BACK IN BUSINESS

 

 

Palattiin loppuviikosta takaisin Suomeen ja ainoa mitä mä toistaiseksi jäin kaipaamaan on kuumat ja kosteat lämpötilat. Oli ihana palata kotiin, etenkin kun reissu jouduttiin viemään loppuun puolitemmolla. Mainitsinkin jo täällä aiemmin loppuvuonna nappaamastani pöpöstä, joka olikin lopulta meidän riesana pidemmän aikaa. Kuumeilut jatkui jo toista viikkoa ja kivenkovaan väitin kärsiväni auringonpistoksesta tai nestehukasta. Nesteytin itseäni kahta kauheammin enkä nähnyt ongelmaa – ruoka pysyi sisällä ja kuumelääkkeillä olokin oli moitteeton. Toisella kuumeviikolla myös poikaystävä sairastui, mutta hänen aamupahoinvoinnin mun iltakuumeiluiden vuoksi oltiin vuorokaudessa vuorotellen sänkypotilaina. Jouduttiin vaihtamaan pienemmille saarille siirtymisen ajankohtaa useampaan kertaan, eikä lopulta päästy edes sinne asti – onneksi.

Kymmenen päivää sairastettuani lupauduin lopulta lääkärireissulle siinä tapauksessa, jos asteet nousee 38 yläpuolelle. Tähän ei mennyt kauaa ja lääkärin tutkittavaksi päästessä kuumetta olikin jo 39 ja risat. Taisteltiin hetki verikokeiden kanssa ja jatkettiin kuumelääkkeiden avulla päivää normaaliin tapaan. Iltapäivällä mun puhelin soi ja sain kiireellisen lähetteen isompaan sairaalaan. Pienen alkuhysterian, muutamien google-hakujen ja äitille soiton jälkeen hypättiin taksiin. Lavantauti. Hyvä käsi- ja elintarvikehygienia ei tässä tilanteessa tehnyt tehtäväänsä vaikka käsidesikin kulki mukana paikasta toiseen. Sain lääkkeet, käskyn ottaa rauhassa ja käydä Suomen puolella kontrollissa. Miksi mä odotin näin pitkään saadakseni asiaan selvyyden? En tiedä.

Olo koheni parissa päivässä eikä tällähetkellä taudeista ole tietoakaan. Oli ihana palata arkeen ja nukkua omissa trikoolakanoissa. Tuntuu luksukselta tehdä ruokaa ravintolakäyntien sijaan ja maksaa tutulla valuutalla, joka on iskostunut päähän vuosien aikana. Kirpeä pakkanen saa poskipäät punaiseksi, eikä ulos lähtiessä tarvitse muistaa levittää suojakertoimia. Voin nyt onneksi hyvin ja sain pienen opetuksen, kun ensikerralla suunnataan sairaalaan sit vähän ripeämmin!

 

 

 

 

Jacket Monki / Cardigan Mango / Shoes Dr.Martens / Beanie Zara / Pants Mango / Bag Monki

 


9 Comments
 • Avatar
  Marianne
  Posted at 21:06h, 15 tammikuu Vastaa

  Nyt on kyllä pakko kommentoida. Miksi ihmeessä et ottanut lavantautirokotetta kun reissaat aasiassa? Se rokote ei kovin kallis ole ja otetaan suun kautta. Itseni se on ainakin varmasti pelastanut monelta kerralta saada tuo pöpö….

  • Avatar
   Sara
   Posted at 21:20h, 15 tammikuu Vastaa

   Soitin ennen reissua lääkärille, jolle toimitin myös päivitetyn rokotekortin. Kysyin ja varmistin, että onhan mulla varmasti kaikki tarvittavat rokotteet suojaamassa, kun silloin oli viimeisiä hetkiä hommata kaikki kuntoon. Lääkäri katso kaiken läpi, varmisti meidän matkustusreitin ja reissuolosuhteet ja ilmoitti kaiken tarpeellisen löytyvän. Luotin lääkärin sanaan ja kuulin tästä lavantautirokotteesta itseasiassa vasta Balilla kun lääkäri vaati mun rokotekortin nähtäväksi.

   Olisin sen ehdottomasti ottanut jos tästä oltaisi mulle edes mainittu!

   • Avatar
    Nimetön
    Posted at 23:48h, 15 tammikuu Vastaa

    Ensi kertaa varten vinkiksi myös rokote.fi-sivusto, josta näkee kohdemaan nimen syöttämällä tarvittavat ja suositeltavat rokotteet. Lisäksi THL:llä taitaa olla oma vastaava sivusto. Muutaman vuoden taakse muistellessani tuo lavantauti-rokote oli ainakin silloin riskiarvion perusteella hankittava eikä aivan must, joten ehkä lääkärisi arviointi tarvittavista rokotteista on mahdollisesti sitten perustunut siihen :)

    • Avatar
     Nelli
     Posted at 13:43h, 16 tammikuu Vastaa

     Hakusanalla ”thl maittainen luettelo” löytää hyvän listan kaikista maista ja rokotteista joita vaaditaan sinne matkustavalle, eli käyttäkää sitä jatkossa! Tosi harmi ettei lääkärit mainunnut sen tärkeydestä teille ja että reissu jouduttiin sen vuoksi keskeyttää! Kävin itse syksyllä juurikin Indonesiassa ja tuo oli kyllä tärkeimpien rokotuksien joukossa!

   • Avatar
    Nimetön
    Posted at 11:43h, 19 tammikuu Vastaa

    Mä asuin Aasiassa vuoden jota ennen kiersin useamman maan läpi ja en kertaakaan kuullut keneltäkään että olisivat ottaneet Lavantautia varten rokotuksen saatikka itse tautia saanut.

    Eikä siitä lääkäri tai kukaan muukaan mitään maininnut.

    Saralla kävi huono säkä. Onneksi oot kunnossa :)

  • Avatar
   Nimetön
   Posted at 20:20h, 17 tammikuu Vastaa

   Lavantautirokotteella ei muistaakseni ole kovin korkea suojaprosentti, vaikka tietysti pienenmpikin suoja vähentää sairastumisen todennäköisyyttä. Voi toki olla et nykyisin on jo eri rokotteet kuvioissa, itse sain sen jo pari vuotta sitten :) Eikä auttanut vaan jokin Salmonella-infektio sieltä reissulta tarttui mukaan, todennäköisesti typhi vaikkei siitä saatu lopullisilta varmuutta. Oli muuten karmea tauti ja hirveet vatsakivut, mut nyt sitä voi jo muistella seikkailuna :D

 • Avatar
  Nimetön
  Posted at 22:57h, 15 tammikuu Vastaa

  Huhhei! Tuntuu että tosi moni ketkä nyt on matkustellut, on saaneet joko ruokamyrkytystä tai muuta vastaavaa. Ei kauheesti tee muuta mieli, kun pysyä suomessa. Onneksi teillä kuitenkin kaikki kääntyi hyvin.

 • Avatar
  Sonja
  Posted at 23:14h, 15 tammikuu Vastaa

  Hui kauhia, hyvä että oot nyt kunnossa! Itsellänikin on suuri kynnys mennä lääkärin, tähän asti kyllä reissulla selvitty lähes terveinä yhtä lukuunottamatta. Viime Aasian reissulla sairasteltiin vuorotellen ja oltiin puolikuntoisia useita päiviä, tultiin kyllä lopulta kuntoon ”kotikonstein”. Saatiin yhdeltä seurueelta kuitenkin vinkkiä, kuinka he olivat vuorotellen olleet kipeinä ja käyneet about yhden yön pahoinvoinnin lääkärissä ja tulleet siten nopeasti kuntoon. Kuinka nopeasti lääkäriin meno ja tiputuksessa olo yms saattaa auttaa mahapöpöihin nopeasti, eikä lomasta mene montaa päivää ”hukkaan”. Välillä vaan jos olo ei ole mukamas tarpeeks paha vitkuttelee liikaa..

 • Avatar
  Liv
  Posted at 00:24h, 16 tammikuu Vastaa

  Cool jacket!

  Liv

  http://livforstyle.net

Post A Comment