MATKABUDJETTI: KUINKA SIINÄ KÄVI

 

Ihanaa alkuviikkoa ja aurinkoista maanantaita!

Toisten raha-asiat tunnetusti uppoaa ulkopuolisiin ihmisiin ja sitä on todistamassa vuosittaiset veronpalautuspäivät. Multa ei heru ymmärrystä tulotietojen julkituomiseen, koska ne harvoin saa aikaiseksi mitään muuta kuin eripuraa, kateutta ja turhanpäiväistä keskustelua meidän suomalaisten keskuudessa. Lupailin kuitenkin avata meidän matkabudjettia ja raottaa vähän sivua mun rahankäyttöön noin yleisellä tasolla, joten katsotaan mitä saan aikaiseksi.

Pakko myöntää, että mä olen aina ollut huono käyttämään rahaa. Vuosien varrella on onneksi viisastuttu ja laitettu säästöönkin hyviä rahasummia, mutta teen edelleen harmittavan usein isompiakin heräteostoksia, joita ilman ne summat säästötilillä voisi olla aika hurjiakin. Kun kuukausittainen palkka riippuu täysin yhteistöistä ja julkaistuista postauksista, on ”hiljaisempien kuukausien varalle hyvä olla säästöjä vuokran maksuun ja normaaliin elämiseen. Osasin reissussa ollessa ottaa blogin ja sosiaalisen median kanssa todella rauhassa ja ilmoitin jo hyvän aikaa etukäteen etten halua tälle aikavälille uusia yhteistöitä. Sain onneksi viettää loman lomaillessa ja rento asenne on jatkunut harmittavan pitkälle näin reissun jälkeenkin. Nyt on kuitenkin uusi viikko ja hyvä hetki ottaa itseään niskasta kiinni!

Lähdettiin matkalle aika rennoin mielin ja tarkoituksena jatkaa samalla tyylillä kuin kotonakin – tietyt asiat maksetaan puoliksi heti ostohetkellä mutta muuten ”mä maksan nää ni maksa sä sit seuraavalla kerralla” -oli aika kulutettu lause. Käytettiin yhteisiä käteisiä niin ruokaostoksiin, toisen lääkkeisiin kuin uuteen t-paitaan. Kun matkan pituus oli jo lähtövaiheessa tiedossa, osasin seurailla pankkitilin saldoa sitä mukaa. En tykkää lomailla liian tarkasti rahapussia tarkkaillen, joten olin varautunut hotelleineen kaikkineen kuukauden matkaan useammalla tonnilla. Ruokailu ja asuminen on onneksi rutkasti halvempaa Aasiassa ja parilla eurolla söi hyvin. Alkoholi oli Balilla karkeasti puolet kalliimpaa kuin Thaimaassa, jossa bissen sai olisi saanut eurolla ja drinkin kolmella. Rahaa oli ostoksiin ja huvitteluihin, mutta takaraivossa hakkasi vähän viisaammat ajatukset, kuinka turhan krääsän ostamisesta säästetty satanen auttaisi alkuvuoden vuokranmaksussa eikä koko budjettia tarvitse reissussa laittaa haisemaan.

Kannettiin kolmesta pankkikortista ainoastaan yhtä aina mukana ja nyt ainakin näyttää, että selvittiin reissusta ilman minkäänlaisia pankkikorttiongelmia tai kortin skimmauksia. Tarvittaessa pystyttiin helposti siirtämään pankkikortille lisää rahaa, mutta vältyttiin siltä skenaariolta, että oltaisi lopulta rahattomina reissussa jos varkaus olisi osunut kohdalle.

 

 

Katsottiin tottakai ettei eletä yli varojemme, muttei haluttu laskea ravintolapöydällä pennejäkään. Kahdestaan matkustaessa esimerkiksi asumiskulut puolittuu ja keskimääräisesti kahden hengen homestay-huone kustansi suunnilleen 10€/yö henkilöltä. Sivuja tsekkaillessa huomattiin, että halvimmillaan hostelliasumisesta sai pulittaa muutaman euron, mutta parillakympillä sai jo siistin hotellihuoneen.

 

HKI-BKK-HKI lennot: 550€
Matka Thaimaasta Balille ferry+lento: 90€ sisältäen matkatavarat
Matka Balilta Bangkokiin viimeisenä päivänä: 95€
Lääkärikäynnit ja lääkkeet 190€ (matkavakuutus!)
Hotellit: 623€ eli 311,5€/hlö
Vuokranmaksu Suomessa: 530€
Käteiset: 1956€ eli 978€/hlö

 

Rahaa meni mulla kuukauden reissuun siis alle 2000€. Ei haluttu meidän kotiin tuntemattomia vuokralle reissun ajaksi, joten maksettiin kiltisti vuokra ajalta jolloin ei täällä oltu. Tähän aikaväliin kuului mm. joulu ja uusivuosi, joten ei haluttu pelätä mahdollisia bileitä ja häätöä ja saatiin ainakin palattua reissusta siistiin kämppään. Käteisten osa ylläolevassa listassa järkyttää hieman, mutta maksettiin siitä kaikki ruokailut, skootterin vuokraukset, parinsadan euron edestä hotelleja, ostokset ja pienemmät laivamatkat kuukauden aikana, joten kyllähän niistä aika sievoinen summa kertyy. Ei siis käytetty pankkikorttia kertaakaan missään ravintolassa vaan pidettiin aina huoli, että mukana oli käteistä. Syötiin hyvin, käytiin kahvilla, juotiin smoothieita ja otettiin jälkiruokia. Oltaisi ehdottomasti pärjätty pienemmälläkin budjetilla MUTTA on sitä rahaa turhempaankin törsätty!

 


Tags:
14 Comments
 • Jen
  Posted at 15:52h, 22 tammikuun Vastaa

  Tämä oli mielenkiintoinen postaus. Mua kiinnostaa just tälläset budjettijutut eri aihealueissa. Näin osaa itse suhteuttaa omaa kulutusta muihin verrattuna. Rahasta puhuminen on Suomessa vielä jonkinasteinen tabu, mutta mun mielestä on tosi hyvä, että ihmiset on alkanu rohkeemmin puhumaan tästäkin aiheesta. Kiitos sulle ja tsemppiä alkaneelle vuodelle (-:

 • Emppu
  Posted at 16:48h, 22 tammikuun Vastaa

  Yllättävän edullisesti selvisitte kun miettii että kuukauden olitte reissussa ja vieläpä noin kaukana! Näitä reissubudjetti juttuja on aina mielenkiintoista lukea kun vaikea arvioida paljonko tuollasessa matkaan voisikaan kulua ku ei ole kokemusta.

 • Nimetön
  Posted at 18:07h, 22 tammikuun Vastaa

  Mun mielestä lomalla kuuluu lomailla! Eikä katsoa sitä lompakkoa 🙂 itsekin kun ollut ulkomailla, niin varaan aina käteistä, en oikein tykkää maksaa kortilla missään. Oon tosi skeptinen.

 • Ah
  Posted at 09:50h, 23 tammikuun Vastaa

  Kiva postaus, varmasti hyötyä semmoselle joka reissua noille kulmille suunnittelee! Vinkki: kannattaa kuitenkin olla varuillaan käyttämänsä kortin sisällön suhteen pidemmän aikaa reissun jälkeen. Mulla rahat lähti tililtä palkkapäivänä (kaikki, ja saivat vielä miinuksen puolelle tilin!!), 5kk Balin reissun jälkeen. Oli pieni shokki, olin nimittäin käyttäny korttia vaan kahdella yleisellä nostoautomaatilla enkä todellakaan uskonu niin käyvän. Sain toki kaikki rahat pankista takas muutaman viikon päästä ja säästötili säily koskemattomana, mut ilman valmiina olevia käteisvaroja ja korttia oli aika orpo olo.. Nyt lähinnä naurattaa ne shokki-itkupuhelut pankkiin, mut kyllä niillä rahoilla elellään nyt leveesti monta kuukautta jossain päin sitä saarta.:D

 • Nimetön
  Posted at 11:26h, 23 tammikuun Vastaa

  Verotietojen julkisuus perustuu korruption ja harmaan talouden ehkäisemiseen. Mielestäni on tärkeää, että kansalaisilla on oikeus tietää mitä päättäjät ja muut yhteiskunnalliset vaikuttajat, kuten ek-pomot ja suuryritysten johtajat tienaavat. Ei verotietojen julkaisun perimmäinen tarkoitus ole se, että mediassa voidaan mässäillä sillä kuka bloggaajista tienaa entinen 🙂

  • Sara
   Posted at 00:32h, 25 tammikuun Vastaa

   No ei se nyt tietenkään ole verotietojen julkasun perimmäinen tarkoitus, mutta siitä on nykypäivänä tehty juurikin päivä jolloin niitä julkkisten tuloja kieritellään ja pyöritellään iltapäivälehdissä ja muissa medioissa.

 • Noora
  Posted at 15:42h, 23 tammikuun Vastaa

  Onko teillä opiskelija-asunto vai miten vuokra voi olla noin pieni Helsingissä? :-O

  • Sara
   Posted at 00:29h, 25 tammikuun Vastaa

   Toi on siis vaan mun osuus siitä vuokrasta! Yhteensä se on 1060e vesien kanssa 🙂

 • Ellen
  Posted at 13:26h, 24 tammikuun Vastaa

  Mistä saitte lennot noin halvalla?

  • Sara
   Posted at 00:28h, 25 tammikuun Vastaa

   Mä en muista mitä kautta me oikeen ostettiin, mutta meillä oli Aeroflotin lennot 😀 Ei kovin laadukas lentoyhtiö, mutta parhaimmillaan oon nähny lentoja Bangkokiin jopa parisataa halvemmalla mitä noi meidän lennot oli. Saatetaan viettää iltoja etsien halpoja lentoja ihan harrastuksena, joten noita tulee aina välillä vastaan!

 • sanni
  Posted at 18:28h, 24 tammikuun Vastaa

  Aivan ihana mekko…saako tiedustella mistä?

  • Sara
   Posted at 00:27h, 25 tammikuun Vastaa

   No eikö, oli lomalla kyl kovassa käytössä! Se on Pull&Bearista 🙂

 • Pinja
  Posted at 10:33h, 29 tammikuun Vastaa

  WAU, ihan hullun upeita kuvia! <33

  • Sara
   Posted at 23:12h, 29 tammikuun Vastaa

   Ihana saada tällästä kommenttia, laitan sen eteenpäin kuvaajalle 🙂

Post A Comment