AURINKOINEN SUNNUNTAI

 

Mut yllätettiin tammikuussa synttärilahjalla, jonka alunperin luulin loistavan poissaolollaan. Historian huonoin lahjashoppailija sai mut aluksi epäilemään, kun muutamaa päivää aiemmin sain kuulla ne kuuluisat sanat ”mulla on sulle tosi hyvä lahja”, enkä opiskelijabudjetilla elävältä todellakaan suurta edes odottanut. No täällä oli yllättynyt tyttö, kun keittiöstä huudeltiin hyvää syntymäpäivää ja päämärättömät lentoliput kilahti sähköpostiin. Siinä yritettiin hetki pitää hullua jännityksessä, mä olen nimittäin todella kärsimätön tällaisten asioiden suhteen.  Olohuoneeseen piilotetut vinkit paljasti lopulta päämäärän, lähdetään kaupunkilomalle Amsterdamiin! Ja ajoituskin oli hyvin kunnossa, sillä lähtö  on huomenna. Mahtava yllätys ! Tää on mun ensimmäinen kerta Amsterdamissa, joten viimehetken vinkkejä otetaan mieluusti vastaan – mitä kannattaa tehdä ja missä kannattaa käydä?

Oon viettänyt pientä siivousviikonloppua ja normaalista poiketen puunannut myös kaapit ja laatikot.  Ihana aurinko on piristänyt meitä viimepäivät läsnäolollaan, mutta samalla saanut myös näkyviin viimevuoden katupölyt ikkunoissa. Johonkin kevään viikonloppuun pitää  siis änkeä ikkunoiden pesu, joka kuuluu ärsyttävien kotitöiden listaan lattioiden luuttuamisen, imuroimisen, tiskien tiskaamisen ja vessan pesun kanssa. Onneksi ikkunoiden pesu tapahtuu vaan kerran vuodessa!

 

Beanie Zara | Jacket Na-kd | Jeans Esmara by Heidi Klum / Lidl Bag Nunoo | Shoes Dr.Martens | Sunglasses Ray Ban Sweater TopMan

 

Mun sisko tulee viettämään sunnuntaita Helsinkiin ja odottelen sitä saapuvaksi hetkenä minä hyvänsä! Mun ruoanlaittokaranteenin vuoksi tiedossa on wolt-ruokaa, shoppailua ja kivaa aikaa yhdessä nyt kun saatiin vihdoin aikataulut sovittua yhteen. Illaksi varasin mulle vähän erilaisen rentoutushetken, mutta siitä mä varmaan kerronkin teille myöhemmin!

Aurinkoista sunnuntaita!


15 Comments
 • Minielo - blogi
  Posted at 13:53h, 18 helmikuun Vastaa

  Ihana valo näissä kuvissa! Tällaiset rennot ’höpöttelypostaukset’ on tosi kivoja <3

  • Sara
   Posted at 01:05h, 21 helmikuun Vastaa

   No eikö ookkin, toi aurinko piristi kyllä kuvia (ja päivää) tosi paljon! Kiva kuulla että tykkäät, pitää tehdä näitä siis jatkossakin!

 • Jatta
  Posted at 15:18h, 18 helmikuun Vastaa

  Amsterdamissa suosittelen ensinnäkin kiertelemään vaan kaupunkia ja kanaalinvarsia! Jos tekemistä haluaa, niin A’DAM Lookout -torni on kaupungin korkeimpia paikkoja, ja sieltä näkee mielettömän hyvin kaupungin ylle. Siellä ylhäällä on myös esim. keinu, johon itse en kyllä uskaltanut mennä. 😀 Amsterdamista löytyy myös mm. Heinekenin panimo, johon saa varattua esitellyn kierroksen, mihin kuuluu muutama olut. Vaikka itse en olutta juo, niin kierros oli tosi mielenkiintoinen ja hauskasti tehty!

  • Sara
   Posted at 01:07h, 21 helmikuun Vastaa

   Kiitos vinkeistä! Ollaan kuljettu täällä tosi paljon noita kanaalinvarsia kävellen – maisemat on niin söpöjä! Tota A’DAM lookoutia suunniteltiin tälle reissulle, eli pakko varmaan se käydä vielä tässä tsekkaamassa. Toi Heineken panimo olis myös muuten varmasti mielenkiintonen vaikka mä en olutta juokaan. Pitää laittaa se korvan taa jos vaikka johonkin väliin mahtuis sen sopiva aukko!

 • Emmap
  Posted at 15:36h, 18 helmikuun Vastaa

  Amaterdam on aivan ihana kaupunkikohde, jossa on tullut vierailtua muutamaankin otteeseen. Kannattaa ehdottomasti vuokrata pyörät paikallisten tyyliin, niin pääsee kokemaan kaupunkia parhaiten ja pyörillä liikkuminen on siellä tosi kätevää! Kannattaa myös tutustua paikallisiin pikkuputiikkeihin ja ihaniin ravintoloihin<3

  • Sara
   Posted at 01:23h, 21 helmikuun Vastaa

   Me ei olla vielä ehditty vuokrata pyöriä vaan ollaan vaan kuljettu kävellen. Ehkä huomenna aurinkoisella säällä niillä olis ihan mukava kulkea ympäriinsä! 😉

 • Siru
  Posted at 20:06h, 18 helmikuun Vastaa

  Oi Amsterdam on ihana! Kävin itse viime syksynä, joten vinkit on tuoreessa muistissa 😉
  -tulppaanimuseo: tosi sympaattinen putiikki, josta nimestä huolimatta voi ostaa tulppaaneja kotiin ja myyjät neuvoo kuinka istuttaa ja kasvattaa
  -kanavaristeily: ite mentiin ns. halpisristeilylle, lippu makso muistaakseni vain n.10e. Me lähdettiin ihan rautatieaseman lähellä olevalta pysäkiltä. Kuulokkeista sai kuulumaan englanniksi selostuksen ja tän lisäksi myös kuljettaja kertoi rakennuksista yms.
  -myös punaisten lyhtyjen alue oli ajatuksia herättävä kokemus, etenkin illan hämärtyessä. Ennakkoon mietin tartteeko laukun puolesta pelätä, mutta meno oli todella rauhallista eikä tullut yhtään turvaton olo, vaikka kahdestaan tyttöporukalla oltiinkin. Alue alkaa sillasta, jolla ihmiset ottaa kuvia, tämän jälkeen porukka onneksi noudatti hyvin alueen kuvauskieltoa.

  Amsterdam alueenahan muodostuu niin, että mitä kauemmas ydinkeskustasta ja rautatieasemasta liikkuu, sitä vanhemmaksi (ja kauniimmaksi!) rakennukset muuttuu. Omasta mielestä kauneimmat rakennukset ja kanaalit sijaitsee aseman ovista oikeaan suunnattaessa.

  Ihanaa reissua!

  • Sara
   Posted at 01:30h, 21 helmikuun Vastaa

   Me täällä kiitetään vinkeistä! Ollaan ehditty täällä pari päivää jo kierrellä ja tää kaupunki on älyttömän söpö. Onneksi on vielä pari päivää jäljellä, sillä tekemistä näköjään riittää 🙂

 • Nimetön
  Posted at 22:55h, 18 helmikuun Vastaa

  Miks oot ruoanlaittokaranteenissa?

  • Sara
   Posted at 01:25h, 21 helmikuun Vastaa

   Mulla todettiin reilu kuukausi sitten lavantautibakteeri jonka sain Aasiassa. Sitä ei hoidettu siellä tarpeeksi voimakkailla lääkkeillä joten saatan edelleen kantaa sitä mukanani. Tolla ruoanlaittokiellolla minimoidaan siis vaan tartuntariskiä 🙂

 • J
  Posted at 10:41h, 19 helmikuun Vastaa

  Täällä asuvana suosittelisin käymään double tree by hiltonin kattoterassilla kahvilla (tai drinkeillä, on vaan aika kallis paikka), se on 12 kerroksessa ja älyttömät näkymät Amsterdamin kattojen ylle 🙂 tää on kanssa toinen juttu mitä suosittelisin https://www.adamlookout.com/?gclid=EAIaIQobChMI9pzan8qx2QIVorvtCh0EGQ1UEAAYASAAEgJXtPD_BwE toi on siis keinu rakennuksen huipulla , toivottavasti ei tullut vinkit liian myöhään!

  • J
   Posted at 10:44h, 19 helmikuun Vastaa

   Ja unohtu sanoa toi double tree sijaitsee ihan central stationin vieressä, kun rakennusta katsoo ulkoapäin, hotelli on sen oikealla puolella sellanen iso lasirakennus ja isolla tekstit niin ei jää huomaamatta

  • Sara
   Posted at 01:26h, 21 helmikuun Vastaa

   Hei kiitos vinkistä, me mietittiinki mikä rakennus se oikeen mahtaa olla! Pitää käydä noi molemmat kurkkaamassa huomenna 😉

 • Amsterdam
  Posted at 11:04h, 19 helmikuun Vastaa

  De Pijpin alue on must see, niillä on super kivoja brunssi mestoja, varsinkin Bakers and Roasters. Siellä kans Albert Cuypt Markt melkein joka aamu, josta saa ostettua juustoja, hummusta ja oikeastaan mitä vaan. Haarlemmerdijk (Haarlemmer straat) on täynnä ihania pieniä vaate- ja sisustusputiikkeja. Muutenkin kaunis katu vaan kävellä päästä päähän! De Hallen (Amsterdam-West) on aivan täydellinen, niin lounasaikaan, kuin dinnerille. Foodhallen puolella löytyy kaikkea niin sushista burgereihin, kuin myös Hollannin suosituimpiin Bitterballeneihin. Vondelpark kaunilla aurinkoisella ilmalla on todella kaunis päiväkävely kohde. Siinä mun pienet vinkit kolme vuotta Amsterdamissa asuneena!

  • Sara
   Posted at 01:27h, 21 helmikuun Vastaa

   Nyt tietää mitä tehdään seuraavat kaksi päivää – tästä kommentista oli pakko ottaa screen shot jotta muistaa kaiken 😀 Kiitos vinkeistä!

Post A Comment