HYPPY UNIEN MAAILMAAN; MINKÄLAISIA UNIA MÄ NÄEN?

 

Unet on mulla ihan oma maailmansa. Mä näen unia lähes joka yö, enkä jää niistä paitsi päiväunillakaan. Saatan tökkiä keskellä yötä poikaystävän olkapäätä ja herättää hänet kertoakseni unen josta olen juuri herännyt ihan vaan siltä varalta, etten mä muista sitä enää aamulla. Se on myös enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että huikkaan jossain vaiheessa päivää hänelle mieleen muistuneet unet, joille toisinaan saa nauraa ihan vatsa kippurassa. Pitäisi varmaan joskus pitää unipäiväkirjaa ihan vaan sen takia, että niitä olisi hauska lukea ja muistella jälkikäteen. Ihmismieli on omituinen asia!

 

Mä olen käynyt läpi myös niitä painajaisia, jotka ovat ilmeisesti todella yleisiä. Jokin jahtaa sinua, huudat apua, mutta suusta ei lähde ääntä. Putoat korkealta ja heräät juuri ennen maahan osumista. Tai olet jumissa ja seinät alkaa puristua päälle. Mun unessa seinät ei tosin puristunut päälle, vaan kasvava kuminauhapallo alkoi vähitellen ahdistaa mua huoneen nurkkaan. Tätä unta mä näen aina ollessani kuumeessa.

 

Mun uniin vaikuttaa vahvasti myös edellisenä päivänä tapahtuneet asiat, juuri ennen nukkumaanmenoa luetut uutiset tai asiat, jotka ovat sillä hetkellä mielen päällä. Yleensä unissa on mukana tuttuja henkilöitä, paikkoja tai asioita. Harvemmin näen mitään kovin epärealistista, mutta niiden harvojen kertojen perusteella osaan sanoa – lentäminen on super siistiä! No mutta, paras että kerron muutamat esimerkit unista viimeviikon ajalta;

 

– Jatkoin hormonaalista ehkäisyä ihon kunnon romahduttua ja olin palautumassa festariviikonlopusta. Imin selvästi tämän uneeni, nimittäin podin siinä näkymätöntä raskautta ja synnytin kotona ilman minkäänlaisia kipuja. Helposta synnytyksestä huolimatta istukka ei irronnut normaalisti, joten jätin lapsen hoitoon ja kävelin (vaelsin) tomerana sairaalaan. Unen vakava osa loppuu tähän, nimittäin sairaalasta palatessani reitille osui suuressa hallissa järjestettävät festarit, törmäsin sattumalta kahteen Norjalaiseen tyttöön, joihin mä (ihan oikeasti siis) tutustuin Espanjassa ollessa ja paluu kotiin vastasyntyneen luo kesti luvattoman kauan.

– Olin juuri haaveillut uudesta tatuoinnista, kun sain unessani tatuointeja päästä varpaisiin. Kuljin ilman paitaa ja fiilistelin sitä kokonaisuutta, vaikka yksittäin kuvat muistutti lähinnä tarhalapsen töherryksiä.

– Tarkoituksenani oli matkustaa host-perheeni luo jenkkeihin. Olin pakkaamassa laukkuja, kun sain tiedon lähenevästä vesimassasta, joka muuttaa maapallon yhdeksi suureksi mereksi pyyhkien kaikki kaupungit pois alta. Tältä olisi ollut mahdollisuus pelastua suurien tunneleiden avulla, mutta jäin pakkaamaan kiireellä laukkua – tässä tilanteessa tärkeäähän on se, ettei kotiavaimet tai lempiaurinkolasit jää kotiin.

 

Olen myös unissani omistanut tusinan pörröisiä koiria, häkeltynyt vaatekaapistani löytyneestä meikkipiilosta (olin 10 vuotias ja kävin herätessäni tarkistamassa, josko uni olisi vaikka ollut totta), elänyt viidakossa sulassa sovussa eläinten kanssa Tarzanin tapaan ja kokenut ties minkälaisia seikkailuita, joihin en välttämättä uskaltaisi hereillä ollessa. Ihmeellistä.

 

Näettekö te yhtä outoja unia, tai muistatteko niitä enää seuraavana päivänä?


8 Comments
 • jennika
  Posted at 10:21h, 28 elokuun Vastaa

  tää oli hauska postaus, itekki nään ihan ihme unia ja välillä niistä kestää tovi jos toinenkin palautua kun herää.. ja niin söpö toi yöasu mistä se on!

  • Sara
   Posted at 16:15h, 31 elokuun Vastaa

   Unista tosiaan kestää hetki palautua – etenkin niistä realistisista joita ei meinaa erottaa todellisuudesta kovinkaan helposti!

   Mekko on useamman vuoden vanha, mutta peräisin Mangosta :-)

 • Laura
  Posted at 22:25h, 29 elokuun Vastaa

  Ihana pyjama! Mistä se on ostettu?

  • Sara
   Posted at 16:08h, 31 elokuun Vastaa

   No eikö! Se on muutaman vuoden takainen löytö Pariisin Mangosta :-)

 • Julia
  Posted at 20:29h, 30 elokuun Vastaa

  Hei, puoliakaan sun kuvista en näe vaikka luen postaukset ihan tietokoneella :( Kuvan kohdalla on vaan valkosta ja vasemmassa ylänurkassa jokin raksi.

  • Sara
   Posted at 16:00h, 31 elokuun Vastaa

   Oho, ompa harmi! Onko kyseessä myös nämä uusimmat postaukset, vai lähinnä jos luet vanhempia postauksia? Laitan tästä meidän IT-tuelle sähköpostia, jos löytyisi tähän jokin ratkaisu. :-)

 • Meeri
  Posted at 11:01h, 31 elokuun Vastaa

  Mistä toi ihana yökkäri on? :)

  • Sara
   Posted at 16:22h, 31 elokuun Vastaa

   Se on Mangosta, mutta en usko että niitä on enää kaupoissa myynnissä :-(

Post A Comment