäviä, lähimpiä sukulaisia ja perhettä, jotka kaikki asuvat aivan eri kaupungissa. Varsinkin, kun oon luonteeltani sellanen, joka ei kelle tahansa osaa avautua ja kertoa syvimmistä fiiliksistä. Töiden saaminen on myös hankalaa eikä pelkillä opintotuilla leveästi elellä. Lievä skolioosikin aiheuttaa selkäkipuja, jota ei tietenkään näin nuorena toivoisi. Välillä sitä tuntuu, että heitän nuoruuteni jotenkin hukkaan ja varsinkin mietin, että mitähän sitä sitten tulevaisuudessa, jos nytkin on ajatukset näin sekaisin. Kummasti sitä vaan silti päivä kerralla mennään ja ihan pienistä arjen asioista, kuten hyvästä ruuasta tai joulun odotuksesta saa energiaa. Voimia sinulle, tämmöset rehelliset kirjotukset myös niistä arjen huonoista puolista on parhaita, vaikka toivon ja ymmärrän myös, että kaikkea henkilökohtaista et nettiin halua jakaa. :)

 • Avatar
  Kata
  Posted at 23:48h, 01 joulukuun Vastaa

  Ihanan rehellinen postaus! Itse ihmettelen somehiljaisuutta vasta siinä vaiheessa, kun aikaa on kulunut useampi viikko edellisen julkaisun jälkeen. Mieluummin panostaa laatuun kuin määrään. Tuota e-pillereiden lopettamista olen pohtinut itsekin… Tosin olen löytänyt pillerit, joista ei tule mitään sivuvaikutuksia. Hyvää matkaa ja toivottavasti saat selkeytettyä ajatuksia!

 • Avatar
  Venla
  Posted at 12:15h, 02 joulukuun Vastaa

  Tsemmpiä sulle ihan hirmuisesti!! <3 oot tosi rohkee ku uskaltauduit avautua näinkin henkilökohtaisista asioista! Peukut sulle<3

 • Avatar
  Suosittelen
  Posted at 23:15h, 02 joulukuun Vastaa

  E-pillereiden lopetus oli paras päätös ikinä. Naiset on aivopesty syömään niitä sen pelossa että tulee raskaaksi ja että se ehkäisee mm. tiettyjä syöpiä. Miettikää nyt kumpi on todennnäköisempää, että niistä saa terveydelle ongelmia vaiko hyötyä. Hirveitä myrkkyjä keholle ja mielelle. Itsellä meni pari vuotta että kroppa palautu. Aluksi lähti puolet hiuksista ja iho kukki. Mutta mieli ja kroppa alkoi voida päivä päivältä paremmin lopettamisen jälkeen. Myös hiukset ja iho voi nyt loistavasti kun kaikki myrkky on kadonnut kropasta. En voi kun suositella lopettamista. Enkä ole tullut raskaaksi, vaikka en pillereitä syö. Ikinä en palaa enää niihin.

 • Avatar
  A
  Posted at 00:38h, 03 joulukuun Vastaa

  Ihana kirjoitus <3 Mä oon sun kanssa saman ikäinen ja aloitin syömään e-pillerieitä 15-vuotiaana. Mun iho oli silloin jotakin lievän ja keskivaikean aknen väliltä, joten mulle määrättiin akneen auttavia diane nova merkkisiä e-pillereitä. Mä olin kans tietonen siitä, että ne oltiin enemmänkin tarkoitettu kuuriluonteisesti syötäviksi kuin vuodesta toiseen popsittavaksi, joten päätin sit tän vuoden tammikuussa lopettaa niiden syömisen. Mun iho oli ensimmäiset kolme kuukautta lähes täydellisessä kunnossa ja vasta joskus toukokuun paikkeilla naama alkoi taas kukkia. Ei onneksi mennyt yhtä pahaksi mitä oli ennen pillereiden aloittamista ollut, mutta poskille ja suun ympärille alkoi ilmestymään finnejä. Ilmeisesti johtuu siis hormonien epätasapainosta, ja oonkin yrittänyt löytää keinoja niiden tasapainottamiseksi. Mun ihoon on ainakin auttanut maidon juonnin lopettaminen ja juuston syömisen vähentäminen minimiin. Juon nykyään kahvissa otalyn ikaffe kaurajuomaa (joka on muuten tosi hyvää!) ja syön juustoa vain sellaisisa ruuissa, missä sitä on pakko olla (mm.pizza<3). Mut jos juot paljon maitoa, niin suosittelen kokeilemaan, jos sen lopettaminen ja kaurajuomaan siirtyminen auttais! Ja ajan kanssa hormonit tasapainottuu, joten eiköhän sit ihokin mee parempaan kuntoon. Kyllä se kärsivällisyys lopussa palkitaan!

 • Avatar
  Maaria
  Posted at 21:18h, 03 joulukuun Vastaa

  Itse lopetin e-pillereiden syönnin viime keväänä kahdenvuoden käytön jälkeen. Huomasin itsekin että mielialat vaihtelivat ja en ollut oma itseni. Kyllä hävisi kropasta tietynlainen pöhötys kun pillerit lopetin mutta iho meni taas huonompaan kuntoon, silti en anna sen haitata sillä näin on kuitenkin parempi. Siirryin käyttämään hormoonikierukkaa (paljon vähemmän hormoonia kuin e-pillereissä) ja tähän en voi olla muuta kuin tyytyväinen! Suosittelen.

 • Avatar
  K
  Posted at 08:37h, 08 joulukuun Vastaa

  Mä lopetin myös just hormonaalisen ehkäisyn ja siirryin kondomiin kokeiltuani pillerit, ehkäisyrenkaan ja kierukan. Pillerit ja rengas kumpikin toimi aikansa tosi hyvin, mutta 2-3 vuoden käytön jälkeen alkoi aiheuttaa ongelmia, kierukka taas ei sopinut missään vaiheessa ja jouduin ottaa sen pois ennen aikojaan… En ymmärrä tätä joidenkin kommenttien e-pillerivastaisuutta ja noita kauhutarinoita niiden vaarallisuudesta, todellisuudessahan nää menetelmät auttaa tosi monia! Niitä hyviä kokemuksia ei vaan kuule siks, koska miks kukaan hehkuttais esimerkiks blogissaan sitä, kuinka e-pillerit ei aiheuta mitään haittavaikutuksia tai vaivautuis kertomaan keskustelupalstoilla, kuinka hyvin itsellä menee menetelmänsä kanssa? :D Kaikille nää hormonit ei vaan sovi, ja mäkin valitettavasti taidan kuulua siihen porukkaan nyt, ja mua se harmittaa tosi paljon, koska kondomin kanssa pelaaminen ei oikein sytytä ja mulla on tosi hankalat menkat. Mut nää on niin yksilöllisiä! Itseasiassa mä jopa kuulin yhdeltä gyneltä kun kysyin menkkojen siirtämises

Post A Comment