A QUICK TRIP TO TALLINN

 

Herätys oli 6.30 eikä matkaseuralla ollut vielä aavistustakaan missä päivä tultaisi viettämään. Yksi mun Black Friday -ostoksista oli päiväristeily Tallinnaan, jonka päätin pitää yllätyksenä viimeiseen hetkeen saakka. Alunperin oli tarkoitus matkustetaa pari tuntia Suomenlahden toisellepuolelle viettämään päivää jo viikko sitten, mutta spontaani tatuointiaika osuikin samalle päivälle. Uusien laivamatkojen varaaminen ei rokottanut lompakkoa onneksi kahta euroa enempää ja päästiin vihdoin eilen matkaan. Määränpää alkoi vihdoin selvitä raitiovaunuun noustessa ja kuulin pienen helpotuksen huokauksen, kun toinen oli jo varautunut ties minkälaisiin metsäseikkailuihin.

Koska Black Friday leikkasi lompakkoon (noin niinkun muilta osin :-D) aika ison loven, niin päätin tulevista veronpalautuksista huolimatta viettää älä osta mitään -päivää. Yhtä makusiirappipulloa huomioimatta mun laukku oli takasin palatessa yhtä tyhjänä kuin aamulla, joten onnistuin todella hyvin! Mun ei itseasiassa tehnyt edes mieli kierrellä kauppoja, joten vietettiin päivä onnistuneesti vanhaa kaupunkia kierrellen ja ravintoloissa istuskellen.

 

 

Käytiin illalla keittojen äärellä lämmittelemässä Clayhills-raflassa ja jos aikaa olisi riittänyt, niin olisin varmaan jäänyt odottamaan santsikuppia. Päivän keittona oli sattumoisin feta-punajuurisosekeitto, jota kohtaan olin aluksi vähän skeptinen. Olen kerran aiemmin maistanut punajuurikeittoa, joka oli mun makuun hieman liian imelää. Tämä oli kuitenkin ihan taivaallista ja yllätti mut täysin! Pitää yrittää valmistaa punajuurikeittoa kotonakin, jotta ei jatkossa tarvitse lähteä Tallinnaan saakka!

Palattiin seitsemän tunnin kiertelyn jälkeen väsyneinä laivaan. Koko päivän ulkona ollessa molemmat oli todella ryytyneitä ja valmiina kotiin. Oli kuitenkin todella kiva päivä takana eikä tämä rokottanut mun lompakkoakaan kokonaisuudessa 10 euroa enempää.

Tallinnan vanhan kaupungin joulutorilla on aina ihana fiilis käsityömyyjien joukossa ja kadut on täynnä valoja. Olisi ollut ihana jäädä noille nurkille vielä yöksi ja palata takaisin kotiin heti aamulla.

 

 

Kannattaa muuten yllättää joku läheinen vielä ennen joulua risteilyllä Tallinnaan vaikka joululahjaostoksille, kun ne ei muutenkaan ole kovin kalliita. Ihana tapa viettää vapaapäivää, kun Suomessa ollessa olisin luultavasti nukkunut ja viettänyt kokonaisen päivän kotona. Tuolla löytyy päiväksi niin paljon tekemistä että aika meinaa aina loppua kesken!


4 Comments
 • Avatar
  Maria
  Posted at 07:28h, 06 joulukuun Vastaa

  Itse varasin 3vk etukäteen matkan tallinnaan miehen kanssa, päivä siirty vielä viikolla töitten vuoksi ja lopulta todettiin, että on niin lähellä vuosipäivää, että vietetäänki se siellä. Siljalla matkustaessa ei hintaa tullu hytin kanssa edes 70€!

  • Avatar
   Sara
   Posted at 08:47h, 10 joulukuun Vastaa

   Risteilyitä saa pienellä etsimisellä todella halvalla! Me käytiin just parin kaverin kanssa Tukholmassa ja risteilyllä ja lennettiin lopulta sieltä takaisin. Hintaa taisi tulla about 35e /hlö hytin kanssa, eli ei paha :-)

 • Avatar
  Viivi
  Posted at 10:14h, 08 joulukuun Vastaa

  hei!
  Missä oikeen toi the times we had-seinä on, monesti sitä miettinyt enkä koskaan oo löytänyt, sillä näyttää olevan niin kivat maisemat!!

  • Avatar
   Sara
   Posted at 04:14h, 09 joulukuun Vastaa

   Se on Tallinnassa vanhassa kaupungissa Toompea Hillillä :-) pitää siis kävellä vähän niitä katuja siitä torilta poispäin, meki osuttiin tonne ihan sattumalta! Mutta kun laitat navigaattoriin ton määränpään ni löydät varmasti perille!

Post A Comment