LITTLE BIT OF RUST

Kaupallinen yhteistyö: Nelly.com

 

Omia kulutustottumuksia on tullut mietittyä ja käytyä läpi oman pään sisällä viimeaikoina useampaan kertaan. Blogin alkuaikoina ajatukset ja toiveet kävi täydessä ja monipuolisessa vaatekaapissa – vaatekateus iski silloisia seuraamiani bloggaajia kohtaan. Onhan tässä kulunut jo kuusi vuotta bloggaajana ja tilanne on kääntynyt vähän päälaelleen. Tällähetkellä vuosien takainen haaveilu täydestä ja monipuolisesta vaatekaapista on historiaa, sillä oma vaatekaappi pursuaa jos jonkinlaisia vaatekappaleita.   Taloudellisen tilanteen muuttuminen on ollut pienenä ponnahduslautana tälle kaikelle ja asialle on hieman sokaistunut. Alennusmyynnit on mun vaatekaapin kannalta ollut uudistamisen aikaa – silloin erikoisemmat vaatekappaleet lähtee kiertoon luottovaatteiden ja kaapin kulmakivien täydentäessä edelleen samoja hyllyjä. Kulutus ei siis onneksi kestä kokonaista vuotta ympäri. Nykyään sitä miettii myös vähän tarkemmin vaatteen kestävyyttä tai käyttöä tulevaisuudessa. Kesän festareita varten tuskin kannattaa ostaa takkia jolle ei muullon tule käyttöä, eikä akryylineuleesta riitä iloa kovinkaan pitkäksi aikaa. ”Jos mä ostan tän ni myyn tieltä kaksi vaatekappaletta pois”. Sisältö hupenee ja vaatekaapin ilme piristyy.

Keskustelut bloggaajien kulutuksesta on ollut ihmisten huulilla nyt jo jonkin aikaa – uusia vaateostoksia kritisoidaan ja isoa vaatevarastoa moititaan. Harvemmin olen tuonut blogissa esille sitä, kuinka päällä saattaa roikkua samat vaatteet päivittäin viikon ajan. Aihetta on yrittänyt jopa vältellä, ”tää oli päällä viimekuvissa ni pakko keksiä jotain muuta”. Mulla on monesti kausia, kun käytän jotain samaa vaatetta kyllästymiseen saakka. Yhden tietyn vaatekappaleen ympärille saattaa kerääntyä viikon verran asuja ja vaatekaapin lempparit näkyy kyllä päivittäisessä pukeutumisessa. Vaikka kaapin kätköistä löytyy jos jonkinlaista erikoista vaatekappaletta, on mulla silti ne tietyt kulmakivet, jotka toimii asussa kuin asussa. Kaupallisessa yhteistyössä Nelly.comin kanssa kokosin pari asua, jotka keskittyy samojen tuotteiden ympärille ja on kaiken lisäksi koottu edullisista löydöistä!

– Kiinnostaisiko teitä jatkossa nähdä enemmän näitä asuja, joiden keskiössä on samat tuotteet? –

  

 

Jeans Vero Moda / Sweater New Look / Shoes Dr.Martens / Jacket Monki / Bag Nunoo / Hat WOS

 

 

Sweater New Look / Shoes Dr.Martens / Dress NLY / Jacket BikBok / Bag Nunoo

 

Dr.Martensit on mulla jalassa säästä huolimatta ja kuvien nahkalaukku on viimepäivinä ollut kovassa käytössä. Oon tykästynyt poolopaitoihin erilaisten puseroiden ja neuleiden alla – ne lämmittää viileämmillä ilmoilla jos kaulahuivi jää kotiin!


8 Comments
 • Avatar
  Nimetön
  Posted at 20:12h, 05 helmikuu Vastaa

  Tuo toinen asu oli kun suoraan mun 1997-vuoden tarhatädiltä :D hänellä oli hiukset aina noin ja joku neule ja kellohame. Mä itse ostan tosi harvoin vaatteita – ei tälle 178cm rungolle vaan löydy, kun muoti on luokkaa napa näkyy ja nilkat esii.

 • Avatar
  Tähtijoukko
  Posted at 23:14h, 05 helmikuu Vastaa

  Todella mielenkiintoista pohdintaa ja varmasti kuluttaminen herättää keskustelua, kun maapallon tilanne on mikä on.. :( Pienetkin teot on isoja ja just vaikkapa vanhojen vaatteiden yhdistely eri tavalla olisi tosi inspiroivaa!! :) Itse olen saanut karsittua vaatekaapin alle sataan vaatteeseen (sisältäen sukat yms), joten koen samojen vaatteiden yhdistelyn monipuolisesti todella antoisaksi ja mielenkiintoiseksi projektiksi! :) ps. Tosi kivasti sulla hiukset näissä kuvissa!

 • Avatar
  Hanna
  Posted at 19:19h, 08 helmikuu Vastaa

  Ihana takki noissa ekoissa kuvissa! Olen pitkään etsinyt mutten löydä mistään :D oletko koska ostanut sen? kun ainakaan nyt ei ollut monkin sivuilla

  • Avatar
   Sara
   Posted at 01:39h, 21 helmikuu Vastaa

   Ostin sen tammikuun puolessavälissä alennuksista, joten ei välttämättä enää löydy :-( Niitä saattaa olla ehkä jossain vielä yksittäisiä kappaleita

 • Avatar
  M
  Posted at 00:51h, 09 helmikuu Vastaa

  Moikka Sara!
  Ei liity nyt postaukseen tää mitenkään, mutta paljonko teillä on neliöitä teidän kodissa? löytyykö saunaa tai parveketta? Paljonko maksatte vuokraa?
  Ymmärrän, jos et halua kaikkea kertoa :D Teillä on vaan niin upea koti!
  Kivaa perjantaita! :)

  • Avatar
   Sara
   Posted at 01:38h, 21 helmikuu Vastaa

   Meillä on neliöitä 45, ei oo saunaa eikä parveketta mutta sopiva ja remontoitu kaksio vaatehuoneella. Vuokra on vesimaksun kanssa parikymppiä 1000€ ylöpuolella, joka kahdestaan maksettuna ei ole ollenkaan paha :-)

 • Avatar
  Inkeri
  Posted at 19:05h, 09 helmikuu Vastaa

  Todellakin kiinnoistais nähdä tämmösiä asukuvia uudestaan!

  • Avatar
   Sara
   Posted at 01:36h, 21 helmikuu Vastaa

   Näitä siis lisää!

Post A Comment