EASY & FAST TOMATO SOUP

 

 

Mun keittoinnostus on edelleen vahvalla pohjalla ja vietettiin viimeviikolla rento ja spontaani keittohetki ystävän kanssa. Tultiin kaupan kautta illalla meille sen sijaan, että oltaisi kauppakierroksen jälkeen lähdetty omille teille.  Normaalisti mä otan ruokatreffeillä luodin ja vietän ajan keittiössä, mutta tälläkertaa mun tarvinnut olla itse kauha kädessä, vaan opastin toista askel askeleelta. Vaikka alkuunsa fiilis oli hieman jännittynyt enkä mä tiennyt tullaanko me saamaan edes kelvollista keittoa eteemme, niin lopputulos yllätti meidät molemmat positiivisesti! Joskus pitää näköjään delegoida ruoanlaitto myös muille – tämä on mulle jostain syystä ollut aina todella hankalaa!

 

TOMAATTIKEITTO

500g minitomaatteja
400g paseerattua tomaattia
400g maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl kaurakermaa
suolaa
pippuria
ripaus jauhettua inkivääriä

päälle:
tuoretta basilikaa
raejuustoa

Laita paseerattu tomaatti kattilaan ja lisää pilkotut tomaatit sekaan. Odota kunnes kiehuu ja sekoittele samalla. Lisää kaurakerma ja mausteet. Ota kattila pois levyltä kun tomaatit on pehmenneet ja soseuta hyvin sauvasekoittimella. Laita tuorejuustot vähitellen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Tarjoile raejuuston, basilikan sekä leivän kanssa.

 


4 Comments
 • E
  Posted at 09:07h, 15 maaliskuun Vastaa

  Suunnilleen kuinka monta annosta yhestä tällasesta satsista tulee?:)

  • Sara
   Posted at 10:27h, 16 maaliskuun Vastaa

   Tästä tuli kaksi tollasta pientä kattilallista, ja syötiin toinen kattila tyhjäksi Liisan kanssa. Eli sanoisin että neljä henkeä saa tästä sopivat annokset :-)

 • Aino
  Posted at 23:49h, 16 maaliskuun Vastaa

  Hei ihan pakko udella että mistä oot noin kauniit syvät lautaset hommannu? :)

  • Sara
   Posted at 11:55h, 19 maaliskuun Vastaa

   Oli pakko tsekata postauksen kuvat uudelleen – en muistanut mitkä lautaset näissä on käytössä! Mutta noi kulhot on siis Ikeasta, Eftertanke-mallistoa joka on luotu yhteistyössä Thaimaalaisten yrittäjien kanssa ja ne on valmistettu käsityönä. Toi mallisto on mun mielestä todella ihana!

Post A Comment