FETA-PUNAJUURIKEITTO

 

Kotiruoan tekeminen on jäänyt viimeaikoina todella vähälle. Oon kuluttanut päivien aikana niin vähän energiaa, etten mä ole jaksanut kokata mitään erikoisia annoksia. Alkuviikon Tallinnan illallinen jäi mulle vahvasti mieleen kummittelemaan ja päätin tänää kokeilla lounaan valmistamista punajuuresta. Feta sopi punajuurikeittoon mun mielestä täydellisesti ja viimeisteli sen todella hyvin. Kasvisruoka upposi molempien vatsaan hetkessä ja tuun tekemään tätä varmasti vielä uudestaan.

Punajuuri raaka-aineena oli mulle täysin uusi ja sen pehmeäksi keittämiseen upposi enemmän aikaa kuin kuvittelin. Aktiivista kokkausaikaa ei tähän mene 10minuuttia enempää joten keitto on siis helppo duunailla vaikka siivotessa!

 

 

– FETA-PUNAJUURIKEITTO –

400G punajuuria
3 perunaa
1 iso sipuli
1litra vettä
2kpl kasvisliemikuutioita
1rkl etikkaa
1rkl sitruunamehua
2rkl voita
1tl suolaa
tuoretta timjamia
1dl ranskankermaa

100g fetaa
100g ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi
ripaus mustapippuria

Kuori perunat ja punajuuret ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna voi kattilassa ja hienonna sipuli. Lisää joukkoon peruna ja punajuuret ja anna niiden pehmetä hetki. Laita kattilaan kuuma vesi, kasvisliemikuutiot, sitruunamehu sekä viinietikka. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 45minuuttia tai niin kauan kunnes punajuuret on pehmeitä. Lisää joukkoon loput mausteet ja ruokakerma. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Murskaa feta haarukalla ja lisää joukkoon ranskankerma, murskattu valkosipulinkynsi sekä ripaus mustapippuria. Koristele tuoreella timjamilla.

 


10 Comments
 • Avatar
  Riikka
  Posted at 00:24h, 10 joulukuun Vastaa

  Nämä sinun reseptit kuullostaa aina niin hyvältä, että menee kyllä heti testiin :)

  • Avatar
   Sara
   Posted at 08:42h, 10 joulukuun Vastaa

   Tosi kiva kuulla että tykkäät! Viimeaikoina reseptejä on tullu aika vähän, mutta jatkossa pitää kuvailla näitä enemmänkin. Nam!

 • Avatar
  Arkeni estetiikkaa
  Posted at 06:39h, 10 joulukuun Vastaa

  Kiitokset ohjeesta! Kasvissyöjänä tuleekin jonkin verran tehtyä kasvissosekeittoja, mutta tämä vielä kokeilematta!! Testiin siis menee <3

  • Avatar
   Sara
   Posted at 08:41h, 10 joulukuun Vastaa

   Punajuuri ja feta yhdistelmänä oli mulle ihan uusi juttu, mutta toi toimikin todella hyvin! Pitää jatkossa kokeilla myös fetakermaa muihin kasvissosekeittoihin :-)

 • Avatar
  emzi
  Posted at 18:39h, 10 joulukuun Vastaa

  Oooh tätä pitää kokeilla joku päivä! :D

 • Avatar
  Aliisa
  Posted at 19:13h, 10 joulukuun Vastaa

  Ihanan täyteläiseltä näyttää! Toimii varmasti myös vuohenjuuston kanssa! Täytyykin pitkästä aikaa hyödyntää punajuurta! Olen usein perunoiden lisäksi heittänyt joukkoon kikherneitä. Niistä tulee samankaltainen ”pehmeys” makuun kuin perunasta tai bataatista :-)

  • Avatar
   Sara
   Posted at 08:01h, 11 joulukuun Vastaa

   Vuohenjuusto vois olla muuten myös hyvää laittaa tonne sekaan! Ja pitää itsekin kokeilla noita kikherneitä seuraavalla kerralla, tällaset vinkit on aina tervetulleita :-)

 • Avatar
  Arkeni estetiikkaa
  Posted at 14:45h, 14 joulukuun Vastaa

  Tein eilen tuota keittoa ja tuolla vesimäärällä se oli todella lirua, joten otin hieman pois vettä, jotta koostumuksesta tuli sopivampi. Suolan jätin myös pois, sillä 2 liemikuutiota (sis. suolaa) ja 1tl suolaa kuulosti aika paljolta. Tästä tuli todella hyvää kyllä ja seuraavana päivänä vielä parempaa! :)

  • Avatar
   Sara
   Posted at 21:17h, 18 joulukuun Vastaa

   Mä jouduin itseasiassa jopa lisäämään sitä vettä kattilaan jotta vihannekset ei palanut pohjaan! Suolamäärä varmaan riippuu ihan siitä mihin itse on tottunut, mä tein keiton kahteen eri kattilaan joihin molempiin lisäsin yhden kuution ja vähän suolaa ja oli just sopivaa! Mutta ihana että tykkäsit ;-)

 • Avatar
  Jenni
  Posted at 20:09h, 02 tammikuun Vastaa

  Aahh ihan superhyvää keittoa! Tästä sain uuden lempparin:-)

Post A Comment